Saturday, March 29, 2008

Τα επτά τετράγωνα Ουρανού - Πλούτωνα ( 2012-2015 )

Το αστρολογικά σημαντικότερο γεγονός για την χρονιά που διανύουμε ήταν αναμφισβήτητα η είσοδος του Πλούτωνα στο ζώδιο του Αιγόκερω. Το πανίσχυρο - από την αστρολογική άποψη - Ουράνιο Σώμα έκανε την πρώτη του είσοδο στον Αιγόκερω την 26η Ιανουαρίου 2008. Στις 2 Απριλίου θα κάνει "στάση" στις αρχές της 2ης μοίρας του ίδιου πάντα ζωδίου ξεκινώντας την ανάδρομη κίνηση του και "επιστρέφοντας" στον Τοξότη (14η Ιουνίου), στον οποίο θα παραμείνει σχεδόν καθ' όλη τη διάρκεια του 2008. Την 27η Νοεμβρίου του 2008 θα κάνει την δεύτερη, και οριστική πλέον, είσοδο του στον γήινο και παρορμητικό Αιγόκερω στον οποίο θα παραμείνει μέχρι και το έτος 2023.


Για την γενική επίδραση της νέας θέσης του Πλούτωνα θα έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε εκτενέστερα σε μελλοντικές δημοσιεύσεις. Προς το παρόν θα παρουσιάσω ένα πίνακα με το "φαινόμενο" που σίγουρα θα αποτελέσει το κύριο θέμα συζήτησης στους αστρολογικούς κύκλους στο πρώτο μισό της επόμενης δεκαετίας. Οι όψεις του Πλούτωνα με τον Ουρανό έχουν πάντα τεράστιο αστρολογικό ενδιαφέρον αφού συμβολικά η "σπασμωδική" και έντονα πιεστική ανάγκη του Ουρανού για αλλαγές και μεταρρυθμίσεις όταν συναντά τη βαθιά μεταμορφωτική δύναμη του Πλούτωνα αποκτά μια τεράστια δυναμική πρόκλησης βαθιών και εκ θεμελίων αλλαγών επιβάλλοντας ριζικές, "εκ βάθρων" αναμορφώσεις σε όποιο πεδίο και αν αυτές αναφέρονται. Κλασικό παράδειγμα εδώ η πολύ γνωστή σύνοδος των δύο πλανητικών αρχών κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ΄60. Το αίτημα για την πολιτιστική επανάσταση η οποία έλαβε χώρα εκείνη την εποχή, και η οποία άλλαξε "εκ βάθρων" τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο είναι αυτό που τα παιδιά που γεννήθηκαν τότε - και τα οποία είχαν τη σύνοδο Ουρανού και Πλούτωνα στους χάρτες τους- "έφεραν" ως συστατικό στοιχείο της "γενεαλογικής χαρακτηροδομής" τους, εμπειριώνοντας τις συνέπειες του και μεταδίδοντας τις αρχές του και στις επόμενες γενεές.


 Η σεξουαλική επανάσταση, το δικαίωμα στην ελεύθερη αυτοέκφραση και η ανάδειξη της μιας και μοναδικής ατομικότητας που εκφράζει ο καθένας από εμάς δεν ήταν στα "αυτονόητα" μέχρι εκείνη την εποχή, ανεξάρτητα απο το αν εμείς τα βιώνουμε ως αυτονόητα και "ηθικά" απαραβίαστα σήμερα. Εκπρόσωποι της λεγόμενης "generation X"- όπως χαρακτηρίστηκε - είναι αυτοί οι οποίοι σήμερα αποτελούν την "κινητήρια δύναμη" πίσω από τη δημιουργία της "κοινωνίας της πληροφορικής", και είναι βέβαια και το "κύριο σώμα" αυτής ακριβώς της γενιάς το οποίο βίωσε στον μεγαλύτερο βαθμό τις συνέπειες της τεχνολογικής επανάστασης.

Μια απο τις συνέπειες της διέλευσης του Πλούτωνα στον Τοξότη και των τετραγώνων που πραγματοποίησε την τελευταία δωδεκαετία προς τη σύνοδο Ουρανού - Πλούτωνα στους χάρτες των σημερινών 40άρηδων (+ ή - κάποια χρόνια) αναφέρεται ακριβώς σε αυτό. Αυτή η γενιά, έχοντας το "προνόμιο" να εξελιχθεί ακριβώς στο μεταίχμιο δυο εποχών "εξαναγκάστηκε" κατά κάποιο τρόπο να αλλάξει τις συνθήκες ζωής της, προσαρμοζόμενη στην νέα τεχνολογική πραγματικότητα, υπό την πίεση και τον φόβο της απώλειας της επαφής με όλα όσα το εξωπραγματικής πλέον ταχύτητας "τρένο των εξελίξεων" φέρει στις ζωές μας. Οι επόμενες γενιές όντας πιο κοντά χρονικά στις μεγάλες αλλαγές που συντελέστηκαν την τελευταία κυρίως 12ετία δεν βίωσαν τόσο έντονα την κατάσταση αυτή, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των εκπροσώπων των παλαιότερων γενεών (οι γεννημένοι κυρίως τις δεκαετίες του '30, '40 και '50) δεν προσπάθησαν καν. Όλα αυτά βέβαια αφορούν γενικές επιρροές γενεάς και αναφέρονται σε καταστάσεις που αφορούν "μαζικές" επιρροές και επιδράσεις. Μεμονωμένα άτομα μπορεί να ξεφεύγουν από αυτούς τους "κανόνες" χωρίς όμως να σημειοδοτούν τίποτε περισσότερο από τις εξαιρέσεις που ακριβώς τους επιβεβαιώνουν.

Τα επτά τετράγωνα τα οποία τα δύο ουράνια σώματα θα σχηματίσουν την περίοδο 2012-2015 είναι λοιπόν όπως καταλαβαίνετε εξαιρετικής σημασίας απο κοσμική άποψη. Πολύ περισσότερο γιατί κάποια από αυτά "αγγίζουν" πολύ "ευαίσθητα σημεία" στους χάρτες παγκόσμιων δυνάμεων όπως πχ στον χάρτη των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής ( θα δημοσιεύσω το γενέθλιο χάρτη τους τις επόμενες μέρες). Για αυτά τα τετράγωνα και τα όσα υπονοούν θα έχουμε πολλές ευκαιρίες να μιλήσουμε στο μέλλον.



2 comments:

marina said...

Εξαιρετικό άρθρο..........!!!!!

Heracles V. said...

Σε ευχαριστώ πολύ Μαρίνα !