Wednesday, June 4, 2008

Πρώτοι γάμοι ομοφύλων στην Ελλάδα

Οι πρώτοι γάμοι μεταξύ ομοφύλων ζευγαριών είναι πλέον γεγονός και στη χώρα μας. Η τελετή των (πολιτικών) γάμων έλαβε χώρα νωρίς χθές το πρωί στην Τήλο, απο τον Δήμαρχο και γιατρό του νησιού κ. Τάσο Αλιφέρη. Να υπενθυμίσουμε εδώ ότι ο Δήμαρχος προχώρησε στην τέλεση των γάμων παρά το γεγονός ότι ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Σανιδάς σε έγγραφο το οποίο απέστειλε προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου πριν απο λίγες μέρες αναφέρει ρητά και κατηγορηματικά ότι «από την κείμενη νομοθεσία γάμος μεταξύ ομοφυλοφίλων ούτε προβλέπεται, ούτε επιτρέπεται και συνεπώς μία τοιαύτη πράξη του δημάρχου δεν θα είναι μόνο άκυρη και ανίσχυρη αλλά θα είναι και παράνομη»...

Στη γενικά αξιόπιστη ως προς την εγκυρότητα των πληροφοριών της "Ελευθεροτυπία" διαβάζουμε : Μάρτυρες στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο στο Μεγάλο Χωριό και ξεκίνησε στις 7.10 χθες το πρωί, ήταν μέλη των Ομοφυλοφιλικών Οργανώσεων, στελέχη του ΣΥΝ και της ΑΚΟΑ, νεολαίος του ΠΑΣΟΚ, δημοσιογράφοι της εφημερίδας «Εποχή», εκπρόσωπος του ραδιοσταθμού «Στο Κόκκινο» και κάτοικοι του νησιού. Η τελετή διήρκεσε όσο διαρκεί ένας πολιτικός γάμος...( Ελευθεροτυπία : Ενα όνειρο τρελό, όνειρο απαΤΗΛΟ... )

Λαμβάνοντας υπόψη μας τώρα ότι ο πολιτικός γάμος είναι πολύ απλός στη διαδικασία του, και πολύ σύντομος ως προς τη χρονική του διάρκεια (10-15 λεπτά όπως μας πληροφορεί και η ακόλουθη σελίδα click here ), καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι η υπογραφή των σχετικών εγγράφων με την οποία ολοκληρώθηκε η τελετή, και η οποία αποτελεί και τη συμβολική στιγμή της "γέννησης" του γεγονότος, θα πρέπει να έλαβε χώρα περίπου στις 7:25 το πρωί.

Ο αστρολογικός χάρτης που δημοσιεύω στη συνέχεια είναι ο (κατά προσέγγιση ακριβής) γενέθλιος αστρολογικός χάρτης για τους πρώτους γάμους μεταξύ ομοφύλων ζευγαριών στην Ελλάδα.

(for our foreign friends : the following astrological chart has been cast for the moment of the first gay/lesbian marriage in Greece. The ceremony took place on June 3 in the Greek island of Telos and the relative documents were signed at 7:25 am)


Αυτό που κάνει καταρχήν εντύπωση στον χάρτη του γεγονότος είναι η παρουσία των Φώτων (Ήλιος και Σελήνη), αλλά και δύο προσωπικών πλανητών (Ερμής και Αφροδίτη) στο ζώδιο των Διδύμων και στον 12ο γενέθλιο οίκο. Η ιδιαίτερη έμφαση στο ζώδιο των Διδύμων σε συνδυασμό με τον τονισμένο 12ο οίκο υποδεικνύει τόσο τις συνθήκες και την "περιρρέουσα ατμόσφαιρα" η οποία επικρατούσε κατα τη διάρκεια του γεγονότος όσο και τα όσα θα επακολουθήσουν ως συνέπειες αυτού. Ένα τέτοιο γεγονός ήταν βέβαια δεδομένο ότι θα τραβούσε το ενδιαφέρον του κόσμου και κατ'επέκταση και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (Δίδυμοι), τραβώντας τα φώτα της δημοσιότητας και προκαλώντας πληθώρα αντιδράσεων και συζητήσεων (επίσης έννοια Διδύμων). Παρόλαυτα οι γάμοι τελέστηκαν κάτω απο συνθήκες μυστικότητας, σε ένα απομονωμένο και σχεδόν απρόσιτο (12ος οίκος : απομόνωση, απόσυρση) νησάκι του Αιγαίου, μακριά απο προβολείς και κάμερες και υπό την παρουσία λίγων σε σχέση με την σημαντικότητα του γεγονότος παρευρισκομένων.

Ο ίδιος όμως συνδυασμός Διδύμων - 12ου οίκου αποτελεί όπως είπαμε παραπάνω και μια ένδειξη για τις συνθήκες κάτω απο τις οποίες τα συγκεκριμένα ζευγάρια θα υποχρεωθούν να εμπειριώσουν την επισημοποιημένη πλέον σχέση τους. Δυστυχώς ένας τόσο ιδιαίτερα τονισμένος 12ος οίκος δεν δηλώνει τίποτα λιγότερο απο "καταναγκαστική μυστικότητα" και κοινωνική απομόνωση, υποδεικνύοντας ταυτόχρονα την "κοινωνική κριτική", το κουτσομπολιό και τα πικρόχολα σχόλια, καθώς και την γενικότερη αποδοκιμασία απο ένα κομμάτι της κοινωνίας το οποίο τη συγκεκριμένη χρονικη συγκυρία, και για πολλούς και διάφορους λόγους, αδυνατεί να κατανοήσει μια τέτοια εξέλιξη.

Η τοποθέτηση τώρα του Ωροσκόπου στο ζώδιο του Καρκίνου αναδεικνύει τη Σελήνη (κυβερνήτης Καρκίνου) ως ένα ιδιαίτερα σημαντικό παράγοντα στη λειτουργία του συγκεκριμένου χάρτη. Εκείνο που πρέπει να προσέχθεί ιδιαίτερα -το οποίο είναι και αυτό το οποίο προσδίδει μια ιδιαίτερα "δυσοίωνη χροιά" στο χάρτη - είναι ότι η Σελήνη επίσης τοποθετημένη στο 12ο οίκο (σε σύνοδο με την ακμή του) δέχεται το σκληρό τετράγωνο του Κρόνου απ' το ζώδιο της Παρθένου. Αυτό ακριβώς το τετράγωνο Σελήνης/Κρόνου αποτελεί και την ισχυρότερη όψη στο χάρτη. Ο Κρόνος κυβερνήτης του 7ου οίκου (όπου 7ος : ο τρόπος με τον οποίο "τρίτα πρόσωπα" προσλαμβάνουν και αντιμετωπίζουν το γεγονός) είναι τοποθετημένος στην Παρθένο (όπου Παρθένος : ηθικά πρότυπα και κριτική/επίκριση με βάση αυτά) και στην ακμή του 3ου οίκου (όπου 3ος οίκος : απόψεις, γνώμες, ιδέες, αντιλήψεις και έκφραση αυτών).

Αυτό που συμβαίνει λοιπόν εδώ είναι ότι ο συντηρητικός και καθαρά γήινος στη λειτουργία του Κρόνος στην Παρθένο τετραγωνίζοντας τον κυβερνήτη του Ωροσκόπου (Σελήνη) αρνείται ουσιαστικά την ίδια την ύπαρξη του γεγονότος καθαυτού (τετράγωνο : άρνηση, σύγκρουση) στη βάση στερεοτύπων και απόψεων (3ος οίκος) οι οποίες στηρίζονται καθαρά σε παραδοσιακές αντιλήψεις περί ηθικής και περί ηθικά επιτρεπτού και απαγορευμένου (Παρθένος)...

1 comment:

_ said...

O Γάμος είναι η 'Ενωση Ηλίου (άνδρα) και Γυναίκας (Σελήνης) και μόνο αυτό. Ο Γάμος είναι Ιερός και τελείται μυστηριακά πολύ πριν το κατώφλι της Εκκλησίας ή του Δημαρχείου. Ο αληθινός Γάμος είναι ένα ανείπωτο βαθύ και βιωματικό συμβάν, μια μύηση όπου τους ιερείς αντικαθιστά ένας Μύστης και μια Ιέρεια, ο ίδιος ο άντρας και η Γυναίκα δηλαδή. Είμαι κατά των γάμων ομοφύλων για τους ίδιους λόγους που είμαι κατά ΟΛΩΝ των γάμων μεταξύ ανδρών και γυναικών όπως έχουν προσδιορισθεί κοινωνικά έως σήμερα. Ο Γάμος στην εκκλησία και στο δημαρχείο αφορά μόνο συγγενείς, μαμάδες, μπαμπάδες και όλο το σκυλολόι, και όσους θέλουν να εξασφαλιστούν. Οι ομοφυλόφιλοι αποδείχθηκαν τρεις φορές πιο συντηρητικοί από όλους εμάς εμμένοντας σε έναν θεσμό που δεν έχει κανένα νόημα για τον απελευθερωμένο άνθρωπο. Η μόνη ουσιαστικά απελευθερωμένη στάση θα ήταν να αγνοήσουν τελείως τις κοινωνικές νόρμες, αλλά στο νου τους έχουν κι αυτοί δυστυχώς το απρόσωπο και παγωμένο κοινωνικό συμβόλαιο του 7ου οίκου, και όχι την ουσιαστική Αλχημεία, την χημεία μεταξύ των μικρών θεών δηλαδή.