Tuesday, October 28, 2008

Ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου του έτους 1940...

Αθήνα, ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου του έτους 1940. Ο Ραδιοφωνικός Σταθμός Αθηνών διακόπτει ξαφνικά τo πρόγραμμα του. Δύο δευτερόλεπτα διακοπή και μετά η φωνή του εκφωνητή καθάρια, δυνατή και ψύχραιμη μεταδίδει το μεγάλο μήνυμα : «Εδώ Ραδιοφωνικός Σταθμός Αθηνών. Έκτακτον ανακοινωθέν: Η Ελλάς από της 6ης πρωινής της σήμερον ευρίσκεται εις εμπόλεμον κατάστασιν προς την Ιταλίαν. Ο στρατός μας αμύνεται του Πατρίου εδάφους. Ζήτω το Έθνος». Και λίγο αργότερα το πρώτο πολεμικό ανακοινωθέν : Αι ιταλικαί δυνάμεις προσβάλλουν από της 5ης και 30 πρωινής της σήμερον τα ημέτερα τμήματα προκαλύψεως της ελληνοαλβανικής μεθορίου. Αι ημέτεραι στρατιωτικαί δυνάμεις αμύνονται του πατρίου εδάφους".

Φίλες και φίλοι σήμερα 28η Οκτωβρίου του έτους 2008 μ.Χ ο κυρίαρχος του πλανητικού μας συστήματος, ο Ήλιος, διελαύνει την 5η μοίρα του Σκορπιού στον τροπικό ζωδιακό. H ισχυρότερη Πλανητική Αρχή στην αστρολογία διασχίζει στο ουράνιο ταξίδι της αυτή την περιοχή του ουρανού κάθε χρόνο αυτή τη συγκεκριμένη μέρα. Αυτή ήταν η θέση του Ήλιου και την 28η Οκτωβρίου 1940 μια ημέρα η οποία έμελλε να καταγραφεί ως η πιο έν-δοξη ( η έννοια της Δόξας είναι καθαρά Ηλιακής φύσης στην αστρολογία) της σύγχρονης Ελληνικής ιστορίας. Και φυσικά αυτή τη μοίρα διασχίζει ο Ήλιος τη συγκεκριμένη μέρα εδώ και τόσες δεκαετίες που τιμούμε όσα πλέον αυτή η μέρα συμβολίζει (η Τιμή είναι επίσης μιας Ηλιακής φύσης έννοια). Την 28η Οκτωβρίου ο Ήλιος διελαύνει την 5η μοίρα του Σκορπιού.
Αυτή τη ημέρα ο Ελληνικός λαός στο σύνολο του νιώθει υπερήφανος. Ακούγεται κάπως παρωχημένη ίσως αυτή η πρόταση, χιλιοειπωμένη ίσως και παλαιομοδίτικη. Σαν περιγραφή παρέλασης όπου ο εκφωνητής απαγγέλει κάθε χρόνο με την ίδια επισημότητα ακριβώς τις ίδιες λέξεις, αυτές που με την ίδια σχεδόν βεβιασμένη συγκίνηση στον τόνο της φωνής του είχε απαγγείλει και πέρσι, και πρόπερσι, και δέκα χρόνια πρίν. Όμως η αλήθεια είναι ότι ο κάθεΈλληνας και η κάθε Ελληνίδα νιώθουν πραγματικά υπερήφανοι αυτή τη μέρα. Σε όποιο ιδεολογικό ρεύμα και αν τοποθετεί κανείς τον εαυτό του, σε όποια ηλικιακή γενιά και αν ανήκει, σε όποιο σημείο της γής και αν βρίσκεται ή ζει. Αυτή τη μέρα ο κάθε Έλληνας νιώθει κάτι να τον "ανεβάζει", νιώθει μια αδιόρατη εξυψωτική χαρά να τον κατακλύζει. Γιατί βαθιά μέσα του ο Έλληνας γνωρίζει πολύ καλά ότι αν αξίζει να είναι πραγματικά υπερήφανος για κάτι, αυτό το κάτι έλαβε χώρα 68 χρόνια πρίν, εκείνο το ξημέρωμα του Οκτώβρη του 1940, εκείνο το πρωινό που χωρίς κανένα φόβο, χωρίς κανένα απολύτως δισταγμό, είπε το Μεγάλο Όχι. Κάθε 28η Οκτωβρίου ο διελαύνων Ήλιος διασχίζει την πιο σημαντική μοίρα στο Γενέθλιο αστρολογικό χάρτη της Ελλάδας, την ανατέλουσα μοίρα, την 5η του Σκορπιού. Στην πολιτική αστρολογία ο Ωροσκόπος στο χάρτη μιας χώρας αντιπροσωπεύει τον ίδιο το λαό της χώρας, τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του αλλά και τον τρόπο που οι ξένοι λαοί προσλαμβάνουν και αντιμετωπίζουν αυτό το λαό.
Στη συνέχεια φίλες και φίλοι παραθέτω μια καλλιτεχνική απεικόνιση του χάρτη του Πολέμου που είναι μαζί και ο χάρτης του Μεγάλου ΟΧΙ αυτού που είπε ο Ελληνικός Λαός στο σύνολο του εκείνη τη σπουδαία μέρα.

Τα ιστορικά γεγονότα τα οποία διαδραματίστηκαν εκείνο το πρωινό, η επίσκεψη του Ιταλού πρέσβη στο σπίτι του Μεταξά στις 3 τα ξημερώματα, η άρνηση του δικτάτορα να δεχθεί το τελεσίγραφο του Μουσολίνι , η ιταλική επίθεση στις 5:30 τα ξημερώματα, η γενική επιστράτευση την 6η πρωινή, το κύμα πατριωτικού ενθουσιασμού που εξαπλώθηκε απο το ένα ως το άλλο άκρο της Ελλάδας στο άκουσμα της είδησης, όλα έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια της τελείωσης του ισχυρότατου τετραγώνου μεταξύ του Πλούτωνα που μεσουρανούσε στην 5η μοίρα του Λέοντος και του Ήλιου ο οποίος ανέτελε εκείνες τις στιγμές στην 5η μοίρα του Σκορπιού. Ο Πλούτωνας ο θεός του κάτω κόσμου, ο Άρχων του Σκότους πανίσχυρος στο Μεσουράνημα και στο Λέοντα (στο βασίλειο του Ήλιου) αντιπροσωπεύει μια πανίσχυρη αλαζονική, και κατακτητική Δύναμη που επιθυμεί την με κάθε μέσο επιβολή της θέλησης της. Ο Ήλιος ο Βασιλιάς του Φωτός , ο ζωοδότης, ο πραγματικός Κυρίαρχος του κόσμου ισχυροτατος επίσης στην Ανατολή του χάρτη και στο Σκορπιό (στο βασίλειο του Πλούτωνα) αντιπροσωπεύει τη Δύναμη μιας πανίσχυρης Θέλησης για Ζωή, μιας θέλησης που απο τη φύση της δεν μπορεί να υποταχθεί σε καμμιά κατακτητική Δύναμη. Και η γωνιακή σχέση του τετραγώνου είναι η κατεξοχήν σχέση σύγκρουσης, αντιπαλότητας, τριβής και αντίστασης.
Η σημαντικότητα αυτής της όψης, όπως θα καταλάβατε ήδη φίλες και φίλοι, ήταν τεράστια για τη χώρα μας για ένα και μόνο λόγο. Επειδή ακριβώς αυτό το τετράγωνο συσχετίστηκε με τον Άξονα 1ου/7ου οίκων στο γενέθλιο ωροσκόπιο της Ελλάδας. Ο διελαύνων Ήλιος στην 5η Σκορπιού κινείται ακριβώς πάνω στον Ωροσκόπο της Ελλάδας και ο διελαύνων Πλούτωνας στην 5η Λέοντος στον 10ο οίκο τετραγωνίζει (90 μοίρες) με ακρίβεια τον Ανατέλουσα μοίρα της χώρας και άρα και την ακμή του 7ου γενέθλιου οίκου στην 5η μοίρα του Ταύρου (οι φανεροί εχθροί, οι διεθνείς σχέσεις μιας χώρας). Αν ρίξετε μια ματιά στις Εφημερίδες σας θα διαπιστώσετε ότι αυτό ήταν το πρώτο τετάγωνο Ήλιου-Πλούτωνα στις συγκεκριμένες μοίρες, και ότι αυτό ήταν ταυτόχρονα και το πρώτο τετράγωνο του διελαύνωντος Πλούτωνα προς τον Ωροσκόπο της χώρας μας στη μακρά πορεία του στο ζώδιο του Λέοντα. Ο παραπάνω χάρτης παρουσιάζει και άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία βέβαια όπως την καθαρά "αντιστασιακή/ ΟΧΙ" αντίθεση Ερμή-Ουρανού στον άξονα 2ου-8ου ( η οποία λαμβάνει χώρα και πάλι στον άξονα 1ου/7ου στο χάρτη της Ελλάδας), ή τη θέση του διελαύνοντως Άρη στην 15η μοίρα του Ζυγού, θέση απο την οποία τριγωνίζει ταυτόχρονα τον γενέθλιο Ήλιο στην 14η Υδροχόου αλλά και την γενέθλια Σελήνη στην 16η των Διδύμων στο γενέθλιο χάρτη της χώρας μας. Ίσως αυτό να εξηγεί και το κλίμα ευφορικού πατριωτικού ενθουσιασμού που συνεπήρε όλους τους Έλληνες εκείνη τη μέρα.
Στη συνέχεια αγαπητοί φίλες και φίλοι παραθέτω ένα τριπλό χάρτη ο οποίος καλύπτει τις πιο βασικές αστρολογικές επιρροές για το διάστημα απο την κήρυξη του πολέμου και την νίκη των Ελλήνων στον Ελληνοιταλικό πόλεμο, μέχρι και την κατάκτηση της χώρας μας απο την τρομερή πολεμική μηχανή του Αδόλφου Χίτλερ τον Απρίλιο του 1941.
εσωτερικός κύκλος : γενέθλιος χάρτης Ελλάδας ( εκδοχή με ASC την 5η Σκορπιού )

μεσαίος κύκλος : secondary progressions υπολογισμένες για την 28η Οκτωβρίου 1940
εξωτερικός κύκλος : transits για τις 6:00 πμ της 28ης Οκτωβρίου 1940 ( γενική επιστράτευση)
Η κήρυξη ενός πολέμου - έστω και αν ο συγκεκριμένος πόλεμος ήταν σχετικά αναμενόμενος για τους Έλληνες - είναι πάντα ένα γεγονός το οποίο προκαλεί ισχυρό συναισθηματικό σοκ, ένα γεγονός που αναστατώνει, που αποσυντονίζει τη ζωή ενός λαού, που απορρυθμίζει την ομαλή λειτουργία μιας χώρας. Οι γνωρίζοντες τα της φύσης των πλανητικών ενεργειών αντιλαμβάνονται ότι όλα τα παραπάνω αποτελούν εκδηλώσεις Ουράνιας φύσης, εκδηλώσεις δηλαδή ενός Ουρανού σε κατάσταση έντονης "διέγερσης". Στο γενέθλιο χάρτη της Ελλάδος ο Ουρανός είναι πανίσχυρος αφού όχι μόνο είναι χορηγός του Ήλιου της χώρας (ο οποίος είναι τοποθετημένος στον Υδροχόο), όχι μόνο σχηματίζει σύνοδο με τον Ήλιο, όχι μόνο είναι τοποθετημένος στο ζώδιο διακυβερνησης του τον Υδροχόο, αλλά σχηματίζει και "σκληρές" όψεις με τα πιο ευαίσθητα σημεία του χάρτη, ονομαστικά αντίθεση με το Μεσουράνημα και τετράγωνο με τον Ωροσκόπο. Κατά τη διάρκεια του πολέμου και της επακόλουθης κατοχής της χώρας μας απο τις δυνάμεις του Άξονα η χώρα μας διαλύθηκε κυριολεκτικά και η νέα κατάσταση που προέκυψε δεν είχε καμμιά σχέση με αυτή που ίσχυε προπολεμικά. Το γιατί συνέβη αυτό μπορείτε να το αντιληφθείτε αν ρίξετε μια ματιά στη θέση του προχωρημένου Ουρανού ο οποίος τοποθετημένος πάνω ακριβώς στο Ναδίρ του ωροσκοπίου της χώρας και σε αντίθεση με το γενέθλιο Μεσουράνημα αποτελεί από μόνος του μια μόνιμη πηγή αναταραχής και αστάθειας. Είναι σαν να έχεις μια βόμβα μόνιμα στα θεμέλια του σπιτιού σου. Στα θετικά αυτής της επιρροής το ανυπότακτο ( Ουράνιο χαρακτηριστικό) του Ελληνικού λαού, η ηρωική Αντίσταση (εδώ ο Κρόνος στο Λέοντα ¨μεταμορφώνεται" και πάλι παίρνοντας τη μορφή του "ξένου κατακτητή") και φυσικά το Αντάρτικο (Ουρανός στον 4ο αντίθεση με Κρόνο στο 10ο).
[ Σχετική δημοσιεύση : Σύντομη εισαγωγή στην Πολιτική Αστρολογία του Ωροσκοπίου της Ελλάδος ]
Μετά την Απελευθέρωση η θέση αυτή του προχωρημένου Ουρανού στην 11η Υδροχόου σε συνδυασμό με την θέση του προχωρημένου Κρόνου στην 13η μοίρα Λέοντος, μια φοβερή αντίθεση κατά μήκος του Άξονα Μεσουράνημος/Ναδίρ της χώρας ο οποίος είναι τοποθετημένος στην 11η Λέοντος/Υδροχόου, εκδηλώνεται στην πιο αποτρόπαια μορφή της μέσω του Εμφυλίου Πολέμου, μέσω της αδελφοκτονίας Δεξιών και Αριστερών (Κρόνος = Συντηρηση = Δεξιά -Αντίθεση (180 μοίρες) - Ουρανός = Πρόοδος = Αριστερά). Φυσικά υπάρχουν πολλά περισσότερα τα οποία υποδεικνύουν το τι επακολούθησε της Απελεύθερωσης αλλά αυτή είναι η όψη που δίνει τη "μεγάλη εικόνα". Σε ειδική δημοσίευση θα αναφερθώ αναλυτικότερα στο θέμα.


Το μεγάλο ΟΧΙ ειπώθηκε και ο Ελληνοιταλικός πόλεμος κηρύχθηκε υπό την επιρροή του σχηματισμού μιας Νέας Σελήνης η οποία ολοκληρωθηκε την 30η Οκτωβρίου του 1940 και η οποία έλαβε χώρα στις 7 μοίρες και 20 λεπτά του Σκορπιού σε σκληρή γωνία τετραγώνου (απόκλιση μόλις 40 λεπτά της μοίρας) με τον γενέθλιο Ουρανό της χώρας στις 6 μοίρες και 51 λεπτά του Υδροχόου. Ο Μεταξάς δεν θα μπορούσε να πει ποτέ "Ναι", ακόμα και αν το ήθελε -που φυσικά και δεν το ήθελε - γιατί πολύ απλά θα είχε "πέσει" πριν καν το ολοκληρώσει.
Καθόλη τη διάρκεια τώρα του Ελληνοιταλικού Πολέμου, αλλά και τους πρώτους μήνες της κατοχής, η χώρα μας βρισκόταν υπό την επίδραση δυό πολύ σημαντικών Ηλιακών Εκλείψεων οι οποίες έλαβαν χώρα στον Άξονα 6ου-12ου οίκων του γενέθλιου χάρτη της Ελλάδας. Η σημασία αυτών των Εκλείψεων ήταν καταλυτική αφού και οι δύο (όπως μπορείτε να δείτε και στο χάρτη που δημοσιεύω) ενεργοποίησαν τη θέση του γενέθλιου Πλούτωνα στην 7η μοίρα του Κριού και στον 6ο γενέθλιο οίκο της χώρας. Η πρώτη Ηλιακή Έκλείψη έλαβε χώρα λίγες βδομάδες πρίν την κήρυξη του πολέμου και συγκεκριμένα την 1η Οκτωβρίου του 1940 στις 8 μοίρες και 41 λεπτά του Ζυγού, στον 12ο γενέθλιο, και σε όψη αντίθεσης με τον γενέθλιο Πλούτωνα της χώρας (αποκλιση 1 μοίρα και 19 λεπτά). Η δεύτερη Ηλιακή Έκλειψη έλαβε χώρα την 27η Μαρτίου 1941 (λίγες μέρες πριν την Γερμανική Εισβολή ) στις 6 μοίρες και 46 λεπτά του Κριού σε σχεδόν τέλεια σύνοδο (απόκλιση 6 λεπτά της μοίρας) με τον γενέθλιο Πλούτωνα της χώρας στις 6 μοίρες και 52 λεπτά του Κριού και στον 6ο γενέθλιο οίκο.

Η καταλυτική σημασία της Πλουτώνιας αυτής επίδρασης ενισχύθηκε στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό τόσο απο τη διέλευση του Πλούτωνα σε τετράγωνο με τον Ωροσκόπο της χώρας μας (ενεργό καθολη τη διάρκεια του πολέμου αλλά και αργότερα), όσο και απο την κίνηση της προχωρημένης Σελήνης στον Καρκίνο και στον 9ο γενέθλιο οίκο. Τη στιγμή της κήρυξης του πολέμου (όπως βλέπετε και στο χάρτη ) η Σελήνη βρίσκεται σε απόσταση μόλις μιας μοίρας απο το τετράγωνο της με τον γενέθλιο Πλούτωνα, ένα τετράγωνο το οποίο σχηματίζεται κατά τη διάρκεια των πρώτων μηνών του πολέμου και τελειοποιείται την 9η Δεκεμβρίου του 1940. Να θυμίσω εδώ ότι στην πολιτική αστρολογία ο στρατός και οι ένοπλες δυνάμεις μιας χώρας υπάγονται στον 6ο γενέθλιο οίκο, ενώ ο Κριός, το βασίλειο του Άρη, είναι το κατεξοχήν λαμπρό πεδίο δόξας και ηρωισμού. Οι αλλεπάλληλες επιτυχίες του Ελληνικού στρατού συμπίπτουν χρονικά τόσο με το τετράγωνο της Σελήνης με τον Πλούτωνα στον 6ο, όσο και με την αντίθεση της με τον Δία στην 7η μοίρα Αιγόκερω και στον 3ο γενέθλιο οίκο. Τα καλά νέα (γεν. Δίας στον 3ο) απο το μέτωπο γεμίζουν με χαρά και υπερ-αισιοδοξία (πρ. Σελήνη αντίθεση με Δία) τους Έλληνες (η Σελήνη είναι ο βασικός δείκτης της συναισθηματικής κατάστασης ενός λαού), αλλά το ταυτόχρονο τετράγωνο της με τον Πλούτωνα υποδεικνύει και την άλλη πλευρά του νομίσματος, δηλαδή τις χιλιάδες ελληνικές οικογένειες ( πρ. Σελήνη στον Καρκίνο) που κλαίνε ήδη τα θανατωμένα στις μάχες παιδιά τους (τετράγωνο Πλόυτωνα στον Κριό / 6ο)... Ο Πλούτωνας έχει τη δύναμη να δημιουργεί θαύματα, δίνει τους μαχητές της ζωής που μέσω υπεράνθρωπης, υπερ-φυσικής σχεδόν προσπάθειας μπορούν να ξεπεράσουν αυτο που η λογική θεωρεί ως δεδομένο και εφικτό. Αλλά το τίμημα του Πλούτωνα είναι πάντα βαρύ και η πληρωμή λογαριάζεται με θάνατο και φθορά. Η Ελλάδα κερδίζει τον πόλεμο με τους φασίστες του Μουσολίνι, αλλά οι συνεχείς άνισες μάχες ενάντια σε ένα πολύ καλύτερα οπλισμένο και υπεράριθμο εχθρό έχουν αποδεκατίσει τον στρατό (Πλούτων και Ηλιακή Έκλειψη στον 6ο), και το φρόνημα όσων έχουν απομείνει δεν είναι πια τόσο ισχυρό...

Στις 27 Μαρτίου 1941 λαμβάνει χώρα η Ηλιακή Έκλειψη πάνω στον Πλούτωνα της χώρας. Λίγες μέρες αργότερα, στις 6 Απριλίου 1941, και ενώ ο διελαύνων Άρης στην 3η του Υδροχόου σχηματίζει αντίθεση με τον διελαύνοντα Πλούτωνα στην 3η Λέοντος κατα μήκος του άξονα 4ου/10ου οίκων στο χάρτη της χώρας μας, η πανίσχυρη Γερμανική πολεμική μηχανή του Αδόλφου Χίτλερ εισβάλει στην Ελλάδα προελαύνοντας πάνω στα ερείπια... Η προέλαση του Γερμανικού στρατού συμπίπτει χρονικά με την διελεύση του Άρη στον 4ο οίκο της Ελλάδας (το έδαφος, η γη και περιουσία μιας χώρας, η πατρίδα). Ταυτόχρονα (Απρίλιος 1941) ο διελαύνων Κρόνος κινείται μεταξύ της 14ης και 17ης μοίρας του Ταύρου στον 7ο οίκο της Ελλάδας ενεργοποιώντας (ταυτόχρονα τετράγωνα) την γενέθλια αντίθεση Ήλιου - Κρόνου στο χάρτη της χώρας μας. Ένα μήνα μετά την Ηλιακή Έκλείψη, την 27η Απριλίου του 1941 (τετράγωνο διελ. Άρη Κρόνου) ο Γερμανικός στρατός εισέρχεται στην Αθήνα, και η Ελλάδα (εκτός της ηρωικής Κρήτης) παραδίδεται στους Γερμανούς.
Eικόνες από τα Γερμανικά επίκαιρα για την εισβολή των Ναζί στη Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μόνο έτους της Γερμανικής κατοχής περισσότεροι απο 300.000 Έλληνες πεθάναν απο την πείνα, τις κακουχίες και τις δολοφονίες των κατακτητών...

Το ηρωικό Έπος του 1940/41 κλείνει οριστικά εκείνη την ημέρα, και ένα άλλο Έπος, αυτό της Αντίστασης στους κατακτητές, μόλις ξεκινάει...
3 και μισό χρόνια μετά, όταν το προχωρημένο Μεσουράνημα σχηματίζει εξάγωνο και ο προχωρημένος Ήλιος τρίγωνο ( υπολογίστε περίπου μια μοίρα το χρόνο για την κίνηση Μεσουρανήματος και Ήλιου) προς τον γενέθλιο Ουρανό της χώρας οι Έλληνες υποδέχονται και πάλι την πολυπόθητη Λευτεριά...

4 comments:

Alexandra said...

Ενα μεγαλο Μπραβο για την αστρολογικη αναλυση της περιοδου εκεινης αλλα και για το παρακατω σχολιο..

"Γιατί βαθιά μέσα του ο Έλληνας γνωρίζει πολύ καλά ότι αν αξίζει να είναι πραγματικά υπερήφανος για κάτι, αυτό το κάτι έλαβε χώρα 68 χρόνια πρίν"

Heracles V. said...

Αλεξάνδρα σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Το σχόλιο μου που επικροτείς ανήκει ίσως στα αυτονόητα, σε αυτά που για χάρη συντομίας θα μπορούσαν ίσως να παραληφθούν.. Είμαι της άποψης ωστόσο ότι θέματα που έχουν να κάνουν με την ιστορική μνήμη ενός λαού δεν εντάσονται σε αυτόν τον κανόνα...Η ιστορική μνήμη είναι μια πολύτιμη φλόγα που δεν πρέπει να αφήνεται στην τύχη της να σβήσει...Είναι ευθύνη όλων μας να την κρατήσουμε ζωντανή, με όποιο τρόπο και μέσο διαθέτει ο καθένας μας.

Τώρα και για την πληροφόρηση των νέων φίλων του ιστολογίου, εκείνων που είτε μέσω κάποιας πρότασης/προτροπής είτε τυχαία μέσω κάποιας αναζήτησης στο διαδίκτυο διαβάσαν αυτό το μήνυμα, θα πρέπει να πω ότι η συγκεκριμένη δημοσίευση εντάσεται στα πλαίσια μιας ευρύτερης έρευνας η οποία κάνοντας χρήση της μεθόδου την οποία στην αστρολογία ονομάζουμε "Μεταγνωμία" εξετάζει,αναλύει και υποδεικνύει τον τρόπο με τον οποίο μια συγκεκριμένη εκδοχή του ωροσκοπίου γέννησης του Νεοελληνικού Κράτους "ανταποκρίνεται" διαχρονικά στα μεγάλα γεγονότα που σημάδεψαν την ιστορία της Ελλάδας, σε διαφορετικές χρονικές περιόδους, απο την γέννηση του το 1830 ως και τις μέρες μας.

Η έρεύνα αυτή η οποία φιλοδοξεί να καλύψει το σύνολο της Νεοελληνικής ιστορίας θα ολοκληρωθεί σταδιακά -αν όλα πάνε καλά - μέσα στο επόμενο έτος. Για περισσότερες λεπτομέρειες αναζητήστε τη στήλη " AA-Γενέθλιος Χάρτης της Ελλάδας (ανάλυση)" στη δεξιά μπάρα του ιστολογίου.

Anonymous said...

Η εκλογή του Ομπάμα στην Αμερική μπορεί να κλείσει τα εθνικά μας θέματα χωρίς να εξευτελιστούμε περισσότερο;

Heracles V. said...

Ανώνυμε φίλε ή φίλη - αν και ξεφεύγουμε πολύ απο τα της αστρολογίας - θα πρέπει να σου πω ότι η εξωτερική πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών είναι ενιαία, διαχρονική και υπεράνω προσώπων.
Και βάση αυτής της πολιτικής είναι τα συμφέροντα της ίδιας της Αμερικής και όχι τα δικά μας.
Πιστεύω ότι με την εκλογή Ομπάμα απλά βελτιώσαμε τις πιθανότητες μας για μια πιο ευνοική ως προς τις θέσεις μας λύση. Και λύση θα υπάρξει βέβαια αφού η αστάθεια στην περιοχή δεν συμφέρει κανένα τελικά.