Sunday, July 6, 2008

Το μαγικό καλοκαίρι του 2004 ή η αστρολογική ανάλυση ενός θριάμβου ( μέρος 1ον )

12η Ιουνίου 2004: Πορτογαλία - Ελλάδα 1-2. Οι απανταχού τον κόσμο Έλληνες παρακακολουθούν πανευτυχείς την Εθνική ομάδα της χώρας μας να πετυχαίνει την μεγάλη έκπληξη κατακτώντας την πρώτη νίκη της ιστορίας της σε τελική φάση μεγάλης ποδοσφαιρικής διοργάνωσης, χαλώντας την γιορτή που είχαν στήσει στο Ντραγκάο του Οπόρτο οι άτυχοι οικοδεσπότες μας Πορτογάλοι. Αυτή ήταν η αρχή μιας μεγάλης πορείας, μιας πορείας προς ένα ιστορικό για τη χώρα μας θρίαμβο....



Αυτό που καταρχάς θα ήθελα να παρατηρήσετε  είναι η θέση της διελαύνουσας Αφροδίτης στην 16η μοίρα των Διδύμων, αλλά και η θέση της διελαύνουσας Σελήνης στην 28η μοίρα του Κριού, θέσεις στις οποίες τα δύο ουράνια σώματα ήταν τοποθετημένα το απόγευμα της μεγάλης για την Ελλάδα αυτής ημέρας.

Είμαι σίγουρος ότι οι τακτικοί αναγνώστες του ιστολογίου, όντας εξοικειωμένοι με το ωροσκόπιο της Ελλάδας με ωροσκόπο στην 5η μοίρα του Σκορπιού (δες εδώ Ελλάς - Hellas - Greece : 3 February 1830, 00:00:01 AM, Athens,GR ), έχουν ήδη προσέξει ότι εκείνη την ημέρα η διελαύνουσα Αφροδίτη κινείται πολύ αργά (λόγω αναδρομής) σε σύνοδο με την γενέθλια Σελήνη της Ελλάδας στον 8ο οίκο. Η διελεύση αυτή ενισχύεται σημαντικά από την παρουσία του διελαύνοντος Ποσειδώνα στην 15η - 16η Υδροχόου σε σύνοδο με τον γενέθλιο Ήλιο και σε τρίγωνο με τη γενέθλια Σελήνη της Ελλάδας, όψεις οι οποίες ( και λόγω της αργής κίνησης του πλανήτη) διατήρησαν την δραστικότητα τους καθόλη τη διάρκεια της διοργάνωσης. Με όρους συμβολισμού αυτή την περίοδο οι Έλληνες έζησαν πραγματικά ένα όνειρο, ένα όμορφο μυθικών διαστάσεων παραμύθι, ένα δώρο του πλανητικής Αρχής των μύθων και του ονείρου του Ποσειδώνα, και της πλανητικής Αρχής της ευτυχίας και της αρμονίας της Αφροδίτης, στη χώρα μας.

Τώρα, προς τι η αναφορά μου στη θέση της διελαύνουσας Σελήνης στην 28η μοίρα του Κριού. Τι αξία μπορεί να έχει άραγε μια απλή διελεύση της Σελήνης την οποία κανείς δεν λαμβάνει στα σοβαρά υπόψη του ;Τη σημασία αυτής της αναφοράς, αγαπητοί φίλοι και φίλες, θα την αντιληφθείτε στη συνέχεια. Προς το παρόν θα ήθελα να κρατήσετε απλά μια σημείωση ώς προς αυτήν την θέση.


ΟΙ ΔΙΕΛΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΡΙΑΜΒΟΥ

 Φίλες και φίλοι δημοσιεύω στη συνέχεια ένα απόσπασμα απο την American Ephemeris του Michelsen το οποίο παρουσιάζει τις πλανητικές θέσεις και κινήσεις για τον Ιούνιο του 2004.

σχέδιο 1







Αυτό που θα ήθελα να παρατηρήσετε αρχικά είναι η κίνηση της διελαύνουσας Αφροδίτης σε αναδρομή στους Διδύμους. Παρατηρήστε  τον τρόπο με τον οποίο  ο πλανήτης επιβραδύνει σταδιακά την κίνηση του, διελαύνοντας ανάδρομα την 11η και 12η μοίρες των Διδύμων παραμένοντας σε Στάση (λίγο πριν ξεκινήσει την ευθύγραμμη πορεία του ) στην 10η μοίρα των Διδύμων. Αυτό είναι το διάστημα κατά το οποίο η Εθνική μας πετυχαίνει τον ένα θρίαμβο μετά τον άλλο, την μία έκπληξη πάνω στην άλλη, γεμίζοντας με χαρά και περηφάνεια τους Έλληνες, και αφήνοντας την παγκόσμια κοινότητα έκθαμβη να παρακολουθεί την θριαμβευτική της πορεία.

Η κίνηση αυτή της Αφροδίτης ήταν καθοριστική αφού απο αυτές τις θέσεις :

1 - σχημάτιζε ταυτόχρονα και καθόλη τη διάρκεια της διοργάνωσης όψεις εξαγώνου και τριγώνου αντίστοιχα προς τον γενέθλιο Άξονα Μεσουρανήματος/Ναδίρ (MC/IC) της χώρας μας στην 11η μοίρα Λέοντος/Υδροχόου.

2 - σχημάτιζε παρατεταμένη σύνοδο με την τοποθετημένη στην 12η μοίρα των Διδύμων γενέθλια Σελήνη στον (κοινά αποδεκτό) χάρτη της Κύπρου ( εδώ παρακαλώ Κύπρος - Cyprus : 16 August 1960,00:00:01 am, Nikosia, Cyprus 35N10 33E12 ) Τα αδέλφια μας, οι Κύπριοι, βρίσκονταν επίσης σε κατάσταση "θριαμβικής παράκρουσης", καθόλη τη διάρκεια της "πορείας προς τη δόξα" της Εθνικής μας ομάδας.

Παρατηρήστε επίσης την πολύ σημαντική κίνηση του διελαύνοντος Ουρανού ο οποίος καθόλη την διάρκεια της διοργάνωσης κινείται πολύ κοντά στην ακμή του 5ου γενέθλιου οίκου της χώρας μας (οίκος ο οποίος συνδέεται με τον αθλητισμό ως μορφή θεάματος και ψυχαγωγίας) στην 7η μοίρα των Ιχθύων, και σε ακριβέστατη όψη εξαγώνου με τον γενέθλιο Δία της χώρας μας στην 7η μοίρα του Αιγόκερω.

Προσέξτε και τη διελεύση του Άρη ο οποίος αργά-αργά προς το τέλος του Ιουνίου του 2004 ανέρχεται στο χάρτη της Ελλάδας, κινούμενος προς την είσοδο του στον 10ο οίκο της χώρας μας.

Τα όσα ειπώθηκαν όμως παραπάνω αγαπητοί φίλοι και φίλες αποτελούν απλά το γενικό περίγραμμα των δρώμενων στο χάρτη της χώρας μας κατά τη διάρκεια του μαγικού Ιουνίου του 2004. Οι σοβαροί μελετητές της αστρολογίας γνωρίζουν πολύ καλά ότι ένα εξαιρετικής σημασίας γεγονός δεν υποδεικνύεται απλά και μόνο απο μερικές ευνοικές διελεύσεις όσο σημαντικές και αν είναι αυτές. Και θυμηθείτε ότι εδώ δεν αναλύουμε απλά ένα σπουδαίο για τη χώρα μας γεγονός... Αναφερόμαστε ουσιαστικά σε ένα μικρό θαύμα, αναφερόμαστε σε κάτι που συγκλόνισε τους Έλληνες οι οποίοι για ένα διάστημα 15 ημερών βρέθηκαν να πανηγυρίζουν έξαλλα στους δρόμους αγκαλιασμένοι και σε κατάσταση υπέρτατου πατριωτικού ενθουσιασμού.

Αναφερόμαστε σε κάτι ανεπανάληπτο... Ανεπανάληπτο όπως και τα όσα συνέβαιναν στο χάρτη της Ελλάδας και τα οποία θα περιγράψω στη συνέχεια...

Θα συνεχίσουμε λοιπόν τώρα με το πρώτο απο τα Ηλιοσεληνιακά Φαινόμενα (τα τόσο σημαντικά στην Πολιτική Αστρολογία ) το οποίο ήταν και το καθοριστικό για την εκδήλωση του "Ελληνικού θαύματος" του καλοκαιριού του 2004. Και ασφαλώς μιλάω για την...



ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ ΤΗΣ 17ης ΙΟΥΝΙΟΥ 2004 ΣΤΗΝ 27η ΔΙΔΥΜΩΝ ή ΤΟ ΟΥΡΑΝΙΟ ΣΗΜΑΔΙ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΘΡΙΑΜΒΟ

Το βράδυ της 17ης Ιουνίου του 2004 λαμβάνει χώρα το πρώτο απο τα δύο ηλιοσεληνιακά φαινόμενα, το οποίο ήταν και αυτό το οποίο "σημάδεψε"  την πορεία της χώρας μας προς τον θρίαμβο. Η Νέα Σελήνη του Ιουνίου του 2004 πυροδότησε κάτι πολύ σημαντικό το οποίο βρισκόταν σε εξέλιξη τον Ιούνιο του 2004 στον προοδευμένο χάρτη της Ελλάδας και το οποίο θα περιγράψουμε στη συνέχεια. Προς το παρόν ας ρίξουμε μια ματιά στον ίδιο το χάρτη της Νέας Σελήνης, ένας χάρτης ο οποίος έχει καταστρωθεί με βάση τις συντεταγμένες της πρωτεύουσας της χώρας, της Αθήνας.



Η σημαντικότητα του χάρτη της Νέας Σελήνης υποδεικνύεται καταρχάς απο την ταύτιση της ζωδιακής θέσης του Άξονα Ωροσκόπου/Δύσης (ASC/DESC) στην 11η μοίρα Υδροχοου/Λέοντος με τον Άξονα Μεσουρανήματος/Ναδίρ (MC/IC) ο οποίος είναι τοποθετημένος στις ίδιες ακριβώς μοίρες στον γενέθλιο χάρτη της χώρας μας. Όπως μπορείτε να δείτε η Νέα Σελήνη λαμβάνει χώρα στον 5ο οίκο του χάρτη ενώ στον ίδιο οίκο είναι τοποθετημένος και ο Ερμής. Η σπουδαιότητα του 5ου οίκου (και κατά συνέπεια και των θεμάτων στα οποία αυτός αναφέρεται όπως ο αθλητισμός, οι πανηγυρικές εκδηλώσεις κλπ), τονίζεται ακόμα περισσότερο απο την παρουσία της Αφροδίτης σε σύνοδο με την ακμή του 5ου και σε τρίγωνο με τον Ωροσκόπο του χάρτη της Νέας Σελήνης.

O Ποσειδώνας σε πολύ ισχυρή θέση σε σύνοδο με τον Ωροσκόπο της χώρας σχηματίζει όψη τριγωνου με την Αφροδιτη στον 5ο οίκο του χάρτη της Νέας Σελήνης.[Εδώ να σας υπενθυμίσω τα όσα είπαμε πιο πάνω σε σχέση με τη σημαντικότητα των διελεύσεων των δύο αυτών πλανητών λόγω των κρίσιμων όψεων που σχημάτιζαν με τα Φώτα (Ήλιος και Σελήνη) στο γενέθλιο χάρτη της χώρας μας.]

Προσέξτε το πόσο "ευνοικός" και "τυχερός" είναι αυτός ο χάρτης αφού η πιο "σκληρή" όψη που παρουσιάζει είναι απλά ένα τετράγωνο ανάμεσα στην Αφροδίτη στην ακμή του 5ου και στο Δία ο οποίος είναι τοποθετημένος στην ακμή του 8ου οίκου. Ένα τετράγωνο που γενικά θεωρείται επίσης "τυχερό" αφού η δυσαρμονία ανάμεσα σε αυτούς στους δύο παραδοσιακά "ευεργέτες" πλανήτες δεν δηλώνει τίποτα άλλο παρά υπερβολή στην εκδήλωση συναισθημάτων χαράς, ανεξέλεγκτες εκδηλώσεις ενθουσιασμού, και πανηγύρια χωρίς όριο.

Τι μπορεί να δηλωνει λοιπόν ένας χάρτης με τους μισούς πλανήτες τοποθετημένους στον 5ο οίκο ; Τι μπορεί να δηλώνει το τρίγωνο του Άρη προς το Μεσουράνημα και της Αφροδίτης προς τον Ωροσκόπο του χάρτη ; Και σε τι μπορεί να αναφέρονται οι παρουσίες της Αφροδίτης και του Δία στις ακμές του 5ου και του 8ου οίκου ; Τι είδους δώρο υποσχέθηκε ο Δίας στην ακμή του 8ου (κέρδη σε σχέση με τρίτους ή από τρίτους), και προς τι η επαφή του με την Αφροδίτη στην ακμή του 5ου ; Πρός τι όλη αυτή η υπερβολική χαρά και ενθουσιασμός πάνω απο τον ουρανό της Ελλάδας ;

Αγαπητοί φίλοι, εσείς τουλάχιστον που έχετε κάποια εξοικείωση με την αστρολογική γλώσσα έχετε ήδη καταλάβει τι σηματοδότησε αυτή η Νέα Σελήνη.

Αυτό που θα ήθελα να σας παρακαλέσω τώρα είναι να καταστρώσετε τον προοδευμένο χάρτη της Ελλάδας (σύστημα μέρα/έτος, day for a year), για την 4η Ιουλίου 2004, και να παρατηρήσετε τα δρώμενα σε αυτόν για εκείνη την περίοδο. Ανατρέξτε στις Εφημερίδες σας για τις πλανητικές θέσεις Ιουνίου και Ιουλίου 2004 και σημειωστε τις θέσεις της Νέας Σελήνης του Ιουνίου του 2004 (στην οποία άλλωστε ήδη αναφερθήκαμε) αλλά και της Πανσελήνου της 2ης Ιουλίου 2004. Τοποθετήστε τις θέσεις αυτές νοητικά στον προοδευμένο χάρτη της Ελλάδας. Αν το κάνετε αυτό σας περιμένει μια (αστρολογικά) συναρπαστικη έκπληξη.

Η συνέχεια εδώ Το μαγικό καλοκαίρι του 2004 ή η αστρολογική ανάλυση ενός θριάμβου ( μέρος 2ον )

No comments: