Friday, February 22, 2008

Ο Ποσειδώνας στον 3ο οίκο και η σχέση του με το πρόβλημα των Σκοπίων.

Περί "Σκοπιανού" το ανάγνωσμα σήμερα, και ας ξεκινήσουμε με μια μικρή αναδρομή σε κάποιες πολύ σημαντικές ημερομηνίες.

25η Ιανουαρίου 1991 H Βουλή της τότε «Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας» εκδίδει Διακήρυξη Κυριαρχίας.

7η Σεπτεμβρίου 1991 Δημοψήφισμα στα Σκόπια δίνει το "πράσινο φως" για την ανακήρυξη ανεξάρτητου κράτους με την ονομασία "Δημοκρατία της Μακεδονίας"

17η Σεπτεμβρίου 1991  Με βάση τα αποτελέσματα του Δημοψηφίσματος το νεοσύστατο κράτος  κηρύσσει την ανεξαρτησία του.

16η Δεκεμβρίου 1991 Το Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της Ευρώπης αποφασίζει την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και ψηφίζει ομόφωνα ότι δεν θα αναγνωρίσει ονομασία για το νέο κράτος των Σκοπίων η οποία θα υπονοεί μελλοντικές εδαφικές διεκδικήσεις σε βάρος της Ελλάδος.

14η Φεβρουαρίου 1992 Ένα εκατομμύριο Έλληνες διαδηλώνουν στη Θεσσαλονίκη για το Σκοπιανό (ο τρίτος εξωτερικός κύκλος αναφέρεται στις διελεύσεις εκείνης της μέρας )

13η Απριλίου 1992  O Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής καλεί σε σύσκεψη το Συμβούλιο των Ελλήνων Πολιτικών Αρχηγών με αντικείμενο την ελληνική θέση για την ονομασία και την αναγνώριση της FYROM ως νέου κράτους. Μετά το πέρας της συνάντησης ανακοινώνεται η εξής απόφαση : «Η Ελλάδα θα αναγνωρίσει ανεξάρτητο κράτος των Σκοπίων μόνον εάν τηρηθούν και οι τρεις όροι που έθεσε η Ε.Ο.Κ ( σημερινή Ε.Ε) την 16η Δεκεμβρίου 1991 με την αυτονόητη διευκρίνιση ότι στο όνομα του κράτους αυτού δεν θα υπάρχει η λέξη «Μακεδονία»...


16 χρόνια αργότερα...

16 ολόκληρα χρόνια μετά λοιπόν, και ενώ σχεδόν όλη η υφήλιος αναγνωρίζει αλλά και αποκαλεί το κράτος των Σκοπίων  "Μακεδονία", και τους κατοίκους του "Μακεδόνες", η Ελληνική πολιτειακή ηγεσία προσπαθεί πλέον να πετύχει τον λιγότερο οδυνηρό συμβιβασμό.

Η "αυτονόητη διευκρίνιση" δεν ήταν καθόλου αυτονόητη, όπως τελικά ο χρόνος απέδειξε. Και έτσι ενώ υποτίθεται ότι κάτι κάτι σημαντικό συμβαίνει, στην ουσία της η υπόθεση έχει τελειώσει εδώ και πολλά χρόνια. Ακόμα και με σύνθετη και με γεωγραφικό προσδιορισμό ονομασία το γειτονικό μας κράτος θα αποκαλείται "Μακεδονία". Υπάρχει άραγε κάποιος o οποίος όταν αναφερεται στην Κίνα την αποκαλεί με το πραγματικό ολοκληρωμένο όνομα της, δηλαδή  "Λαική Δημοκρατία της Κίνας ;





Ας δούμε τώρα το θέμα μας  από την αστρολογική του άποψη. Καταρχάς, ο χάρτης  με τον τριπλό κύκλο που παραθέτω παραπάνω αναλύεται ως εξής :

εσωτερικός κύκλος :  ο γενέθλιος χάρτης της Ελλάδας ( εκδοχή με Ωροσκόπο στο Σκορπιό )

μεσαίος κύκλος :  προοδευμένος χάρτης ( day for a year )  για την 14η Φεβρουαρίου 1992,

 εξωτερικός κύκλος :  πλανητικές διελεύσεις πάντα για την 14η Φεβρουαρίου 1992


Να θυμίσω εδώ ότι η συγκεκριμένη μέρα αναφέρεται στην τεράστια συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη, η οποία συγκέντρωσε πάνω από ένα εκατομμύριο διαδηλωτές, σε μια περίοδο που η Ελλάδα "έβραζε" κυριολεκτικά με το Σκοπιανό ζήτημα.

Δύο μήνες αργότερα έχουμε τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, με την απόφαση που αναφέραμε πιο πάνω. Ακολουθεί  η παραίτηση του Αντώνη Σαμαρά, και ένα χρόνο αργότερα η πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη ( 9η Σεπτεμβρίου 1993) η οποία οδήγησε σε πρόωρες εκλογές, νίκη του ΠΑ.ΣΟ.Κ και επιστροφή του Ανδρέα Παπανδρέου στην εξουσία. Μια ιδιαίτερα έντονη και θερμή περίοδος στην πολιτική ιστορία του τόπου.

Τα προβλήματα στη "γειτονιά" μας βέβαια είχαν αρχίσει αρκετά χρόνια νωρίτερα. Το Φεβρουάριο του 1989 ο διελαύνων Ουρανός εισέρχεται στον 3ο γενέθλιο οίκο του χάρτη της χώρας ( πάντα με το σύστημα των Ίσων Οίκων)  συναντώντας εκεί τον διελαύνοντα Ποσειδώνα ο οποίος είχε εισέλθει στον 3ο οίκο του χάρτη  κάποια χρόνια νωρίτερα. Είναι η εποχή της σπουδαίας Συνόδου Ουρανού-Ποσειδώνα στον Αιγόκερω, εποχή όπου τα καθεστώτα των "χωρών του υπαρκτού σοσιαλισμού" καταρρέουν το ένα μετά το άλλο.
Εκείνη την εποχή αρχίζει και η διάλυση του γειτονικού μας κράτους ( τα "γειτονικά" ως προς μια χώρα κράτη είναι ξεκάθαρα της θεματολογίας του 3ου οίκου ), εκείνου το οποίο γνωρίσαμε ως Γιουγκοσλαβία.

Ο μεγάλος "ανατροπέας" του ηλιακού μας συστήματος έμεινε στον 3ο γενέθλιο οίκο για 7 χρόνια, ως και το 1996, προκαλώντας ριζικές αλλαγές στα θέματα που αφορούν τη θεματολογία του.  Στα πολύ θετικά αυτής της διέλευσης  ήταν το σπάσιμο του κρατικού μονοπωλίου στην ενημέρωση με την έλευση της "ελεύθερης ραδιοφωνίας και τηλεόρασης" το 1989. Το πως βέβαια εξελίχθηκε αυτή η κατάσταση στην πορεία του χρόνου είναι μια άλλη υπόθεση. Όσο απίστευτο πάντως και αν ακούγεται σήμερα στα αυτιά μας το γεγονός είναι ότι μέχρι και το έτος 1989 η ενημέρωση του κόσμου ήταν απόλυτα ελεγχόμενη από τον κρατικό μηχανισμό, και φυσικά  από το κόμμα που ασκούσε την εξουσία...

Ας επικεντρωθούμε τώρα στην κρίσιμη περίοδο ανάμεσα στα τέλη του 1991 και τους πρώτους μήνες του 1992. Η Ελλάδα, πάντα σύμφωνα με την εκδοχή του χάρτη του 1830 με Ωροσκόπο στην 5η μοίρα Σκορπιού,  έχει τον πλανήτη Ποσειδώνα στον 3ο γενέθλιο οίκο της. Η επιρροή της συγκεκριμένης τοποθέτησης του Ποσειδώνα έχει κάποιες "παρενέργειες" στα ζητήματα της δικαιοδοσίας του 3ου οίκου :

- ας παραδεχθούμε ότι η χώρα μας δε διαθέτει και το πιο οργανωμένο οδικό σύστημα,

- ας πούμε ότι το εκδοτικό τοπίο και γενικά τα Μ.Μ.Ε  δεν φημίζονται για την αντικειμενικότητα, την αμεροληψία και τη διαφάνεια τους στον τρόπο διαχείρισης και διάδοσης της είδησης και της πληροφορίας,

 - ας αναγνωρίσουμε ότι κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τις κάθε είδους εμπορικές συναλλαγές,

- ας θυμηθούμε το "Γλωσσικό Ζήτημα" ( δημοτική ή καθαρεύουσα ) το οποίο ταλαιπώρησε επί ενάμιση αιώνα το Ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα,

 - ας μιλήσουμε  για τη "Μεγάλη Ιδέα" (συνδυασμένη επιρροή Δία και Ποσειδώνα στον Αιγόκερω και στον 3ο οίκο ) που μας οδήγησε στη Μικρασιατική Καταστροφή

- ας πούμε για το ψευδοκράτος των Τουρκοκυπρίων στην Κύπρο,

... και από εδώ και πέρα βέβαια θα μπορούμε να λέμε και για την αποκλειστικά δική μας ψευτο-Μακεδονία.

Αυτό που κάνει ο Ποσειδώνας, πάντα βέβαια στην αρνητική του εκδήλωση, είναι να θολώνει πλήρως το τοπίο γύρω μας οδηγώντας μας με μαθηματική ακρίβεια σε λάθος κινήσεις και εκτιμήσεις. Ασάφεια, απόκρυψη, γενικό μπέρδεμα, αμφιβολίες, φανταστικές ιδέες, απάτη και αυταπάτη. Με τον Άρη η πρόκληση είναι μπροστά σου, χειροπιαστή, με σάρκα και οστά, σε καλεί σε μάχη, ανταποκρίνεσαι και χάνεις ή κερδίζεις. Με τον Ποσειδώνα βρίσκεσαι να παλεύεις με φαντάσματα, σε ένα άγνωστο τοπίο, και το χειρότερο, αναρωτιέσαι και αμφιβάλεις ακόμα και για το δίκαιο της μάχης σου.

Το "Σκοπιανό" είναι ακόμα μια κληρονομιά του γενέθλιου Ποσειδώνα της Ελλάδας στον 3ο της οίκο. Όπως μπορείτε να δείτε στο χάρτη την κρίσιμη περίοδο 1991-92 δεν είχαμε μόνο την διέλευση και επιστροφή Ποσειδώνα στη γενέθλια θέση του αφού, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε παρατηρώντας την διάταξη Α στο χάρτη,  την περίοδο της διέλευσης του Ποσειδώνα από τον 3ο γενέθλιο οίκο ο ίδιος ο γενέθλιος Ποσειδώνας βρισκόταν σε κατάσταση "υπερδιέγερσης" δεχόμενος την όψη αντίθεσης (180 μοίρες) από τον προοδευμένο Ήλιο της Ελλάδος στην 22η μοίρα του Καρκίνου. 

Την ίδια χρονική περίοδο το προoδευμένο Μεσουράνημα ( ΜC) της χώρας βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη της μίας μοίρας ( 21η μοίρα Αιγόκερω ) από τον γενέθλιο Ποσειδώνα, "φουσκώνοντας" σε ιδιαίτερα μεγάλο βαθμό την επιρροή του πλανήτη.

Ένα χρόνο μετά, όταν το προοδευμένο Μεσουράνημα της Ελλάδος έρχεται σε ακριβή σύνοδο με τον Ποσειδώνα, έχουμε την πρόωρη πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη, με τον τρόπο που οι μεγαλύτεροι θυμόμαστε ότι έγινε ...

Το "κλίμα της εποχής" τώρα συμπληρώνεται από τις όψεις δύο πολύ σημαντικών προόδων στο χάρτη. Πιο συγκεκριμένα, ο προοδευμένος  Ωροσκόπος στην 6η του Ταύρου ( σημείο Β στο χάρτη ) έχει μόλις εισέλθει στον 7ο γενέθλιο ( διεθνείς σχέσεις ), προσεγγίζοντας στην κίνηση του την όψη τετραγώνου με τον Ουρανό ( διατάραξη διακρατικών σχέσεων, μια κατάσταση διαμαρτυρίας ), ενώ την ίδια στιγμή το "βαρύ" κλίμα της εποχής υποδεικνύεται από το τετράγωνο της προοδευμένης Σελήνης (σημείο C στο χάρτη) προς τον γενέθλιο Κρόνο  στον 10ο γενέθλιο οίκο (κλίμα γενικής κατάθλιψης, πίκρα και απογοήτευση, αναγκαστική προσγείωση )

Φίλες και φίλοι, κάπου εδώ ολοκληρώσαμε για σήμερα. Πιστεύω άλλωστε ότι και εσείς διαπιστώσατε  ότι ο χάρτης μιλάει από μόνος του.  Κατά τα άλλα, εύχομαι καλή επιτυχία στις διαπραγματεύσεις... να γλυτώσουμε το "μακεδονικό χαλβά" τουλάχιστον  παιδιά!


No comments: