Saturday, August 5, 2017

Η αστρολογική ιστορία μιας χρεοκοπίας. Μέρος πρώτο : αιτίες και αποτελέσματα

To πρώτο μέρος του άρθρου που ακολουθεί στη συνέχεια δημοσιεύθηκε στην περιοδική έκδοση New Age Astrology τον Ιούνιο του 2017.



Φίλες και φίλοι η ανάλυση που ακολουθεί στη συνέχεια έχει ως σημείο αναφοράς της τον αστρολογικό χάρτη που προκύπτει από την  επίσημη αναγνώριση και τον καθορισμό του πρώτου πολιτεύματος καθώς και των αρχικών συνόρων του Ελληνικού Κράτους. Η συνθήκη αυτή είναι γνωστή ως Πρωτόκολλο του Λονδίνου και επικυρώθηκε την 3η Φεβρουαρίου του 1830.

 Eίναι γενικά γνωστό ότι η συγκεκριμένη ημερομηνία αποτελεί την πιο δημοφιλή επιλογή μεταξύ των μελών της ελληνικής αστρολογικής κοινότητας για την κατάστρωση ενός έγκυρου γενέθλιου χάρτη για τη χώρα μας. Σε αρκετούς από εσάς είναι επίσης γνωστό ότι υπάρχουν διαφορετικές απόψεις σε σχέση με το θέμα της ώρας με βάση την οποία θα πρέπει να καταστρωθεί ο χάρτης. Η εκδοχή του χάρτη που χρησιμοποιώ, εδώ και αρκετά χρόνια, βασίζεται στην άποψη ότι η ώρα υπογραφής της συγκεκριμένης συνθήκης δεν έχει ούτε νομική αλλά ούτε και ιδιαίτερη συμβολική σημασία και ότι το Πρωτόκολλο και τα όσα αυτό ορίζει τέθηκαν σε ισχύ από την επίσημη αρχή της ημέρας υπογραφής του, δηλ. από το πρώτο δευτερόλεπτο της 3ης Φεβρουαρίου του 1830. Ο χάρτης που προκύπτει ακολουθώντας αυτή τη συλλογιστική ορίζει ως Ωροσκόπο της Ελλάδας την 5η μοίρα Σκορπιού, και ως Μεσουράνημα την 11η μοίρα του Λέοντα. Η λογική πίσω από αυτή την άποψη έχει εξηγηθεί στο παρελθόν τόσο στο προσωπικό μου ιστολόγιο “cosmo-BioLOGy.blogspot”, αλλά και στο άρθρο “A study on the Ascendant of Greece” το οποίο δημοσιεύθηκε στο τεύχος νούμερο 1 της περιοδικής έκδοσης του “New Age Astrology”.  Στο προσωπικό μου ιστολόγιο μπορείτε να βρείτε και ένα αρκετά μεγάλο αριθμό αναλύσεων ιστορικών γεγονότων, τις οποίες έχω δημοσιεύσει στο παρελθόν, οι οποίες εξηγούν σε κάποιο βαθμό αρκετά πράγματα σε σχέση με τη συμβολική αποκρυπτογράφηση και ερμηνεία του συγκεκριμένου χάρτη. Ελπίζω  ότι στο διάστημα των επόμενων ετών θα καταφέρω να προσθέσω ένα ακόμα μεγαλύτερο αριθμό άρθρων τα οποία θα καλύψουν τουλάχιστον τα πιο σημαντικά γεγονότα της Ελληνικής ιστορίας, έτσι ώστε να μπορέσετε να αποκτήσετε μια πιο συνολική άποψη για την αξία του χάρτη τον οποίο έχω επιλέξει και σας προτείνω . 

ΣΧΗΜΑ  1 : Γενέθλιος χάρτης Ελλάδας


Εκείνο το στοιχείο το οποίο εκτιμώ και  με ενδιαφέρει να διαπιστώνω σε ένα χάρτη, και αυτό ιδιαίτερα σε χάρτες πολιτικής αστρολογίας, είναι η παραστατική, περιεκτική και  όσο το δυνατό πιο πειστική αντιστοίχηση του υπό εξέταση χάρτη με πραγματικά γεγονότα, και ιδιαίτερα με εκείνα τα κρίσιμα γεγονότα που σηματοδοτούν εναλλαγές μεγάλων ιστορικών περιόδων. Χωρίς αμφιβολία η αποσπασματική διερεύνηση ιστορικών συμβάντων έχει ενδιαφέρον, όσο ενδιαφέρον ωστόσο έχει, και όση ευχαρίστηση προσφέρει, η παρατήρηση μιας φωτογραφίας από τη σκηνή κάποιας ταινίας. Αυτό που έχει σημασία ωστόσο, η πραγματική ουσία, βρίσκεται στην τοποθέτηση της συγκεκριμένης “σκηνής” μέσα στο  ευρύτερο πλαίσιο το οποίο δίνεται από την ίδια την “κινηματογραφική ταινία” από την οποία η συγκεκριμένη σκηνή έχει απομονωθεί. Κατά μία άποψη ένας αστρολογικός χάρτης μπορεί να ιδωθεί ως ζωντανός οργανισμός με ιδιότητες, ο οποίος βρίσκεται σε κατάσταση συνεχούς κίνησης, ο οποίος διαρκώς εξελίσσεται. 

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, και επειδή ακριβώς το θέμα της ανάλυσης μας είναι η διερεύνηση μελλοντικών τάσεων στο χάρτη της Ελλάδας, και μάλιστα για μια αρκετά μεγάλη χρονική περίοδο, αποφάσισα ότι η κύρια μέθοδος την οποία θα χρησιμοποιήσω  είναι αυτή που υποδεικνύει την εξέλιξη του γενέθλιου προτύπου ενός αστρολογικού χάρτη, η μέθοδος που προσφέρει τη “μεγάλη εικόνα”,  αυτή που σημειοδοτεί το κλίμα και την προοπτική μιας εποχής. Η μέθοδος αυτή είναι το σύστημα των δευτερευουσών προόδων ( a day for a year progression). Αυτή είναι η μέθοδος που, κατά τη γνώμη μου πάντα, προσφέρει τα πιο αξιόπιστα αποτελέσματα, και αυτή τη μέθοδο θα χρησιμοποιήσω στη συνέχεια σε συνδυασμό με κάποιες διελεύσεις  “αργών” πλανητών, και κυρίως των εξωκρόνιων αργών πλανητών. 


                      Μια παρατήρηση “κλειδί”

Φίλες και φίλοι πριν μπω στο κυρίως θέμα του άρθρου μου θα ήθελα να σας επιστήσω την προσοχή σε κάτι το οποίο θεωρώ ιδιαίτερα σημαντικό και το οποίο αποτελεί σημείο “κλειδί” και αυτής της ανάλυσης, αλλά και όποιας μελλοντικής ανάλυσης η οποία θα έχει ως βάση της το συγκεκριμένο χάρτη. Το σημείο αυτό αφορά τη γωνιακή σχέση Αντίθεσης ανάμεσα στο γεν. Ήλιο στο χάρτη της Ελλάδας ο οποίος είναι τοποθετημένος στην 14η μοίρα Υδροχόου, και στην τοποθέτηση του Μεσουρανήματος στην 11η μοίρα του Λέοντα. Θα ήθελα να προσέξετε αυτή τη σχέση στο σχήμα 1 παραπάνω, το οποίο παρουσιάζει το γενέθλιο χάρτη της Ελλάδας τον οποίο χρησιμοποιώ. Στην πολιτική αστρολογία οι δύο αυτοί συγκεκριμένοι δείκτες αποτελούν υψίστης σημασίας ωροσκοπιακούς παράγοντες αφού συμβολίζουν τόσο τη φυσική ηγεσία, το ίδιο το πρόσωπο του “Ηγέτη” ( ο Ήλιος ), όσο και το πολιτειακό-πολιτικό σύστημα, την κατανομή της εξουσίας και τη λειτουργία των κρατικών θεσμών ( ο άξονας Μεσουρανήματος-Ναδίρ) . Το Μεσουράνημα επιπλέον συμβολίζει και το “status” της χώρας, τη θέση ισχύος που κατέχει η συγκεκριμένη χώρα ως μέλος της κοινωνίας των εθνών.

 Να σημειώσω εδώ ότι η όψη της Αντίθεσης στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν νοείται ούτε ως κάτι θετικό αλλά ούτε και ως κάτι αρνητικό. Εκείνο που έχει σημασία είναι ότι υφίσταται σχέση άμεσης σύνδεσης μεταξύ της φυσικής ηγεσίας, η οποία ιστορικά εμφανίζεται ως κάποια ηγετική μορφή, και του πολιτικού συστήματος, του συστήματος διανομής των ρόλων εξουσίας. Εξαιτίας ακριβώς αυτής της σχέσης το πρόσωπο του ηγέτη, το οποίο βέβαια αλλάζει με τις εποχές, κατέχει εξέχουσα θέση στην Ελληνική ιστορία, και είναι αυτό ακριβώς το ηγετικό πρόσωπο που καθορίζει τις ιστορικές εποχές και εξελίξεις. Και αυτός ακριβώς είναι επίσης και ο λόγος για τον οποίο αναζητούμε ενστικτωδώς το πρόσωπο με τις ιδιαίτερες ικανότητες, τον “Ηγέτη” που “πρέπει να βρεθεί”  για να οδηγήσει τις εξελίξεις ή ακόμα περισσότερο, σε δύσκολες καταστάσεις όπως αυτές που βιώνουμε σήμερα, τον Ηγέτη που θα μας “σώσει” …

Στο σύστημα προόδων που θα εφαρμόσουμε στη συνέχεια η ταχύτητα  κίνησης του πρ. Ήλιου και του πρ. Μεσουρανήματος είναι περίπου 1 μοίρα την ημέρα η οποία αντιστοιχεί σε περίπου 1 μοίρα το χρόνο. Το πρ. Μεσουράνημα μάλιστα είναι κατά ένα - δύο λεπτά της μοίρας ταχύτερο και αυτό έχει ως συνέπεια το σταδιακό “κλείσιμο” της γενέθλιας Αντίθεσης. 

Φανταστείτε τώρα αυτή την Αντίθεση Ήλιου - Μεσουρανήματος να “ταξιδεύει” με ταχύτητα περίπου 1 μοίρας το χρόνο στο χάρτη μας, με τους δυο αυτούς υψίστης σημασίας παράγοντες να σχηματίζουν ταυτόχρονα παρόμοιας φύσεως γωνίες με τους υπόλοιπους παράγοντες τόσο του γενέθλιου όσο και του προοδευμένου ωροσκοπίου. Αν καταλάβατε τη λογική πίσω από τα παραπάνω, και αποφασίσετε να δείτε την εφαρμογή της κίνησης αυτής σε ένα αριθμό κρίσιμων για την Ελληνική ιστορία γεγονότων θα εκπλαγείτε τόσο από την αποτελεσματικότητα της, όσο και από τις πληροφορίες τις οποίες θα σας  αποκαλύψει. 


                       Μια ιστορία θα σας πω …

Αν λοιπόν, με εργαλείο ένα αστρολογικό χάρτη, επιθυμείς να δεις προς τα που κατευθύνεται μια κατάσταση πραγμάτων και ποια μπορεί να είναι η πιθανότερη εξέλιξη της θα πρέπει καταρχάς να διαπιστώσεις από που προέρχεται αυτή η κατάσταση, τις “ρίζες” και καταβολές της,  αλλά και το που ακριβώς “στέκεται” στο παρόν, στην παρούσα χρονική στιγμή, την ακριβή τοποθέτηση της στο ιστορικό χωροχρονικό συνεχές. 

Αυτό ακριβώς θα κάνουμε φίλες και φίλοι στη συνέχεια. Θα ξεκινήσουμε, στο πρώτο μέρος του άρθρου μας,  από ένα πολύ συγκεκριμένο κρίσιμο ιστορικό σημείο, αυτό της Μεταπολίτευσης και θα εξηγήσουμε ποιοι ήταν οι παράγοντες που μας οδήγησαν ως εδώ. Στο δεύτερο μέρος του άρθρου θα επικεντρωθούμε στο που είμαστε τώρα και προς τα που βαδίζουμε στο μέλλον. 



Η Μεταπολίτευση και το “πρώτο κύμα”εκδημοκρατισμού της Ελλάδας

Την 23η Ιουλίου του 1974 η επτάχρονη Δικτατορία των Συνταγματαρχών, υπό το βάρος της Τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, καταρρέει. Οι στρατιωτικοί παραδίδουν την εξουσία στους πολιτικούς και οι τελευταίοι αποφασίζουν να αναθέσουν την διακυβέρνηση της χώρας στον αυτοεξόριστο από το 1963 στο Παρίσι Κωνσταντίνο Καραμανλή. 

Θα ήθελα τώρα να επικεντρωθούμε στο σχήμα 2 το οποίο περιέχει το γενέθλιο χάρτη της Ελλάδας στον εσωτερικό του κύκλο και τον προοδευμένο χάρτη με τις πλανητικές θέσεις για τον Ιούλιο του 1974 στο μεσαίο του κύκλο. Σε αυτό ακριβώς το μεσαίο κύκλο θα ήθελα να προσέξετε ότι την υπό συζήτηση χρονική περίοδο ο προοδευμένος Ήλιος, ο οποίος αναπαριστά συμβολικά την ηγεσία και τον “Ηγέτη”, κινείται στην 6η μοίρα του Καρκίνου ( η γενέτειρα, η πατρίδα, οι “ρίζες” ) έχοντας μόλις εισέλθει στον 9ο γενέθλιο οίκο της Ελλάδας ( η ιδεολογικού και πολιτιστικού τύπου επιρροή η οποία προέρχεται από άλλη κουλτούρα, από “έξω” ), ενώ ταυτόχρονα ο πρ. Άξονας Μεσουρανήματος/Ναδίρ κινείται ακριβώς πάνω στο γενέθλιο άξονα 3ου/9ου. Παρατηρήστε επίσης ότι από τη συγκεκριμένη τοποθέτηση του ο πρ. Ήλιος σχηματίζει ένα θαυμάσιο ακριβέστατο τρίγωνο ( αρμονία, συμφωνία ) με τον γεν. Ωροσκόπο (ο πληθυσμός) στην 5η μοίρα του Σκορπιού.



ΣΧΗΜΑ 2






Τα ξημερώματα της 24ης Ιουλίου 1974  ένα τεράστιο πλήθος πολιτών υποδέχεται με ξέφρενους πανηγυρισμούς στο αεροδρόμιο τον Καραμανλή, κυριολεκτικά ως ελευθερωτή. Δύο ώρες αργότερα ο Καραμανλής ορκίζεται πρωθυπουργός αναλαμβάνοντας την ηγεσία της χώρας  και από εκείνη τη στιγμή η περίοδος της Ελληνικής ιστορίας που μας είναι γνωστή ως “Μεταπολίτευση” ξεκινά.  Αυτό που θα ήθελα να κρατήσετε από εδώ λοιπόν είναι ότι, με όρους αστρολογικού συμβολισμού,  η έναρξη της “Μεταπολίτευσης” συμπίπτει χρονικά με  το ταυτόχρονο πέρασμα του πρ. Ήλιου και πρ. Μεσουρανήματος από τον γενέθλιο άξονα 9ου/3ου και την είσοδο των δύο κρίσιμων αυτών κρίσιμων ωροσκοπιακών παραγόντων στους αντίστοιχους οίκους. Η περίοδος της Μεταπολίτευσης αντιπροσωπεύει τη συμβολική συνάντηση του πολιτικής ηγεσίας και πολιτικού συστήματος της χώρας ( προοδ. Ήλιος και Μεσουράνημα) με ιδέες και αντιλήψεις που προέρχονται από το εξωτερικό ( άξονας 3ου/9ου ).  

Αυτό που είναι σημαντικό να προσέξετε  στον εσωτερικό κύκλο του σχήματος 2 είναι η θέση του γενέθλιου Δία της Ελλάδας στον 3ο οίκο και στην 7η μοίρα του Αιγόκερω. Αυτή η συγκεκριμένη τοποθέτηση του Δία ( φυσικού κυβερνήτη του 9ου οίκου) αποτέλεσε τον απόλυτο καταλύτη, τον κρίσιμο εκείνο παράγοντα που έδωσε τη μεγάλη ώθηση για τον “εξευρωπαισμό” του πολιτικού συστήματος της χώρας με όρους αστικής Δημοκρατίας Δυτικού τύπου. Ο εκσυγχρονισμός και η εκδημοκρατικοποίηση του πολιτικού συστήματος της χώρας που χαρακτηρίζουν τα πρώτα χρόνια της Μεταπολίτευσης βρίσκουν την απόλυτη συμβολική τους έκφραση στην κρίσιμη επαφή των προοδευμένων θέσεων  Ήλιου και Μεσουρανήματος με τον γενέθλιο Δία της Ελλάδας.  Αυτό μπορείτε να το διαπιστώσετε επίσης εύκολα παρατηρώντας τον μεσαίο κύκλο του σχήματος 2 και προσέχοντας ότι την περίοδο 1974-1977 ο πρ. Ήλιος κινούμενος πλέον στον 9ο γενέθλιο οίκο, στον πρώτο δεκανό του Καρκίνου, σχηματίζει όψη αντίθεσης με το γενέθλιο Δία της χώρας. Ταυτόχρονα το πρ. Μεσουράνημα στον πρώτο δεκανό του Αιγόκερω έρχεται, για πρώτη φορά στην ιστορία του Ελληνικού κράτους,  σε σύνοδο με την ίδια γενέθλια τοποθέτηση του Δία. 

Οι εξοικειωμένοι με τα συστήματα προόδων έχουν ήδη αντιληφθεί τη εξαιρετική δυναμική αυτής της συμβολικής κίνησης και επαφής. Οι πρώτες αποφάσεις της νέας διακυβέρνησης είναι ενδεικτικές για αυτό που θα επακολουθήσει. Ο Καραμανλής, στα πλαίσια της πολιτικής εθνικής συμφιλίωσης, καταργεί άμεσα όλα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης αντιφρονούντων απολύοντας οριστικά όλους τους πολιτικούς κρατούμενους και προσφέροντας αμνηστία σε όλα τα πολιτικά αδικήματα ενώ, λίγους μήνες αργότερα, νομιμοποιεί μετά από 77 χρόνια στην παρανομία (!) το Κομουνιστικό Κόμμα Ελλάδας. Μέσα σε ένα κλίμα γενικής αισιοδοξίας και ανάτασης ( χαρακτηριστικό γνώρισμα της επιρροής του Δία ) το φθινόπωρο του 1974 δημιουργούνται τα πρώτα δημοκρατικά πολιτικά κόμματα που κυριαρχούν ως και σήμερα, ενώ το Δεκέμβριο του ίδιου έτους διεξάγεται δημοψήφισμα το οποίο καταργεί τη Βασιλεία ορίζοντας ότι ο αρχηγός του Κράτους θα πρέπει να είναι αιρετός και όχι κληρονομικός. Ακολουθούν οι πρώτες, μετά την επταετία, ελεύθερες εκλογές όπως και το Σύνταγμα της Ελλάδας, το οποίο ισχύει από τον Ιούνιο του 1975, το οποίο όρισε ως επίσημο πολίτευμα της χώρας την Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία. 

Η τοποθέτηση του γεν. Δία στον 3ο οίκο σε συνδυασμό με την κίνηση των πρ. Ήλιου και Μεσουρανήματος στον άξονα 3ου/9ου υπονοεί, πέρα από την ελεύθερη κυκλοφορία των ιδεών μέσω του Τύπου και της δημοσιογραφίας, και δραματικές προοδευτικές αλλαγές στο εκπαιδευτικό σχολικό σύστημα, αλλαγές οι οποίες βρήκαν την έκφραση τους μέσα από τη ψήφιση του Νόμου “ Περί οργανώσεως και διοικήσεως της Γενικής Εκπαίδευσης” του 1976 ο οποίος όρισε την αύξηση των ετών υποχρεωτικής εκπαίδευσης για τους Έλληνες από τα 6 στα 9 χρόνια, και την καθιέρωση της Δημοτικής ως επίσημης γλώσσας στα σχολεία και εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας. 


Η “Αλλαγή” και το “δεύτερο κύμα”  εκδημοκρατισμού της Ελλάδας

Φίλες και φίλοι θα ήθελα τώρα να επικεντρωθείτε στον εξωτερικό κύκλο του σχήματος 2 ο οποίος αναφέρεται στις προοδευμένες πλανητικές θέσεις του ωροσκοπίου της Ελλάδας για τον Οκτώβριο του 1981. 

Έχουμε δει ήδη ότι οι καταλυτικές αλλαγές προς την πορεία του εκδημοκρατισμού της χώρας, οι οποίες έλαβαν χώρα κατά την πρώτη περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τον Κ. Καραμανλή ( 1974-1977 ), συμπίπτουν με τις γωνιακές επαφές της πρ. αντίθεσης Ήλιου - Μεσουρανήματος με το γενέθλιο Δία της Ελλάδας στην 7η Αιγόκερω. Κατά τη διάρκεια της δεύτερης περιόδου διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία (1977-1981) ο προοδευμένος Ήλιος και το προοδευμένο Μεσουράνημα συνεχίζουν την κατά (περίπου) μία μοίρα το χρόνο κίνηση τους ολοκληρώνοντας τις επαφές του με τη γενέθλια θέση του Δία, ξεφεύγοντας ωστόσο σταδιακά από τη ζώνη επιρροής του. Κατά το διάστημα αυτό παρατηρούμε μια κατάσταση στασιμότητας και κόπωσης στον τομέα των δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων και στην πορεία εξευρωπαισμού της Ελλάδας, όπου και γίνεται φανερό ότι οι συντηρητικές δυνάμεις της χώρας δεν μπορούν πλέον να δώσουν περισσότερα σε αυτό τον τομέα. 

Πάντα στο σχήμα 2 προσέξτε τώρα την απόσταση των 7 μοιρών μεταξύ της γενέθλιας ( 7η μοίρα Αιγόκερω ) και της προοδευμένης ( 14η μοίρα Αιγόκερω) τοποθέτησης του Δία στο χάρτη της Ελλάδας. Στο σύστημα δευτερευουσών προόδων οι 7 μοίρες κίνησης του πρ. Ήλιου και Μεσουρανήματος αντιστοιχούν σε περίπου  7 χρόνια, η ακριβής χρονική διαφορά ανάμεσα στο 1974 και στο 1981. Αυτό που συμβαίνει  είναι ότι στις αρχές της δεκαετίας του 1980 ο προοδευμένος Ήλιος και το προοδευμένο Μεσουράνημα εισέρχονται στο δεύτερο δεκανό του άξονα Καρκίνου/Αιγόκερω αντίστοιχα προσεγγίζοντας τη προοδευμένη θέση του Δία στην 13η μοίρα του Αιγόκερω. Έχει έρθει η ώρα για το “δεύτερο κύμα” εκδημοκρατισμού της χώρας και ο Ηγέτης που αυτή τη φορά καλείται να το υλοποιήσει είναι ο Ανδρέας Παπανδρέου και το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα. Με κεντρικό σύνθημα του την “Αλλαγή” ο Παπανδρέου κερδίζει τις εκλογές της 18ης Οκτωβρίου του 1981 αναλαμβάνοντας τη διακυβέρνηση της χώρας.

 Στον εξωτερικό κύκλο του σχήματος 2 πάντα μπορείτε να δείτε τις προοδευμένες πλανητικές θέσεις για αυτή ακριβώς την ιστορική ημερομηνία. Ο προοδευμένοςΉλιος έχει μόλις εισέλθει στην 13η μοίρα Καρκίνου, το προοδευμένο Μεσουράνημα στην 12η μοίρα Αιγόκερω ενώ όπως είπαμε ο προοδευμένος Δίας είναι τοποθετημένος στην 14η Αιγόκερω. Κατά τη διάρκεια σχηματισμού της αντίθεσης του πρ. Ήλιου με τον προοδ. Δία και της συνόδου του προοδ. Μεσουρανήματος με τον προοδ. Δία έχουμε μια μορφή επανάληψης της δυναμικής της πρώτης περιόδου Καραμανλή, η οποία όμως έχει και τα χαρακτηριστικά της συνεπούς ακολουθίας.

Αυτό που ο χάρτης μας λέει είναι ότι, με όρους πολιτικής αστρολογίας, οι Καραμανλής - Παπανδρέου δεν υπήρξαν ορκισμένοι εχθροί και θανάσιμοι πολιτικοί αντίπαλοι, όπως ίσως ακόμα πιστεύουμε, αλλά συνεργάτες στην ολοκλήρωση μια συγκεκριμένης διαδικασίας από την οποία θα έπρεπε να περάσει η χώρα.

 Πράγματι οι δημοκρατικές αλλαγές οι οποίες έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια της περιόδου 1981-1985, περίοδο όπου οι όψεις των προοδευμένων θέσεων Ήλιου-Μεσουρανήματος προς τον πρ. Δία ήταν ενεργές, υπήρξαν ανεπανάληπτες. Αναφέρω τις πιο σημαντικές από αυτές : αναγνώριση της εθνικής αντίστασης, κατάργηση των “πιστοποιητικών” και των “φακέλων πολιτικών φρονημάτων”, κατάργηση της “χωροφυλακής” και απαγόρευση των βασανιστηρίων, ψήφος στα 18, πλήρης αναμόρφωση του οικογενειακού δικαίου με καθιέρωση της ισότητας των δύο φύλων, κατάργηση του αναχρονιστικού θεσμού της “προίκας”, νομιμοποίηση του πολιτικού γάμου και του συναινετικού διαζυγίου, μείωση ωρών εργασίας σε 40, μείωση στρατιωτικής θητείας… 

Και ακριβώς όπως συνέβη και κατά την διάρκεια της πρώτης περιόδου  διακυβέρνησης Καραμανλή έτσι και κατά την πρώτη περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑ.ΣΟ.Κ υπήρξαν χαρακτηριστικές βελτιώσεις στους τομείς που έχουν να κάνουν με τη θεματολογία του 3ου οίκου, της γενέθλιας και προοδευμένης θέσης του Δία. Η διακίνηση των ιδεών είναι πλέον απολύτως ελεύθερη και οι εφημερίδες και τα έντυπα αριστερής πολιτικής κατεύθυνσης δεν κρύβονται πλέον βιαστικά από την κοινή θέα, όπως συνέβαινε μέχρι τότε. Τα πανεπιστήμια εκδημοκρατίζονται, ενώ στα σχολεία αναχρονιστικοί θεσμοί όπως αυτοί του επιθεωρητή καταργούνται, όπως καταργείται οριστικά και το δικαίωμα των δασκάλων να τιμωρούν τους μαθητές μέσω της χρήσης σωματικής ή λεκτικής βίας ( όσο περίεργο και αν ακούγεται στους νέους που πιθανόν διαβάζουν αυτές τις γραμμές οι σωματικές τιμωρίες ήταν συνήθης πρακτική στα ελληνικά σχολεία ως και τις αρχές της δεκαετίας του 1980).

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να δώσετε προσοχή σε κάτι το οποίο θεωρώ εξαιρετικά σημαντικό και το οποίο θα ήθελα να κρατήσετε από όσα διαβάσατε παραπάνω. Αυτό που θα ήθελα να προσέξετε είναι ότι η ενεργοποίηση του προοδ. Δία απο την προοδ. αντίθεση Ήλιου-Μεσουρανήματος όχι μόνο δεν υστέρησε σε αποτελεσματικότητα αυτή της ενεργοποίησης του γενέθλιου Δία από τους ίδιους προοδευμένους ωροσκοπιακούς παράγοντες, αλλά λειτούργησε και συμπληρωματικά, ως συνέχεια μιας διαδικασίας που στην ουσία της ήταν μία και ενιαία. Αυτό είναι ένα τεχνικής φύσεως ζήτημα το οποίο σχετίζεται και έχει εφαρμογή σε μια παρόμοιας μορφής κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο χάρτη της Ελλάδας την παρούσα χρονική περίοδο, και το οποίο θα εξηγήσω στο δεύτερο μέρος του άρθρου μου. 


                 Τα τρία βήματα της χρεοκοπίας


Φίλες και φίλοι μια από τις φράσεις - κλισέ που ακούγονται όλο και συχνότερα στις πολιτικές συζητήσεις στα τηλεοπτικά πάνελ κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών της οικονομικής κρίσης είναι και αυτή της “επιστροφής στην κανονικότητα”. Είναι πολύ πιθανό βέβαια ότι διαφορετικοί χρήστες αυτής της έκφρασης εννοούν διαφορετικά πράγματα, όμως εξίσου πιθανό είναι ότι αυτό που οι περισσότεροι καταλαβαίνουν ότι κρύβεται πίσω από αυτή την έκφραση είναι η προσδοκία για την ( έστω σταδιακή) επιστροφή μας στην προ κρίσης Ελλάδα της οικονομικής ευημερίας, της καλοζωίας και του “λάιφ στάιλ”. Ο χάρτης της Ελλάδας, τουλάχιστον στην εκδοχή που θεωρώ ως πιο αξιόπιστη και την οποία χρησιμοποιώ, όχι μόνο αποκλείει μια τέτοια προσδοκία αλλά υπονοεί ότι η ίδια η ιδέα της “επιστροφής στην κανονικότητα” είναι εκ θεμελίων λανθασμένη. Μπορεί να ακούγεται κάπως αλλόκοτο αλλά αυτό που η εξέλιξη του γενέθλιου προτύπου του συγκεκριμένου χάρτη υποδεικνύει είναι ότι στην πραγματικότητα η ίδια η περίοδος της βαθιάς οικονομικής κρίσης, που βιώνουμε συλλογικά αυτή τη χρονική περίοδο, συνιστά την πραγματική “επιστροφή στην κανονικότητα”. Αυτή η επιστροφή  μπορεί να έχει ένα βίαιο, στενάχωρο και εξαναγκαστικό χαρακτήρα, αλλά  δεν παύει να είναι μια “επιστροφή”. 

Αυτό που επίσης ο ίδιος χάρτης υπονοεί είναι ότι αυτό που ζήσαμε επί σχεδόν 30 χρόνια ήταν απλά μια τεχνητή κατάσταση, μια “παρένθεση”, μια κατάσταση “μη κανονικότητας”. Το γεγονός ότι φτάσαμε στο σημείο να θεωρούμε μια κατάσταση αφθονίας και οικονομικής ευημερίας ως την “κανονική” κατάσταση της Ελλάδας, ξεχνώντας ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της Ιστορίας της η Ελλάδα υπήρξε πάντα μια οικονομικά φτωχή και κοινωνικά βαθιά ταξική χώρα, οφείλεται ακριβώς στη μεγάλη διάρκεια αυτής της “ιστορικής παρένθεσης”. 


Βήμα πρώτο : Είσοδος προοδευμένης Αφροδίτης στον 8ο γενέθλιο οίκο


Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, και για να καταλάβετε τι ακριβώς εννοώ, θα πρέπει καταρχάς να ρίξετε ακόμα μια ματιά στο σχήμα 2 παρατηρώντας τη θέση και την κίνηση της προοδευμένης Αφροδίτης. Προσέξτε ότι κατά τη διάρκεια του 1974 η προοδ. Αφροδίτη κινείται στην 25η μοίρα του Ταύρου και στον 7ο γενέθλιο οίκο, ενώ λίγα χρόνια αργότερα, τον Οκτώβριο του 1981, έχει περάσει στο ζώδιο των Διδύμων προσεγγίζοντας σταδιακά την είσοδο της στον 8ο οίκο. 

Στο μεσαίο κύκλο του σχήματος 3 παρακάτω μπορείτε να δείτε τις προοδευμένες πλανητικές θέσεις στο χάρτη της Ελλάδας όπως ήταν διαμορφωμένες κατά τη διάρκεια των εκλογών της 2ης Ιουνίου του 1985, την ημέρα της εκλογικής νίκης του ΠΑ.ΣΟ.Κ,  που σηματοδοτεί και την έναρξη της δεύτερης τετραετίας διακυβέρνησης της χώρας από τον Ανδρέα Παπανδρέου. Παρατηρήστε ότι η προοδ. Αφροδίτη είναι τοποθετημένη στην 6η μοίρα Διδύμων έχοντας μόλις περάσει στον 8ο οίκο, ενώ ο προοδ.  Ωροσκόπος κινείται στις τελευταίες μοίρες του Κριού προσεγγίζοντας την είσοδο του στο ζώδιο του Ταύρου.

ΣΧΗΜΑ 3



 Η είσοδος της Αφροδίτης στον 8ο γενέθλιο οίκο του χάρτη της Ελλάδας, η οποία έλαβε χώρα το Μάιο του 1984, σημειοδοτεί την έναρξη της “εποχής των δανεικών” και του εύκολου χρήματος.  Η Ελλάδα έχει γίνει μέλος της τότε Ε.Ο.Κ από τον Ιανουάριο του 1981 και από τα μέσα της δεκαετίας  του 1980  αρχίζει να ρέει άφθονο το χρήμα της κοινοτικής βοήθειας προς τη χώρα μας, αρχικά μέσω των Μεσογειακών Ολοκληρωμένων Προγραμμάτων (ΜΟΠ)  και στη συνέχεια μέσω των “πακέτων” του Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης. Πέρα όμως από την οικονομική βοήθεια από την Ευρωπαική κοινότητα την ίδια εποχή αρχίζει και η σταδιακή αύξηση του δανεισμού της χώρας. Τις επόμενες δύο δεκαετίες η οικονομική βοήθεια απο την Ευρωπαική Ένωση με τη μορφή κυρίως επιδοτήσεων και ειδικών προγραμμάτων είναι συνεχής.  Η Ελλάδα αλλάζει μορφή, το οδικό δίκτυο εκσυγχρονίζεται, το εμπόριο ακμάζει, οι αγρότες επιδοτούνται.  Το ίδιο συμβαίνει και με την οικοδομική δραστηριότητα, τα παλιά κτίσματα γκεμίζονται, οι αλάνες εξαφανίζονται και στη θέση τους φυτρώνουν εξαόροφες πολυκατοικίες. 


    Βήμα δεύτερο : Είσοδος προοδευμένου Ωροσκόπου στον Ταύρο

Την είσοδο της πρ. Αφροδίτης στον 8ο γενέθλιο οίκο ακολουθεί, τον Ιούλιο του 1988, μια παρόμοιας και συμπληρωματικής φύσεως κίνηση. Αυτή η μεγάλης σημασίας κίνηση είναι η είσοδος του προοδευμένου Ωροσκόπου, ο οποίος στην πολιτική αστρολογία αποτελεί το σημειοδότη του γενικού χαρακτήρα και της κατάστασης του πληθυσμού μιας χώρας, στον φυσικό 2ο οίκο, το πρώτο ζώδιο διακυβέρνησης Αφροδίτης, το ζώδιο του Ταύρου. 

Αυτό που μας δηλώνει αυτή η κίνηση είναι ότι, απο αυτό το σημείο και μετά και κατά τη διάρκεια της παραμονής του προοδ. Ωροσκόπου στο συγκεκριμένο ζώδιο, ο γενικός πληθυσμός της χώρας αρχίζει να αποκτά χαρακτηριστικά αυτού του ζωδίου. Αυτό που συμβαίνει στην πραγματική ζωή είναι ότι τα οφέλη της οικονομικής ενίσχυσης από την Ευρωπαική κοινότητα σε συνδυασμό με την αύξηση του δανεισμού είναι τεράστια αφού η κοινωνική πολιτική Παπανδρέου οδηγεί σε διάχυση του ( δανεικού) πλούτου ακόμα και στα πιο χαμηλά  οικονομικά στρώματα. Με αυτό τον τρόπο η Ελλάδα πετυχαίνει αλματώδη αύξηση του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων της, μια κατάσταση που συνεχίζεται και τις επόμενες δυο δεκαετίες και η οποία οδηγεί στην άμβλυνση των ταξικών διαφορών και τη σταδιακή δημιουργία αυτού που μάθαμε να αναγνωρίζουμε ως “μεσαία τάξη” της Ελλάδας. Ο πληθυσμός της Ελλάδας αρχίζει να αποκτά χαρακτηριστικά “νεοπλουτισμού”, τα “λάιφ στάιλ” έντυπα τύπου “ΚΛΙΚ”  ( εκδόθηκε το 1987) τα οποία προωθούν το συγκεκριμένο τρόπο ζωής αρχίζουν να γεμίζουν την αγορά αλλά και τα μυαλά των νέων της εποχής, η απόκτηση και διατήρηση πλούτου, η οικονομική άνεση και ευμάρεια μετατρέπονται σταδιακά σε αυτοσκοπό. 


ΣΧΗΜΑ 4


Στο μεσαίο κύκλο του σχήματος 4 παραπάνω μπορείτε να δείτε τις προοδευμένες πλανητικές θέσεις οι οποίες είναι υπολογισμένες  για την 9η Σεπτεμβρίου του 1993, την ημέρα της πτώσης της Κυβέρνησης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Προσέξτε καταρχάς τις θέσεις του προοδ. Ήλιου και του προοδ. Μεσουρανήματος το οποίο, όπως έχουμε ήδη πει, αποκαλύπτει το πολιτικό κλίμα της κάθε εποχής. Ο προοδ. Ήλιος κινείται στην 24η μοίρα Καρκίνου και το προοδ. Μεσουράνημα στην 23η Αιγόκερω έχοντας μόλις ολοκληρώσει τις επαφές τους με το γενέθλιο Ποσειδώνα της Ελλάδας. Η ενεργοποίηση του γενέθλιου Ποδειδώνα της Ελλάδας εκείνη την εποχή δημιούργησε ένα αρρωστημένο κλίμα σκανδαλολογίας - σκανδαλοθηρίας με τον Τύπο ( ο Ποσειδώνας είναι τοποθετημένος στον 3ο οίκο ) να παίζει το ρόλο του απόλυτου πρωταγωνιστή. Είναι η εποχή του “βρώμικου 1989” με το σχηματισμό της “περίεργης” κυβέρνησης Τζανετάκη ( συνεργασία Νέας Δημοκρατίας - Συνασπισμού της Αριστεράς), μετά την αποκάλυψη του τεράστιου οικονομικού - εκδοτικού “σκανδάλου Κοσκωτά” το οποίο σημάδεψε τις αρχές της δεκαετίας του 1990 και οδήγησε στην πτώση του Ανδρέα Παπανδρέου, με τον ίδιο και σημαντικά στελέχη της κυβέρνησης του να παραπέπονται στο ειδικό δικαστήριο. Την ίδια πάντα τριετία, εμφανίζεται και το γνωστό ζήτημα του κράτους της “ψευτομακεδονίας” στα σύνορα μας, ενώ η “Ποσειδώνια” περίοδος της πολιτικής μας ζωής κλείνει με την αποστασία που έριξε την κυβέρνηση Μητσοτάκη. 

Στο μεσαίο κύκλο του σχήματος  5 που δημοσιεύω στη συνέχεια μπορείτε να δείτε τις προοδευμένες πλανητικές θέσεις για την 31η Ιανουαρίου 1996, ημερομηνία η οποία αναφέρεται στην κρίση των Ιμίων αλλά και στην πρώτη περίοδο ανάληψης της διακυβέρνησης της χώρας από τον Κώστα Σημίτη. Ο λόγος που δημοσίευσα τους δύο τελευταίους χάρτες είναι πολύ συγκεκριμένος.  Αυτό που θα ήθελα να κάνετε, φίλες και φίλοι, και αυτό είναι απολύτως απαραίτητο κυρίως για όσους από εσάς δεν είστε εξοικειωμένοι με συστήματα πρόβλεψης ( πέρα ίσως από αυτό των διελεύσεων ),  είναι να συγκρίνετε τις προοδευμένες θέσεις της Αφροδίτης και του Ωροσκόπου στα δύο τελευταία σχήματα ( 4 και 5 ). Είναι απόλυτα ουσιαστικό να αντιληφθείτε την ταχύτητα κίνησης και την πορεία αυτών των προοδευμένων ωροσκοπιακών παραγόντων μέσα στο χρόνο.

ΣΧΗΜΑ 5



 Η προοδευμένη Αφροδίτη παρέμεινε στον 8ο γενέθλιο οίκο της Ελλάδας για ένα διάστημα 26 ετών, ενώ η διάρκεια παραμονής του προοδευμένου Ωροσκόπου στον Ταύρο ήταν 24 χρόνια. Αυτά τα χρόνια καλύπτουν μια πολύ συγκεκριμένη περίοδο η οποία συμπίπτει απόλυτα χρονικά με την περίοδο της “οικονομικής ευφορίας” που έζησε η Ελλάδα τις τελευταίες περίπου 3 δεκαετίες πριν τη χρεοκοπία του 2010. 

Αυτό που υποστηρίζω και προσπαθώ να κάνω κατανοητό μέσα από την ανάλυση αυτή είναι ότι η ιδιαίτερα μεγάλης διάρκειας παρατεταμένη παραμονή των δύο αυτών παραγόντων, ονομαστικά του φυσικού κυβερνήτη του 2ου οίκου ( Αφροδίτη ) σε ένα οίκο που σχετίζεται με την οικονομία, και μάλιστα στον οίκο που σχετίζεται με οικονομικές συναλλαγές, δάνεια και παροχές από τρίτους ( 8ος οίκος )  σε συνδυασμό με την ταυτόχρονη παραμονή του προοδευμένου Ωροσκόπου στον φυσικό 2ο οίκο ( Ταύρος ) για 24 ολόκληρα χρόνια δημιούργησε σταδιακά στους Έλληνες την αίσθηση ότι η κατάσταση αυτή είχε το στοιχείο της μονιμότητας, και ότι η Ελλάδα ήταν πλέον μια χώρα η οποία βάδιζε σταθερά στα βήματα των προηγμένων οικονομικά και πολιτικά χωρών της Βόρειας Ευρώπης. Αυτό βέβαια δεν θα συνέβαινε ποτέ, αλλά απο την άλλη τα πράγματα θα μπορούσαν να είχαν κυλήσει πιο “στρωτά” και ίσως σήμερα να μιλούσαμε απλά για μια κάποια εποχή οικονομικής ευμάρειας, που ήρθε και έφυγε αλλά με ομαλό τρόπο, μέσα στα πλαίσια μιας κάποιας “κανονικότητας”. Αυτό που δεν προσέξαμε καθόλου ήταν ο “Διάβολος”, και το άλλο όνομα του “Διαβόλου” είναι Πλούτωνας !


        Βήμα τρίτο : Είσοδος διελαύνοντα Πλούτωνα στο 2ο γενέθλιο οίκο


Φίλες και φίλοι πιθανόν προσέξατε ότι στον εξωτερικό κύκλο του σχήματος 5, ο οποίος περιέχει τις διελεύσεις των εξωκρόνιων για τον Ιανουάριο του 1996, έχω σημειώσει τη θέση του διελαύνοντος Πλούτωνα στον Τοξότη, ο οποίος εκείνη της εποχή βρισκόταν πολύ κοντά στην είσοδο του στον 2ο γενέθλιο οίκο του χάρτη της Ελλάδας. Η επίσημη είσοδος του Πλούτωνα στο συγκεκριμένο οίκο έλαβε χώρα ένα χρόνο μετά, τον Ιανουάριο του 1997.

 Βρισκόμαστε στην εποχή της πρώτης τετραετίας διακυβέρνησης της χώρας από τον Κώστα Σημίτη, θα ακολουθήσει και δεύτερη, πέντε χρόνια πριν από την είσοδο μας στο ευρώ, επτά χρόνια πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Ελλάδα και δεκατρία χρόνια πριν τη χρεοκοπία της χώρας. 13 χρόνια, όσα  ακριβώς ήταν και τα έτη της παραμονής του διελ. Πλούτωνα στον 2ο γενέθλιο οίκο της χώρας μας. Αυτή η επιρροή ήρθε να προστεθεί και να συνδυαστεί με την επίδραση της προοδευμένης Αφροδίτης στον 8ο γενέθλιο, και του προοδευμένου Ωροσκόπου στον Ταύρο, δημιουργώντας τα καταστροφικά αποτελέσματα τις συνέπειες των οποίων πληρώνουμε σήμερα.

 Ο Πλούτωνας στον Τοξότη έχει κάποια πολύ συγκεκριμένα χαρακτηριστικά αφού στο “βασίλειο” του Δία ο Πλούτωνας διαφθείρει και καταστρέφει… με κέφι και αισιοδοξία ! Γι’αυτό ακριβώς είναι και τόσο επικίνδυνος.

 Αυτή η διέλευση ήρθε σε ένα κομβικό σημείο για την Ελλάδα. Είναι η εποχή όπου το κυνήγι του πλούτου, η απληστία και η προσπάθεια για είσοδο στο γυαλιστερό κόσμο της γκλαμουριάς και του “λάιφ - στάιλ” των νεόπλουτων, το οποίο είχε ήδη κυριαρχήσει απόλυτα, αποκτά χαρακτηριστικά ενός είδους ψυχαναγκαστικού εμμονικού ιδεασμού.  Η διαφθορά και η διασπάθιση του δημοσίου χρήματος κυριαρχεί στην πολιτική ζωή με τις μίζες και τις ρεμούλες να θεωρούνται πλέον ως κάτι το φυσιολογικό, ίσως ακόμα και θεμιτό. Οι κομματικοί στρατοί συνεχίζουν να γεμίζουν με αχρείαστους υπαλλήλους το δημόσιο τομέα.  Οι συναλλαγές κάτω από το τραπέζι και η διακίνηση “μαύρου” χρήματος αποκτούν διαστάσεις επιδημίας. Η φοροδιαφυγή γίνεται εθνικό σπορ.  Η Ελλάδα γεμίζει πολυτελή αυτοκίνητα τύπου “πόρσε καγιέν”, οι Έλληνες παίζουν μετά μανίας “ξυστό” ενώ αγρότες αφήνουν τις καλλιέργειες τους και πουλάνε χωράφια τους με σκοπό να γίνουν πάμπλουτοι παίζοντας στο Χρηματιστήριο (1999). Δισεκατομμύρια αλλάζουν χέρια εν μια νυκτί και άνθρωποι αναρωτιούνται που πήγαν οι οικονομίες μιας ζωής. Ο υπερδανεισμός συνεχίζεται, νέα δάνεια για να πληρωθούν οι τόκοι των παλιών δανείων. Στο μεταξύ και ενώ τραπεζικοί υπάλληλοι καλούν τους πελάτες τους ικετεύοντας τους να δεχθούν “εορτοδάνεια” και “διακοποδάνεια” εκατοντάδες “μαγαζάκια” διεφθαρμένων δημοσίων υπαλλήλων μοιράζουν επιδόματα σε δεκάδες χιλιάδες “μαιμούδες-τυφλούς”… 

Θα μπορούσα να γράφω για δύο ώρες ακόμα για τα όσα έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια αυτής της διέλευσης του Πλούτωνα, φίλες και φίλοι, αλλά δεν θα σας κουράσω άλλο, πιστεύω ότι έχετε αντιληφθεί το νόημα των όσων επιχείρησα να μεταδώσω. Με όρους αστρολογίας, και με βάση την εκδοχή του χάρτη της Ελλάδας με ωροσκόπο στο Σκορπιό η  χρεοκοπία του 2010 ήταν απλά η αποκάλυψη μιας κατάστασης που είχε ήδη συμβεί σε προγενέστερο χρόνο, και η οποία ήταν το αποτέλεσμα ενός συνδυασμού επιρροών που λειτουργούσαν ταυτόχρονα για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. 



Στο δεύτερο μέρος του άρθρου μας, φίλες και φίλοι, θα συνεχίσουμε αναλύοντας το τι ακριβώς συνέβη το 2010, που βρισκόμαστε σήμερα, και και ποιες είναι οι μελλοντικές προοπτικές της χώρας μας. Προς το παρόν, και ως μιας μορφής σύνδεσης και εισαγωγής στο σκεπτικό της συνέχειας, θα παραθέσω ένα μικρό πίνακα στον οποίο έχω σημειώσει τις περιόδου παραμονής της προοδευμένης Αφροδίτης στον 8ο γενέθλιο οίκο, του προοδευμένου Ωροσκόπου στον Ταύρο και του διελαύνοντος Πλούτωνα στον 2ο γενέθλιο οίκο, των τριών επιρροών δηλαδή ο συνδυασμός των οποίων, σύμφωνα με την ανάλυση που διαβάσατε πιο πάνω, οδήγησε στη χρεοκοπία του 2010. Πότε ακριβώς ξεκίνησε η κάθε μία από τις τρεις επιρροές αλλά και πότε ακριβώς ολοκληρώθηκε. Παρατηρήστε παρακαλώ τις περιόδους ολοκλήρωσης της κάθε επιρροής, ναι… αυτή η χρονική σύμπτωση που προσέξατε δεν είναι καθόλου τυχαία…


σχετικές δημοσιεύσεις : Σύντομη εισαγωγή στην Πολιτική Αστρολογία του Ωροσκοπίου της Ελλάδας



No comments: