Tuesday, February 19, 2008

Cosovo : Declaration of Independence : February 17, 15:49 (local time), Pristina 42N39, 21E10


Την Κυριακή 17 Φεβουαρίου 2008 στις 3:36 μμ τοπική ώρα Πρίστινας ο πρωθυπουργός Hashim Thaci αρχίζει την ανάγνωση της διακήρυξης της ανεξαρτησίας του Κοσόβου. Μερικά λεπτά αργότερα στις 3:49 μμ, και μέσα σε κλίμα γενικού ενθουσιασμού, τα μέλη του τοπικού κοινοβουλίου εγκρίνουν την διακήρυξη καθορίζοντας αυτή την χρονική στιγμή ως την ώρα γέννησης ενός νέου κράτους στην περιοχή μας.





Αυτός λοιπόν ο χάρτης,και ανεξάρτητα απο το αν τελικά το Κόσοβο κατορθώσει να εδραιώσει την αυτόνομη ύπαρξη του στην περιοχή, σηματοδοτεί μια πολύ σημαντική στιγμή στην ιστορία της Βαλκανικής Χερσονήσου και ως τέτοιος θα πρέπει να εξεταστεί.

Η πρώτη εντύπωση σχετίζεται με την μεγάλη παρουσία πλανητών προς την πλευρά της δύσης του χάρτη. Το τμήμα αυτο του χάρτη αναφέρεται στην παρουσία,επιρροή και στάση τρίτων παραγόντων. Έχουμε λοιπόν μια πρώτη ένδειξη ότι η στάση "τρίτων δυνάμεων" θα αποδειχθεί καθοριστική για την επιβίωση του νεοσύστατου κράτους. Στον Ωροσκόπο (ακμή 1ου οίκου) βρίσκουμε την 14η μοίρα του Λέοντα. Στην πολιτική αστρολογία ο πρώτος οίκος αναφέρεται στους κατοίκους μιας χώρας σαν "σύνολο", στην "ταυτότητα" ενός έθνους.


Η παρουσία του Λέοντα είναι χαρακτηριστική λοπόν εδώ αφού "φωτογραφίζει" τη στιγμή της ανακήρυξης η οποία βρήκε την συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της χώρας (1ος οίκος) να πανηγυρίζει (Λέων/φυσικός 5ος οίκος) μεσα σε κλίμα ευφορίας και υπερηφάνειας (έννοια Λέοντα). Ο κυβερνήτης του Ωροσκόπου τώρα Ήλιος στον Υδροχόο (ανεξαρτησία,αυτονομία) βρίσκεται στον 7ο οίκο ο οποίος στην πολιτική αστρολογία αναφέρεται στις "διεθνείς σχέσεις" μιας χώρας, και κυρίως στην επιρροή του "ξένου παράγοντα". Εδώ λοιπόν μας δίνεται ακόμα μια ένδειξη ότι η ύπαρξη (Ήλιος) του νέου κράτους εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό απο τη θέληση και τις αποφάσεις τρίτων χωρών. Προσέξτε εδώ την παρουσία του Ποσειδώνα στον ίδιο οίκο (7ο) ο οποίος προσθέτει στο χάρτη το στοιχείο της "αμφιβολίας" ως προς τις πραγματικές προθέσεις και επιδιώξεις αυτών των τρίτων δυνάμεων. Εδώ υπάρχει μια εν δυνάμη ένδειξη για "μπερδέματα" τα οποία θα προκύψουν στο μέλλον απο το γεγονός ότι διαφορετικά κράτη θα αντιμετωπίζουν με διαφορετικό τρόπο το νεοσύστατο Κόσοβο.

Περνάμε τώρα στη Σελήνη η οποία στην πολιτική αστρολογία συμβολίζει το "λαικό αίσθημα,την "κοινή" γνώμη και στάση απέναντι στα πράγματα,τις "μαζικές" αντιδράσεις και συμπεριφορές. Και εδώ ο χάρτης είναι ιδιαίτερα διαφωτιστικός. Η Σελήνη βρίσκεται στον Καρκίνο το ζώδιο που σχετίζεται περισσότερο απο κάθε άλλο με τις "ριζες" και την πατρίδα. Το εντυπωσιακό στοιχείο εδώ είναι η ακριβέστατη αντίθεση της με το Δία,αντίθεση που λαμβάνει χώρα κατα μήκος του άξονα 6ου/12ου οίκων. Η παρουσία της Σελήνης στο 12ο δηλώνει το καταπιεσμένο συναίσθημα,ένα κρυμμένο απομονωμένο,αδύναμο να εκδηλωθεί πατριωτικό συναίσθημα (Σελήνη στον Καρκινο). Με την αντίθεση του Δία λοιπόν εδώ ο απλός πατριωτισμός όπως εκφράζεται απο τη Σελήνη στον Καρκίνο ενσωματώνει το στοιχείο της υπερβολής του Δία, "σφραγίζοντας" ένα είδος ενθουσιώδους υπερπατριωτισμού ως τη βασικη διάθεση αυτού του λαού. Το στοιχείο μιας υπερ του δέοντος ασιοδοξίας είναι εξάλλου διάχυτο στο χάρτη αφού ο Δίας σχηματίζει και ενα επίσης ακριβές οχτάγωνο (45 μοίρες) με τον Ήλιο. Προσέξτε οτι ο Δίας είναι στον Αιγόκερω το ζώδιο της δομής,της τάξης και της οργάνωσης. Πίσω απο την υπερ-αισιοδοξία βρίσκεται λοιπόν η πίστη οτι η χώρα κερδίζει τη θέση της στην παγκόσμια τάξη,στην κοινωνία των εθνών, στη μεγάλη οργάνωση (έννοιες Αιγόκερω στην πολιτική αστρολογία). Βρίσκεται επίσης στον 6ο οίκο ο οποίος σχετίζεται με τις δημόσιες υπηρεσίες ενός κράτους αλλά και με τη στρατιωτική του δύναμη. Η παρουσία του Δία εκεί είναι ένα σημάδι ότι το νέο κράτος θα δεχτεί σημαντική βοήθεια τόσο στον τομέα της οργάνωσης του,όσο και στον τομέα της στρατιωτικής υποστήριξης. Ο χάρτης υποδεικνύει οτι η παρουσία ισχυρής διεθνούς αποτρεπτικής στρατιωτικής δύναμης (έννοια Δια στον Αιγόκερω και στον 6ο) θα εξακολουθήσει να υφίσταται για παρα πολλά χρόνια ακομα στην περιοχή.




Μια πολύ σημαντική όψη στο χάρτη είναι βέβαια η αντίθεση Άρη-Πλούτωνα στους Διδύμους/Αιγόκερω και στους 11ο-5ο οίκους. Η κατεξοχήν "βίαια" και "πολεμική" αυτή όψη είναι απόλυτα φυσικό να υπάρχει στο χάρτη ενός κράτους που ξεπήδησε κυριολεκτικά μέσα απο τις στάχτες ένός πολύ βίαιου και μακρόχρονου πολέμου. Αυτή η σχέση μεταξυ των δυο πλανητών υπήρχε (σε μορφή τετραγώνου) και στο χάρτη της ανακήρυξης της ανεξαρτησίας της Κροατίας και Σλοβενίας στις 25 Ιουνίου 1991, όπως και στο χάρτη της Κύπρου . Η αιματοχυσία και οι θηριωδίες που ακολούθησαν είναι άλλωστε ενδεικτικές της φύσης της όψης. Παρολαυτα εδώ η αντίθεση είναι αρκετα "ανοιχτή" (πάνω απο 4 μοίρες ανοχή), δεν συμβαίνει σε "κρίσιμους οίκους" ,και επιπλέον δέχεται τις ευνοικες γωνίες του Ήλιου απο τον 7ο οίκο χωρίς να δέχεται επιπλέον "προσβολές" . Επιπλέον υπάρχει η ισχυρά προστατευτική επιρροή του Δία (σε επαφή με τα Φώτα).

Αυτό που πρέπει να περιμένουμε λοιπόν είναι περιστασιακά κρούσματα εθνικιστικής βίας, χωρίς όμως αυτα να είναι αρκετά ισχυρά ώστε να δημιουργήσουν "αποσταθεροποίηση" στην περιοχή,και πολύ περισσότερο "γενικευμένη σύρραξη". Λόγω της ορθόδρομης αργής κίνησης του Άρη και με το προοδευτικό "κλείσιμο" της όψης (καθώς μέσω προόδων ή όψη της αντίθεσης θα γίνεται όλο και πιο ακριβής), θα πρέπει να περιμένουμε κάποιου είδους κλιμάκωσης της "έντασης" με τη Σερβία, κυρίως όταν ο Άρης απο πρόοδο βρεθεί στην τελευταία μοίρα των Διδύμων και στην 1η Καρκίνου.

Αυτό όμως ήταν κάτι το αναμενόμενο ακόμα και απο τους πιο αισιόδοξους.

ποιές χώρες αναγνωρίζουν το Κόσοβο Cosovo independence live blog

Cosovo wikipedia Serbian-Albanian conflict

No comments: