Tuesday, March 11, 2008

ΠΑΣΟΚ : Στο στόχαστρο των πλανητών

Δύο μέρες απέμειναν μέχρι το άνοιγμα των εργασιών του 8ου Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ το οποίο θα διεξαχθεί από τις 13 έως τις 16 Μαρτίου 2008 στο Κλειστό Γυμναστήριο Φαλήρου. Μια καλή ευκαιρία λοιπόν για να ασχοληθούμε με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης το οποίο τους τελευταίους μήνες - και κυρίως μετά το εκλογικό σοκ της 16ης Σεπτεμβρίου 2007 - έχει βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος απασχολώντας την επικαιρότητα με τα όσα συμβαίνουν στους κόλπους του.

ΙΔΡΥΣΗ ΠΑΣΟΚ : 3η Σεπτεμβρίου 1974, Αθήνα, 12:50 μ.μ (;)
(Ήλιος στην Παρθένο - Σελήνη στους Ιχθείς -
Ωροσκόπος στον Τοξότη - Μεσουράνημα στην Παρθένο)

Η ιδρυτική διακήρυξη του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος παρουσιάστηκε απο τον Ανδρέα Παπανδρέου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας τις μεσημεριανές ώρες της 3ης Σεπτεμβρίου του 1974. Το δεδομένο είναι ότι δεν υπάρχει καταγεγραμμένη ιστορική μαρτυρία με την ακριβή ώρα της προσφώνησης της ίδρυσης του απο τον Ανδρέα Παπανδρέου. Παρόλαυτα υπάρχει ένα ωροσκόπιο, αρκετά γνωστό στους αστρολογικούς κύκλους, το οποίο αποδέχεται ως "ώρα γεννήσεως" την 12η και 50 λεπτά μ.μ Παρά το γεγονός του ότι θεωρώ ότι η ώρα αυτή είναι πολύ πιθανόν προιόν εργασίας "διόρθωσης ωροσκοπίου" απο κάποιον άγνωστο μου αστρολόγο, και δεν αναφέρεται σε κάποια πληροφορία "απο μέσα", χρησιμοποιώ τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή κυρίως γιατί με το πέρασμα του χρόνου ο γενέθλιος χάρτης που προκύπτει απο αυτή έχει αποδειχθεί εξαιρετικά ακριβής και διαφωτιστικός. Με μια ματιά πχ μπορείτε να δείτε την απόσταση των 7 μοιρών ανάμεσα στο γενέθλιο Ήλιο (11η Παρθένου) και το Μεσουράνημα (18η Παρθένου). Η θριαμβευτική εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ επτά χρόνια μετά την ίδρυση του (18/10/1981), όταν ο Ήλιος από πρόοδο ήρθε σε όψη συνόδου με το Μεσουράνημα, δείχνει να τον επιβεβαιώνει πανηγυρικά. Η δεύτερη εξίσου θριαμβευτική επάνοδος του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία (10/10/1993) συμπίπτει επίσης με την παρουσία της πρ.Αφροδίτης στην ίδια μοίρα της Παρθένου (18η). Η τρομερή φθορά του ΠΑΣΟΚ, (ως συνέπεια κυρίως του "σκανδάλου του Χρηματιστηρίου" την περίοδο 1999-2001), συμπίπτει με το τετράγωνο του πρ. Μεσουρανήματος (16η-17η Ζυγού) προς τον γενέθλιο Κρόνο (17η Καρκίνου), ενώ το ΠΑΣΟΚ χάνει οριστικά την εξουσία στις 7 Μαρτίου του 2004 την εποχή που το πρ.Μεσουράνημα (19η Ζυγού) τετραγωνίζει τον πρ.Κρόνο (19η Καρκίνου). Το πόσο "ευαίσθητη" στα μεγάλα γεγονότα είναι η συγκεκριμένη ζωδιακή μοίρα μπορειτε να το διαπιστώσετε και στο χάρτη που δημοσιεύω σήμερα, ο οποίος στους τρείς κύκλους του περιλαμβάνει τον γενέθλιο (εσωτερικός), τις δευτερεύουσες προόδους για την ημέρα του συνεδρίου (μεσαίος) ,και τις πιο σημαντικές πλανητικές διελέυσεις για την ίδια πάντα ημέρα (εξωτέρικός κύκλος)




Η Ηλιακή Έκλειψη η οποία έλαβε χώρα την 11η Σεπτεμβρίου 2007 στην 18η μοίρα και 25 λεπτά της Παρθένου (σημείο Α στο χάρτη) σε σύνοδο με την μοίρα του Μεσουρανήματος στο γενέθλιο χάρτη του ΠΑΣΟΚ ήταν καθοριστική για τα όσα παρακουλουθήσαμε στη συνέχεια. Μόλις πέντε μέρες αργότερα, στις εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου, το ΠΑΣΟΚ όχι μόνο χάνει αλλά -κάτι πολύ σπάνιο για κόμμα που βρίσκεται στην αντιπολίτευση- βλέπει τη δύναμη του στο εκλογικό σώμα να μειώνεται δραματικά. Η κύρια όψη που δείχνει την εκλογική ήττα είναι η προοδευτική κίνηση του Άρη (16η Ζυγού) σε όψη τετραγώνου με τον γενέθλιο Κρόνο (16η Καρκίνου) [σημείο Β στο χάρτη). Η δεύτερη πολύ σημαντική επιρροή αφορά τη διελεύση του Κρόνου ο οποίος στις αρχές Σεπτεμβρίου εισέρχεται στην Παρθένο κινούμενος προς πορεία σχηματισμού τετραγωνου με τον γενέθλιο Ωροσκόπο του ΠΑΣΟΚ. Το ίδιο βράδυ της ήττας και ενώ ο διελαύνων Ερμής τετραγωνίζει τον γενέθλιο Κρόνο, ο Ευάγγελος Βενιζέλος θέτει θέμα ηγεσίας του Κινήματος. Ακολουθεί μια πολύ έντονη περίοδος συγκρούσεων, διεργασιών και ζυμώσεων η οποία φέρνει το ΠΑΣΟΚ μέχρι τα πρόθυρα της διάλυσης και του κατακερματισμού, (η παρουσία 5 προοδευτικών πλανητών στον 11ο γενέθλιο είναι χαρακτηριστική και επιβεβαιώνει την παρουσία "ρευμάτων", ασύμβατων ιδεολογικών τάσεων,διαφορετικών στόχων,και "κομμάτων μέσα στο κόμμα").

Η ανάδειξη "ζητήματος ηγεσίας" στο ΠΑΣΟΚ, το πρωτοφανές ενδιαφέρον του κοινού, η ανάδειξη των εσωτερικών διεγασιών του ως πρώτο θέμα της επικαιρότητας για σχεδόν δύο μηνες, και ο πολύ πραγματικός κίνδυνος για διάλυση και κατακερματισμό του, ήρθε ώς αποτέλεσμα της συνδυασμένης επιρροής της Ηλιακής Έκλειψης σε σύνοδο με το Μεσουράνημα του Κινήματος,και της παράλληλης κίνησης του Ουρανού απο διέλευση (15η-17η Ιχθύων) σε αντίθεση με την κρίσιμη μοίρα του Μεσουρανήματος. Ο πλανήτης της αμφισβήτησης, της ρήξης και της ανατροπης δεν αστειεύεται...

Η διατήρηση της σημερινης ηγεσίας του Κινήματος με την νίκη του Γιώργου Παπανδρέου στις εσωκομματικές εκλογές της 11ης Νοεμβρίου και η έστω πλασματική διατήρηση της ενότητας οφείλεται -με αστρολογικούς πάντα όρους- στην ευτυχή σύμπτωση που έφερε τον προχωρημένο Κρόνο (19η Καρκίνου) να σχηματίζει όψη εξαγώνου με την μοίρα του Μεσουρανήματος (18η Παρθένου). Η Νέα Σελήνη στις 9 Νοεμβρίου (δύο μόλις μέρες πριν τις εσωκομματικές εκλογές) στις 17 μοίρες και 10 του Σκορπιού ενεργοποίησε αυτή την προοδευτική κίνηση σχηματίζοντας όψεις τριγώνου με τον Κρόνο και εξαγώνου με το Μεσουράνημα ,"σταθεροποιώντας" (θετική επιρροή Κρόνου) έτσι προσωρινά την κατάσταση στο Κίνημα.

Δυστυχώς για το ΠΑΣΟΚ η συνέχεια προβλέπεται εξίσου δραματική. Όπως μπορείτε να δείτε η γενική κατάσταση του χάρτη εξακολουθεί να παραμένει εξαιρετικά αρνητική. Το τετράγωνο του πρ. Άρη προς τον Κρόνο είναι, και θα εξακολουθήσει να είναι για αρκετά ακόμα χρόνια,"σε δράση", ενώ την ίδια στιγμή ο πρ. Ήλιος (στην 14η Ζυγού τώρα) βρίσκεται σε πορεία σχηματισμού τετραγώνου με τον γενέθλιο Κρόνο. Η όψη αυτή η οποία "υπόσχεται" νέα κρίση ηγεσίας θα αρχίσει να επιδρά σε ένα χρόνο περίπου (παράλληλα με το τετράγωνο Αρη-Κρόνου), ενώ θα είναι σε "πλήρη δράση" σε δύο χρόνια απο σήμερα, την ίδια περίοδο όπου (οπως βλέπετε και στο σημείο F στο χάρτη) το προχωρημένο Μεσουράνημα θα σχηματίζει σύνοδο με τον γενέθλιο Ουρανό.

Προς το παρόν οι διελαύνοντες Κρόνος και Ουρανός εξακολουθούν να προσβάλουν τα "ευαίσθητα" σημεία (Ωροσκόπο και Μεσουράνημα αντίστοιχα) του χάρτη,ενώ η διέλευση του Δία σε τρίγωνο με τους πλανήτες στην Παρθένο είναι πολύ σύντομη για να επιφέρει κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα. Δεν υπάρχει καμμιά ένδειξη η οποία να υποδηλώνει την δημιουργία μιας νέας δυναμικής για το ΠΑΣΟΚ. Όλα δείχνουν ότι αναφερόμαστε σε μια μακροχρόνια κρίση με προοπτική τουλάχιστον πενταετίας. Μια κρίση που πολύ πιθανόν θα έχει δραματικές συνέπειες για το ιστορικό Κίνημα. Όσο παράξενο και αν ακούγεται ο Εύαγγελος Βενιζέλος υπήρξε τυχερός που έχασε τις εσωκομματικές εκλογές.Ο Γιώργος Παπανδρέου του οποίου ο χάρτης παρουσιάζει επίσης ισχυρότατες προσβολές βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση. Από ότι δείχνουν τα πράγματα το ΠΑΣΟΚ θα είναι το μεγάλο θύμα της ανατροπής του πολιτικού σκηνικού που επιφέρει η αντίθεση του πρ. Ήλιου με τον γεν. Ουρανό στο χάρτη της Ελλάδος.


Ωροσκόπιο Ελλάδος: Πρόοδος Ήλιου σε αντίθεση με γενέθλιο Ουρανό

2 comments:

Anonymous said...

fantastiki analisi!

ebaine arhige irakli.

kali douleia.


tetoies analyseis se dhmofileis
thesmous
(oxi pros theou typou eurovizion)

voithan poly na katanoisoume thn
roi ton exelixeon sthn ellada k ton kosmo.

an boreis grapse kati analogo
gia thn ellada!!

an exeis vrei xarth pou na syndeetai me progressions kai
na fainontai s afton p.x.

ta imia, to xrimatisthrio, to euro 2004...

sygxarhthria gia to blog

Heracles V. said...

Να'σαι καλά όποιος/α και αν είσαι...Απο υλικό έχω άφθονο να γράφω για 10 χρόνια ακόμα. Το πρόβλημα μου είναι με ποιο τρόπο να το οργανώσω έτσι ώστε να είναι και προσβάσιμο και κατανοητό (χωρίς όμως υπεραπλουστευσεις)...Αυτά που ζήτησες θα παρουσιαστούν όλα στην πορεία στις αναλύσεις για το χάρτη της Ελλάδας...όρεξη και χρόνος να υπάρχει πάντα και όλα τα υπόλοιπα βρίσκονται. Σε ευχαριστώ και πάλι.