Sunday, March 21, 2010

Οι Εκλείψεις στις αρχές του 2010 (Β' Μερος)

Η συνέχεια του άρθρου υπο τον τίτλο  Οι Εκλείψεις στις απαρχές του 2010 του Claude Weiss.

Mετάφραση, επιμέλεια : Αλεξάνδρας Α. (Undine), με την άδεια του εκδότη του Astrologie Heute.
πρωτότυπος τίτλος : Ausblick auf das Jahr 2010 von Claude Weiss (Astrologie Heute Nr 142 )
Για το πρώτο μέρος του άρθρου κάντε κλικ Εδώ

Β' μέρος
Παρελθούσες Ηλιακές Εκλείψεις οι οποίες έλαβαν χώρα στις 14 και 15 Ιανουαρίου

Η τελευταία Ηλιακή Έκλειψη σε αυτή τη θέση έλαβε χώρα στις 15 Ιανουαρίου του 1991, στις 25 μοίρες και 20 λεπτά του Αιγόκερω. (Χαρτης Βαγδατης). Ως γνωστόν τότε, ακριβως μια μερα μετα την Εκλειψη, ξεκίνησε η συμμαχική επίθεση κατά της Βαγδάτης, ο γνωστός σε όλους ως "Πόλεμος του Κόλπου". Στο τεύχος Astrologie Heute Νr. 28, (Δεκεμβριου 1990/Ιανουαριου 1991) είχαμε σχολιάσει ένα πιθανό στρατιωτικό χτύπημα για το χρονικό διάστημα Δεκεμβρίου/ Ιανουαρίου ως εξής:

"Μιά τέτοια ενέργεια θα αναβληθεί με μεγάλη πιθανότητα για το 1991, όπου το διάστημα απο τα μέσα ως τα τέλη Ιανουαρίου θεωρείται κρίσιμο. (Η γραμμή Αρη/7ου Οικου της Έκλειψης της 15ης Ιανουαρίου περνάει απο το Κουβέιτ.) "

Τότε, οπως και πρόσφατα, είχαμε αργά το βράδυ της 31ης Δεκεμβρίου μια Πανσέληνο( χωρίς Έκλειψη), και ο Άρης ηταν, όπως και τώρα ανάδρομος. Ο Άρης επανήλθε όμως, σε ορθή φορά την 1η Ιανουαρίου του 1991, κάτι, που σε αντίθεση με σήμερα, συνέβαλε στην επιτυχία της στρατιωτικής επιχείρησης. Το 2010 θα πρέπει αντιθέτως με το 1991, να αποφευχθούν μεγάλες στρατιωτικές επιθέσεις πριν απο τις 10 Μαρτίου, εξαιτίας της ανάδρομης φοράς του Άρη.


Αν αναζητήσουμε στις αστρολογικές Εφημερίδες και για άλλες παρελθούσες Ηλιακές Εκλείψεις στα μέσα Ιανουαρίου, ή για Σεληνιακές Εκλείψεις και Πανσελήνους στην αλλαγή του χρόνου, διαπιστώνουμε τα εξής:

Στις 30 Δεκεμβρίου του 1963 έλαβε χώρα Σεληνιακή Έκλειψη η οποια συνοδευτηκε απο μια Ηλιακή στις 14 Ιανουαρίου του 1964 στις 24 μοίρες του Αιγόκερω. Επειδή οι Ηλιακές και οι Σεληνιακές Εκλείψεις γίνονται όταν ο άξονας των Δεσμών της Σελήνης είναι πάνω στον ίδιο Ζωδιακό αάξονα όπως η Νέα Σελήνη και η Πανσέληνος, είναι άξιο αναφοράς , ότι τότε, και για να είμαστε συγκεκριμένοι, λίγο πιο πριν, ο άξονας των Δεσμών της Σελήνης διελαύνε απο τον Ήλιο των Η.Π.Α. Αυτό σε συνδυασμό με Εκλείψεις μπορεί να επιφέρει αλλαγές στην αρχηγία της χώρας. Πραγματικά τότε με την Έκλειψη Σελήνης στα τέλη Δεκεμβρίου του 1963, οι Αμερικάνοι βίωναν ακόμα το σοκ απο τη δολοφονία του Κέννεντυ. Η δολοφονία συνέβη στις 22 Νοεμβρίου του 1963. Τότε διελαύνε ο μεσαίος Άξονας των Δεσμών της Σελήνης με μερικά λεπτά ακριβώς πάνω απο τον Ήλιο των Ηνωμένων Πολιτειών.

22η Νοεμβρίου 1963 : Η στιγμή της δολοφονίας του Προέδρου Κέννεντυ

O θάνατος του Κέννεντυ επηρέασε το 1964, ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του, άμεσα την στρατιωτική δραστηριότητα των ΗΠΑ, η οποία οδήγησε στον πόλεμο του Βιετνάμ: Πολύ πιο πριν είχαν εγκατασταθεί στο Βιετνάμ οι Aμερικανοί σκοπεύοντας να βοηθήσουν την κυβέρνηση του Νότιου Βιετνάμ να αναχαιτήσει τις επιθέσεις και τις υπονομεύσεις του Βορρά. Ο Κέννεντυ είχε αρχίσει να αποσύρει στρατεύματα απο το Νότιο Βιετνάμ, επειδή αμφέβαλλε ως προς την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης του Νότιου Βιετνάμ. Σε αντίθεση με τον Κέννεντυ, ο Αντιπρόεδρος Lyndon B.Johnson υποστήριζε την παραμονή των αμερικανικών στρατευμάτων στο Βιετνάμ και την στρατιωτική κλιμάκωση. Μετά το θάνατο του Κέννεντυ, o Johnson έγινε Πρόεδρος και μπόρεσε να εφαρμόσει στην πράξη τις θεωρίες του σχετικά με τις στρατιωτικές επεμβάσεις των Αμερικανών. Μια υποτιθέμενη πρόκληση απο ενα πλοίο του Βόρειου Βιετνάμ στις αρχές Αυγούστου 1964, στον Κόλπο του Τόνκιν οδήγησε στις πρώτες στρατιωτικές συγκρούσεις μεταξύ ΗΠΑ και Βόρειου Βιετνάμ και κατ επέκταση στην έντονη συσσώρευση αμερικανικών Δυνάμεων στο Βιετνάμ. Μετά  την υποτιθέμενη αυτή πρόκληση του Βόρειου Βιετνάμ, η οποία ήταν στημένη και προσχεδιασμένη απο τους ίδιους τους Αμερικάνους, το Κονγκρέσο χορήγησε στον Johnson την πληρη εξουσια για την πραγματοποίηση κάθε απαραίτητης στρατιωτικής επιχείρησης στην Νοτιοανατολική Ασία. Ετσι ξεκίνησε ο Πόλεμος του Βιετνάμ.

Αν συνεχίσουμε να ψάχνουμε και για άλλες Ηλιακές Εκλείψεις στα μέσα Ιανουαρίου που ακολούθησαν Πανσέληνο οι Σεληνιακές Εκλείψεις του Δεκεμβρίου, θα εντοπίσουμε την Ηλιακή Έκλειψη της 14ης Ιανουαριου του 1945 στις 24 μοίρες του Αιγόκερω.. Στις 29 Δεκεμβρίου του 1944 είχε προηγηθεί μια Σεληνιακή Έκλειψη. Όπως γνωρίζουμε όλοι, αυτές οι Εκλείψεις συμπίπτουν με την τελική φάση του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου. Κατά την περίοδο επίδρασης των Εκλείψεων, δηλαδή 1 με 1 ½ μήνες πριν την πρώτη Έκλειψη (σε αυτήν την περίπτωση Σεληνιακή) και 4 με 5 μήνες μετά την δεύτερη Έκλειψη (στην περίπτωση αυτή Ηλιακή) συνέπεσε και ο θάνατος του Αμερικανού Προέδρου Φράνκλιν Ρούσβελτ στις 12 Απριλίου του 1945. Ο διάδοχος του, ο τότε Αντιπρόεδρος Χάρυ Τρούμαν, έδωσε τέλος στον Β Παγκόσμιο Πόλεμο με την επίμαχη χρήση της ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν ο Ρούσβελτ θα έπραττε διαφορετικά, γεγονός όμως είναι, οτι το 1945 όπως και το 1964 στο πλαίσιο των Σεληνιακών Εκλείψεων στα τέλη Δεκεμβρίου και στις 8 μοίρες του άξονα Καρκίνου/ Αιγόκερω, όπως και στο πλαίσιο των Ηλιακών Εκλειψεων στα μεσα Ιανουαριου και στις 24 μοιρες του Αιγοκερου, ειχαμε απωλεια του Αμερικανου Προεδρου. Γεγονος επισης ειναι οτι ο διαδοχος του αμερικανου Προεδρου και στις δυο περιπτωσεις, κατεφυγε στο πρωτο μισο του Αυγουστου (το διαστημα που ο Ηλιος ειναι στο βασιλικο ζωδιο του Λεοντα) σε μια αδιαμφισβητητη επιδειξη της εμβληματικης αμερικανικης εξουσιας. Σε αυτο το σημείο δεν μπορει να παραβλέψει κανεις την αναλογία της αμερικανικής εξουσιας και της ενεργοποίησης του Πλούτωνα στο χάρτη των ΗΠΑ απο την Ηλιακή Έκλειψη του ΙανουαρΊου. Στην ένταση αυτή συνέβαλε και στις δυο χρονικες περιπτώσεις η Ηλιακή Έκλειψη του ΙουλΊου, στις 15 μοίρες του Καρκίνου το 1945 και στις 17 μοίρες του Καρκίνου το 1964. Και τις δυο φορές ενεργοποιήθηκε ο Ήλιος των ΗΠΑ.

Βλέπουμε λοιπόν, οτι Πανσέληνοι και Σεληνιακές Εκλείψεις, που πραγματοποιούνται στο τέλος του χρόνου και τις ακολουθεί Ηλιακή Έκλειψη στην αρχή του επόμενου χρόνου, συνδέονται με σημαντικά γεγονότα της στρατιωτικής ιστορίας των ΗΠΑ, με συνέπειες σε ολο τον κόσμο εξαιτίας του ρόλου της ως υπερδύναμη. Τρείς φορές μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο υπήρξαν τέτοιες αστρολογικές όψεις και κάθε φορά ακολούθησαν κατα τη διάρκεια της χρονιάς σημαντικές στρατιωτικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια οτι και αυτή τη φορά θα έχουμε παρόμοιες καταστάσεις. Η δυνατότητα όμως υπάρχει και καλό θα ήταν να είμαστε προετοιμασμένοι για κατι ανάλογο, αφού η ιστορία θα μπορούσε να επαναληφθεί.

Σε όλα αυτά προστίθεται μια ακόμα αφοπλιστική λεπτομέρεια: Παραπάνω αναφέραμε οτι ο Πρόεδρος Κέννεντυ δολοφονήθηκε, όταν ο μεσαίος Βόρειος Δεσμός διελαύνε σε απόσταση μερικών δευτερολέπτων απο τον Ήλιο των ΗΠΑ (Ο Ήλιος στον χάρτη των ΗΠΑ ειναι τοποθετημένος στις 13.18 του Καρκίνου, ο διελαύνων μεσαιος ΒΔ ηταν στις 13.26 του Καρκινου). Το εκπληκτικο ειναι οτι οταν πεθανε ο Ρούσβελτ, ο διελαύνων μεσαίος Βόρειος Δεσμός διελευνε επίσης στις 13.26 του Καρκίνου. Κατανοούμε λοιπόν, οτι όταν έχουμε αυτή τη διέλευση  απο τον Ηλιο των ΗΠΑ έχουμε αλλαγή στην ηγεσία της χώρας. Γιατί όμως να υπήρχε αυτη η διαφορα των 8 δευτερολέπτων και τις δυο φορές? Πρόκειται για σύμπτωση η για εναν Νόμο που δεν έχουμε αναγνωρίσει ακόμα?

Γεγονός πάντως είναι οτι, η διέλευση του μεσαίου Βόρειου Δεσμού απο τον Ήλιο των Ηνωμένων Πολιτειών συνοδεύσε το θάνατο δυο προέδρων κατα τη διάρκεια της θητείας τους. Μετά ακολούθησαν άλλες δυο διελεύσεις του Βόρειου Δεσμού πάνω απο τον Ήλιο των ΗΠΑ, αλλά δεν υπήρξαν ανάλογα γεγονότα. Αυτές οι διελεύσεις όμως δεν συνοδεύτηκαν απο ανάλογες Εκλείψεις.

1 comment:

John Bardopoulos said...

Ετσι μου αρεσει να δουλευω και εγω, πολυ καλη δουλεια, Μπραβω και στηνν Αλεξανδρα!