Wednesday, April 9, 2008

Δήμητρα (Ceres) - 1 * απο τον Γιάννη Ριζόπουλο

Η Δήμητρα ( Ceres ) ανακαλύφθηκε από τον Τζουζέπε Πιάτζι την 1-1-1801. Βρίσκεται στη ζώνη των αστεροειδών, μεταξύ Άρη και Δία και η μέση απόσταση της από τον Ήλιο είναι 2,8 α.μ. Ο χρόνος περιφοράς της είναι 4,6 χρόνια κάτι που σημαίνει ότι παραμένει σε κάθε ζώδιο 4,6 μήνες κατά μέσο όρο. Ωστόσο, στην πραγματικότητα, το διάστημα αυτό ποικίλει από 2 έως και 9 μήνες. Αρχικά θεωρήθηκε πλανήτης, αργότερα αστεροειδής και πρόσφατα κατατάχθηκε από τους αστρονόμους στην ειδική κατηγορία dwarf, παρέα με τον Πλούτωνα και την Έριδα.

Οι «μικροκαμωμένοι πλανήτες, που μπερδεύονται με άλλους» είναι αναλογικά ότι και τα πόνυ για το είδος των αλόγων. Μικροί στο μάτι αλλά ενδεχομένως, αν κρίνουμε από τον Πλούτωνα, πλούσιοι σε επιδράσεις. Όμως, η αστρολογική προσέγγιση της Δήμητρας βρίσκεται και αυτή σε ...dwarf κατάσταση, εγκλωβισμένη στη σύγχυση και τη μυθολογία.


Σύμφωνα με την παραδοσιακή αστρολογική αντίληψη το όνομα, που δίνεται σε κάθε ουράνιο σώμα, δηλώνει και το είδος της επιρροής, που ασκεί. Υποτίθεται ότι ο αστρονόμος-νονός είναι συντονισμένος με το συλλογικό ασυνείδητο και επιλέγει ενστικτωδώς την πιο αντιπροσωπευτική ονομασία. Τα μυθολογικά πρόσωπα, που, επίσης παραδοσιακά, προτιμούν οι αστρονόμοι, δανείζουν στον πλανήτη εκτός από το όνομα και τις ιδιότητες η το χαρακτήρα τους. Πάνω σε αυτή τη λογική (.. ;) και ύστερα από μάλλον άγνωστες ...αλχημείες, η Δήμητρα, για τους αστρολόγους, κατέληξε σε μια μορφή εναλλακτικής Σελήνης, που θυμίζει λίγο τη Μεγάλη Μητέρα, και λίγο Αγγλίδα γκουβερνάντα. Το πόρισμα βγήκε αυθαίρετα, όπως και πολλά ακόμη: Η Δήμητρα εκφράζει τη στοργή και τη φροντίδα, που χρειάζεται κάποιος στη ζωή του. Και αφού ο ρόλος της ήταν τόσο δα μικρός, εξορίστηκε δια παντός από τα ωροσκόπια, αφήνοντας ανοιχτό το δρόμο στη Λίλιθ, τον Ήφαιστο και άλλα πλανητικά ...ξωτικά.

Πολιτεύεται

Επειδή, προσωπικά, δεν συνηθίζω να δέχομαι και να αναπαράγω άκριτα αμφισβητούμενες γνώσεις και πληροφορίες, αποφάσισα να μελετήσω με πιο ανοιχτό πνεύμα τις επιδράσεις της Δήμητρας στα ωροσκόπια. Οι έρευνές μου θα αργήσουν να ολοκληρωθούν αλλά για ένα πράγμα είμαι, πλέον, βέβαιος. Η Δήμητρα έχει τόση σχέση με τη φροντίδα, όση και ο Άρης με την ευγένεια.

Ξεκινώντας από το βασικό ερώτημα αν δηλαδή έχει κάποια ευδιάκριτη επίδραση στα δρώμενα αυτού του κόσμου, διαπίστωσα με έκπληξη ότι ήταν παρούσα και ενεργή, από θέση η όψεις, σε, απίστευτα, πολλούς χάρτες διασημοτήτων. Ο ρόλος της ήταν συνήθως δυναμικός όσο και των υπόλοιπων « μέσων» πλανητών, του Άρη, του Δία η του Κρόνου. Η φύση της διαφαινόταν εξωστρεφής, θυμίζοντας συχνά ένα κράμα Κριού Ζυγού, Διδύμων και Τοξότη. Κατέληξα σε ποικίλα συμπεράσματα αλλά προς το παρόν θα επιμείνω στο πρώτο από αυτά: Η Δήμητρα επιζητά τη δημοσιότητα, εκφράζεται μέσα από αυτήν, κινείται, ποζάρει, γράφει, ρητορεύει πολιτεύεται, όπως της υπαγορεύουν οι εκάστοτε συνθήκες του ωροσκοπίου. Είναι εκείνη, που πρακτικά μπορεί να συνδέεται με τα ΜΜΕ τη σόου μπιζ, και την πολιτική. Είναι η θεά της εποχής μας!


Η ...λίστα της Δήμητρας

Η διέλευση της Δήμητρας από το ζώδιο των Διδύμων φέρνει ανακατατάξεις στην πολιτική και κοινωνική ζωή της χώρας. Ο κατάλογος των εξελίξεων, σύμφωνα με το ιστορικό προηγούμενο, είναι πλούσιος σε θέματα, που συνήθως ενδιαφέρουν το πλατύ κοινό και γίνονται πρώτη είδηση στα κανάλια, όπως είναι οι εκλογές και οι πολιτικές ...κοκορομαχίες. Σε αυτόν είναι αναγκαίο να συμπεριληφθούν και εκτιμήσεις, που απορρέουν από τις θέσεις των άλλων πλανητών.

Το τετράγωνο Κρόνου-Δήμητρας στις αρχές Απριλίου οδηγεί σε αναγκαίους πολιτικούς συμβιβασμούς , ιδιαίτερα στα εθνικά θέματα. Ταυτόχρονα αναδεικνύει ζητήματα, που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες της Παρθένου (δημόσια υγεία και εργασιακές σχέσεις). Από αυτήν την άποψη αναμένεται πολλή δουλειά για το Υπουργείο Υγείας (αποκάλυψη παραϊατρικού κυκλώματος, ατασθαλίες σε νοσοκομεία και ιδρύματα υγειονομικές παραβάσεις, επιδημίες) και το Υπουργείο Εργασίας (ρυθμίσεις λειτουργικών λεπτομερειών, συμβάσεις). Τέλος, η συγκεκριμένη πλανητική σχέση μπορεί να δημιουργήσει κρίση στην Ενημέρωση ( νομικοί περιορισμοί, διακοπή έκδοσης η περικοπές προγράμματος) αλλά και τη Δικαιοσύνη αφού οι δικηγόροι και δικαστές δεν δείχνουν καθόλου ευχαριστημένοι από την κατάσταση τους.

Το τετράγωνο Ουρανού-Δήμητρας, που θα αρχίσει να λειτουργεί μετά τα μέσα Μαΐου, ίσως έχει οδυνηρές επιδράσεις στη λειτουργία των σωφρονιστικών ιδρυμάτων (εξεγέρσεις, ακραίες συμπεριφορές) και στην τέλεση αθλητικών εκδηλώσεων (ατυχήματα και καταστροφές). Στην πολιτική ζωή αναμένονται προκλήσεις, τρομοκρατικές ενέργειες, διασπάσεις, αναδιαρθρώσεις αλλά και απροσδόκητες συμμαχίες, ενώ δεν θα λείψουν οι αποκαλύψεις για το έργο και το ρόλο κάποιου δημόσιου λειτουργού.
Όμως ανεξαρτήτως ...Κρόνου και Ουρανού, η Δήμητρα έχει τη δική της ατόφια λίστα συμβάντων, που απευθύνεται μάλλον στον Πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων: Είμαι στους Διδύμους στοπ. Λάβετε μέτρα στοπ.


29-3 έως 11-6

-Ο λαός στους δρόμους. Συλλαλητήρια και απεργίες, ιδιαίτερα στους τομείς μεταφορών και επικοινωνιών. Δυσκολία στις μετακινήσεις τόσο στο κέντρο των πόλεων, όσο και σε συγκοινωνιακούς κόμβους.
-Πολιτικές αποφάσεις για θέματα που άπτονται της Δικαιοσύνης. Πορίσματα, βουλεύματα, παραπομπές. Νέα στοιχεία, δικαστική διερεύνηση για οικονομικά σκάνδαλα και τηλεφωνικές η άλλου είδους υποκλοπές. Άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών.
-Διορισμός πολιτικών στελεχών σε θέσεις-κλειδιά, αναδιάταξη στα κομματικά όργανα.
-Παραιτήσεις, επανεντάξεις βουλευτών, έντονες αντιπαραθέσεις στους κόλπους των κομμάτων. Ανασχηματισμός, προκήρυξη εκλογών.-Ανάδειξη μειονοτικών και θρησκευτικών διαφορών με πολιτικές προεκτάσεις. Επαφές του Αρχιεπισκόπου η του Πατριάρχη με σημαίνουσες προσωπικότητες.


Σημείωση : Το παραπάνω κείμενο αποτελεί το πρώτο μέρος μιας σειράς κειμένων πάνω στη συμβολική και τις πιθανές επιδράσεις του πλανητοειδούς Δήμητρα (Ceres), τα οποία δημοσιεύονται αρχικά στο μηνιαίο περιοδικό "Αστρόπολις" και αναδημοσιεύονται σε αυτό το blog με την άδεια του συγγραφέα τους Γιάννη Ριζόπουλου.

2 comments:

Anonymous said...

Epitelous..tha diabazoun apospasmata apo to periodikou kai oi xenitemenoi.
Mprabo, Hercules!

Heracles V. said...

ευχαριστώ πολύ...το blog έχει πράγματι αρκετούς επισκέπτες απο Γερμανία και Ηνωμένες Πολιτείες κυρίως.

...και φυσικά να ευχαριστήσω με τη σειρά μου το Γιάννη Ριζόπουλο για την ευγενική προσφορά των άρθρων του.