Sunday, September 27, 2009

Εθνικές Εκλογές 4ης Οκτωβρίου 2009 ( μέρος 3ον) : Ματιές στους χάρτες των κομμάτων

Η παρούσα δημοσίευση αποτελεί συνέχεια της ανάρτησης υπό τον τίτλο : Εθνικές Εκλογές 4ης Οκτωβρίου 2009 ( μέρος 2ον ) - Το "φάντασμα" του Ουρανού...


Φίλες και φίλοι συνεχίζω σήμερα με το 3ο μέρος του άρθρου για τις Εθνικές Εκλογές της 4ης Οκτωβρίου στο οποίο θα παρουσιάσω την έρευνα μου σε σχέση με τη διερεύνηση των "τάσεων" στους προσωπικούς και συλλογικούς χάρτες των βασικών πρωταγωνιστων της επερχόμενης εκλογικής αναμέτρησης. Όπως έχω ήδη εξηγήσει, σκοπός της σειράς αυτών των άρθρων δεν είναι να προβλέψει τον "νικητή" ( και έχω τους λόγους μου που τοποθετώ αυτές τη λέξη σε εισαγωγικά) των επερχόμενων εκλογών, όχι μόνο επειδή αυτός είναι ήδη γνωστός , αλλά και επειδή οι πολύ ιδιαίτερες και ιδιαίτερα στενάχωρες συνθήκες που επικρατούν αυτή τη στιγμή στη χώρα δίνουν προτεραιότητα σε θέματα που ξεπερνούν κατά πολύ την περιέργεια για το "ποιός θα νικήσει" ή πολύ περισσότερο για το ποιά θα είναι η τύχη των κομματικών σχηματισμών ή η προσωπική μοίρα των αρχηγών των κομμάτων.


Επειδή το άρθρο αυτό φαίνεται ότι τελικά θα είναι πολύ πιο μεγάλο σε έκταση απο οτι υπολόγιζα όταν ξεκίνησα τη συγγραφή του, και για να μη χάσω ακόμα και εγώ που το γράφω το "νήμα" της ακολουθίας των σκέψεων μου , θα σας υπενθυμίσω ότι στο πρώτο μέρος του , εκτός απο την παρουσιάση των κρίσιμων ωροσκοπίων στη γενέθλια μορφή τους, προχώρησα και στην παράθεση όλων των διαθέσιμων στοιχείων και πληροφοριών σε σχέση με την προέλευση, τις πηγές, το βαθμό εγκυρότητας και τη λειτουργικότητα του κάθε χάρτη ξεχωριστά. Όσοι λοιπόν θελήσετε τώρα ή στο μέλλον να χρησιμοπόιήσετε αυτούς τους χάρτες θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας και τα στοιχεία που παρέθεσα εκεί. Στη συνέχεια, και στο δεύτερο μέρος του άρθρου, παρουσίασα μια σύντομη αναδρομή στα κυριότερα γεγονότα της τελευταίας διετίας σην Ελλάδα συσχετίζοντας τα με την ιδιαίτερα κρίσιμη διαμόρφωση που φέρει τους προοδευμένο Ήλιο, Ερμή αλλά και Μεσουράνημα σε "σκληρές" γωνίες με τον γενέθλιο αλλά και προοδευμένο Ουρανό στον αστρολογικό χάρτη της χώρας μας ( τουλάχιστον σε αυτόν που έχω αποδεχθεί ώς έγκυρο προσωπικά). Το γεγονός ότι η ισχύς επίδρασης αυτής της ιδιαίτερα έντονης διαμόρφωσης δεν έχει παρέλθει υποδεικνύει ότι η κατάσταση που προυπήρχε των επερχόμενων εκλογών θα συνεχίσει να υφίσταται αλλάζοντας ίσως εξωτερική μορφή, αλλά παραμένοντας η ίδια στην ουσία της, και μετά απο αυτές. Με τον ενα ή τον άλλο τρόπο η κατάσταση υπερ-διέγερσης της θέσης του Ουρανού στο χάρτη της χώρας θα πρέπει να βρεί διεξόδους έκφρασης και τρόπους εκδήλωσης στην πραγματική ζωή. Και οι τρόποι του Ουρανού είναι συγκεκριμένοι. Η αστάθεια, το απρόβλεπτο, το αιφνιδιαστικό, το αναπάντεχο, το ξαφνικό και μαζί σοκαριστικό θα είναι τα στοιχεία τα οποία θα συνεχίσουν να κυριαρχούν στην πολιτική (και όχι μόνο) ζωή της χώρας για πολύ μεγαλο διάστημα ακόμα. Ο Ουρανός είναι ο μεγάλος "αφυπνιστής" του ηλιακού μας συστήματος, και είτε μας αρέσει είτε όχι, κανείς και ποτέ δεν "ξύπνησε" με "νανουρίσματα".
Προσωπικά φίλες και φίλοι πιστεύω ότι υπάρχει λόγος και αιτία πίσω από όλα όσα συμβαίνουν στη χώρα μας. Υπόθεση μου είναι ότι ο Ουρανός μας προετοιμάζει (με τον δικό του τρόπο ) για το πέρασμα σε μια άλλη κατάσταση πραγμάτων, μια "άλλη εποχή", μια άλλη "νοοτροπία", ίσως. Πλέον υπάρχει πολύς κόσμος που προβληματίζεται τόσο με τα όσα συμβαίνουν όσο και με τις αιτίες για τις οποίες συμβαίνουν αυτά. Πιστεύω ότι τουλάχιστον ένα μεγάλο κομμάτι του Ελληνικού λαού αρχίζει και αντιλαμβάνεται ότι η εποχή του περήφανου αλλά κατατρεγμένου "λαουτζίκου" που για κάποιο μυστήριο λόγο είναι "σοφός" και έχει πάντα δίκιο, αλλά ο οποίος ( περιέργως ) εξαπατάται αιωνίως απο τους "κακούς πολιτικούς" τελείωνει, σβήνει αργά αλλά σταθερά. Ίσως λοιπόν αυτά τα "χτυπήματα" του Ουρανού έχουν ένα και μοναδικό σκοπό. Να μας περάσουν απο την εποχή του "μοιραίου και άβουλου",του πάντα ανεύθυνου για όλα νεοέλληνα εκείνου που παρακολουθεί σε κάποια οθόνη τηλεόρασης το ίδιο το "σπίτι" του να καίγεται, στην εποχή των υπεύθυνων και ενεργών πολιτών. Ίσως και να κάνω λάθος σε αυτή μου την εκτίμηση φυσικά... ελπίζω πάντως ότι δεν κάνω...


Ας περάσουμε τώρα λοιπόν στη διερεύνηση των χαρτών που έχουμε στη διάθεση μας.

Ένας... Ερμής φέρνει την άνοιξη στο ΠΑΣΟΚ ( αλλά για πόσο;)

Φίλες και φίλοι μια μόλις εβδομάδα πριν την διεξαγωγή των εκλογών και τίποτα πλέον δεν δείχνει ικανό να ανατρέψει το συσχετισμό των πολιτικών δυνάμεων έτσι όπως αυτός είχε διαμορφωθεί πολύ πριν και απο τη χρονική στιγμή της προκήρυξης τους. Όλα δείχνουν ότι το ΠΑΣΟΚ θα είναι ο νικητής των προσεχών εκλογών και το ενδιαφέρον πλέον εστιάζεται στο ερώτημα της δυνατότητας του ή όχι να κυβερνήσει τη χώρα αυτοδύναμα.

Ο τριπλός κύκλος που βλέπετε στη συνέχεια περιέχει το γενέθλιο χάρτη του ΠΑΣΟΚ ( εσωτερικός κύκλος), τις δευτερεύουσες προόδους για την ημέρα των Εκλογών ( μεσαίος κύκλος), και το χάρτη για την έναρξη διεξαγωγής των εκλογών ( εξωτερικός κύκλος). Ο τελευταίος χάρτης μπορεί βέβαια να ειδωθεί και ως χάρτης των διελεύσεων της ημέρας.
Φίλες και φίλοι οι τοποθετήσεις των προοδευμένων πλανητών στο χάρτη του ΠΑΣΟΚ όπως και οι όψεις που σχηματίζουν μεταξύ τους αλλά και με τους γενέθλιους είναι άκρως διαφωτιστικές ,και "περιγράφουν" την κατάσταση πραγμάτων στο ΠΑΣΟΚ γι' αυτή τη χρονική περίοδο, θα έλεγα πιο αντικειμενικά και απο τον πιο αντικειμενικό πολιτικό αναλυτή.


Το μεγάλο επίτευγμα του ΠΑΣΟΚ κατά τα δύο τελευταία χρόνια, το στοιχείο το οποίο βοήθησε το Κίνημα και να διατηρήσει τις δυνάμεις του αλλά και να καταστήσει την εικόνα του πιο ελκυστική, ήταν η αλματώδης βελτίωση του στο πεδίο της επικοινωνιακής πολιτικής. Οι κινήσεις του επιτελείου του ΠΑΣΟΚ σε αυτο το χώρο ήταν κάτι παραπάνω απο αποτελεσματικές. Πολιτικοί οι οποίοι υπεν-θύμιζαν το, όχι και τόσο μακρυνό, "αμαρτωλό" παρελθόν του Κινήματος "εξαφανίστηκαν" απο το προσκήνιο ενώ τη θέση τους κατέλαβαν νέα, άγνωστα, με σοβαρό λόγο, και κυρίως πολιτικά "άφθαρτα" πρόσωπα, τα οποία στην πορεία αποδείχθηκαν πολύ ικανά τόσο στην επικοινωνία των θέσεων του Κινήματος όσο και στη διαχείριση της "επιχείρησης εξωραισμού" της εικόνας του ΠΑΣΟΚ. Ταυτόχρονα και μπροστά στην προοπτική ανακατάληψης της εξουσίας, η οποία εξαιτίας της κάκιστης διαχείρισης από την πλευρά της σημερινής Κυβέρνησης φάνταζε όλο και πιο κοντινή, οι εντάσεις, διαμάχες και διχογνωμίες στο εσωτερικό του Κινήματος, απο την πλευρά κυρίως των υποστηρικτών του Β. Βενιζέλου, καταλάγιασαν, ενώ παράλληλα το Κίνημα κέρδισε σταδιακά την άμεση (κραυγαλέα σε κάποιες περιπτώσεις) ή έμμεση υποστήριξη σχεδόν όλων των μεγάλων συγκροτημάτων Τύπου, και γενικά των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Τώρα αν κάποιοι φίλες και φίλοι ψάχνουν ήδη τη θέση του πρ. Ερμή στο χάρτη του ΠΑΣΟΚ θα έλεγα ότι... έχουν απόλυτο δίκιο νά το κάνουν. Όπως φαίνεται, ελπίζω καθαρά (στο μεσαίο κύκλο με τις προοδευμένες θέσεις των πλανητών), ο προοδευμένος Ερμής κινείται στην 10η μοίρα του Σκορπιού και στον 12ο γενέθλιο οίκο σχηματίζοντας ένα τέλειο τρίγωνο ( μηδενική ανοχή) με τον προοδευμένο Δία στην 10η μοίρα των Ιχθύων και στον 4ο γενέθλιο οίκο, ενώ παράλληλα βρίσκεται σε τροχιά σχηματισμού γωνίας εξαγώνου με τον γενέθλιο Ήλιο στον 10ο γενέθλιο οίκο. Η επιτυχία στα θέματα του Ερμή οφείλεται σε αυτή ακριβώς τη διαμόρφωση και η προοδευμένη κίνηση του Ερμή - η μόνη ουσιαστικά ευνοική κίνηση στο χάρτη του Κινήματος - είναι και αυτή που δίνει την πρωτιά στο ΠΑΣΟΚ. Η θέση τώρα του Ερμή σε τόσο ευνοική θέση αλλά στο Σκορπίο και στο 12ο γενέθλιο οίκο υπονοεί ότι το ΠΑΣΟΚ κερδίζει επικοινωνιακά όχι μόνο εξαιτίας της δικιάς του βελτίωσης και υπεροχής στους τομείς διακυβέρνησης του Ερμή, αλλά και και από τη φθορά που επέφεραν στο κυβερνών κόμμα οι αλλεπάλληλες συμφορές που χτύπησαν τη χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Θα πρέπει να πω επίσης ότι η τοποθέτηση του Ερμή στο 12ο και στο Σκορπιό υπονοεί έντονο "παρασκήνιο", μυστικές συμφωνίες και γενικά υποθέσεις που αφορούν το Κίνημα οι οποίες για διάφορους λόγους δεν μπορούν να γίνουν ευρύτερα γνωστές.


Οι περισσότεροι απο σας φαντάζομαι, φίλοι και φίλες, έχετε ήδη προσέξει την θέση της προοδευμένης Σελήνης στην 12η μοίρα του Καρκίνου και στον 8ο γενέθλιο οίκο. Αν τώρα λάβετε υπόψη σας ότι η μέση ταχύτητα της Σελήνης στις δευτερεύουσες προόδους είναι μια μοίρα το μήνα είναι εύκολο να υπολογίσετε ότι η στιγμή της προκήρυξης των εκλογών συμπίπτει χρονικά με το σχηματισμό ενός Μεγάλου Τριγώνου ( πιστεύω ότι είναι ευδιάκριτο στο χάρτη) μεταξύ των προοδευμένων θέσεων της Σελήνης , του Ερμή και του Δία. Η προοδευμένη Σελήνη λοιπόν λειτουργεί εδώ ως ο "μεγάλος ενεργοποιητής" της - επαναλαμβάνω γιατί είναι σημαντικό - μοναδικής καθαρά ευνοικής όψης στο χάρτη του ΠΑΣΟΚ, του τριγώνου και εξαγώνου δηλ. του πρ. Ερμή με τον προοδευμένο Δία και γενέθλιο Ήλιο αντίστοιχα. Η Σελήνη λοιπόν ως δείκτης της κυρίαρχης συναισθηματικής κατάστασης των μελών κα υποστηρικτών του Κινήματος είναι την παρούσα χρονική περίοδο τοποθετημένη στην καλυτερη δυνατή της θέση υποδεικνύοντας ξεκαθαρά την πίστη και την αισιοδοξία που διακατέχει τον "κόσμο", τον "λαό" του κινήματος μπροστά στην επερχόμενη νίκη. Και είναι σημαντικό εδω να παρατηρήσουμε ότι η αμέσως επόμενη όψη της Σελήνης, η οποία θα είναι ενεργή και τον Νοέμβριο, είναι το τρίγωνο της με το γενέθλιο Δία... Αστρολογικά λοιπόν η κατάκτηση ή όχι της αυτοδυναμίας απο την πρώτη εκλογική αναμέτρηση δεν εχει τη μεγάλη σημασία που της αποδίδεται αφου το "ψυχολογικό κλίμα" στο ΠΑΣΟΚ είναι θετικό και τώρα, αλλά και τον Νοέμβριο.Φίλοι και φίλες θα επανέλθω στο χάρτη του ΠΑΣΟΚ αφού η εικόνα που έδωσα για την κατάσταση στο χάρτη του Κινήματος δεν είναι ολοκληρωμένη. Με άλλα λόγια τα όσα είπα παραπάνω ήταν μόνο τα "καλά νέα"...Ο χαρτης όμως, όπως ισως προσέξατε, δείχνει πολύ περισσότερα...Ο "διχασμός προσωπικότητας" της Νέας Δημοκρατίας


Περνάμε τώρα στον χάρτη της Νέας Δημοκρατίας για την κατάστρωση του οποίου έχω χρησιμοποιήσει παρόμοια μέθοδο με αυτή που ακολούθησα για την κατάστρωση του χάρτη του ΠΑΣΟΚ.


Φίλες και φίλοι πιστεύω ότι με μια και μόνο ματιά στο χάρτη μπορείτε να δείτε πιο είναι το ( αστρολογικά ) μεγάλο πρόβλημα της Νέας Δημοκρατίας αυτή την εποχή. Η διαμόρφωση που κυριαρχεί στο ωροσκόπιο της Νέας Δημοκρατίας είναι αυτή που φέρει την προοδευμένη σύνοδο του Ήλιου, της Αφροδίτης και του Μεσουρανήματος, με τοποθέτηση στις 16η/17η μοίρες του Σκορπιού, να σχηματίζει αντίθεση ακριβείας με τη γενέθλια θέση της Σελήνης της Νέας Δημοκρατίας στην 16η μοίρα του Ταύρου.( Σελήνη Νέας Δημοκρατίας : τοποθέτηση στον Ταύρο : το συντηρητικό τμήμα του πληθυσμού της χώρας, οι "παραδοσιακοι", το Κεφάλαιο, οι "έχοντες και κατέχοντες"


Σελήνη ΠΑΣΟΚ : τοποθέτηση στους Ιχθείς : το κόμμα των "μη προνομιούχων" , των "οικονομικά ασθενέστερων" κατά Ανδρέα Παπανδρέου, το κόμμα που αντιπροσωπευει τους "μη έχοντες και κατέχοντες" κατά Κώστα Σημίτη )Αυτή η διαμόρφωση είναι αρκετά σύνθετη θα έλεγα. Ο Κώστας Καραμανλής ορθά έχει εντοπίσει ότι το πρόβλημα δεν ειναι η δυναμική της αντίπαλης παράταξης, αλλά η αποστασιοποίηση, αποξένωση και απομάκρυνση ( έννοιες της γωνίας 180 μοιρών, ή αλλιώς της όψης αντίθεση) του ίδιου του κόσμου της Νέας Δημοκρατίας ( Σελήνη στον Ταύρο) απο τα κορυφαία στελέχη και την ηγεσία του κόμματος ( Ηλιος - Μεσουράνημα).


Ένα πολύ ενδιαφέρον στοιχείο εδώ είναι ότι η έναρξη επίδρασης της επιρροής αυτής συμπίπτει χρονικά με την αποκάλυψη του σκανδάλου του Βατοπεδίου, ενώ τη στιγμή που γράφω αυτές τις γραμμές η τριπλή αντίθεση βρίσκεται σε πλήρη δράση. Απο εκείνη τη στιγμή ( φθινόπωρο 2008/αποκάλυψη σκανδάλου Βατοπεδίου) και μετά αρχίζει η μαζική απομάκρυνση, η αποστασιοποίηση του κόσμου της Νέας Δημοκρατίας απο την ηγετική ομάδα του κόμματος ,και κατά συνέπεια και απο το ίδιο το κόμμα. Την πιο ξακάθαρη εκδήλωση αυτης της επιρροής την είδαμε πολύ πρόσφατα, φίλες και φίλοι, 3 μόλις εβδομάδες πρίν οταν ο ηγέτης του κόμματος Κώστας Καραμανλής ( Ήλιος ) πήρε την απόφαση της προκήρυξης των πρόωρων εκλογών ερχόμενος σε πλήρη...αντίθεση με την επιθυμία της τεράστιας πλειοψηφίας των οπαδών του κόμματος του ( Σελήνη) η οποία ήταν σαφώς αρνητικά διακείμενη απέναντι στην απόφαση για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες... Η Θέληση, το Εγώ, Το Πνεύμα, ( Ήλιος) σε αντίθεση με το "λαικό αίσθημα", την επιθυμία της "μάζας", του λαού, την Ψυχή της παράταξης (Σελήνη)...

Διχασμός φίλοι και φίλες. Αυτη είναι η λέξη η οποία χαρακτηρίζει την κατάσταση στο κόμμα της Ν. Δημοκρατίας αυτή την εποχή. Το βασικό πρόβλημα της Νεας Δημοκρατίας λοιπόν είναι η "απόσταση" που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στην ηγεσία και στη λαική βάση του κόμματος. Και γιαυτη την κατάσταση ο Κώστας Καραμανλής, πέρα απο τις ατυχείς συγκυρίες, την ανεπάρκεια και τα σοβαρά σφάλματα στενών συνεργατών του και βασικών στελεχών της Κυβέρνησης, έχει βέβαια πρωταρχική ευθύνη. Παρόλαυτα η εμπλοκή της Αφροδίτης στην προανάφερόμενη διαμόρφωση και η σύνοδος της με τον Ήλιο και το Μεσουράνημα υπονοεί ότι ο σημερινός πρωθυπουργός εξακολουθεί να ασκεί έντονη προσωπική "έλξη" στους οπαδούς του κόμματος του εξασκώντας ένα είδος "γοητείας" ( έννοια Αφροδίτης) που ξεπερνάει τη λογική της καθαρής πολιτικής και κινείται στα όρια της "προσωπολατρείας". Γιαυτό ακριβώς το λόγο πιστεύω η διαφορά των δύο κομμάτων θα είναι τελικά αρκετά πιο κάτω απο το 6-7 % που δίνουν οι δημοσκοπήσεις σήμερα. Εχω την εντύπωση πως ένα μεγάλο κομματι απογοητευμένων Νεοδημοκρατών θα ψηφίσει Καραμανλή...και όχι Νέα Δημοκρατία....
Κάτι πολύ ενδιαφέρον που αξίζει να παρατηρήσετε φίλοι και φίλες είναι η θέση της προοδευμένης Σελήνης της Νέας Δημοκρατίας στην αρχή της Παρθένου. Τη στιγμή της προκήρυξης των εκλογών ένα μήνα=μία μοίρα πριν η πρ. Σελήνη ήταν τοποθετημένη σε ιδιαίτερα άσχημη θέση. στο μεσοδιάστημα του γενέθλιου τετραγώνου Άρη-Κρόνου, της πιο σκληρής ίσως όψης στο γενέθλιο χάρτη της Ν. Δημοκρατίας. Την ημέρα των εκλογών και την χρονική περίοδο γύρω απο αυτές η πρ. Σελήνη θα σχηματίζει γωνία 45 μοιρών ( ημιτετράγωνο) με τον πρ. Κρόνο ενώ το Νοέμβριο ημιτετράγωνο με την γενέθλια θέση του Κρόνου, την ίδια στιγμή που η Σελήνη στο χάρτη του ΠΑΣΟΚ σχηματίζει τρίγωνα με προχωρημένο και γενέθλιο Δία. Φίλες και φίλοι νομίζω ότι δεν χρειάζεται φοβερές γνώσεις αστρολογίας για να αντιληφθούμε το τι υπονοεί αυτή η κίνηση της Σελήνης.
Επειδή όμως η ζωή δεν τελειώνει την ημέρα των εκλογών, και επειδή τα πράγματα μάλλον δεν είναι τόσο απλά όσο φαίνονται, θα προχωρήσω και σε 4η συνέχεια του άρθρου με την παρουσιάση των χαρτών του Κώστα Καραμανλή και του Γιώργου Παπανδρέου σε συνδυασμό με κάποια πράγματα που διαφαίνονται στους χάρτες των κομμάτων τους και στα οποία για κάποιους λόγους δεν αναφέρθηκα σήμερα...

5 comments:

Anonymous said...

Ασχετο, εχω Σεληνη σε Ιχθεις στο μπλογκ. You asked for it!
Remember?

Heracles V. said...

ως γνωστόν η σελήνη στους ιχθείς δίνει φοβερή μνημη! μπορώ να θυμηθώ ακόμα ακόμα και τι... έφαγα το μεσημέρι...

:( τι έφαγα αλήθεια?...

Έρχομαι!

Alexandra said...

περασαν και οι εκλογες...
Συγχαρητηρια για την αναλυση και προβλεψη!

Heracles V. said...

Και τώρα τι θα γένουμε χωρίς προβλέψεις;
Οι εκλογές αυτές ήσαν μια κάποια λύσις... :))

Σε ευχαριστώ πολύ Αλεξάνδρα !

Alexandra said...

Προτεινω να αναλυσεις αστρολογικα το Περιμενοντας τους βαρβαρους..

μεχρι να ξαναρθουν..