Friday, February 15, 2008

My name is...Uranus ! (ή Ήλιος σε αντίθεση με Ουρανό)

Όσοι ασχολούνται με την πολιτική αστρολογία ήξεραν απο πολύ καιρό ότι το 2007 θα ήταν μια κρίσιμη χρονιά. Ανεξάρτητα απο το ποιόν γενέθλιο χάρτη για την Ελλάδα χρησιμοποιούμε,ανεξάρτητα απο το σύστημα οικοθεσίας που χρησιμοποιεί ο καθένας, υπήρχε κάτι το αδιαμφισβήτητο, κάτι το κοινό στο χάρτη που προκύπτει απο την ημερομηνία κατά την οποία η χώρα μας ανεξαρτοποιήθηκε και επίσημα (3-2-1830). Το 2007 ήταν η χρονιά κατά την οποία ο Ήλιος της Ελλάδος απο προόδους (secondary progressions και solar arc) ήρθε σε τέλεια αντίθεση με τον "μεγάλο ταραξία" του ηλιακού μας συστήματος, και φυσικά αναφέρομαι στον Ουρανό, τον πλανήτη της ανατροπής,της αναστάτωσης,της έκπληξης,και γενικά των γεγονότων στα οποία η αίσθηση του αναπάντεχου,του απρόσμενου,του απροσδόκητου και του αντισυμβατικού είναι κυρίαρχη.

Αυτό που δεν πρέπει να μας διαφεύγει ποτέ ωστόσο είναι ότι τα πάντα στην αστρολογία είναι συνδυασμοί πολλαπλών επιρροών. Η όψη αντίθεσης του πρ.Ήλιου με τον γεν.Ουρανό κάτω απο την οποία ζούμε δεν είναι απο μόνη της υπεύθυνη για τις πυρκαιές του καλοκαιριού,ούτε για την γενική αναστάτωση στο πολιτικό σκηνικό και πολύ περισσότερο δεν είναι απο μόνη της υπεύθυνη για τα φαινόμενα βαθιάς σήψης και διαφθοράς τα οποία ταλανίζουν τον τόπο. Αυτό που η συγκεκριμένη όψη έπηρρεάζει κυρίως είναι το "κλίμα" της εποχής και αναφέρομαι σε αυτήν την τεταμένη "περιρρέουσα ατμόσφαιρα" έντασης,ανησυχίας και γενικής "αναστάτωσης" που προκύπτει απο την συνεχή ακολουθία γεγονότων τα οποία λες και φαίνονται να μας "ξυπνάνε" απο κάποιο βαθύ ύπνο. Αυτό είναι το νόημα αυτής της όψης τελικά.Το ξαφνικο "ξύπνημα" και το τι μπορει να προκύψει τελικά απο αυτό.

Θυμηθείτε την κατάσταση της χώρας πριν 3-4 χρόνια π.χ. Μια νέα ελπιδοφόρα για πολλούς κυβέρνηση,οι προετοιμασίες για την επιτυχέστατη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων,ο θρίαμβος της ποδοσφαιρικής μας ομάδας στην Πορτογαλία (η οποία αν θυμάμαι καλά είχε ωθήσει πολλούς να μιλήσουν για "Εθνική Αναγέννηση" κλπ (οι Μεγάλες Ιδέες είναι το αποτέλεσμα της παρουσίας των Δία και Ποσειδώνα στον 3ο οίκο του χάρτη της χωρας).

Και ξαφνικά σαν σε απότομο ξύπνημα βρεθήκαμε "bloggers" να διαμαρτυρόμαστε για το δράμα της άτυχης Αμαλίας Καλυβίνου ή για τις καταστροφικές πυρκαιές,να ψηφίζουμε σε πρόωρες εκλογές,να διαμαρτυρόμαστε και πάλι για τις δυσάρεστες μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό σύστημα, και να παρακολουθούμε την ανατροπή του πολιτικού σκηνικου ξεκινώντας απο τα γεγονότα στο ΠΑΣΟΚ,το απιστευτο πολιτικόδημοσιογραφικόοικονομικό σκάνδαλο που ξεκίνησε με την απόπειρα αυτοκτονίας του Χρήστου Ζαχόπουλου,τον θάνατο του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, και την ανάδειξη της απειλής για το δικομματικό σύστημα που ακούει στο όνομα Αλέξης Τσίπρας. Και όλα αυτά με το ένα μάτι στραμμένο στη μπαρουταποθήκη της "γειτονιάς" που λέγεται Κόσοβο και το άλλο σε καποιο σεισμογράφο αγωνιώντας για κάποιο νέο πιθανό χτύπημα απο τον αγαπημένο της Ελλάδας,τον κύριο Εγκέλαδο... Το πολύ καλό με τον Ουρανό πάντως είναι ότι δεν σε αφήνει να πλήξεις...Θυμηθείτε λοιπόν...Ο Ουρανός είναι ο πλανήτης των ξαφνικών και αναπάντεχων αλλαγών. Και όταν η πλανητική όψη η οποία περιλαμβάνει αυτό τον πλανήτη ανήκει στις λεγόμενες "αρνητικές" τότε αυτές οι αλλαγές είτε είναι δυσάρεστες σαν αποτέλεσμα, είτε γίνονται μέσα απο επώδυνες συνθήκες ανεξάρτητα απο το αποτέλεσμα τους.Ο χάρτης που προηγειται περιλαμβάνει στον εσωτερικό κύκλο το γενέθλιο ωροσκόπιο της Ελλάδας και στον εξωτερικό το προοδευτικό (secondary progressions) για σήμερα. Απομόνωσα τις θέσεις των προοδευτικών Ήλιου,Ερμή,Μεσουρανήματος και την προχωρημένη θέση του Ουρανού.Σε αυτόν μπορείτε να δείτε ότι μετά απο την αντίθεση του πρ.Ήλιου με τον γενέθλιο Ουρανό ακολουθεί αυτή της αντίθεσης με τον προοδευτικο, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η κίνηση του πρ.Ερμή προς την ίδια όψη αντίθεσης. Άυτά ισχύουν ανεξάρτητα απο την θέση οίκων στο χάρτη που χρησιμοποιείται. Αν ο χάρτης με τον ωροσκόπο στο Σκορπιό όμως πράγματι ισχύει (όπως προσωπικά πιστεύω) τότε μιλάμε για μια παρατεταμένη περίοδο ανατροπών οι οποίες θα αλλάξουν ριζικά τον πολιτικό χάρτη της χώρας (ακριβώς επειδή το πεδίο της "αναταραχής" ειναι ο άξονας 4ου-10ου).

Θα επανέλθω σύντομα με τον πλήρη χάρτη και την πλήρη αστρολογική ανάλυση της "υπόθεσης Ζαχόπουλου".


No comments: