Thursday, February 7, 2008

H εκλογή του νέου Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου

Ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Ιερώνυμος εξελέγη Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, στη διαδικασία που διεξήχθη στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών,και η οποία ολοκληρώθηκε λίγα λεπτά πρίν τις 1:00 το μεσημέρι.
Ο αστρολογικός χάρτης της εκλογής του νέου Αρχιεπισκόπου είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακός αφού παρουσιάζει τη σύνοδο Σελήνης - Ποσειδώνα, η οποία έλαβε χώρα το μεσημέρι,να κυριαρχεί στο ωροσκόπιο,όντας σε σύνοδο με το Μεσουράνημα του χάρτη στην 22η και 23η μοίρα του Υδροχόου. Συμβολικά αυτή είναι η στιγμή που το θρησκευτικό (Ποσειδώνας) συναίσθημα του λαού (Σελήνη) φτάνει στο απόγειο/αποκορύφωμα του (συμβολική έννοια του Μεσουρανήματος-MC).

Το γεγονός ότι τόσο ο Ήλιος όσο και ο κυβερνήτης του χάρτη Ερμής (σε ανάδρομη κίνηση και σε σύνοδο με το Χείρωνα) είναι επίσης στον Υδροχόο καθιστούν τον χάρτη μοναδικό (με την έννοια πάντα της ιδιαιτερότητας ). Σε γενικές γραμμές το "μήνυμα του χάρτη" δεν είναι συγκρουσιακό (έλειψη ισχυρών τετραγώνων και αντιθέσεων) αλλά είναι ισχυρά "πολιτικό" (με την έννοια της ανάμειξης στα κοινωνικά δρώμενα και της ισχυρής,δογματικής σχεδόν άποψης), και την ίδια στιγμή πολύ θεωρητικό και αποσπασμένο απο κάθε συναισθηματικό στοιχείο. Υπάρχει ένα στοιχείο υπερβολικής σοβαρότητας που φτάνει μέχρι και την ακαδημαικού τύπου επιστημοσύνη το οποίο προσπαθεί να συνδυαστεί με ένα εξίσου ισχυρό στοιχείο μιας τελείως θεωρητικής,ατομικίστικης και άρα άκραιως υποκειμενικής οπτικής των πραγμάτων,οπτική η οποία προσεγγίζει ακόμα και το στοιχείο της εκκεντρικότητας και της προσκόλλησης σε ένα πολύ στενό κύκλο, ο οποίος γίνεται αντιληπτός ως το "κέντρο του κόσμου" (μεγάλος αριθμός πλανητών στον Υδροχόο και Αιγόκερω, Κρόνος στην Παρθένο, Ωροσκόπος στους διανοητικούς Διδύμους,πλήρης κυριαρχία των στοιχείων του Αέρα και της Γης.

Αυτά ως πρός το χαρακτήρα της νέας εποχής" για την εκκλησία και με την προυπόθεση ότι ο χάρτης αυτός αποτελεί και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως "ενεργειόγραμμα" για την "εποχή Ιερώνυμου".

Από αστρολογική πάντα σκοπιά τα μόνα στοιχεία που διαθέτουμε για τον κ. Ιερώνυμο (κατά κόσμον Ιωάννη Λιάπη) είναι ότι γεννήθηκε στα Οινόφυτα Βοιωτίας το έτος 1938.

No comments: