Friday, February 22, 2008

Ο Ποσειδώνας στον 3ο οίκο και η σχέση του με το πρόβλημα των Σκοπίων.

Περί Σκοπιανου το ανάγνωσμα σήμερα, και ας ξεκινήσουμε με μια μικρή αναδρομή σε κάποιες πολύ σημαντικές ημερομηνίες. Ξεκινάμε λοιπόν απο την...

25 Ιανουαρίου 1991 H Βουλή της τότε «Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας» εκδίδει Διακήρυξη Κυριαρχίας.

7 Σεπτεμβρίου 1991 Δημοψήφισμα στα Σκόπια δίνει το πράσινο φως για την ανακήρυξη ανεξάρτητου κράτους με την ονομασία "Δημοκρατία της Μακεδονίας"

17 Σεπτεμβρίου 1991 Τα Σκόπια κηρύσουν την ανεξαρτησία τους.

16 Δεκεμβρίου 1991 Το Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της Ευρώπης αποφασίζει την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και ψήφιζει ομόφωνα ότι δεν θα αναγνωρίσει ονομασία για το νέο κράτος των Σκοπίων η οποία θα υπονοεί μελλοντικές εδαφικές διεκδικήσεις σε βάρος της Ελλάδος.


14 Φεβρουαρίου 1992 Ένα εκατομμύριο Έλληνες διαδηλώνουν στη Θεσσαλονίκη για το Σκοπιανό (ο τρίτος εξωτερικός κύκλος αναφέρεται στις διελεύσεις εκείνης της μέρας )

13 Απριλίου 1992 O Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής καλεί σε σύσκεψη το Συμβούλιο των Ελλήνων Πολιτικών Αρχηγών με αντικείμενο την ελληνική θέση για την ονομασία και την αναγνώριση της FYROM ως νέου κράτους.

Μετά το πέρας της συνάντησης ανακοινώνεται η εξής απόφαση : «Η Ελλάδα θα αναγνωρίσει ανεξάρτητο κράτος των Σκοπίων μόνον εάν τηρηθούν και οι τρεις όροι που έθεσε η ΕΟΚ στις 16 Δεκεμβρίου ‘91 με την αυτονόητη διευκρίνιση ότι στο όνομα του κράτους αυτού δεν θα υπάρχει η λέξη «Μακεδονία»...

Και μετά απο 16 χρόνια...

16 ολόκληρα χρόνια μετά λοιπόν,και ενώ σχεδόν όλη η υφήλιος αναγνωρίζει και αποκαλεί το κράτος των Σκοπίων ως "Μακεδονία" και τους κατοίκους του "Μακεδόνες", η Ελληνική πολιτειακή ηγεσία προσπαθεί πλέον να πετύχει τον λιγότερο οδυνηρό συμβιβασμό. Η αυτονόητη διευκρίνηση δεν ήταν καθόλου αυτονόητη όπως τελικά ο χρόνος απέδειξε. Και έτσι ενώ υποτίθεται ότι κάτι "τρέχει", κάτι "σημαντικό γίνεται",στην ουσία η υπόθεση έχει τελειώσει εδώ και πόλλά χρόνια. Είτε με απλή είτε με "σύνθετη" ονομασία το γειτονικό μας κράτος θα αποκαλείται "Μακεδονία". Υπάρχει άραγε κανείς o οποίος όταν αναφερεται στην Κίνα την ονομάζει με το πραγματικό σύνθετο της όνομα δηλ. "Λαική Δημοκρατία της Κίνας ;...Κανείς...Tόσο απλά...

Ας δούμε το θέμα τώρα λίγο απο την αστρολογική του άποψη. Ό χάρτης που παραθέτω πιο πάνω αποτελείται απο τρείς κύκλους. Στον εσωτερικό κύκλο βρίσκεται ο γενέθλιος χάρτης της Ελλάδας (ωροσκόπος Σκορπιός). Στον πρώτο εξωτερικό τώρα βρίσκονται οι προοδευτικές θέσεις των πλανητών (σύστημα δευτερεύουσων προόδων) για τις 14 Φεβρουαρίου 1992,ενώ στον δεύτερο εξωτερικό παραθέτω τις πλανητικές διελεύσεις πάντα για την 14η Φεβρουαρίου 1992 την ημέρα της τεράστιας διαδήλωσης στη Θεσσαλονίκη (ένα εκατομύριο διαδηλωτές),και σε μια περίοδο που η Ελλάδα "έβραζε" κυριολεκτικά με το Σκοπιανό ζήτημα. Δύο μήνες αργότερα είχαμε τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών με την απόφαση που αναφέραμε πιο πάνω, ακολούθησε η παραίτηση Σαμαρά, και ένα χρόνο αργότερα η πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη (9 Σεπτεμβρίου 1993), μετά την αποχωρηση Σαμαρά, η οποία ακολουθήθηκε απο την σταδιακή αποχώρηση ακόμα τεσσάρων βουλευτών. Πρόωρες εκλογές, νίκη ΠΑΣΟΚ και επιστροφή του Ανδρέα Παπανδρέου στην εξουσία. Μια πολύ έντονη περίοδος στην πολιτική ιστορία του τόπου, αν θυμάστε καλά.

Τα προβλήματα στη "γειτονιά" μας βέβαια είχαν αρχίσει αρκετά χρόνια πριν. Το Φεβρουάριο του 1989 ο Ουρανός απο διέλευση εισέρχεται στον 3ο γενέθλιο οίκο του χάρτη της χώρας (σύστημα Ίσων Οικων) ,βρίσκοντας εκεί τον Ποσειδώνα ο οποίος είχε εισέλθει στον 3ο κάποια χρόνια πρίν. Είναι η εποχή όπου τα καθεστώτα των "χωρών του υπαρκτού σοσιαλισμού" καταρρέουν το ένα μετα το άλλο, η εποχή που αρχίζει και η διάλυση του γειτονικού μας κράτους (θέμα 3ου οίκου), εκείνου που γνωρίσαμε ως Γιουγκοσλαβία. Ο μεγάλος "ανατροπέας" του ηλιακού μας συστήματος έμεινε στον τρίτο γενέθλιο οίκο για 7 χρόνια ως το '96 προκαλώντας ριζικές αλλαγές στα θέματα που αφορούν τον οίκο αυτό. Στα θετικά του το σπάσιμο του κρατικού μονοπωλίου στην ενημέρωση (θέμα 3ου οίκου) με την έλευση της "ελεύθερης τηλεόρασης το 1989 ,(το πως εξελίχθηκε τώρα αυτό στην πορεία είναι άλλη υπόθεση). Όσο απίστευτο πάντως και αν ακούγεται τώρα στα αυτιά μας, είναι γεγονός οτι μέχρι πριν 19 χρόνια η ενημέρωση του κόσμου ήταν πλήρως ελεγχόμενη απο τον κρατικό μηχανισμό, και φυσικά απο το κόμμα που ασκούσε την εξουσία...

Ας επικεντρωθούμε τώρα στην κρίσιμη περίοδο ανάμεσα στα τέλη του 1991 και τους πρώτους μήνες του 1992. Η Ελλάδα έχει τον πλανήτη Ποσειδώνα στον τρίτο γενέθλιο οίκο της. Η επιρροή αυτή έχει κάποιες παρενέργειες θα λέγαμε...Πχ ας πούμε ότι η χώρα δεν έχει και το πιο οργανωμένο οδικό σύστημα (δικαιοδοσία 3ου οίκου), ας πούμε ότι το εκδοτικό τοπίο και η ενημέρωση (δικαιοδοσία 3ου) δεν ειναι και πολύ αντικειμενικά ή δεν χαρακτηρίζονται απο διαφάνεια, ας πούμε ότι το ίδιο συμβαίνει ΄και στις εμπορικές συναλλαγες (δικαιοδοσία 3ου), ας πούμε ότι κάποτε χύθηκε αίμα για το ποια γλώσσα (έννοια 3ου οίκου) τελικα θα μιλάμε (δημοτική ή καθαρεύουσα), ας πούμε κάτι για τις "μεγάλες" αλυτρωτικες ιδέες μας (συνδυασμένη επιρροή Δία και Ποσειδώνα στον 3ο),που συνήθως μας οδηγούν σε μικρασιατικές καταστροφές. Ας πούμε για το ψευδοκράτος των τουρκοκυπρίων στην Κύπρο.

Και απο εδώ και πέρα βέβαια θα μπορούμε να μιλάμε και για την "αποκλειστικά δική μας" ψευτο-μακεδονία.

Αυτό που κάνει ο Ποσειδώνας στην αρνητική του εκδήλωση είναι να θολώνει πλήρως το τοπίο γύρω μας οδηγώντας μας με μαθηματική ακρίβεια σε λάθος κινήσεις και εκτιμήσεις.

Ασάφεια,απόκρυψη, γενικό μπέρδεμα,αμφιβολίες,φανταστικές ιδέες, απάτη και αυταπάτη. Με τον Άρη η πρόκληση είναι μπροστά σου, χειροπιαστή, με σάρκα και οστά,σε καλεί σε μάχη, ανταποκρινεσαι και χάνεις ή κερδίζεις. Με τον Ποσειδώνα βρίσκεσαι να παλευεις με φαντάσματα, σε ένα άγνωστο τοπίο, και το χειροτερο,αναρρωτιέσαι και αμφιβάλεις ακόμα και για το δίκαιο της μάχης σου.

Το "σκοπιανό" είναι κληρονομιά του γενέθλιου Ποσειδώνα της Ελλάδας στον 3ο της οίκο. Όπως μπορείτε να δείτε στο χάρτη την κρίσιμη περίοδο 1991-92 δεν είχαμε μόνο την διελευση και επιστροφή Ποσειδώνα στη γενέθλια θέση του. Δυστυχώς την περίοδο της διελευσης του Ποσειδώνα απο τον 3ο, ο ίδιος ο γενέθλιος Ποσειδώνας βρισκόταν σε κατάσταση "διέγερσης" δεχόμενος την όψη αντίθεσης (180 μοίρες) απο τον προοδευτικό Ήλιο της Ελλάδος ,ο οποίος βρισκότανε στην 22η Καρκίνου,(αριθμημένο ως 1 στο χάρτη)


Την ίδια χρονική περίοδο το προχωρημένο Μεσουράνημα (ΜC) της χώρας βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη της μίας μοίρας (21η Αιγόκερω) απο τον γενέθλιο Ποσειδώνα, "φουσκώνοντας" σε πολυ μεγάλο βαθμό την επιρροή του συγκεκριμένου πλανήτη.(σημείο 2 στο χάρτη) .Ένα χρόνο μετά όταν το πρ.Μεσουράνημα έρχεται σε ακριβή σύνοδο με τον Ποσειδώνα έχουμε την προωρη πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη,(με τον τρόπο που οι μεγαλύτεροι θυμόμαστε ότι έγινε)

Το "κλίμα της εποχής" τώρα δίνεται απο τις όψεις δυο πολύ σημαντικών στοιχείων στο χάρτη.

Το πρώτο (αριθμημένο με το 3 στο χάρτη) είναι ο προχωρημένος Ωροσκόπος στην 6η του Ταύρου ο οποίος έχει μόλις εισέλθει στον 7ο γενέθλιο (διεθνέις σχέσεις), προσεγγίζοντας στην κίνηση του την όψη τετραγώνου με τον Ουρανό (λαός σε ταραχή, κλίμα διαμαρτυρίας),ενώ την ίδια στιγμή το "βαρύ" κλιμα της εποχής υποδεικνύεται απο το τετράγωνο της προχωρημένης Σελήνης με τον γενέθλιο Κρόνο στο 10ο (κλίμα γενικής κατάθλιψης, πίκρα και απογοήτευση,"αναγκαστική προσγείωση") [σημείο αριθμημένο με το 4 στο χάρτη].

Δεν έχω να πω πολλά, άλλωστε ο χάρτης "μιλάει απο μόνος του" πιστεύω. Κατα τα άλλα, καλή επιτυχία στις διαπραγματευσεις, (να γλυτώσουμε το "μακεδονικό χαλβά" τουλάχιστον ρε παιδιά!)...

No comments: