Saturday, March 26, 2011

Baraka ( Ron Fricke )

Φίλες και φίλοι καλή σας μέρα. Στην ανάρτηση για το φίλμ του Ron Fricke Chronos ( click εδώ )  είχα μιλήσει για μια ανεπανάληπτη οπτικοακουστική εμπειρία. Όσοι απο εσάς παρακολουθήσατε το φιλμ μπορείτε να κρίνετε αν είχα δίκιο ή αν ήμουν υπερβολικός.

Σήμερα θα σας προτείνω ένα άλλο φιλμ, του ιδίου σκηνοθέτη. Baraka είναι μια αρχαία λέξη των  Σούφι (click εδώ )  η οποία μπορεί να μεταφρασθεί ως "η ευλογία, η ανάσα, η ουσία της ζωής μέσω της οποίας η εξελικτική διαδικασία  στον πλανήτη ξεδιπλώνεται".

Kαι αυτή τη φορά δεν θα μιλήσω απλά για μια οπτικοακουστική εμπειρία. Θα μιλήσω για μια πραγματικά ανεπανάληπτη εμπειρία ζωής. Αυτό το φιλμ - για να χρησιμοποιήσω μια μοντέρνα έκφραση - "δεν υπάρχει".



Αν οι προδιαγραφές του υπολογιστή και η ταχύτητα της σύνδεσης σας το επιτρέπουν θα πρότεινα να το απολαύσετε επιλέγοντας τη μεγάλη οθόνη στα 1080 pixels. Θα σας πρότεινα επίσης χαμηλό φωτισμό, χρήση ακουστικών, και πάνω απο όλα, διάθεση για "ταξίδι".

Το Baraka περιλαμβάνει σκηνές γυρισμένες σε 6 ηπείρους και 24 χώρες. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την τοποθέτηση και το περιεχόμενο κάθε σκηνής μπορείτε να ανατρέξετε σε αυτή την ιστοσελίδα  Spirit of Baraka ( click here)

Η youtube έκδοση της ταινίας αποτελείται απο 7 μέρη, Στο τέλος κάθε μέρους και στο κάτω μέρος της οθόνης σας δίνετε ένας σύνδεσμος ο οποίος οδηγεί στο αμέσως επόμενο.

Καλό σας ταξίδι λοιπόν !

No comments: