Wednesday, August 6, 2008

Ηelena Blavatsky (στοιχεία για την τεχνική ηλιακού τόξου) του Δημήτρη Σ.

O γενέθλιος χάρτης της 'Ελενα Μπλαβάτσκυ
(εσωτερικά ο κύκλος 90 μοιρών της Κοσμοβιολογίας)


Η ‘Ελενα Πέτροβνα Μπλαβάτσκυ γεννήθηκε στις 12 Αυγούστου 1831, 2.17πμ στο Ekaterinoslav της Ρωσίας.

Κόρη συνταγματάρχη, εγγονή στρατηγού, ένα παιδί θαύμα. Δασκάλα, μέντορας, αυτόνομη χειραφετημένη γυναίκα με απίστευτη πνευματική δύναμη και γνώση. Ερευνώντας το αρχέτυπο που περιγράφει ο αστεροειδής Παλλάδα στην Αστρολογία, μπορούμε να δούμε ότι οι παραπάνω λέξεις είναι κλειδιά για την κατανόηση της προσωπικότητας της, αφού η Παλλάδα βρίσκεται στην ακμή του 7ου οίκου σε αντίθεση με τον Ωροσκόπο, καθόλου ασυνήθιστο για μια σοφή μέντορα και Δασκάλα. Στους γωνιακούς οίκους μάλιστα, η Παλλάδα συμβολίζει σχεδόν πάντα την επαναστατημένη, χειραφετημένη γυναίκα που δεν υπακούει τον άντρα της και ακολουθεί τον δικό της δρόμο. Τυπικό παράδειγμα η ‘Ελενα Μπλαβάσκυ που εγκατέλειψε τον πρώτο της σύζυγο, πολύ μεγαλύτερο σε ηλικία, σε ηλικία 17 ετών, μετά από μόλις 3 μήνες γάμου !

Γεννημένη για να φτάσει στα πιο μεγάλα βάθη του Εσωτερισμού, της Φιλοσοφίας, και του Αποκρυφισμού, και να εξερευνήσει τις πιο κρυφές δυνάμεις του ανθρώπου, προικισμένη εξάλλου και η ίδια με τέτοιες δυνάμεις, έγινε η ηγετική φυσιογνωμία του Κινήματος της Θεοσοφίας που ως τις μέρες μας δίνει πνευματική τροφή σε όλα τα μέρη του πλανήτη.

Το γενέθλιο Μεσουράνημα, που συμβολίζει την αποστολή ενός ατόμου, βρίσκεται στις 23 μοίρες των Ιχθύων σε τετράγωνο με το μεσοδιάστημα ‘Αρη/Πλούτωνα και τετράγωνο με το μεσοδιάστημα Ερμή/Πλούτωνα, προδιαθέτοντάς την για ένα τεράστιο μεγαλειώδες πνευματικό έργο.

Μεσουράνημα/Ιχθείς
Ανοιχτό άτομο για τον κόσμο των παραμυθιών, των θρύλων και των μύθων. Οι λύσεις παρέχονται διαισθητικά, τα κίνητρα δημιουργούνται κυρίως από θρησκευτικές πεποιθήσεις. Το ενδιαφέρον για τον κόσμο του μακρυνού παρελθόντος συγκλονιστικό.


Μεσουράνημα -90- Ερμή/Πλούτωνα
Η υποβλητική ρήτορας. Επιβλητική και πειστική χρήση του γραπτού ή του προφορικού λόγου οδηγούν το άτομο αργά ή γρήγορα σε μεγάλη πνευματική αναγνώριση.

Ο ‘Ηλιος στον Λέοντα σχηματίζει αντίθεση με το Δία στον Υδροχόο και ενάμισι τετράγωνο με το μεσοδιάστημα Πλούτωνα/Μεσουρανήματος, κάνοντάς την από μικρή ικανή να ασκεί επιρροή, να επιτυγχάνει τρομακτικές επιδόσεις, να βρίσκει διαρκώς υποστηρικτές και ακόλουθους για να μεταδίδει σε παγκόσμιο επίπεδο τα ιδανικά της ανεξιθρησκείας, της αδελφοσύνης των λαών και της Νέας Εποχής που όλες οι θρησκείες και τα δόγματα του κόσμου θα είναι συμφιλιωμένα (Δίας στον Υδροχόο).

Ο Πλούτωνας σχηματίζει επίσης ενάμισι τετράγωνο με το μεσοδιάστημα Ερμή/Ουρανού, μεσοδιάστημα της επαναστατημένης πρωτοποριακής σκέψης, που βρίσκεται στο ζώδιο του Σκορπιού. 'Ετσι την οπλίζει διαννοητικά για ένα παθιασμένο αγώνα με σκοπό την πνευματική μεταρύθμιση όσον αφορά τον τρόπο που εξετάζουμε το Μεταφυσικό, το Υπερβατικό και το Σκοτεινό (Σκορπιός).

Ο Ερμής στο ζώδιο της Παρθένου, την καλύτερη θέση, σε ενάμισι τετράγωνο με Ποσειδώνα, φιλτράρει κάποτε την υπερευαίσθητη σκέψη, τη φαντασία και τις έντονες διαισθήσεις μέσα από επιστημονική σκέψη, και είναι επιπλέον σε σύνοδο με τον ‘Αρη και τον Κρόνο στην ακμή του 3ου οίκου : Το Πνεύμα είναι απίστευτα ενεργητικό και σοβαρό συνάμα, συχνά κάνοντας το άτομο παρά ταύτα εριστικό και οξύθυμο, προκειμένου να καταστεί η ιδανική πνευματική εργάτρια για την υπηρεσία (Παρθένος) της ανθρωπότητας.

‘Ετσι, σχηματίζεται στο χάρτη η τριμερής δομή ‘Αρη-Ερμή-Κρόνου :
Πιέζεται για νοητική συγκέντρωση. Εκφράζεται με δυσνόητο ή υπερβολικά βαθύ και σοβαρό τρόπο. Η μετριοπάθεια όπως εκφράστηκε με το ''Καμμία Θρησκεία δεν είναι ανώτερη από την Αλήθεια'', και η προτίμηση για τη θανατολογία (ζητήματα σχετικά με το θάνατο), καθώς και οι βαθειές και δύσκολες πνευματικές εργασίες.

Η Σελήνη βρίσκεται στο ζώδιο του Ζυγού σε αντίθεση με τον Πλούτωνα
, και σε πολλές όψεις με μεσοδιαστήματα στο διαισθητικό ζώδιο του Αποκρυφισμού, τον Σκορπιό. Τα μεσοδιαστήματα ‘Αρη/Ουρανού, Δία/Κρόνου, Κρόνου/Ουρανού και Ερμή/Ουρανού βρίσκονται όλα σε αυτό το τολμηρά διεισδυτικό ζώδιο.

Σε ηλικία μόλις 11 ετών, πεθαίνει η μητέρα της, όταν από τις κατευθύνσεις ηλιακού τόξου, ο βόρειος δεσμός Σελήνης ήρθε σε σύνοδο με τον γενέθλιο Κρόνο, ενεργοποιώντας τη γενέθλια όψη του θανάτου, τη σύνοδο ‘Αρη/Κρόνου, και ταυτόχρονα ο ‘Αρης έκανε τετράγωνο με το γενέθλιο μεσοδιάστημα Κρόνου/Μεσουρανήματος (=χωρισμός, πένθος).

Τον Ιούλιο του 1848, όταν την πάντρεψαν με τον 40χρονο Νικηφόρο Μπλαβάτσκυ, τον οποίο και εγκατέλειψε μετά από 3 μήνες γάμου κλέβοντας ένα άλογο και πηγαίνοντας στον παππού της στην Τυφλίδα, οι κατευθύνσεις ηλιακού τόξου έδειχναν την ακμή 4ου οίκου να έχει προχωρήσει σχηματίζοντας αντίθεση με τον γενέθλιο Πλούτωνα (βαθειές και ριζικές αλλαγές στην οικογένεια και το σπίτι), το Μεσουράνημα σε αντίθεση με τη Σελήνη στον 4ο οίκο (σημάδι αλλαγή κατοικίας), την Εστία να έχει έρθει σε αντίθεση με τον Ποσειδώνα του 7ου οίκου (υπονόμευση της συζυγικής και οικογενειακής εστίας), και τον Ουρανό σε τετράγωνο με το μεσοδιάστημα Αφροδίτης/Ποσειδώνα (ξαφνικός ερωτικός χωρισμός).

Ο Ουρανός των κατευθύνσεων ήταν σε 5 μοίρες απόσταση από την γενέθλια ακμή του 9ου οίκου (προσεγγίζουσα σύνοδος), προετοιμάζοντάς την για μια μακρά εποχή ταξιδιών και πνευματικών - θρησκευτικών και φιλοσοφικών αναζητήσεων. Τα επόμενα χρόνια, η ‘Ελενα Μπλαβάτσκυ ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο αναζητώντας την Αλήθεια.
Ταξίδευε αδιάκοπα για δέκα χρόνια, από το 1848 ως το 1858.
Η ακρίβεια του συστήματος των κατευθύνσεων ηλιακού τόξου, με χρήση πάντα του συστήματος οικοθεσίας Κοχ αποδεικνύεται καταπληκτική, όταν βλέπουμε για παράδειγμα, το 1848, στην αρχή αυτού του κύκλου ταξιδιών και πνευματικών αναζητήσεων, τον Δία των κατευθύνσεων να είναι σε σύνοδο 1 μοίρας με την γενέθλια ακμή 9ου οίκου στο ζώδιο των Ιχθύων.


'Ελενα Μπλαβάτσκυ

Από τους σημαντικότερους σταθμούς στη ζωή της μεγάλης Δασκάλας του Εσωτερισμού, ήταν η μετανάστευσή της στη Νέα Υόρκη, το 1873 όπου εντυπωσίασε τον κόσμο με τις ψυχικές της ικανότητες. Ασχολήθηκε με τα πνευματιστικά φαινόμενα, την Τηλεπάθεια, την διόραση κ.α. Τη χρονιά της εγκατάστασής της στη Νέα Υόρκη, ο Ουρανός των κατευθύνσεων ήταν σε σύνοδο με το γενέθλιο Μεσουράνημα δίνοντάς της έναν νέο προσανατολισμό στη ζωή, πρωτότυπες και ουράνειες ενασχολήσεις, εφευρετικότητα και κάνοντάς την χαρισματική, και ο Ποσειδώνας σε ακριβή σύνοδο με την γενέθλια ακμή του 9ου οίκου, τυπική ένδειξη του γκουρού (δέχεσαι ή/και να ασκείς διδασκαλία, μεταφυσικές, φιλοσοφικές αναζητήσεις). Το Μεσουράνημα επίσης ήταν σε σύνοδο με το γενέθλιο μεσοδιάστημα Δία/Ωροσκόπου (Ευχάριστη και αρμονική συμπεριφορά, καλές συνθήκες, επιτυχημένη σε συναναστροφές με άλλους ανθρώπους).

Αυτή και η επόμενη χρονιά ίσως ήταν από τους σημαντικότερερους σταθμούς στη ζωή της, γιατί το 1874 γνωρίζει τον Ηenry Steel Olcott, δημοσιογράφο και ερευνητή του Απόκρυφου που κάλυπτε τα φαινόμενα του Πνευματισμού, έγιναν συνεργάτες και ίδρυσαν την Θεοσοφική Εταιρία το Νοέμβριο του 1875, όταν ο Ωροσκόπος των κατευθύνσεων ήρθε σε σύνοδο με τον γενέθλιο ‘Αρη στην ακμή του γενέθλιου 3ου οίκου (αυξημένος δυναμισμός και αστείρευτη πνευματική ενεργητικότητα) και η Σελήνη σε τρίγωνο με το γενέθλιο Μεσουράνημα εκπλήρωσε τους στόχους της. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ουρανός ήταν σε τετράγωνο με το μεσοδιάστημα Ερμή/Πλούτωνα χαρίζοντας αδιαφιλονίκητη δύναμη υποβολής, και προκαλώντας μια μεγάλη πνευματική μεταρρύθμιση)
Συμπληρωματικά παρατηρεί κανείς ότι η Παλλάδα ήταν σε σύνοδο με το μεσοδιάστημα Ουρανού/Μεσουρανήματος και σε αντίθεση με τον ‘Αρη και τον Κρόνο στην ακμή του γενέθλιου 3ου οίκου, προμηνύοντας ότι μια χειραφετημένη, σοφή γυναίκα θα εκπληρώσει μια αυθεντική, μεταρρυθμιστική αποστολή δουλεύοντας πάνω σε ένα σκληρό και κοπιαστικό πνευματικό project.
Η Παλλάδα από κατευθύνσεις τόξου είχε έρθει επίσης σε σύνοδο με την ακμή του γενέθλιου 9ου οίκου, ένδειξη ολοφάνερη του διαφωτισμού που επιχείρησε με την κίνηση της Θεοσοφικής εταιρίας.
[Ακόμα και η λέξη Σοφία που αποδίδεται στην Παλλάδα, αποτελεί το δεύτερο συνθετικό της λέξης Θεοσοφία με την οποία συνδέθηκε η Μπλαβάτσκυ σε αυτή τη ζωή].


Το πρώτο έργο της, την ‘‘Αποκαλυμένη ‘Ισιδα”, που ήταν ένα έργο με τρομακτική εμπορική επιτυχία - σε δέκα μέρες είχαν πουληθεί 1000 αντίτυπα ! - , το εξέδωσε το 1878 όταν το Μεσουράνημα έκανε τρίγωνο με τον Ερμή και ο ‘Αρης τρίγωνο με τον Δία, ο Ωροσκόπος σε αντίθεση με το μεσοδιάστημα Δία/Μεσουρανήματος.


H 'Eλενα Μπλαβάτσκυ μαζί με τον 'Ολκοτ


Η ζωή της εκτός από το πλούσιο πνευματικό έργο και τον διαρκή αγώνα για φωτισμό, χαρακτηρίστηκε όπως ήταν φυσικό και από μεγάλες επιθέσεις και δυσφημίσεις από ανθρώπους και ομάδες που ένοιωσαν απειλημένοι από τις θέσεις της και τις κινήσεις της. Για παράδειγμα, το 1884 δέχθηκε τις επιθέσεις και την δυσφήμιση από την Εταιρία Ψυχικών Ερευνών του Λονδίνου, όταν ο ‘Ηλιος των κατευθύνσεων ήρθε σε αντίθεση με το γενέθλιο Πλούτωνα στον 10ο οίκο της υπόληψης και της φήμης. Αυτό το έντονα δυσάρεστο κλίμα, προκάλεσε μεγάλη αναταραχή στους κόλπους της Θεοσοφικής Εταιρίας, αλλά και επιβάρυνε σημαντικά την υγεία της ‘Ελενας Μπλαβάτσκυ.

Στη Γερμανία, στο Ostent, έγραψε το μεγαλύτερο μέρος του μνημειώδους έργου της ”Μυστική Δοξασία” από τον Ιούλιο του 1886 ως τον Μάιο του 1887, δουλεύοντας πυρετωδώς. Εκεί είχε μια Αποκάλυψη, ένα Πνεύμα που την παρότρυνε να συνεχίσει πάση θυσία την συγγραφή. 'Ηταν η στιγμή που ο Δίας είχε φτάσει σε σύνοδο με το γενέθλιο Πλούτωνα, που της χάρισε τρομακτική επιτυχία, αλλά και την ικανότητα να αναπτύξει στο έπακρο τις ασυνείδητες δυνάμεις του Απόκρυφου.

Η 'Ελενα Μπλαβάτσκι πέθανε το Μάιο του 1891. ‘Επασχε από καρδιοπάθεια, ρευματισμούς, νόσο του Bright, και επιπολοκές από την γρίπη. Από κατευθύνσεις, ο Ποσειδών έκανε τότε ενάμισι τετράγωνο με το μεσοδιάστημα ‘Ηλιου/Ποσειδώνα, ένα από τα λεγόμενα "μεσοδιαστήματα ασθένειας", και το Μεσουράνημα είχε φτάσει σε σύνοδο με το γενέθλιο μεσοδιάστημα Ωροσκόπου/Μσ σημαίνοντας την ολοκλήρωση μιας αποστολής.

6 comments:

Anonymous said...

Sugxaritiria, Dimitri!

Kali sunergasia me ton Irakli
kai kali sinexeia...parolo to stress pou koubalas afton ton kairo..
Undine

_ said...

Δημιουργικό στρες μετά από πολύ καιρό. Ευχαριστώ Undine. Και τον Ηρακλή, που κάνει αστρολογικούς άθλους στο διαδίκτυο, για την ευγενική του πρόσκληση.

Heracles V. said...

Δημήτρη, εγώ σε ευχαριστώ που την αποδέχθηκες..

Είμαι σίγουρος ότι θα συεχίσεις το ίδιο ποιοτικά όπως ξεκίνησες σήμερα με αυτό το εξαιρετικό σου άρθρο. Όποτε έχεις το χρόνο και τη διάθεση το cosmo-BiοLOGy θα είναι πάντα εδώ να μεταδώσει τις γνώσεις σου στον κόσμο που ενδιαφέρεται.

Το άρθρο σου βεβαια δεν είναι για μια άπλή ανάγνωση αλλά για πολύωρη μελέτη...αυτό άλλωστε είναι και το κύριο χαρακτηριστικό γνώρισμα αυτού του ιστολογίου..Η δημοσιεύση άρθρων που "κεντρίζουν" την ιερή περιέργεια και το εδιαφέρον των "ερευνητικών πνεύματων", δίνοντας τους την ώθηση να ψάξουν ένα βήμα παραπέρα.

Καλή συνέχεια λοιπόν.

- Αλεξάνδρα, σε ευχαριστώ πολύ για την αγάπη και το ενδιαφέρον σου για το ιστολόγιο. :)

medousa said...

Δημήτρη μου καλή αρχή.Εγώ ήμουν είμαι και θα είμαι η πιο φανατική σου αναγνώστρια. Μαθαίνω από εσένα! Κύριε Ηρακλή σας διαβάζω και εσάς.

Efrossyni Tsakiri said...

Δημήτρη καλή αρχή και δημιουργική συνέχεια κι από μένα.

_ said...

Ευχαριστώ medousa και lilith :-)