Thursday, March 13, 2008

Παρατηρήσεις στο χάρτη του Γιώργου Παπανδρέου

Αυτή η δημοσίευση σχετίζεται και αποτελεί συνέχεια της δημοσίευσης ΠΑΣΟΚ : Στο στόχαστρο των πλανητών


ΣΥΝΤΟΜΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Ο Γιώργος Παπανδρέου εξελέγη πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στις 8 Φεβουαρίου 2004 μετά από ψηφοφορία στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 1.000.000 πολίτες. Μια ψηφοφορία στην οποία ήταν και ο μοναδικός υποψήφιος. Οι δημοσκοπήσεις εκείνης της εποχής έδειχναν ξεκάθαρα την δραματική πτώση της απήχησης του Κινήματος στον Ελληνικό λαό, αφού το παρουσίαζαν να υπολείπεται του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας με διαφορές που πλησίαζαν ή και ξεπερνούσαν τις 10-12 ποσοστιαίες μονάδες. Η εκλογή αυτή προσέδωσε μια νέα - έστω και προσωρινή - δυναμική στο Κίνημα. Αν ρίξετε μια ματιά στις πλανητικές διελεύσεις εκείνης της εποχής θα προσέξετε ότι την ίδια την ημέρα της εκλογής του Γιώργου Παπανδρέου ο διελ. Δίας κινείται στην 18η μοίρα της Παρθένου σε ακριβή σύνοδο με το Μεσουράνημα στο χάρτη του Κινήματος. Η διέλευση αυτή του Δία υπήρξε σωτήρια εκείνη την εποχή για το ΠΑΣΟΚ το οποίο ένα μήνα αργότερα χάνει, όπως ήταν αναμενομένο, τις εκλογές καταφέρνοντας όμως να αποσπάσει ένα αξιοπρεπές ποσοστό λίγο πάνω απο το 40%. Σε προηγούμενη δημοσίευση εξηγήσαμε τους λόγους -απο την άποψη πάντα της αστρολογίας- οι οποίοι οδήγησαν στην ήττα και απώλεια της εξουσίας απο το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα.

Είτε λοιπόν λόγω της αγάπης του για το κόμμα που ίδρυσε ο πατέρας του , είτε απο υπεραισιοδοξία και υπερεκτίμηση των δυνατοτήτων του,είτε απο κακή αίσθηση του σωστού "timing",είτε απο ένα συνδυασμό και των τριών μαζί, o Γιώργος Παπανδρέου "φορτώθηκε" ιστορικά και πολιτικά μια ήττα, για την οποία ήταν ο λιγότερο υπεύθυνος.

Στην περίοδο των 3 1/2 χρόνων που ακολούθησε - μέχρι και το σοκ των εκλογών της 16ης Σεπτεμβρίου 2007- ο Γιώργος Παπανδρέου δεν μπόρεσε να πετύχει την ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ (ή δεν μπόρεσε να "τα αλλάξει όλα" για να κάνουμε χρήση του γνωστού συνθήματος). Η καθοδική πορεία η οποία είχε ξεκινήσει την περίοδο του Κώστα Σημίτη συνεχίστηκε με ραγδαίους ρυθμούς. Η αποξένωση του Κινήματος απο τις μεγάλες λαικές μάζες (προσέχτε το τετράγωνο μεταξύ του προχωρημένου Ωροσκόπου και της γενέθλιας Σεληνης στον 4ο οίκο την περίοδο 2000-2004 στο χάρτη του ΠΑΣΟΚ) δεν μπόρεσε να ανακοπεί. Το ΠΑΣΟΚ απο "κόμμα των μη προνομιούχων είχε ήδη μετατραπεί σε "κόμμα αξιωματούχων" και "εν δυνάμει αρχηγών". Ένα κόμμα συνοθύλευμα προσωπικών στρατηγικών, χωρίς ιδεολογικό στίγμα και προσανατολισμό. Η δεύτερη μεγάλη ήττα για το ΠΑΣΟΚ είχε ήδη προδιαγραφεί. Μια ήττα για την οποία αυτή τη φορά είχε προσωπική εύθυνη και ο σημερινός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Παπανδρέου Γιώργος - 16 Ιουνίου 1952, Saint Paul, Minnesota, USA (άγνωστη ώρα γεννήσεως)





Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι Δίδυμος με Σελήνη στον Κριό. Η άγνωστη ώρα γεννήσεως δεν μας επιτρέπει να έχουμε γνώση της θέσης του Ωροσκόπου και του Μεσουρανήματος, ούτε βέβαια και της οικοθεσίας στο χάρτη του. Υπάρχει μια πληροφορία που φέρει τον Ωροσκόπο του στο ζώδιο του Ζυγού πράγμα που προσωπικά θεωρώ πολύ πιθανό. Παρόλαυτα θα προτιμήσω να παρουσιάσω μόνο τα σίγουρα και δεδομένα όσον αφορά το χάρτη του, αφού γενικά αποφευγω να χρησιμοποιώ αμφίβολα και επισφαλή στοιχεία γεννήσεων. Άλλωστε αυτή η δημοσιεύση δεν αφορά κάποια ανάλυση χαρακτήρα.

Το μεγάλο πρόβλημα στο γενέθλιο χάρτη του Γ.Π είναι η στενή σύνοδος Ηλίου και Αφροδίτης στο ζώδιο των Διδύμων. Η σύνοδος αυτή (όταν δεν υπάρχουν ισχυρά αντιθετικές ως προς τη φυση της ενδείξεις στο χάρτη) προσδίδει στο άτομο γοητεία,ελκυστικότητα,κοινωνικότητα,υψηλή αισθητική, δημοφιλία, διπλωματικότητα, γλυκύτητα χαρακτήρα κλπ. Στην περίπτωση του Γ.Π όχι μόνο δεν υπάρχουν αντιθετικές ενδείξεις αλλά η "λεπτότητα" της Αφροδίτης ενισχύεται ακόμα περισσότερο απο τον τριγωνισμό της με τον Ποσειδώνα στο επίσης γοητευτικό, διπλωματικό, συμβιβαστικό και "χαμηλών τόνων" ζώδιο του Ζυγού. Ο Ποσειδώνας εδώ προσθέτει το "αιθέριο" και "ονειρικό" στοιχείο, και η φύση της όψης του τριγώνου δείχνει την ευκολια με την οποία το άτομο καταφεύγει σε αυτό όταν οι περιστάσεις δεν είναι οι ιδανικές για το ίδιο. Το πρόβλημα λοιπόν όπως καταλαβαινεται δεν είναι στην ίδια τη φύση αυτού του σχηματισμού αλλά στις περιστάσεις κάτω απο τις οποίες καλείται να λειτουργήσει. Εδώ λοιπον έχουμε ένα λεπτό,ευγενικό ιδεολόγο και οραματιστή άνθρωπο ο οποίος απο την ίδια του τη φύση απεχθάνεται τις αντιπαραθέσεις, τις συγκρούσεις και οτιδηποτε θα μπορούσε να διαταράξει την αίσθηση της αρμονίας και ισορροπίας την οποία έχει τόσο ανάγκη, όση ανάγκη έχει και το φυσικό του σώμα το οξυγόνο που παρέχει η λειτουργία της αναπνοής. Και έτσι ενώ η Σελήνη στον Κριό και η καλή θέση του Άρη στο Σκορπιό μπορεί να δίνει ένα στοιχείο ενεργητικότητας και καλής φυσικής κατάστασης, την ίδια στιγμή αυτά τα στοιχεία δεν είναι αρκετά για να προσδώσουν την μαχητικότητα και το "τσαγανό" που ο Γ.Π χρειαζόταν στη συγκεκριμένη φάση της ζωής του (στοιχεία τα οποία διαθέτει, αλλά σε υπερβολικό βαθμό ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος έχει Ηλιο και Σελήνη σε τετράγωνα με τον Άρη στον Κριό). Αυτός ήταν και ο λόγος που "ο Γιώργος δεν τα άλλαξε όλα". Κάτι τέτοιο θα απαιτούσε συγκρούσεις και μάχες σκληρές,απώλεια δηλαδή της αρμονίας και ισορροπίας. Εδώ ουσιαστικά έχουμε ενα άτομο το οποιο καλείται να λειτουργήσει με τρόπο αντίθετο από αυτόν που η ίδια του η φύση επιτάσσει...

Το δεύτερο μεγάλο αρνητικό σημείο στο χάρτη του είναι το τετράγωνο του Ερμή (επικοινωνία,λόγος,συνδιαλλαγή) με τον Κρόνο (δυσχέρεια, αδυναμία, περιορισμός). Ενώ αυτη η όψη δίνει συνηθως το άτομο που "κουράζει" το μυαλό του, τον διανοούμενο (με ισχυρές σκεπτικιστικές τάσεις συνήθως) στην περίπτωση του Γιώργου Παπανδρεόυ η όψη του τετραγώνου προσδίδει ένα πολύ συγκεκριμένο χαρακτήρα δυσκολίας. Η μεγάλης διάρκειας παραμονή του στο εξωτερικό τον αποξένωσε σε τέτοιο βαθμό απο την Ελληνική γλώσσα,έκφραση και τρόπο σκεψης τόσο ώστε να μην μπορεί πλεον να "μεταδώσει" τις ιδέες του στον κόσμο...Και δεν είναι μόνο η έλλειψη ρητορικής ικανότητας, δεν είναι μόνο τα αστεία σαρδάμ στα οποία συχνά υποπίπτει. Το βασικό στοιχείο εδώ είναι η απώλεια της "αίσθησης" του που απευθύνεται, τι θέλει να μεταδώσει, και με ποιο τρόπο μπορεί να το καταφέρει.Οι ιδέες για αυτοοργάνωση, συλλογικές διαδικασίες κλπ τη συγκεκρμένη χρονική στιγμή όχι μόνο δεν μπορούν να "περάσουν" πέρα απο ένα στενό κύκλο ανθρώπων που μπορούν να τις κατανοήσουν, αλλά δεν είναι και το ζητούμενο απο τις μεγάλες μαζες στις οποίες ένα κόμμα που διεκδικεί την διακυβέρνηση υποτίθεται πως απεύθυνεται. Και εδώ μπορείτε να πρατηρήσετε και την έλειψη του ενστίκτου για το σωστό "timing" που είναι χαρακτηριστικό του Γιώργου Παπανδρέου.


Περνάμε τώρα στο προοδευτικό ωροσκόπιο του Γιώργου Παπανδρέου το οποίο παρά το ότι είναι ελειπές (λόγω της άγνωστης ωρας γέννησης) είναι ωστόσο εξαιτετικά διαφωτιστικο.

Στον εσωτερικο κύκλο μπορείτε να δείτε το γενέθλιο χάρτη του και στον εξωτερικό τις δευτερεύουσες προοδους για σήμερα 13 Μαρτίου του 2008. Ο προχωρημένος χάρτης του Γ.Π όπως μπορείτε να δείτε είναι ουσιαστικά ο χάρτης ενός εκρηκτικού Τ-Τετραγώνου (πλανητικός σχηματισμός ο οποίος αποτελείται απο τουλάχιστον 3 πλανήτες οι οποίοι σχηματίζουν 2 τετράγωνα και μια αντίθεση μεταξύ τους). Στη συγκεκριμένη περίπτωση οι πλανήτες είναι πέντε, ουσιαστικά δηλ το μισό ωροσκόπιο του Γ.Π βρίσκεται σε κατάσταση σοβαρής προσβολής. Οι προχωρημένοι Ήλιος, Ερμής και Πλούτωνας (σημείο C στο χάρτη) σε τριπλή σύνοδο στην 19η ως 21η Λέοντος δεχονται τις όψεις τετραγώνου απο τους προχωρημένο Άρη (21η Σκορπιού)[σημείο Α στο χάρτη] και προχωρημένο Δία (2Οη Ταυρου)[σημείο Β στο χάρτη), οι οποίοι σχηματίζουν όψη αντίθεσης μεταξύ τους. Αυτές οι όψεις είναι ενεργές εδώ και περίπου 3 χρόνια και θα συνεχίσουν να ειναι "σε δράση" για τα επόμενα 2-3 χρόνια που ακολουθούν. Η παρουσία των Δία και Πλόύτωνα είναι χαρακτηριστική εδώ αφού πρόκειται ουσιαστικά για μια μάχη δύναμης και εξουσίας. Ειδικότερα το τετράγωνο Δία και Πλούτωνα το οποίο σχηματίζεται στο προχωρημένο ωροκόσκόπιο του Γ.Π είναι πολύ επικίνδυνο για ενα πολιτικό γιατί δηλώνει την υπερσυγκέντρωση εξουσιών που μπορεί να οδηγήσει και στην κατάχρηση τους. Η ίντριγκα και οι μηχανορραφίες εκατέρωθεν είναι μέσα στο πρόγραμμα επίσης αφού ο διελεύνων Ποσειδώνας (σημείο Ε στο χάρτη) κινείται εδω και καιρό στον 3ο δεκανό του Υδροχόου ενεργοποιώντας το σύνολο των πλανητών που εμπλέκονται στο προχωρημένο Τ-Τετράγωνο. Οι μελετητές της κοσμοβιολογίας και των μεσοδιαστημάτων μπορούν να δουν το πως το Τ-Τετράγωνο "χτυπάει" την "πλανητική εικόνα" [Ήλιος/Ποσειδώνας = Ερμής/Κρόνος = Αφροδίτης/Ποσειδώνας], δηλώνοντας την μάχη του ανθρωπου με την αδυναμία του να επικοινωνήσει (Ερμής/Κρόνος) τα οράματα του για μια πιο ειρηνική και αρμονική κοινωνία (Ηλιος/Ποσειδώνας και Αφροδίτη/Ποσειδώνας) στον κόσμο. Εδώ είναι και η επιβεβαίωση της άποψης του Reinhold Ebertin ότι ο άξονας των δεσμων της Σελήνης έχει να κάνει με "μεγάλες ομάδες ανθρώπων,και προσωπα που με διάφορους τρόπους σχετίζονται και εξαρτώνται μεταξύ τους". Όπως βλέπετε ο άξονας των δεσμών εδώ, ο οποίος τοποθετείται στην 22η Λέοντα/Υδροχόου, βρίσκεται σε επαφη και πλήρη συνέργεια με το Τ-τετράγωνο , δηλώνοντας ότι τα όσα συμβαίνουν στο χάρτη του Γ.Π δεν αφορουν μόνο τον ίδιο αλλά επηρρεάζουν ευρύτερες μάζες ανθρώπων.

Ο Γ.Π έχει πολλές μαχές και "περιπέτειες" ακόμα μπροστά του. Στο χάρτη,όπως μπορείτε να δείτε, έχω σημειώσει τη Σεληνιακή Έκλειψη της 9ης Φεβρουαρίου 2009 στην 21η μοίρα του Υδροχόου. Η συγκεριμένη έκλειψη ενεργοποιεί το σύνολο των ενεργειών στον προχωρημένο χάρτη του Γιώργου Παπανδρέου και θα ηταν πράγματι πολύ ενδιαφέρον να δούμε τον τρόπο με τον οποίο αυτό θα λειτουργήσει στην πραγματική ζωή απο τη συγκεκριμένη ημερομηνία και έπειτα.

No comments: