Sunday, March 23, 2008

Κίνα, Θιβέτ, Πλούτωνας, Ουρανός, Εκλείψεις,και το ξύπνημα του "επιθετικού γίγαντα"

Σύντομη ιστορική ανασκόπηση

1949 - Αμέσως μετά την κατάληψη της εξουσίας στην Κίνα, το 1949, το Κομμουνιστικό Κόμμα αρχίζει να προβάλει αξιώσεις στην περιοχή του Θιβέτ υποστηρίζοντας ότι αποτελεί περιοχή της Κινεζικής επικράτειας, και ότι ο λαός του Θιβετ απαιτεί την "απελευθέρωση του" απο τις "ιμπεριαλιστικές δυνάμεις" και απο "το αντιδραστικό φεουδαρχικό καθεστώς της Λάσα".

1950 - Από τον Οκτώβριο κιόλας αυτού του έτους ο Λαικός Απελευθερωτικός Στρατός της Κίνας έχει εισχωρήσει βαθιά σην περιοχή του Θιβέτ. Αυτη τη χρονια ο 15χρονος τότε Dalai Lama,η ακολουθία του, και επιλεγμένοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι εγκαταλείπουν την πρωτευουσα Λάσα και εγκαθιστούν μια "προσωρινή κυβέρνηση" κοντά στα Ινδικά σύνορα.

9η Σεπτεμβρίου 1951 - 3000 άνδρες του Κινέζικου "Λαικού Απελευθερωτικού Στρατου" παρελαύνουν στο κέντρο της πρωτεύουσας του Θιβέτ Λάσα. Τα επόμενα χρόνια χιλιάδες στρατιώτες εγκαθίστανται μόνιμα στην περιοχή.

Φεβρουάριος 1956 - Εξέγερση στο ανατολικό Θιβέτ καταπνίγεται απο τη δράση των Κινέζικων δυνάμεων.

Μάρτιος 1959 - Ο Dalai Lama προσκεκλημένος στην Κίνα. 10η Μαρτίου 300000 πιστοί Θιβετιανοί σχηματίζουν μια ανθρώπινη ασπίδα προστασίας για τον πνευματικό ηγέτη τους υπο το φόβο πιθανής απαγωγής του απο τις Κινεζικές Αρχές. 12η Μαρτίου - 5000 θιβετιανές γυναίκες διαδηλώνουν στη Λάσα κρατώντας πλακάτ με συνθήματα όπως "το Θιβετ στους Θιβετιανούς" και "Ανεξάρτητο Θιβέτ" 16η Μαρτίου - οι Κινέζικές δυνάμεις περικυκλώνουν την πόλη απειλώντας τους εξεγερμένους με προειδοποιητικές βολές. 17η Μαρτίου (10μμ) - ο Dalai Lama ντυμένος με στρατιωτική στολή φυγαδεύεται απο το Θιβέτ.

19 Μαρτίου 1959 - ο Κινέζικος στρατός αρχίζει να βομβαρδίζει τη Λάσα και κυρίως την περιοχή της Norbulinka σημείο συγκέντρωσης των πιστων του Dalai Lama.Σύμφωνα με τους Θιβετιανούς πάνω απο 86 χιλιάδες συμπατριώτες τους θανατώθηκαν εκείνη την εποχή, ενώ μοναστήρια και πολιτιστικοι θησαυροί του Θιβέτ καταστράφηκαν ολοσχερώς. Ο Dalai Lama διασχίζει τα Ινδικά σύνορα στις 31 Μαρτίου, ενω στις 3 Απριλιου η κυβέρνηση της Ινδίας του παρέχει πολιτικό άσυλο.

49 χρόνια μετά (Μάρτιος 2008)

"Η Κίνα πρέπει αποφασιστικά να καταστείλει τη συνωμοσία που έχει στόχο το σαμποτάζ και να συντρίψει τις θιβετιανές δυνάμεις ανεξαρτησίας", αναφέρει προχθεσινό δημοσιεύμα της "Λαικής Ημερησίας" επισήμου όργανου του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας.





Την Παρασκευή, το επίσημο κινεζικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Νέα Κίνα μετέδωσε ότι ο αριθμός των νεκρών έφθασε τους 19 - συγκεκριμένα 18 αθώοι πολίτες και ένας αστυνομικός έχασαν τη ζωή τους-, κατά τις αντικινεζικές διαδηλώσεις την προπερασμένη εβδομάδα στην πρωτεύουσα του Θιβέτ. Σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό, 241 αστυνομικοί τραυματίστηκαν, 23 σοβαρά, καθώς και 382 πολίτες, οι 58 από τους οποίους νοσηλεύονται σε βαριά κατάσταση. Συνολικά καταγράφηκαν 623 τραυματίες μεταξύ των οποίων οι 61 είναι βαριά τραυματισμένοι. Αυτά απο τις Κινεζικες Αρχές, γιατί η εξόριστη στη βόρεια Ινδία "κυβέρνηση του Θιβέτ" κάνει λόγο για επιβεβαιωμένο απολογισμό 99 νεκρών στο Θιβέτ και στις όμορες κινεζικές επαρχίες όπου ζουν θιβετιανές μειονότητες. Σύμφωνα με τη Λαϊκή Ημερησία, "1,3 δισεκατομμύριο Κινέζοι, συμπεριλαμβανομένου και του λαού του Θιβέτ δεν θα αφήσουν κανέναν και καμιά δύναμη να υπονομεύσει τη σταθερότητα στην περιοχή". "Για το σκοπό αυτό η Κίνα καταστέλλει αποφασιστικά και καταδικάζει έντονα μια χούφτα
εγκληματίες που δεν σέβονται τον νόμο".

Ουρανός και Πλούτωνας : ένα εκρηκτικό δίδυμο

Στο μήνυμα με τίτλο Ο ταραχώδης Μάρτιος του 2008
είχαμε πεί:
"Το σημείο αναφοράς μας εδώ είναι ο γενέθλιος χάρτης της Κίνας, τον οποίο θα δημοσιεύσω κάποια απο τις επόμενες μέρες, και ο οποίος δείχνει ξεκάθαρα ότι τα γεγονότα ήταν αποτέλεσμα της συνδυασμένης επίδρασης των διελεύσεων Ουρανου και Πλούτωνα. "
Στο μήνυμα το σχετικό με την Ινδονησία και την εκεί πρόσφατη ισχυρή σεισμική δραστηριότητα είχαμε πει:
"Ειδικότερα τώρα το Οχτάγωνο (45 μοίρες) ανάμεσα στον Ουρανό και τον Πλούτωνα είναι ιδιαίτερα σημαντικό επειδή ακριβώς συνδέει τους δύο πλανητες οι οποίοι έχουν συνήθως την πιο δυναμική και χαρακτηριστική παρουσία σε περιπτώσεις μεγάλων σεισμών, και ιδιαιτερα καταστροφικών σεισμών." Όσοι είδατε το γενέθλιο χάρτη της Κίνας που δημοσιεύτηκε πριν μερικές μέρες - και με την προυπόθεση ότι έχετε πολύ γερή μνήμη και παρατηρητικότητα - θα προσέξατε ότι τα δυο κράτη ιδρυθήκαν την ίδια χρονιά, την 1η Οκτωβρίου 1949 η Λαική Δημοκρατία της Κίνας, ενώ την 27η Δεκεμβρίου του ίδιου έτους ανεξαρτοποιήθηκε και η Ινδονησία.

Τι το κοινό μπορούν λοιπόν να έχουν δυο γενέθλιοι χάρτες δύο κρατών των οποίων η "γεννηση" χωρίζεται χρονικά απο μια περίοδο περίπου 3 μηνών; Για τους πιο προχωρημένους η απάντηση είναι εύκολη. Ακριβώς : Τον Πλούτωνα, ο οποιος λόγω της βραδύτητας της κίνησης του δεν θα μπορούσε να έχει μετακινηθεί πολύ. Ας θυμηθούμε το χάρτη της Ινδονησίας λοιπόν : (κλικάρετε πάνω στο χάρτη για μεγένθυνση)




Όποιος είχε διαβάσει το μήνυμα πιθανόν θα θυμάται τα σχετικά με την Ήλιακη Έκλειψη της 7ης Φεβρουαρίου στις 17 μοίρες και 44 λεπτά του Υδροχόου η οποία σχηματίζοντας όψη 180 μοιρών (αντίθεση) με τον Πλουτωνα της χώρας σημειοδότησε την έξαρση της σεισμικότητας στην περιοχή ,(η γη εξακολουθεί να τρέμει κατω απο τα πόδια των κατοίκων της Ινδονησίας αφου απο την 25η Φεβρουαρίου -μέρα του μεγάλου σεισμού- έχουν σημειωθεί δεκάδες μετασεισμοί μεγέθους 4-5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην περιοχή.) Μπορείτε να δείτε ότι ο Πλούτωνας στο χάρτη της χώρας βρίσκεται στις 17 μοίρες και 53 λεπτά του Λέοντος.

Ας περάσουμε τώρα σε ένα τριπλό κύκλο ο οποίος στον κεντρικό εσωτερικό του κύκλο περιέχει το γενέθλιο χάρτη της Κίνας, στον μεσαίο τις δευτερεύουσες προοδους (secondary progressions), και στον εξωτερικό τις διελεύσεις του Άρη και των αργων πλανητών. Πρόοδοι και διελεύσεις για την ημέρα της εξέγερσης και της σφαγής που ακολουθησε στη Λάσα, στις 14 Μαρτίου 2008.



Ο Πλούτωνας όπως βλέπετε ειναι ελάχιστα διαφοροποιημένος σε σχεση με τη θέση του στο χάρτη της Ινδονησίας, και είναι τοποθετημένος στις 17 μοίρες και 39 Λέοντος, μόλις 5 λεπτά της μοίρας πριν την τέλεια αντίθεση του με το σημείο της τελευταίας Ηλιακής Έκλειψης. Στην περίπτωση μάλιστα της Κίνας κάνει και σύνοδο με τον Άρη και μάλιστα σε γωνιακό οίκο (7ο), υποδεικύοντας και την γενικότερη επιθετικότητα που επιδεικνύει κατά διαστήματα η συγκεκριμενη χώρα.

Δύο λοιπόν απο τις χώρες που τράβηξαν την παγκόσμια προσοχή για τα όσα "εκρηκτικά" συμβαίνουν εντός της επικράτειας τους στη διάρκεια του τελευταίου μήνα, είχαν τον Πλούτωνα σε προσβολή απο την Ηλιακή Έκλειψη του Ιανουαρίου. Φυσικά τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα και προσβολη του Πλούτωνα απο μόνη της δεν σημειοδοτεί υποχρεωτικά κάποιου είδους φυσικής ή ανθρώπινης "έκρηξης". Φανταστείτε τον "προσβεβλημένο Πλούτωνα" σαν ένα "αγριεμένο θεό", ο οποίος ζει μεσα στο σκοτάδι και βλέπει γύρω του με την βοήθεια ενός προβολέα. Με την προσβολή του μέσω Έκλειψης γυρνάει τον προβολέα του πάνω ακριβώς απο την "περιοχή της προσβολής". Το ερώτημα του αν θα στρέψει και την καταστροφική του οργή και μανία εναντίον της συγκεκριμένης περιοχής απαντάται παρόλαυτα , αποκλειστικά από το υπόλοιπο του χάρτη και τα "δρώμενα" μέσα σε αυτόν. Το δείξαμε αυτο στο χάρτη της Ινδονησίας ,θα το δείξουμε και σε αυτό το χάρτη.

Ας περάσουμε τώρα τη "δράση" των φαινομένων αυτού του μήνα για τα οποία έγραψα σχετικά στο μήνυμα Ο ταραχώδης Μάρτιος του 2008. Ας περάσουμε στη Νέα Σελήνη της 7ης Μαρτίου στην 18η Ιχθύων (με τον διελαύνωντα Ουρανό σε σύνοδο) για την οποία κάναμε τόσο λόγο καταρχήν. Προσέξτε στο μεσαίο χάρτη την προχωρημένη σύνοδο του Άρη με τον Κρόνο στην 18η/19η Παρθένου και στον 8ο οίκο, και παρατηρήστε την όψη της 8ης αρμονικής σειράς (135 μοίρες - ενάμιση τετράγωνο) που σχηματίζει με την θέση της γενέθλιας Σελήνης στην 4η μοίρα Υδροχόου. Μια Σελήνη μάλιστα που βρισκεται σε σύνοδο με τον γενέθλιο Ωροσκόπο στην 2η μοίρα Υδροχόου. Αν κάνετε τώρα ένα κόπο και ανοίξετε την Εφημερίδα σας για το 2007 θα θυμηθειτε ή θα διαπιστώσετε ότι η Ηλιακή Έκλειψη της 11ης Σεπτεμβρίου 2007 έλαβε χώρα στις 18 μοιρες και 25 λεπτά της Παρθένου, πάνω ακριβώς στη μοίρα της προχωρημένης συνόδου Άρη-Κρονου. Ο κοσμικός συνδυασμός Άρη -Κρόνου σε "δυσαρμονία" με την γενέθλια σύνοδο Σελήνης - Ωροσκόπου ήταν ήδη σε φάση "διεγερσης" απο το φθινόπωρο, δείχνοντας ότι το ότι επακολούθησε δεν ήταν κάτι το μη αναμενόμενο για την περιοχή, το "κλίμα" εκεί "έβραζε" αρκετούς μήνες πρίν. Φανταστείτε την "εικόνα" που περιγράφει αυτός ο πλανητικός συνδυσμός. Πλήθη ανθρώπων (Σελήνη - Ωροσκόπος) τα οποία διαμαρτυρόμενα απαιτούν την αυτονομία και ανεξαρτησία τους (Υδροχόος) ενώ συγκρούονται (135 με Άρη και Κρόνο) με στρατιωτικές και αστυνομικές δυνάμεις (Παρθένος =στρατιωτικά σώματα, αστυνομία=τάξη,ασφάλεια - Άρης), οι οποίες επιχειρούν να τα καταστείλουν (Κρόνος) με τη χρήση βίας (Άρης σε προσβολή). Η θέση του Άρη/Κρόνου στον 8ο εδω δίνει και το θανατηφόρο αποτέλεσμα της καταστολής. Αυτή την εικονα έφερε στο φως ο "προβολέας του Πλούτωνα" για τον οποίο μιλήσαμε πιο πάνω. Τα γεγονότα πυροδοτήθηκαν απο την επιπρόσθετη ενέργεια που "προσέφερε" η Νέα Σελήνη σε συνδυασμό με τον διελ. Ουρανό στην 18η/19η Ιχθύων, σε ακριβέστατες αντίθεσεις με την σύνοδο των προχωρημένων θέσεων του Άρη και του Κρόνου, λίγες μονο μέρες πριν το "ξέσπασμα" των εξεγερμένων Θιβετιανών.

Λίγες μέρες μετά το μακελειό στο Θιβέτ η συνδυασμένη επιρροή της Πανσελήνου στην 2η Ζυγού σε ακριβές τετράγωνο με τον Πλούτωνα στην 2η Αιγόκερω "χτυπάει" και πάλι τη θέση του γενέθλιου Πλούτωνα στην 18η Λέοντα (μέσω και πάλι όψεων 135 μοιρών), ενώ ο διελαυνων Άρης σχηματίζει σύνοδο με τον γενέθλιο Ουρανό της χώρας στην 5η Καρκίνου. Ο σεισμος παρα το ότι δεν προκάλεσε, ευτυχώς, ανθρώπινες απώλειες είχε τρομαχική ένταση (7,3 R).

Όλα όσα γράφω εδώ περιγράφονται παραστατικά και στο χάρτη που παρέθεσα πιο πάνω τον οποιο έφτιαξα έτσι ώστε ακόμα και οι κανούριοι μελετητές να μην δυσκολευτούν ιδιαιτερα να διαπιστώσουν τα "δρώμενα" σε αυτόν.

Η χώρα η οποία θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες σε μερικούς μήνες δυσφημίστηκε πάρα πολύ (προσέχτε τη διελεύση του Ποσειδώνα σε τετράγωνο με το γεν. Μεσουράνημα) απο αυτη της τη δράση, ενώ έχει ήδη προκύψει θέμα μπουκοτάζ των Αγώνων απο διάφορες χώρες στον κόσμο.

Αν προσέξετε τώρα τη θέση του πρ.Ωροσκόπου στην 2η Ταύρου (σύνοδο με ακμη 4ου στο Equal) σε πορεία σχηματισμού τετραγώνου με γενέθλια Σελήνη και τριπλών οχταγώνων (135 μοίρες) με τη σύνοδο Άρη-Κρόνου), θα καταλάβετε ότι η υπόθεση με το Θιβέτ θα λάβει κεντρικό και εξέχοντα ρόλο στις υποθέσεις της Κίνας για τα επόμενα δύο χρόνια τουλάχιστον,(σύμφωνα με την ταχύτητα κίνησης του πρ.Ωρσκόπου). Είναι πολύ πιθανόν ότι θα δούμε πολλά ακόμα "βίαια επεισόδια" στην περιοχή, κυρίως όταν ο συγκεκριμένος πλανητικός συνδυασμός (Αρης-Κρόνος-Σελήνη- πρ.Ωροσκόπος) θα "διεγείρεται" απο διάφορες πλανητικές διελεύσεις.

Υπάρχουν πάρα πολλά να επωθούν για το χάρτη της Κίνας γενικά, αλλά κάτι τέτοιο θα γίνει σε μελλοντικό μήνυμα. Προσέξατε πιστεύω ότι ο πρ. Δίας είναι έτοιμος να εισέλθει την επόμενη δεκαετία στον Υδροχόο και στον 1ο οίκο της χώρας. Η σταδιακή ανάδειξη της Κίνας σε υπερδύναμη θα συμβεί κυρίως τις δυο δεκαετίες που ακολουθούν,ενώ η φύση του πλανήτη Δία, αλλά και αυτη του ζωδίου του Υδροχόου μιλάν και για παράλληλο σταδιακό "εκδημοκρατισμό" της χώρας το συγκεκριμένο πάντα χρονικό διάστημα. Παρόλαυτα τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει το γεγονός ότι ο γενέθλιος χάρτης της Κίνας είναι προβληματικός ,και η σύνοδος Άρη Πλούτωνα στον γενέθλιο 7ο που παρουσιάζει, άκρως "επιθετική". Ο νέος παγκόσμιος γίγαντας δεν θα είναι και τόσο "καλοκάγαθος" θα έλεγα...

Πηγες: http://www.tibet.com/

http://www.enet.gr/online/online_text/c=111,id=65011632

http://en.wikipedia.org/wiki/Tibet_Autonomous_Region

No comments: