Monday, April 28, 2008

Απρίλιος / Mάιος 1986 : Chernobyl : To ραδιενεργό νέφος φτάνει στην Ελλάδα

Φίλες και φίλοι η παρούσα δημοσίευση αποτελεί συνέχεια της δημοσίευσης υπό τον τίτλο  Chernobyl : 22 χρόνια μετά…  ( κλικ στο σύνδεσμο )


Φίλες και φίλοι είναι σίγουρο ότι οι περισσότεροι από εμάς διατηρούμε ακόμα αρκετά ζωντανές τις μνήμες τις σχετικές με τον πανικό ο οποίος προκλήθηκε τις τελευταίες μέρες του Απριλίου του 1986 μετά την γνωστοποίηση του γεγονότος ότι το ραδιενεργό νέφος κατευθυνόταν και επρόκειτο να πλήξει τη χώρα μας. Πανικός ο οποίος πήρε τη μορφή των κλασικών πλέον - για τον μέσο Έλληνα -"εισβολών" στα super-markets με το σχετικό πάντα άδειασμα των ραφιών με τα τρόφιμα …

Ας θυμηθούμε όμως καλύτερα - και με τη βοήθεια της Ελληνικής έκδοσης της wikipedia - τι ακριβώς συνέβη εκείνες τις δραματικές ημέρες, αλλά και αργότερα …

"Μέρος του ραδιενεργού νέφους από το Τσερνόμπιλ έφτασε και στην Ελλάδα μετά από μερικές μέρες. Προκλήθηκε πανικός στον ελληνικό πληθυσμό, συγκεκριμένα σχετικά με την ασφάλεια των τροφίμων, με τον κρατικό μηχανισμό να κάνει συστάσεις για αποφυγή του φρέσκου γάλακτος και το καλό πλύσιμο φρούτων και λαχανικών από τις 5 Μαΐου και μετά. Το ραδιενεργό νέφος επηρέασε κυρίως την Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλία, όπου χρόνια αργότερα ανιχνεύονταν ποσά ραδιενέργειας υψηλότερα του κανονικού…. Από την άλλη όμως υπολογίζεται από έρευνα της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας ότι έγιναν περίπου 2.500 τεχνητές εκτρώσεις το 1986 από γονείς οι οποίοι φοβήθηκαν τις πιθανές επιπτώσεις της ραδιενέργειας στο έμβρυο. Επίσης ιατρικοί κύκλοι αποδίδουν 1500 περιπτώσεις καρκίνου (τη δεκαετία 1986-1996) που δεν δικαιολογούνταν από το ιστορικό του ασθενούς, σε πιθανές επιπτώσεις του Τσερνόμπιλ."

Σε σχετικό δημοσιεύμα των "ΝΕΩΝ" διαβάζουμε :

“... Το ραδιενεργό νέφος κινήθηκε δυτικά και σε δυο μέρες έφτασε στη Γερμανία, τη Σουηδία και την Πολωνία, ενώ 4 μέρες αργότερα βρισκόταν στη Γαλλία και τη Βρετανία, φέρνοντας ραδιενεργό βροχή. Έδαφος, νερό, τρόφιμα, φυτά και ζώα μολύνθηκαν. Λίγες μέρες αργότερα ένα τρίτο σύννεφο μετέφερε τη ραδιενέργεια στα Βαλκάνια και τη Βόρειο Ελλάδα. Στη χώρα μας έκπληκτοι οι πολίτες, μόλις στις 29 Απριλίου, παρακολουθούσαν από τα - δύο εκείνη την εποχή - κανάλια της τηλεόρασης την είδηση για το πυρηνικό ατύχημα. Ήταν Μεγάλη Τετάρτη και ετοιμάζονταν για τον εορτασμό του Πάσχα. Οι εβδομάδες που ακολούθησαν ήταν εφιαλτικές… Αρκετοί σταμάτησαν να τρώνε λαχανικά, ενώ η υστερία είχε φτάσει σε τέτοιο σημείο που κάτοικοι της Βόρειας Ελλάδας μετανάστευσαν προσωρινά στην Αθήνα. "
Η Σεληνιακή Έκλειψη στην 5η Σκορπιού
σε συνδυασμό με τη διελευση του Πλούτωνα σε σύνοδο με τον Ωροσκόπο της Ελλάδος "μεταφέρουν" τον τρόμο στη χώρα μαςΑς ρίξουμε τώρα μια ματιά στις διελεύσεις και προόδους για τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο στο γενέθλιο χάρτη της χώρας μας (πάντα στην εκδοχή του με Ωροσκόπο στην 5η μοίρα του  Σκορπιού ).

 Στο σημείο Α του χάρτη μπορείτε να διαπιστώσετε τη “σύμπτωση” που φέρνει τη Σεληνιακή Έκλειψη της 24ης Απριλίου του 1986 να λαμβάνει χώρα στην 5η μοίρα του Σκορπιού  ακριβώς πάνω στη μοίρα την οποία καταλαμβάνει ο Ωροσκόπος (= ο λαός ως υπόσταση, ο πληθυσμός της χώρας ) στο γενέθλιο χάρτη χώρας μας. Την ίδια εποχή ο διελ. Πλούτωνας στην 6η Σκορπιού κινούμενος ανάδρομα και πολύ κοντά στο σημείο της Σεληνιακής Έκλειψης σχηματίζει επίσης στενή όψη συνόδου με την κρίσιμη μοίρα του Ωροσκόπου. Να υπενθυμίσω εδώ ότι οι Σεληνιακές Εκλείψεις επηρεάζουν κυρίως το γενικό ψυχολογικό κλίμα της εποχής και σχετίζονται με ασυνείδητες ψυχολογικές αντιδράσεις σε μαζική κλίμακα.

Ένα άλλο επίσης πολύ σημαντικό στοιχείο εδώ είναι ότι ο διελ. Πλούτωνας, από τη συγκεκριμένη θέση στην 6η Σκορπιού, σχηματίζει όψη τετραγώνου με τον γεν. Ουρανό της Ελλάδας στην 7η Υδροχόου ενεργοποιώντας ταυτόχρονα και το γενέθλιο τετράγωνο Ουρανού -Ωροσκόπου ( = ο πληθυσμός σε κατάσταση έντονης ανησυχίας, διαταραχή στην καθημερινή ζωή του πληθυσμού ).  Άξια προσοχής  επίσης εδώ είναι και η "συνέργεια" του διελ. Ουρανού ( σημείο Α1  ) ο οποίος από την 23η μοίρα του Τοξότη σχηματίζει όψη ημιτετράγώνου/45 μοιρών με τη γενέθλια θέση του ( 7η Υδροχόου) τετραγωνίζοντας  ταυτόχρονα και τη θέση του προοδ. Άρη στην 23η Ιχθύων ( σημείο Α3 ).

Ο γεν. Ουρανός ( σημείο Α2 ) είναι τοποθετημένος στον 4ο οίκο του χάρτη μας, οίκος που συνδέεται με θέματα σχετικά με τη διατροφή του πληθυσμού. Αξιοσημείωτη  είναι επίσης και η επιρροή  δύο ταυτόχρονων σκληρών διελεύσεων προς τη γενέθλια θέση του  Πλούτωνα ( σημείο Β1 ) στην 7η Κριού και στον 6ο γενέθλιο οίκο ( = θέματα δημόσιας υγείας ). Αναφέρομαι βέβαια στην όψη Χιαστί ( 150 μοίρες ) του διελ. Πλούτωνα προς τη γενέθλια θέση του, αλλά κυρίως στο τετράγωνο του διελ. Ποσειδώνα ( σημείο Β ) πάντα προς τη γενέθλια θέση του Πλούτωνα. Σημειώστε εδώ τη θέση του διελ. Ποσειδώνα στον 3ο οίκο που, όπως γνωρίζουμε, περιλαμβάνει στη θεματολογία του οτιδήποτε σχετίζεται με την ενημέρωση και γενικά τη διάδοση της πληροφορίας όπως βέβαια και με τα μέσα τα οποία την παρέχουν διαμορφώνοντας σε μεγάλο βαθμο αυτό που αποκαλούμε “κοινή γνώμη” . Όπως μάλλον θα υποψιάζεστε  η διέλευση του Ποσειδώνα στον 3ο, και μάλιστα σε σκληρή επαφή με τον γεν. Πλούτωνα της χώρας, σίγουρα δεν λειτούργησε προς όφελος της εγκυρότητας της πληροφορίας και της  αξιοπιστίας στην ενημέρωση.  Περισσότερα ωστόσο για το ρόλο των Μ.Μ.Ε εκείνη την εποχή μπορείτε να διάβάσετε στο ιδιαίτερα κατατοπιστικό άρθρο του “Ιού” της Ελευθεροτυπίας ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο.

  Το ελληνικό Τσερνομπίλ / Η παραπληροφόρηση του 1986 

άλλες πηγές και σχετικοί πληροφοριακοί σύνδεσμοι

Tσερνόμπιλ: 20 χρόνια μετά η ραδιενέργεια δηλώνει παρούσα στη χώρα μας

Μαζικές αμβλώσεις στην Ελλάδα λόγω του Τσερνομπίλ

No comments: