Saturday, November 15, 2008

Dr.Walter Koch ( του Δημήτρη Σ. )


O Walter Koch, φιλόλογος, ιστορικός, δάσκαλος, Εσωτεριστής και Αστρολόγος γεννήθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου 1895 στις 6.25 πμ στο Esslingen της Γερμανίας. Ανήκει κι αυτός στην γενιά των κορυφαίων Αστρολόγων-αποκρυφιστών που γεννήθηκαν υπό την επιρροή της συνόδου Πλούτωνα/Ποσειδώνα.

Συνεργάστηκε με τον Heinz Specht και ανέπτυξε το σύστημα οικοθεσίας Κοχ που έγινε ιδαίτερα δημοφιλές στις Σχολές της Κοσμοβιολογίας (Ebertin), της Κοσμοβιοσοφίας (Edith Wangemann), και εκείνης του Bruno και της Louise Huber. Το σύστημα οικοθεσίας Κοχ σήμερα έχει αποδειχθεί εμπειρικά ως ένα από τα πιο ακριβή συστήματα χρονολόγησης, και χρησιμοποιείται ιδιαίτερα από τους Αστρολόγους της βόρειας Ευρώπης, τις γερμανόφωνες χώρες και ένα μεγάλο τμήμα των αμερικανών Αστρολόγων. Θεωρείται ως ένα από τα καλύτερα συστήματα οικοθεσίας για χρονολόγηση.

Ο Walter Koch έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την κλασσική Αστρολογία γράφοντας από το 1924 σε αστρολογικά περιοδικά και ερεύνησε ακόμα την επίδραση των χρωμάτων και των πολύτιμων λίθων στην Ψυχολογία και τον Εσωτερισμό .

Στάλθηκε σε στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Νταχάου όπου παρέμεινε από το 1941 ως το 1945.

Aστρολογικός χάρτης του Koch [εξωτερικά ο κύκλος 90 μοιρών της Κοσμοβιολογίας]


Πίνακες οίκων GOH (1965)
Στο βιβλίο "Gesammelte Aufsatze" (εκδόσεις Rohm) βρίσκουμε πολύ ενδιαφέρουσα θεματολογία όπως το θέμα του Ωροσκόπου και του , φιγούρες όψεων στο ,τριμερείς δομές, φιγούρα του χαρταετού, όψεις 72 και 144 μοιρών και άλλα.

Αν και ο Dr.Walter Koch διέθετε μεγάλη εσωτερική παιδεία, πίστευε ότι : ''αν επιχειρήσει κανείς τον ορισμό της Αστρολογίας, θα δει ότι δεν είναι ούτε ψυχική, ούτε μηχανική, ούτε φυσική τέχνη. Δεν βασίζεται στην ορθολογική μεθοδολογία της πρόγνωσης όπως οι κλιματολογικές προγνώσεις, οι προβλέψεις για την οικονομία ή οι ιατρικές προβλέψεις, ούτε όμως στην διόραση με την έννοια των εξωαισθητήριων αντιλήψεων. Είναι μια δεξιότητα που βασίζεται στο συμβολισμό των αντιστοιχιών λαμβάνοντας υπόψην την παραλληλότητα μεταξύ των κοσμικών και των γήινων συμβάντων".






Σημαντικά έργα του Walter Koch :

Ψυχολογική Διδασκαλία των Χρωμάτων (1921)

Η Ψυχή των πολύτιμων λίθων (1934)


No comments: