Monday, April 28, 2008

Απρίλιος / Mάιος 1986 : Chernobyl : To ραδιενεργό νέφος φτάνει στην Ελλάδα

Η παρούσα δημοσιεύση αποτελεί συνέχεια της δημοσιεύσης υπό τον τίτλο " Chernobyl : 22 χρόνια μετά... ".

Είναι σίγουρο ότι οι περισσότεροι απο εμάς διατηρούμε ακόμα αρκετά ζωντανές τις μνήμες τις σχετικές με τον πανικό ο οποίος προκλήθηκε τις τελευταίες μέρες του Απριλίου του 1986 μετά την γνωστοποίηση του γεγονότος ότι το ραδιενεργό νέφος κατευθυνόταν και επρόκειτο να πλήξει τη χώρα μας. Πανικός ο οποίος πήρε τη μορφή των "κλασσικών" πλέον - για τον μέσο Έλληνα -"εισβολών" στα super-markets με το σχετικό πάντα άδειασμα των ραφιών με τα τρόφιμα...
Ας θυμηθούμε όμως καλύτερα - και με τη βοήθεια της Ελληνικής έκδοσης της wikipedia - τι ακριβώς συνέβη εκείνες τις δραματικές ημέρες, αλλά και αργότερα...
"Μέρος του ραδιενεργού νέφους από το Τσερνόμπιλ έφτασε και στην Ελλάδα μετά από μερικές μέρες. Προκλήθηκε πανικός στον ελληνικό πληθυσμό, συγκεκριμένα σχετικά με την ασφάλεια των τροφίμων, με τον κρατικό μηχανισμό να κάνει συστάσεις για αποφυγή του φρέσκου γάλακτος και το καλό πλύσιμο φρούτων και λαχανικών από τις 5 Μαΐου και μετά. Το ραδιενεργό νέφος επηρέασε κυρίως την Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλία, όπου χρόνια αργότερα ανιχνεύονταν ποσά ραδιενέργειας υψηλότερα του κανονικού. Μετρήσεις που έγιναν το 1996 έδειξαν εκπομπές καισίου στα 65 κιλομπεκερέλ ανά τετραγωνικό μέτρο με το όριο επικινδυνότητας να βρίσκεται στα 5 κιλομπεκερέλ. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία δεν παρατηρήθηκε αύξηση στη συχνότητα της λευχαιμίας, εκτός από τη σπάνια βρεφική λευχαιμία, αλλά ούτε και στον καρκίνο του θυρεοειδούς. Από την άλλη όμως υπολογίζεται από έρευνα της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας ότι έγιναν περίπου 2.500 τεχνητές εκτρώσεις το 1986 από γονείς οι οποίοι φοβήθηκαν τις πιθανές επιπτώσεις της ραδιενέργειας στο έμβρυο. Επίσης ιατρικοί κύκλοι αποδίδουν 1500 περιπτώσεις καρκίνου (τη δεκαετία 1986-1996) που δεν δικαιολογούνταν από το ιστορικό του ασθενούς, σε πιθανές επιπτώσεις του Τσερνόμπιλ."

Σε σχετικό δημοσιεύμα των "ΝΕΩΝ" διαβάζουμε :
"μεσάνυχτα της 25ης Απριλίου 1986, τεχνικοί του πυρηνικού σταθμού «Βλαντίμιρ Ίλιτς Λένιν», στο Τσερνόμπιλ της Ουκρανίας, αποπειράθηκαν να κάνουν ένα πείραμα για να ελέγξουν τα συστήματα ασφαλείας. Στη 1.20 το πρωί της 26ης Απριλίου αλυσιδωτή αντίδραση στον αντιδραστήρα της τέταρτης μονάδας προκάλεσε διαδοχικές εκρήξεις, οι οποίες τίναξαν στον αέρα το κάλυμμα του αντιδραστήρα. Τεράστιες ποσότητες ραδιενεργού υλικού εκλύθηκαν στην ατμόσφαιρα. Το ραδιενεργό νέφος κινήθηκε δυτικά και σε δυο μέρες έφτασε στη Γερμανία, τη Σουηδία και την Πολωνία, ενώ 4 μέρες αργότερα βρισκόταν στη Γαλλία και τη Βρετανία, φέρνοντας ραδιενεργό βροχή. Έδαφος, νερό, τρόφιμα, φυτά και ζώα μολύνθηκαν. Λίγες μέρες αργότερα ένα τρίτο σύννεφο μετέφερε τη ραδιενέργεια στα Βαλκάνια και τη Βόρειο Ελλάδα. Στη χώρα μας έκπληκτοι οι πολίτες, μόλις στις 29 Απριλίου, παρακολουθούσαν από τα - δύο εκείνη την εποχή - κανάλια της τηλεόρασης την είδηση για το πυρηνικό ατύχημα. Ήταν Μεγάλη Τετάρτη και ετοιμάζονταν για τον εορτασμό του Πάσχα. Οι εβδομάδες που ακολούθησαν ήταν εφιαλτικές. Κάποιοι κατηγορούσαν τον «Δημόκριτο» για ολιγωρία αφού «άφησε τους καταναλωτές να αγοράζουν λαχανικά για το Πάσχα παρά το γεγονός ότι μπορεί να είχαν προσβληθεί από ραδιενέργεια». Αρκετοί σταμάτησαν να τρώνε λαχανικά, ενώ η υστερία είχε φτάσει σε τέτοιο σημείο που κάτοικοι της Βόρειας Ελλάδας μετανάστευσαν προσωρινά στην Αθήνα. "
Η Σεληνιακή Έκλειψη στην 5η Σκορπιού
σε συνδυασμό με τη διελευση του Πλούτωνα σε σύνοδο με τον Ωροσκόπο της Ελλάδος "μεταφέρουν" τον τρόμο στη χώρα μας


Ας ρίξουμε τώρα μια ματιά στις διελεύσεις και προόδους για τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο στο γενέθλιο χάρτη της χώρας μας (Ωροσκ. Σκορπιός),. Χάρτης ο οποίος και σε αυτή την περίπτωση αποδεικνύεται εξαιρετικά διαφωτιστικός.
Όπως μπορείτε να δείτε η Ολική Σεληνιακή Έκλειψη της 24ης Απριλίου του 1986 στις 4 Σκορπιού 03 - στην οποία έχουμε ήδη αναφερθεί στη σχετική με το ατύχημα του Τσερνόμπιλ δημοσιεύση - έλαβε χώρα ακριβώς πάνω στη μοίρα την οποία καταλαμβάνει ο Ωροσκόπος (ο λαός σαν σύνολο/ο πληθυσμός της χώρας στην πολιτική αστρολογία) στο γενέθλιο χάρτη της Ελλάδος (5η Σκορπιου). Παρατηρήστε τώρα ότι την ίδια εποχή ο Πλουτωνας απο διέλευση στην 6η μοίρα του Σκορπιού βρίσκεται σε στενή όψη συνόδου με την κρίσιμη μοίρα του Ωροσκόπου. Να υπενθυμίσω εδώ ότι οι Σεληνιακές Εκλείψεις επηρρεάζουν κυρίως το γενικό "ψυχολογικό κλίμα" και σχετίζονται με ασυνείδητες ψυχολογικές αντιδράσεις σε μαζική κλίμακα.
Αυτό ωστόσο το οποίο είναι επίσης ιδιαίτερα σημαντικό εδω είναι οτι ο διελ. Πλούτωνας απο τη συγκεκριμένη θέση σχηματίζει όψη τετραγώνου με τον γεν. Ουρανό της Ελλάδας στην 7η Υδροχόου ενεργοποιώντας ταυτόχρονα και το γενέθλιο τετράγωνο Ουρανού-Ωροσκόπου (ο πληθυσμός της χώρας σε κατάσταση έντονης ανησυχίας, γενικευμένη ταραχή ). Άξια παρατήρησης επίσης είναι και η "συνέργεια" του διελ. Ουρανού ο οποίος απο την 22η μοίρα του Τοξότη "προσβάλει" επίσης τη γενέθλια θέση του (οχτάγωνο=45 μοίρες) αλλά τετραγωνίζει ταυτόχρονα και τη θέση του πρ. Άρη ο οποίος σχηματίζει επίσης οχτάγωνο με το γενέθλιο Ουρανό.
Παρατηρήστε επίσης πόσο ξεκάθαρη είναι η έμφαση που δίνει ο χάρτης τόσο στον γενέθλιο 4ο οίκο (διατροφή πληθυσμού, γεννήσεις, καλλιέργειες) μέσω της παρουσίας εκεί του γενέθλιου Ουρανου (ο οποίος ειναι και ο τελικός αποδέκτης των περισσότερων όψεων), όσο και στον 6ο γενέθλιο Οίκο (θέματα δημόσιας υγείας και διατροφής), με την παρουσια εκει του γενέθλιου Πλουτωνα ο οποίος την κρίσιμη περίοδο είναι αποδέκτης τόσο της όψης "χιαστί" (150 μοίρες) απο τον διελαύνοντα Πλούτωνα, όσο και του τετραγώνου από τον διελαύνοντα Ποσειδώνα ο οποίος τον Απρίλιο του 1986 κινείται στην 6η μοίρα Αιγόκερω κοντά στην ακμή του 3ου οίκου (παραπληροφόρηση, σπερμολογία,παραπλάνηση,απόκρυψη πληροφοριών). Για να διαπιστώσετε πως ακριβώς λειτούργησε η τελευταία διελεύση μπορείτε να διαβάσετε το ακόλουθο άρθρο του "Ιού" της Ελευθεροτυπίας ( Το ελληνικό Τσερνομπίλ / Η παραπληροφόρηση του 1986 )
Πηγές και σχετικοί πληροφοριακοί σύνδεσμοι
Tσερνόμπιλ: 20 χρόνια μετά η ραδιενέργεια δηλώνει παρούσα στη χώρα μας
Μαζικές αμβλώσεις στην Ελλάδα λόγω του Τσερνομπίλ

No comments: