Saturday, November 5, 2011

Η κρίση στην Ελλάδα αστρολογικά ( Die Griechenland-Krise - astrologisch ) του Andreas Schmitt

Die Griechenland-Krise - astrologisch του  Andreas Schmitt

Η μετάφραση του άρθρου μετά απο σχετική άδεια του συγγραφέα έγινε απο την  Aλεξάνδρα Α. (Undine)

O Andreas Schmitt (31/05/1964) ασχολείται εντατικά με την αστρολογία απο τα μέσα της δεκαετίας του '90. Εξειδικεύεται στη Γενέθλια, στην Ωριαία,στην Πολιτική και στην παραδοσιακή Αστρολογία και τις πηγές της. Ειναι συνεκδότης του Αστρολογικού Λεξικού "Astro-Wiki" (www.astro.com) και κριτικός βιβλίων στα περιοδικά Meridian και Astrologie Heute. Είναι επίσης συντάκτης και συγγραφέας στο online περιοδικο Sternenwelten. Το προσωπικό του site ειναι το παρακάτω: http://www.astrologie-karlsruhe.de/Απο το 2009 και μετά η Ελλάδα βρίσκεται σε συνεχή βάση στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων και  ειδήσεων και κυρίως στις θεματικές ενότητες που έχουν να κάνουν με την οικονομική κρίση. Με τη βοήθεια της αστρολογίας μπορούμε να κατανοήσουμε γιατί δυναμώνει συνεχώς το δίλημμα των Ελλήνων.


                          ( κομματισμός ) : Η Ελλάδα στο Περιθώριο

Δεν έχει περάσει εβδομάδα απο την άνοιξη του 2009 και μετά που να μη βρίσκει την Ελλάδα σαν πρώτο θέμα στις διεθνείς ειδήσεις. Ειδικότερα η παγκόσμια οικονομική κρίση που ξέσπασε το 2008 αποκάλυψε τα τεράστια ελλείματα στον Ελληνικό κρατικό προυπολογισμό. Μιά απο τις αιτίες αυτής της εξέλιξης ήταν και η μέχρι τότε παραποίηση των αριθμών και η δήλωση αναληθών στατιστικών στοιχείων στις Βρυξέλλες προκειμένου να ληφθούν χορηγείες εκατομμυριών ευρώ απο την Ευρωπαική Ένωση. Σε γενικές γραμμές αυτό που αναρρωτιέται ο εκτός Ελλάδας παρατηρητής αφορά στο πως μπόρεσε να αναδειχθεί ένας τόσο αναποτελεσματικός κρατικός μηχανισμός και αν τελικά τα δυο κυβερνητικά κόμματα, τα οποία τα τελευταία χρόνια εναλλάσονται στην εξουσία, θα καταφέρουν εγκαίρως και εν όψη της μεγάλης κρίσης να αναλάβουν την εθνική τους ευθύνη.

 Αυτό που γενικά ισχύει στην Ελλαδα μέχρι τώρα είναι οι αυστηρές διαχωριστικές γραμμές μεταξύ του Σοσιαλδημοκρατικού (ΠΑ.ΣΟ.Κ) και του Συντηρητικού (Νέα Δημοκρατία) κόμματος , το καθένα εκ των οποίων φαίνεται να εξυπηρετεί αποκλειστικά τα συμφέροντα των δικών του ψηφοφόρων.

 Όμως η ιδέα μιας συγκυβέρνησης, απελευθερωμένης απο κομματισμούς, φαίνεται να είναι τόσο λίγο αναπτυγμένη όσο ακριβώς και η ικανότητα εξεύρεσης μια σταθερής και δικαιολογημένης σχέσης μεταξύ των κρατικών εσόδων και εξόδων.Αυτό που με μεγάλη έκπληξη συνειδητοποίησαν οι εκτός Ελλάδος είναι οτι οι Έλληνες ζούσαν εδώ και δεκατίες προφανώς πολύ πιο πάνω απο τις δυνατότητες τους. Αυτο κατέστη δυνατό με τη χορηγεία της ανυποψιάστης ΕΕ και με τον τροπο που προαναφέρθηκε, μέσω δηλαδή της παραποίησης των πραγματικών οικονομικών στατιστικών στοιχείων. Κάτι άλλο όμως που συμβαίνει είναι ότι μεγάλα τμήματα του πληθυσμού δεν εχουν ακόμα συνειδητοποιήσει τα συμβαίνοντα. Στα τέλη του Ιουνίου του 2011, το περιοδικό Spiegel παρέθεσε τη δήλωση ενός ευρωβουλευτή, ο οποίος μετά απο συζητήσεις με Έλληνες συναδέλφους του, αποκόμισε την εντύπωση οτι στην Ελλάδα δεν έχουν ακόμα κατανοήσει το τι πραγματικά συμβαίνει. (1)

                           Ο χάρτης της Ελλάδας ( Μεταπολίτευσης )Σε αυτο το σημείο θα μας βοηθούσε να καταλάβουμε περισσότερα, αν ρίχναμε μια ματιά στο χάρτη της Μεταπολίτευσης του 1974. Στον χάρτη αυτό απεικονίζονται, κατά την άποψη μας, τα τωρινά γεγονότα με πολύ παραστατικό τρόπο.
         Ελλαδα- 24.7.1974, Αθήνα,4h EET (Ορκωμοσία του  Πρωθυπουργού  Κωνσταντίνου Καραμανλη) (2)

Ο χάρτης αυτος δημιουργήθηκε τη χρονική στιγμή της ορκωμοσίας του τότε πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Καραμανλή. Εκείνη ήταν η στιγμή κατά την οποία η Ελλάδα, μετα την επταετούς διάρκειας Δικτατορία, άφηνε πίσω της οριστικά τα δεσμά της και επέστρεφε στους δημοκρατικούς θεσμούς. Μια εντυπωσιακή στιγμή απελευθέρωσης και αναγέννησης της Ελλάδας.

Ο Ωροσκόπος βρίσκεται στον Καρκίνο στο ζώδιο δηλ στο οποίο αντικατοπτρίζονται θέματα όπως πατρίδα, σπίτι, λαός, ψυχικές ρίζες. Το ζώδιο αυτό όμως σχετίζεται και με την ψυχική και υποκειμενική δημιουργικότητα, όπως και με ραγδαίες εξελίξεις. Ο κυβερνήτης του ωροσκόπου η Σελήνη βρισκεται στον 4ο οικο με συνέπεια την επανάληψη και την ενίσχυση παρόμοιων θεμάτων. Η σύνοδος της Σελήνης με τον Πλούτωνα στον 4ο οίκο υποδεικνύει απο τη μία το δραματικό και τραυματικό παρελθόν του Ελληνικού λαού και απο την άλλη τη ψυχική αναγέννηση ως αποτέλεσμα μια βαθειάς υπαρξιακής κρίσης, αλλά και καταπίεση και κατάχρηση της εξουσίας. Κοντά στον Ωροσκόπο βρίσκονται επίσης ο Κρόνος και ο Ερμής, οι οποίοι απεικονίζουν με ορθό τρόπο τη στιγμη της ανάληψης της μεγάλης ευθύνης απο μια πολιτικη και δημοσια Αρχή.

Ο Κρόνος στον Καρκίνο και στον Ωροσκόπο υποδεικνύει ενα μάλλον συγκρατημένο αλλά και ανθεκτικό συναισθηματισμό. Όμως ο Κρονος βρίσκεται σε θέση "εξορίας" στον Καρκίνο και γι’ αυτο θεωρείται αδυναμος σύμφωνα τουλάχιστον με την κλασική αστρολογία. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι ο Κρόνος εδώ δυσκολεύεται να δημιουργήσει σταθερούς, «αντικειμενικότερους», πέραν του ατομικού συμφέροντος, κρατικούς αλλά και πολιτικούς θεσμούς, κανόνες και δομές. Ο Ωροσκόπος στον Καρκίνο το ζώδιο που δηλ. παραδοσιακά σχετίζεται με την οικογένεια, θα μπορούσε επίσης να εξηγήσει το γεγονός οτι στη μετά το 1974 νεώτερη πολιτική ιστορία της Ελλάδας , κυβερνούσαν συνέχεια επιφανείς οικογένειες πολιτικών οι οποίοι κατά κάποιο τρόπο κληροδοτούσαν την κυβέρνηση στα νεώτερα μέλη των οικογενειών τους. Φυσικά και οι ψηφοφόροι ευνοούσαν ποικιλοτρόπως τα μέλη ή τους συγγενείς αυτών των οικογενειών με τη ψήφο τους... (3)

                                    Η Πλουτώνια και Ουράνια Ελλαδα ;

Στον 4ο οικο μαζι με τη Σελήνη και τον Πλούτωνα βρίσκεται και ο Ουρανός με λιγες όμως όψεις και αδέσμευτος. Ο Ουρανος, ο απόμακρος, ο μάλλον απρόσωπος, ο πνευματικός ανομορφωτής αποτελεί ενα μεγάλο και σχεδόν ασυμβίβαστο αντίβαρο για τη σύνοδο Σελήνης - Πλούτωνα, όπου τα βαθιά, προσωπικά, οικογενειακά συναισθήματα όπως και οι υποκειμενικές εντυπώσεις έχουν έντονη επίδραση. Η σύνοδος ΣελήνηςΠλούτωνα όπως και ο Ουρανός στον 4ο οίκο διασαφηνίζουν με διεισδυτικό τρόπο οτι ο Ελληνικός πληθυσμός χωρίζεται σε δύο μεγάλες παρατάξεις. Πολιτικές παρατάξεις οπως οι Συντηρητικοί και οι Σοσιαλοδημοκράτες. Ανάμεσα τους δεν υπάρχει καμιά συνεργασία ή ομοφωνία και αναλογικά σπάνια παρατηρεί κανείς στην Ελλάδα πραγματιστικές αποφάσεις, αποφάσεις που έχουν παρθεί απο κοινού. Αυτό αποτελεί μια παράδοση δεκατιών στην Ελλάδα, μια παράδοση η παρουσία της οποίας - και λόγω της μεγάλης οικονομικης κρίσης - γίνεται τώρα ακόμα πιο αισθητή. Η αντιμετώπιση τέτοιου είδους εθνικών προκλήσεων καθιστά μια συνεργασία επιτακτικά αναγκαία, όμως πως ειναι δυνατόν να συμβιβαστεί ο Ουρανός με τη σύνοδο Σελήνης-Πλούτωνα ;


                     Ανεπάρκεια του στοιχείου της Γης - Ελάχιστος ρεαλισμός ;


Αυτό που κάνει εντύπωση στο χάρτη της Μεταπολίτευσης είναι οτι κανένα ωροσκοπιακό στοιχειο, όπως πλανήτες, οι Δεσμοί της Σελήνης ή ο Ωροσκόπος δεν βρίσκεται τοποθετημένο σε ζωδιο της Γης, ενώ και ο Κρόνος, ως κλασικός εκπροσωπος του γήινου ζωδιου του Αιγόκερω, βρίσκεται σε αδύναμη θέση στον Καρκίνο. Η Αφροδίτη απο την άλλη, η οποία επίσης εκπροσωπεί ένα γήινο ζώδιο (Ταύρος), βρίσκεται στο 12ο οίκο σε μια θέση δηλαδή που την καθιστά αρκετά "απόμακρη", μακρυά απο την πραγματικότητα της ζωής.


Τι όμως μπορεί να σημαίνει το σχεδόν ανύπαρκτο στοιχείο Γης στο χάρτη της Ελλαδας ; Απο αυτήν την ανεπάρκεια προκύπτει οτι υπάρχει ελάχιστος ρεαλισμός για τα πρακτικά θέματα της καθημερινότητας. Οι αποφάσεις που στοχεύουν στην οικονομία και στην αποταμίευση ειναι ελάχιστες, ενω οι σταθερές και βιώσιμες δομές που στηρίζονται σε κοινές αξίες μπορουν να διαμορφωθούν είτε με αργούς ρυθμούς είτε με ανεπαρκή τρόπο. Ο οικονομικός ρεαλισμός δηλ. μια επαρκής γνώση για την τοποθέτηση ορίων σε θέματα οικονομίας ή τουλάχιστον μια σταθερή, προγνωστική και λογική οικονομική πολιτική δεν είναι πράγματα που αναμένονται εδώ .


Ο Ήλιος στα ωροσκόπια κρατών δείχνει - μαζι με τον Κρόνο- την Κυβέρνηση και το Κράτος. Ο Ήλιος εδώ βρίσκεται στη μηδενική μοίρα του Λέοντα- σε αρχικη μοίρα δηλαδή - και έτσι υπάρχει μια αρχική επιθυμία / ορμή να δημιουργηθεί πολύ «Κράτος» - ένας τεράστιος κρατικός μηχανισμός. Με αντιστοίχως ανάλογο τρόπο και τα ίδια τα μέλη μιας κυβέρνησης επικεντρωνονται σαφώς και κινούνται γύρω απο ενα πρόσωπο (προσωποκεντρισμός/προσωπολατρεία ).


Αυτό είναι το σημείο στο οποίο η υποκειμενική θέληση και η ικανότητα δημιουργίας μπαίνουν σε πρώτο πλάνο ενώ απο την άλλη η ενέργεια του Λέοντος διοχετεύεται ελάχιστα σε μελλοντικά σχέδια ή σε θέματα πειθαρχίας ή ελέγχου των εξόδων. Αναγκαιότητες που αφορούν και ωφελούν το σύνολο της κοινωνίας δεν απασχολούν το Λέοντα, το ίδιο συμβαίνει και με θέματα συμβιβασμών και εξισορρόπησης συμφερόντων . Η λογική και η προσαρμοστικότητα ανήκουν στο ζώδιο της Παρθένου και όχι στο δυναμική ποιότητα του Λέοντος. Η συλλογική ικανότητα βελτίωσης ο ρεαλισμός ,η έντονη εργατικότητα και η πειθαρχία του Κρόνου είναι εδώ, όπως περιγράψαμε, αδύναμα χαρακτηριστικά

Επειδή ο Ήλιος κυβερνά το 2ο οίκο των χρημάτων, των αξιών και της απολαύσης, μπορεί να υποθέσει κάποιος οτι το Κράτος (οι κρατικοί λειτουργοί και όχι απαραίτητα ο απλός άνθρωπος) ζει ευχάριστα, πλούσια η πέρα από τις δυνατότητες του. Και αυτό βέβαια μπορεί να κρατήσει πολύ, γιατί γενικά τα χρέη εκ πρώτης όψεως δεν φαίνονται να είναι απειλητικά. Αυτό εξαρτάται βέβαια απο το πόσο υψηλά είναι τα χρέη και πόσο ισχυρή ειναι η παραγωγικότητα της ελληνικής οικονομιας και γενικά η οικονομική απόδοση. Και υπο το πρίσμα αυτών των δεδομένων η Ελλάδα δεν μπορεί να πείσει. Η παραγωγικοτητα ειναι σχετικα μικρή, ο δημόσιος τομέας παραφουσκωμένος και η πραγματική οικονομική απόδοση σχετικά αδύναμη. Επίσης υπάρχει έλλειψη ενός πειστικού, βιομηχανικού τομέα ή μιάς επαγγελματικά ανταγωνιστικής οικονομίας υπηρεσιών, η οποία θα μπορούσε να δράσει σε μια παγκοσμιοποιημένη οικονομία.

              Η Ηλιακή Έκλειψη του 2009 και η οικονομική κρίση στην Ελλάδα


Στην Έκλειψη του 2009 προβλέφθηκαν κάποιες νομισματικές αλλαγές και η ανικανότητα πληρωμών κάποιων κρατών, με συχνή αναφορά στις Η.Π.Α. Η κρίσιμη κατάσταση όμως δημιουργήθηκε κάπου αλλού - στην Ελλάδα. Όταν οι Εκλείψεις γΊνονται πάνω σε σημαντικούς παράγοντες ατομικών ωροσκοπίων ή κρατών, οργανισμών και συλλόγων, τότε γενικά υποτίθεται οτι θα πρέπει να αναμένουμε ιδιαίτερες προκλήσεις και "προβληματικά συμβάντα". Στην περίπτωση της Ελλάδας η Έκλειψη πραγματοποιήθηκε πολύ κοντά στον Ήλιο της.Το ακόλουθο γράφημα δείχνει στο εσωτερικό του το χάρτη της Ελλάδας και εξωτερικά την έκλειψη της 22/07/2009Ηλιακή Έκλειψη, 22/07/2009 , 22.34. 31, Αθήνα

Διαπιστώνει λοιπόν κανείς οτι η σύνοδος Ήλιου - Σελήνης της Έκλειψης είναι κοντά στον Ήλιο του ωροσκοπίου της Ελλάδας. Λίγο μετά την έκλειψη γνωστοποιήθηκε ότι η Ελλάδα ειναι υπερχρεωμένη και ότι επίσης αντιμετωπίζει προβλήματα με την απόσβεση του χρέους της. Η Ηλιακή Έκλειψη του 2009 ενεργοποίησε ξεκάθαρα τα θέματα του Ήλιου στο χάρτη της Ελλάδας και επομένως θέματα που σχετίζονται με το δημοσιο χρημα. Με την πάροδο του χρόνου γινόταν όλο και πιο σαφές οτι οι εκλεγμένες κυβερνήσεις των περασμένων δεκατιών ξοδεύαν πολύ περισσότερα απ’οτι μπορούσαν να επωμιστούν. Προκειμένου να συνεχιστούν οι επιχορηγήσεις απο τις Βρυξέλλες δίνονταν απο τη χωρα αναληθείς αριθμοί, ενώ ο μη παραγωγικός δημόσιος τομέας είχε πάρει τεράστιες διαστάσεις. Η Αφροδίτη της Έκλειψης σχημάτιζε ακριβή αντισκιά με τον Κρόνο της Ελλάδας και έτσι προικονομήθηκε οτι η κατανάλωση, η απόλαυση και γενικά η καλοπέραση ( Αφροδίτη) θα υποστούν μεγάλους περιορισμούς.

                                  Η Ελλάδα σε περίοδο ριζικών αλλαγώ
ν

Κατά το διάστημα συγγραφής αυτού του άρθρου (Ιούνιος 2011) δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο το αν και το πως το Ελληνικό κοινοβούλιο θα αναλάβει την ευθύνη για το κράτος, για τις επιτακτικά αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και την ευθύνη του απέναντι στον ελληνικό λαό γενικά και πέρα απο κάθε είδους κομματισμούς. Εν τω μεταξύ, οι Έλληνες διαμαρτύρονται κατά των επερχόμενων, απειλητικών μέτρων λιτότητας. Ένα σημαντικό τμήμα του πληθυσμού βρίσκεται σε κατάσταση εξέγερσης, και η κρατική και δημόσια αρχή δεν μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί ως έχει. Η αλλαγή συνείδησης και η θέληση για αισθητές μεταρρυθμίσεις του κράτους όπως και του δημόσιου τομέα ειναι άκρως απαραίτητες. Και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα απο τις τωρινές διελεύσεις στο χάρτη της Ελλαδας: Ο  Ουρανός διελαύνει στο 10ο οίκο και σε αυτό το σημείο επικεντρώνεται η προσοχή σε θέματα που πρέπει να αλλάξουν, οπως το κράτος, η κοινωνία, και οι υπερπροσωπικές ευθύνες και υποχρεώσεις. Από την άλλη η διέλευση του Κρόνου στον 4ο οίκο υποδεικνύει ότι θέματα όπως η πατρίδα, το σπίτι, τα ακίνητα, ο λαός, η καταγωγή, τα θεμέλια και οι "ρίζες" δοκιμάζονται.


                 Εσωτερικά- Ωροσκόπιο Ελλάδας, εξωτερικά- Διελεύσεις στα τελη Ιουνίου 2011

Ενώ ο Ουρανός εκφράζει τάσεις ανασχηματισμού και αλλαγών στα θέματα του 10ου οίκου, ο Κρόνος εκπροσωπεί τη συλλογική συνείδηση υπευθυνότητας, τη νηφαλιότητα και τους περιορισμούς, όταν αυτό  είναι αναγκαίο. Με τον Κρόνο στον 4ο οίκο έχουμε να κάνουμε επίσης με τον αποχαιρετισμό και την αποκοπή απο όνειρα και (παιδικές) επιθυμίες, εν συντομία - με την διαδικασία της ψυχικής ενηλικίωσης. Μια μεγάλη υποχρέωση με τη σύνοδο Σελήνης–Πλούτωνα στον 4ο οίκο, η οποία μπορεί να δείξει τυπικές ιδιαιτερότητες: Ο ψυχισμος ειναι παγιδευμενος σε υποκειμενικές αλλά και, κληρονομημένες αντιλήψεις, συναισθήματα και αποκρυσταλλωμένες πεποιθήσεις στις οποίες  δύσκολα μπορεί να επιβληθεί μια εξωτερική πραγματικότητα, ακόμα και σε μια προφανώς κρίσιμη περίοδο κρίσης. Αυτό που συνήθως ακολουθεί αρχικά είναι μια καταρρεύση, μια έντονη κρίση, μέχρι να γίνει αντιληπτή η αλλαγμένη εσωτερική αλλά και εξωτερική πραγματικότητα.

 Η διέλευση του Ουρανού από το 10ο οίκο θα προβάλει την επίδραση του και στην τωρινή κυβέρνηση - προιστάμενοι, διευθυντές, αρχές, κράτος (ανάλογο του Κρόνου) ανήκουν στη θεματολογία του 10ου οίκου. Ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού (Σελήνη-Πλούτωνας στον 4ο οίκο) αντιλαμβάνεται τα μέτρα ως πανίσχυρα – Κριός-Ουρανός στο 10ο οίκο - τα αντιλαμβανεται ίσως ως στυγνή πρόκληση, αυθαιρεσία και επίθεση. Η αναγκαιότητα αποφασιστικών μέτρων δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή απο τους πολλούς, τουλάχιστον τόσο απλά. Αυτό οδηγεί στην πεποίθηση ότι παντα κάποιοι αλλοι έχουν το φταίξιμο, είτε αυτό είναι η Κυβέρνηση, η αντιπολιτεύση και οι οπαδοί της, οι πλούσιοι, η ΕΕ, οι Γερμανοί είτε άλλοι που όμως είναι πάντα «απέξω». Ένα τυπικό δηλαδή χαρακτηριστικό της αντίδρασης μιάς συνόδου Σελήνης- Πλούτωνα. Μόνο ένα μικρό μέρος του πληθυσμού αποδέχεται τις μεταρρυθμίσεις και τα δραστικά μέτρα λιτότητας. Αυτό το μέρος του πληθυσμού συμβολίζεται απο τον Ουρανό. Η επιρροή του Ουρανού εδώ υποδεικνύει ότι δεν μπορεί να αναμένει κάποιος μια αμερόληπτη εξισορρόπηση του βάρους, όπως κατά συνέπεια απαιτείται απο το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού που κατεβαίνει στις διαδηλώσεις. Η  Ουράνια δυναμική ειναι ενσωματωμένη σε πολύ μικρό βαθμό ενώ η σταθεροποιητικη ποιότητα του διελαυνοντα Κρόνου μέσα απο τον 4ο οίκο δεν είναι αρκετά ισχυρή. ( ο Ζυγός είναι εμπεριεχόμενος στον 4ο οίκο).

Η διέλευση του Ουρανού σε αντιθεση με τη σύνοδο Σελήνης –Πλουτωνα στον 4ο οικο

Για τους επόμενους μήνες αναμένονται έντονες διαμαρτυριες, κινητοποιήσεις και πολιτικές ακρότητες, επειδη ο διελαυνων Ουρανος θα γυρισει αναδρομος ενώ θα σχηματίζει αντίθεση ακριβείας με τη γενέθλια σύνοδο Πλούτωνα -Σελήνης. Μονο στα τελη 2012/ αρχές του 2013 θα απομακρυνθεί οριστικά - μετά απο την τρίτη διέλευση του-  απο αυτή τη θέση αντίθεσης. Παρ’ολα αυτά, πίσω απο την όψη ΣελήνηΠλούτωνα κρύβεται μια τεράστια ικανότητα αναγέννησης ενώ επιπρόσθετα και συμπληρωματικά και ο Ήλιος στον Λέοντα εκπροσωπεί μια αστείρευτη πηγή ζωτικότητας. Η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά σε μια καθοριστική στροφή, όμως αστρολογικά διακρίνεται μια Ανάσταση μετά την περίοδο της κρίσης. Τουλάχιστον τα αστρολογικα στοιχεία δείχνουν να είναι σε ετοιμότητα για μια τετοια προοπτική.Παρατηρήσεις και πηγές :

1)Spiegel.d 23.6.2011:
http://www.spiegel.de/politik/ausland/0,1518,770012,00.html

2)
Campion,BuchderWelthoroskope,1991

3) Spiegel.de v. 22.6.2011, Συνεντευξη με τον ελληνα συγγραφεα Αντωνη ΜαρκαρηΤο άρθρο στο πρωτότυπο http://sternwelten.net/astronews/astro-news/578-griechenland-astrologisch.html

No comments: