Friday, January 25, 2019

“ H Γραμμή του Χρόνου της Ελλάδας ”

Aρκετά χρόνια πριν, και σε μια μάλλον ερασιτεχνική σελίδα ιστορίας, είχα ανακαλύψει ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον όσο και  λειτουργικό χρονολόγιο του νεότερου Ελληνικού Κράτους. Το εν λόγω κείμενο περιελάμβανε εκατοντάδες ημερομηνίες με πολύ γνωστά, σχετικά γνωστά,  αλλά και τελείως  άγνωστα, στο μέσο πάντα αναγνώστη, γεγονότα από τη σύγχρονη Ελληνική Ιστορία για μια χρονική περίοδο που εκτεινόταν από τα πρώτα χρόνια μετά την αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Ελληνικού Κράτους ως και το 2004. Τα περισσότερα γεγονότα συνοδεύονταν από τις ακριβείς ημερομηνίες κατά τις οποίες έλαβαν χώρα αλλά και από σύντομες, περιεκτικές και μαζί ακριβείς περιγραφές των ιδιαίτερων περιστάσεων και συνθηκών υπό τις οποίες εξελίσσονταν. Ο καλός μελετητής, πιθανότατα ιστορικός, συντάκτης και δημιουργός του χρονολογίου μου είναι δυστυχώς άγνωστος αφού το κείμενο δεν ήταν υπογεγραμμένο. Το χρονολόγιο αυτό αποτελούσε ένα ιδιαίτερα χρήσιμο εργαλείο για κάθε μελετητή της Ελληνικής ιστορίας αλλά βέβαια και για όσους από εμάς αγαπάμε και μελετάμε την Πολιτική Αστρολογία. Αυτός ακριβώς ήταν και ο  λόγος για τον οποίο είχα προσθέσει στο ιστολόγιο μου το σύνδεσμο που οδηγούσε στο πολύτιμο εργαλείο - χρονολόγιο.

Δυστυχώς, και προς μεγάλη μου απογοήτευση,  η εν λόγω ιστοσελίδα “εξαφανίστηκε” χωρίς προειδοποίηση πριν από 2-3 χρόνια από το διαδίκτυο μαζί βέβαια με το πολύτιμο αρχείο. Η απογοήτευση μου έγινε ακόμα μεγαλύτερη μετά τη διαπίστωση ότι, παρά την καλή συνήθεια που έχω να "σώζω" ένα αντίγραφο από ότι αξιόλογο ανακαλύπτω κατά καιρούς στο internet στη συγκεκριμένη περίπτωση που ήταν επιβεβλημένο είχα αμελήσει να το κάνω ! Μετά από καιρό έχασα και κάθε ελπίδα που διατηρούσα ότι το χαμένο χρονολόγιο θα δημοσιευόταν και πάλι σε κάποιον άλλο ιστότοπο. Το χρονολόγιο φαινόταν να είχε χαθεί οριστικά ...


Όλα αυτά μέχρι το πρωινό μιας τυχερής μέρας την περασμένη βδομάδα  όταν σε ένα ξεχασμένο στικάκι μνήμης και ανάμεσα σε εκατοντάδες άλλα, άσχετα με την αστρολογία , αρχεία εμφανίστηκε μπροστά μου η “ Γραμμή του Χρόνου της Ελλάδας”, το όνομα του χαμένου χρονολογίου. Μετά από αυτό , φίλες και φίλοι, αποφάσισα να το δημοσιεύσω σε περίοπτη θέση στο ιστολόγιο μου με τη θερμή παράκληση προς όλους τους φίλους της πολιτικής αστρολογίας να κρατήσουν οπωσδήποτε  ένα αντίγραφο !


Η ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


No comments: