Friday, January 15, 2010

Οι εκλείψεις στις αρχές του 2010 ( A' μέρος ) του Claude Weiss ( μετάφραση Αλεξάνδρας Α. )

Οι Εκλείψεις στις απαρχές του 2010 του Claude Weiss.
Mετάφραση, επιμέλεια : Αλεξάνδρας Α. (Undine), με την άδεια του εκδότη του Astrologie Heute.
πρωτότυπος τίτλος : Ausblick auf das Jahr 2010 von Claude Weiss (Astrologie Heute Nr 142 )

Η Ηλιακή Έκλειψη της 15ης Ιανουαρίου 2010 (στις 25 μοίρες και 01 λεπτά Αιγόκερω)

15 μέρες σχεδόν μετά τη Σεληνιακή Έκλειψη της 30ης Δεκεμβρίου πραγματοποιείται μια Ηλιακή Έκλειψη, η οποία με τη σύνοδο Ηλίου, Σελήνης, Αφροδίτης και του Βόρειου Δεσμού της Σελήνης διαφαίνεται "φιλικότερη" απο τη Σεληνιακή Έκλειψη στο τέλος του 2009. Η ακρίβεια της συνοδου της Αφροδίτης με τη Νέα Σελήνη της Έκλειψης στις 25 μοίρες του Αιγόκερω είναι εντυπωσιακή, το αρμονικό εξάγωνο με τον Ουρανό χαρίζει χαλάρωση, ενώ το ημιεξάγωνο με τον Ποσειδώνα προσδίδει μια ελαφρά τάση προς την ασάφεια και την ψευδαίσθηση.

Τα μηνύματα και των δύο Έκλείψεων, σε συνάρτηση με την Αφροδίτη, είναι διαφορετικής φύσεως. Στην περίπτωση της Σεληνιακής Έκλείψεως η Αφροδιτη φαίνεται να βρίσκεται κάτω απο έντονη "πίεση", ενώ στην Ήλιακη Έκλειψη φαίνεται " δυνατή" και χωρίς "επιβαρύνσεις". Παρόλαυτα και στις δυο περιπτώσεις οι Εκλείψεις φαίνεται να προσάπτουν στην Αφροδίτη εξέχουσα σημασία.

Πως θα μπορούσαμε άραγε να το ερμηνεύσουμε αυτό σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2010? Ίσως με το να πούμε οτι ξεκαθαρίσματα και διασαφηνίσεις που εκκρεμούσαν την περίοδο της Σεληνιακής Έκλειψης σχετικά με θέματα οικονομίας, διπλωματίας και σχέσεων, να έχουν θετική εξέλιξη με την Ηλιακή Έκλειψη, εφόσον βέβαια οι θεωρίες εφαρμοστούν και στην πράξη.

Χάρτης της Ηλιακής Έκλειψης της 15ης Ιανουαρίου 2010

Χάρτης της Σεληνιακής Έκλειψης της 31ης Δεκεμβρίου του 2009

Η θέση ωστόσο του ανάδρομου Ερμή κατά τη διάρκεια της Ηλιακής Έκλειψης σε σύνοδο με τον Πλούτωνα και σε τετράγωνο με τον Κρόνο δείχνει οτι η επικοινωνία δεν θα ειναι εύκολη και πιθανόν να έχουμε συγκρούσεις μεταξύ αδιάλλακτων μορφών εξουσίας. Υπάρχοντα προβλήματα δεν πρόκειται να λυθούν με το να επιμείνει απλά και μόνο κανείς ότι έχει δίκιο. Η λύση προβλημάτων προυποθέτει συννενόηση και κατανόηση, ειλικρινή εξέταση των αιτίων που έχουν ως αποτέλεσμα τη διαφορετικότητα, έτσι ώστε να μην έχει καμιά πλευρά την αίσθηση οτι εξαναγκάζεται απο τον πιό "δυνατό" της υπόθεσης σε υποχώρηση. Κάτω απο την επιρροή αυτής της όψης ωστόσο ο δυνατότερος μπαίνει στον πειρασμό να επιβάλει στον πιο αδύναμο τον τρόπο σκέψης του. Σε αυτήν την περίπτωση είναι πιθανό η τριπλή σύνοδος Ηλίου, Σελήνης, Αφροδίτης να επιδείξει αντί της διπλωματικής οδού, την έντονη απαίτηση και των δυο πλευρών για προνομιακή αντιμετώπιση.

Ενδιαφέρον έχει το γεγονός οτι η σύνοδος της Αφροδίτης με τον Πλούτωνα κατά τη διάρκεια της Σεληνιακής Έκλειψης δίνει τη θέση της στη σύνοδο του Πλούτωνα με τον ανάδρομο Ερμή στις ίδιες μοίρες κατά τη διάρκεια της Ηλιακής Έκλειψης. Παρατηρούμε λοιπόν το σπάνιο φαινόμενο στη Σεληνιακή Έκλειψη ο ανάδρομος Ερμής να βρίσκεται σε σύνοδο με το Βόρειο Δεσμό της Σελήνης, ενώ στην Ηλιακή Έκλειψη τη ίδια ακριβως αυτη θέση καταλαμβάνει η Αφροδίτη. Στη συνέχεια προχωρεί ο ανάδρομος Ερμής της Ηλιακής Έκλειψης περίπου στη θέση της Αφροδίτης κατά τη Σεληνιακη Έκλειψη, ενώ η θέση της Αφροδίτης κατά την Ήλιακή Έκλειψη είναι περίπου στη θέση του Ερμή κατά τη Σεληνιακή Έκλειψη.

Με αυτές τις όψεις δεν μπορεί να φανταστεί κανείς μια πιο δυνατή πρόκληση, στο να επικοινωνεί και να διαπραγματεύται και επομένως κάθε πλευρά φαινεται να διεκδικεί δυναμικά το "δίκιο" της, παραμένοντας στο "ύψος της ", χωρίς την παραμικρή διάθεση υποχώρησης. Αυτα ισχύουν σε προσωπικό επίπεδο σε θέματα σχέσεων, σε κοινωνικό επίπεδο σε θέματα εκτίμησης και αξιών και σε διεθνές πολιτικό επίπεδο σε θέματα διπλωματίας και ειρηνικών διαπραγματεύσεων. Όταν διαπλέκονται στο παιχνίδι ο Κρόνος και ο Πλούτωνας, είμαστε υποχρεωμένοι κάτω απο τις κατάλληλες συνθήκες να ξεπεράσουμε τα όρια του εαυτού μας. Αυτό που αμφισβητείται ωστόσο είναι το κάτα πόσο τελικά πετυχαίνει αυτός που το επιχειρεί.


Κοιτάζοντας την Αστροχαρτογραφία με την Έκλειψη Ηλίου, μας προβληματίζει το γεγονός οτι επηρεάζεται η περιοχή του Ιράν, καθώς εχουμε Ερμή/MC όπως και Πλούτωνα/MC και Κρόνο /DC στην περιοχή αυτή. Καθόλου απλός δεν θα μπορούσε να είναι και ο προβληματισμός μας για τις γραμμές του Άρη, όπως και για τις περιοχές που ειναι ανάμεσα στον Άρη και τον Ποσειδώνα. Ο ανάδρομος Άρης δεν σχηματίζει κάποια όψη με άλλους πλανήτες, και μπορούμε να τον χαρακτηρίσουμε «χωρίς όψεις». Η μοναδική του όψη είναι η αντίθεση με τη Λίλιθ. Αυτή η όψη δεν είναι καθόλου απλή, επειδή συμβολίζει τη σύγκρουση εντελώς αντίθετων απαιτήσεων. Εδώ έχουμε μια μάχη ανάμεσα στο Αρσενικό (Άρης) και το Θηλυκό (Λίλιθ), μια σύγκρουση, η οποία στην παγκόσμια σκηνή θα μπορούσε να ερμηνευτεί σαν σύγκρουση αναμεσα σε στρατιωτικούς εκπροσώπους της υπάρχουσας τάξης (Άρης) και μη αποδεκτών περιθωριακών ομάδων ( Λίλιθ). Με τον ανάδρομο Άρη θα ήταν λογικό, για τους εκπροσώπους της εξουσίας να μην μπούν στη μάχη χωρίς να επανεξετάσουν την επιμονή τους για αξιώσεις κυριαρχίας, αλλά να ξαναδούν την ορθότητα των σχεδίων τους και την αξιοποίηση άλλων μέσων επιβολής τους. Διαφορετικά μπορεί να συντριβούν, ένα απο τα θέματα που εκπροσωπεί ο ανάδρομος Άρης.


Στην αστροχαρτογραφία της Ηλιακής Έκλειψης έχουμε στην αμερικανική ήπειρο τον Άρη στο MC, και τους Ποσειδώνα/ Δία στο IC στο ανατολικο τμήμα των ΗΠΑ μαζί με την Ουάσιγκτον, την Κούβα, την Κεντρική Αμερική, την Κολομβία και το Περού. Στην Ευρώπη και στην Αφρική ειναι ο Αρης στον DC, όπως και ο Ποσειδώνας και ο Δίας στο AC της Ανατολικής Ευρώπης συμπεριλαμβανομένων των χωρών Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία και Ουκρανία. Στην Αφρική η γραμμή αυτή επεκτείνεται στη Λιβύη, Τσαντ, Νιγηρία και στην Ασία με Άρη στο IC και ΠοσειδΏνα με Δία στο MC περνάει απο τις χώρες Κεντρική Κίνα, Μπουρμα, Ταιλάνδη, Βιετνάμ, Μαλαισία και Σουμάτρα.

Την Έκλειψη Σελήνης που πραγματοποιήθηκε την τελευταία μέρα του Δεκέμβρη, την ακολούθησε η Έκλειψη Ηλίου στα μέσα Ιανουαρίου στις 25 μοίρες του Αιγόκερου. Στην Πολιτική Αστρολογία η μοίρα αυτή είναι γνωστή για την άμεση συσχέτιση της με κρίσιμα παγκόσμια γεγονότα. Η 25η μοίρα του Αιγόκερω συνάδει με τον Άρη του Ωροσκοπίου της Ανθρωπότητας, στο οποίο ο Άρης στον Αιγόκερω σχηματίζει όψη τετραγώνου με τον ανάδρομο Ερμή στον Κριό. Στο χάρτη των Ηνωμένων Πολιτειών η Έκλειψη ενεργοποιεί την αντίθεση του γενέθλιου Πλούτωνα με τον ανάδρομο Ερμη ενώ στο χάρτη του Ισλάμ ενεργοποιεί την αντίθεση του Ωροσκόπου με τον Ήλιο. Η ισχυρή σύνδεση ανάμεσα στις αξιώσεις εξουσίας των Αμερικανών ( Πλούτωνας) και των ισλαμικών χωρών της Εγγύς Ανατολής γίνεται εμφανής εάν καταστρώσουμε το χάρτη των Η.Π.Α. με τόπο αναφοράς κάποιες ισλαμικές πόλεις όπως τη Μέκκα, τη Βαγδάτη και την Τεχεράνη. Σε όλες τις περιπτώσεις ο Πλούτωνας ειναι στο Μεσουράνημα, στη Μέκκα το Μεσουράνημα βρίσκεται στις 18 μοίρες του Αιγόκερω, στη Βαγδάτη στις 23 μοίρες του Αιγόκερω και στην Τεχεράνη στις 30 μοίρες του Αιγόκερω. Ο χάρτης που ακολουθεί έχει τόπο αναφοράς την Τεχεράνη. Μια Έκλειψη στις 25 μοίρες του Αιγοκερω ενεργοποιεί τη δυναμική βίας, η οποία σχετίζεται με επιθετικότητα ( Άρης στο Ωροσκόπιο της Ανθρωπότητας) και με τις αξιώσεις εξουσίας, (Πλούτωνας στο Μεσουράνημα του χαρτη των Ηνωμένων Πολιτειών) και με το Ισλάμ. Αυτό δυναμώνει το φόβο, ότι πολεμικές επιχειρήσεις μεταξύ Η.Π.Α. και Ισλαμικών χωρών θα σημαδέψουν τα γεγονότα του 2010. Η ανασκόπηση που ακολουθεί σε προηγούμενες χρονιές με Εκλείψεις πάνω σε παρόμοιες μοίρες του Ζωδιακού επιβεβαιώνει το φόβο αυτό.

Για τη συνέχεια του άρθρου κλικάρετε εδώ : Οι εκλείψεις στις αρχές του 2010  ( Β' μέρος )

3 comments:

domeniqa*t said...

καλημερα heracles!
πολύ ωραίο άρθρο και χορταστική ανάλυση!
για να εκφέρω πλήρη άποψη θα πρέπει να περιμένω και μέρος Β' , όπως επίσης να περάσουν λίγες μέρες για να εκτιμήσω την επίδραση της έκλειψης ..

στις 25 και 01 λεπτά του αιγόκερω συμβαίνει - άραγε αν απέχει από τον ωροσκόπο 2 μοίρες αφορά ισότιμα θέματα του 12ου αλλά και 1ου οίκου;

εν αναμονή λοιπόν ...

Heracles V. said...

Καλημέρα magica,

Πολύ ωραίο πράγματι το άρθρο, ως τώρα, και απο ότι μαθαίνω απο την καλή φίλη Αλεξάνδρα το δεύτερο μέρος θα είναι ακόμα πιο...χορταστικό. Περιμένουμε με ενδιαφέρον την άποψη σου τότε λοιπόν.

Τώρα όσον αφορά την παρατήρηση- αναρρωτηση σου - και χωρίς βέβαια να διεκδικώ το παπικό αλάθητο - άποψη μου είναι ότι οι ακμές αποτελούν "κέντρα" και όχι "σύνορα" διαχωρισμού των οίκων. Αν είμαι σωστός λοιπόν το οτιδηποτε συμβαίνει σε αποσταση δυο μοιρών απο την οποιαδήποτε ακμή του ωροσκοπίου επηρρεάζει αποκλειστικά και μονο τη θεματολογία του οίκου τον οποίο η συγκεκριμένη ακμή ορίζει, στο παράδειγμα σου τα θέματα του 1ου οίκου. Απο εκεί και πέρα όλα εξαρτώνται απο το τι "συμβαίνει" παράλληλα στο χάρτη. Μια έκλειψη μπορεί να εχει αρνητική αλλά και θετική επιρροή, μπορεί να σου αλλάξει τη ζωή ή μπορεί να περάσει τελείως απαρατήρητη...Εξαρτάται...αυτή είναι η... magici λέξη στην αστρολογία...

Να σαι καλά.

John Bardopoulos said...

πολυ ωραιο,