Tuesday, October 28, 2008

Ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου του έτους 1940...

Αθήνα, ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου του έτους 1940. Ο Ραδιοφωνικός Σταθμός Αθηνών διακόπτει τo πρόγραμμα του. Μιά μικρή διακοπή και μετά η φωνή του εκφωνητή καθάρια, δυνατή και ψύχραιμη μεταδίδει το μεγάλο μήνυμα : «Εδώ Ραδιοφωνικός Σταθμός Αθηνών. Έκτακτον ανακοινωθέν: Η Ελλάς από της 6ης πρωινής της σήμερον ευρίσκεται εις εμπόλεμον κατάστασιν προς την Ιταλίαν. Ο στρατός μας αμύνεται του Πατρίου εδάφους. Ζήτω το Έθνος». Και λίγο αργότερα το πρώτο πολεμικό ανακοινωθέν : "Αι ιταλικαί δυνάμεις προσβάλλουν από της 5ης και 30 πρωινής της σήμερον τα ημέτερα τμήματα προκαλύψεως της ελληνοαλβανικής μεθορίου. Αι ημέτεραι στρατιωτικαί δυνάμεις αμύνονται του πατρίου εδάφους".

Φίλες και φίλοι,  σήμερα 28η Οκτωβρίου του 2008 ο κυρίαρχος του πλανητικού μας συστήματος, ο Ήλιος, διελαύνει την 5η μοίρα του Σκορπιού. Ο Ήλιος, ο οποίος, μιλώντας πάντα με όρους αστρολογικού συμβολισμού αντιπροσωπεύει την ισχυρότερη  Πλανητική Αρχή,  διασχίζει στο ουράνιο ταξίδι του αυτή την περιοχή του ζωδιακού κάθε χρόνο τη συγκεκριμένη μέρα. Σε αυτή τη θέση βρισκόταν ο Ήλιος και την 28η Οκτωβρίου του 1940 την ημέρα η οποία έμελλε να καταγραφεί ως η πιο έν-δοξη της σύγχρονης Ελληνικής ιστορίας. Και φυσικά αυτή την ίδια μοίρα διασχίζει ο Ήλιος και τις  δεκαετίες που έχουν περάσει από τότε κατά τις οποίες τιμούμε όσα πλέον αυτή η ίδια μέρα συμβολίζει  ( η Τιμή όπως και η Δόξα είναι έννοιες καθαρά Ηλιακής φύσεως ). Την 28η Οκτωβρίου ο Ήλιος διελαύνει την 5η μοίρα του Σκορπιού.


Αυτή τη ημέρα ο Ελληνικός λαός στο σύνολο του νιώθει υπερήφανος. Ακούγεται κάπως παρωχημένη ίσως αυτή η έκφραση, χιλιοειπωμένη ίσως και παλιομοδίτικη. Σαν περιγραφή παρέλασης όπου ο εκφωνητής απαγγέλλει κάθε χρόνο με την ίδια επισημότητα ακριβώς τις ίδιες λέξεις, αυτές που με την ίδια σχεδόν βεβιασμένη συγκίνηση στον τόνο της φωνής του είχε απαγγείλει και πέρσι, και πρόπερσι, και δέκα χρόνια πριν. Όμως η αλήθεια είναι ότι ο κάθε Έλληνας και κάθε Ελληνίδα νιώθουν πραγματικά υπερήφανοι αυτή τη μέρα. Σε όποιο ιδεολογικό ρεύμα και αν τοποθετεί κανείς τον εαυτό του, σε όποια ηλικιακή γενιά και αν ανήκει, σε όποιο σημείο του κόσμου και αν βρίσκεται ή ζει. Αυτή τη μέρα ο κάθε Έλληνας νιώθει κάτι να τον "ανεβάζει", αντιλαμβάνεται μια αδιόρατη εξυψωτική χαρά να τον κατακλύζει. Γιατί βαθιά μέσα του ο Έλληνας γνωρίζει πολύ καλά ότι αν αξίζει να είναι πραγματικά υπερήφανος για κάτι, αυτό το κάτι έλαβε χώρα 68 χρόνια πρίν, εκείνο το ξημέρωμα του Οκτώβρη του 1940, εκείνο το πρωινό που χωρίς κανένα φόβο, χωρίς κανένα απολύτως δισταγμό, είπε το μεγάλο "Όχι".

Κάθε 28η Οκτωβρίου ο διελαύνων Ήλιος διασχίζει την πιο σημαντική μοίρα στο Γενέθλιο αστρολογικό χάρτη της Ελλάδας, την Ανατέλλουσα μοίρα, την 5η του Σκορπιού. 

Στην πολιτική αστρολογία ο Ωροσκόπος στο χάρτη μιας χώρας αντιπροσωπεύει τόσο τον ίδιο το λαό της χώρας, τα βασικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα που προσδιορίζουν την ταυτότητα του  όσο και τον τρόπο με τον οποίο οι άλλοι λαοί  προσλαμβάνουν και  αντιμετωπίζουν αυτό τον ίδιο λαό.


                                      Ο χάρτης του Πολέμου


Στη συνέχεια φίλες και φίλοι παραθέτω μια καλλιτεχνική απεικόνιση του χάρτη του Πολέμου, ο οποίος είναι μαζί και ο χάρτης του Μεγάλου ΟΧΙ, εκείνου που ο Ελληνικός Λαός στο σύνολο του βροντοφώναξε εκείνη τη σπουδαία μέρα, την 28η του Οκτώβρη του 1940.






Τα ιστορικά γεγονότα τα οποία διαδραματίστηκαν εκείνο το πρωινό, η επίσκεψη του Ιταλού πρέσβη στο σπίτι του Μεταξά στις 3 η ώρα τα ξημερώματα, η άρνηση του δικτάτορα να δεχθεί το τελεσίγραφο του Μουσολίνι , η ιταλική επίθεση στις 5:30,  η γενική επιστράτευση την 6η πρωινή, το κύμα πατριωτικού ενθουσιασμού που εξαπλώθηκε απο το ένα ως το άλλο άκρο της Ελλάδας στο άκουσμα της είδησης, όλα αυτά έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια της τελείωσης του ισχυρότατου τετραγώνου μεταξύ του Πλούτωνα στην 5η μοίρα του Λέοντος και του Ήλιου στην 5η μοίρα του Σκορπιού.

Ο Πλούτωνας, ο θεός του κάτω κόσμου, ο Άρχων του Σκότους, πανίσχυρος στο Μεσουράνημα και στο Λέοντα (στο βασίλειο του Ήλιου) αντιπροσωπεύει μια πανίσχυρη, αλαζονική, και κατακτητική Δύναμη που επιθυμεί την με κάθε μέσο επιβολή της κυριαρχίας της. Από την άλλη, ο Ήλιος, ο Βασιλιάς του Φωτός , ο Ζωοδότης, ο πραγματικός Κυρίαρχος του κόσμου σε ισχυρότατη επίσης θέση στην Ανατολή του χάρτη και στο Σκορπιό (στο  βασίλειο του Πλούτωνα) αντιπροσωπεύει τη Δύναμη μιας πανίσχυρης Θέλησης για Ζωή, μιας θέλησης η οποία εκ φύσεως είναι αδύνατον να υποταχθεί στην οποιαδήποτε κατακτητική Δύναμη. Και η γωνιακή σχέση του τετραγώνου ( 90 μοίρες) συμβολίζει την κατεξοχήν σχέση σύγκρουσης, αντιπαλότητας, τριβής και αντίστασης.

Η σημαντικότητα αυτής της όψης, όπως πιστεύω ήδη θα καταλάβατε φίλες και φίλοι, ήταν τεράστια για τη χώρα μας για τον απλό λόγο του ότι συγκεκριμένο τετράγωνο σχετίζεται με τον Άξονα Ανατολής-Δύσης ( άξονας 1ου/7ου οίκων)  στο γενέθλιο ωροσκόπιο της Ελλάδας. Ο διελαύνων Ήλιος στην 5η Σκορπιού κινείται ακριβώς πάνω στον Ωροσκόπο της χώρας μας και ο διελαύνων Πλούτωνας στην 5η Λέοντος και στον 10ο οίκο τετραγωνίζει ( 90 μοίρες) με ακρίβεια τον Ανατέλλουσα μοίρα της χώρας και άρα και την ακμή του 7ου γενέθλιου οίκου στην 5η μοίρα του Ταύρου ( οι φανεροί εχθροί, οι διεθνείς σχέσεις μιας χώρας). Αν ρίξετε μια ματιά στις Εφημερίδες σας θα διαπιστώσετε ότι αυτό ήταν το πρώτο τετράγωνο Ήλιου-Πλούτωνα στις συγκεκριμένες μοίρες, και ότι αυτό ήταν ταυτόχρονα και το πρώτο τετράγωνο του διελαύνωντος Πλούτωνα προς τον Ωροσκόπο της χώρας μας στη μακρά πορεία του στο ζώδιο του Λέοντα.

Το μεγάλο ΟΧΙ ειπώθηκε και ο Ελληνοιταλικός πόλεμος κηρύχθηκε υπό την επιρροή του σχηματισμού μιας Νέας Σελήνης η οποία ολοκληρώθηκε την 30η Οκτωβρίου του 1940 και η οποία έλαβε χώρα στις 7 μοίρες και 20 λεπτά του Σκορπιού σε "σκληρή" γωνία τετραγώνου (απόκλιση μόλις 40 λεπτά της μοίρας ) με τον γενέθλιο Ουρανό της χώρας στην 7η μοίρα του Υδροχόου. Η απάντηση στην ερώτηση αν είπε το ΟΧΙ ο Μεταξάς ή ο λαός είναι πολύ απλή. Ο Μεταξάς δεν θα μπορούσε να πει ποτέ "Ναι" - ακόμα και αν ήθελε να κάνει  - πολύ απλά γιατί αν είχε κάνει κάτι τέτοιο θα έχανε την εξουσία  ( και πιθανά και το κεφάλι του ) ακριβώς την ίδια ημέρα...

 Ο παραπάνω χάρτης παρουσιάζει και άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία όπως την καθαρά "αντιστασιακή" αντίθεση Ερμή - Ουρανού στον άξονα 2ου-8ου ( η οποία λαμβάνει χώρα και  στον άξονα 1ου/7ου στο χάρτη της Ελλάδας), ή τη θέση του διελαύνοντως Άρη στην 15η μοίρα του Ζυγού, θέση από την οποία τριγωνίζει ταυτόχρονα τον γενέθλιο Ήλιο στην 14η Υδροχόου αλλά και την γενέθλια Σελήνη στην 16η των Διδύμων στο γενέθλιο χάρτη της χώρας μας. Αυτή η θαυμάσια θέση του διελ. Άρη προς τα Φώτα συγχρονίζεται απόλυτα με το ευφορικό κλίμα πατριωτικού ενθουσιασμού που συνεπήρε όλους τους Έλληνες κατά τη διάρκεια της επιστράτευσης την ίδια πάντα μέρα.


                Οι αστρολογικές επιρροές κατά τη διάρκεια του Πολέμου


Στη συνέχεια, αγαπητοί φίλες και φίλοι, παραθέτω τον τριπλό χάρτη ο οποίος καλύπτει τις βασικές αστρολογικές επιρροές για το διάστημα από την κήρυξη του πολέμου και την νίκη των Ελλήνων στον Ελληνοιταλικό πόλεμο, μέχρι και την κατάκτηση της χώρας μας από την τρομερής ισχύος δολοφονική πολεμική μηχανή του Αδόλφου Χίτλερ, τον Απρίλιο του 1941.



















Το πρώτο που θα ήθελα να προσέξετε φίλες και φίλοι, και θα εξηγήσω στη συνέχεια το γιατί, είναι η τοποθέτηση του προοδ. Ουρανού στο χάρτη της χώρας μας. Η κήρυξη ενός πολέμου αποτελεί πάντα ένα γεγονός το οποίο προκαλεί ισχυρό συναισθηματικό σοκ, ένα γεγονός που αναστατώνει, που αποσυντονίζει τη ζωή ενός λαού, που απορρυθμίζει την ομαλή λειτουργία μιας χώρας. Οι γνωρίζοντες τα της φύσης των πλανητικών ενεργειών αντιλαμβάνονται ότι όλα τα παραπάνω αποτελούν εκδηλώσεις Ουράνιας φύσης, σχετίζονται δηλαδή με τις εκδηλώσεις ενός Ουρανού σε κατάσταση έντονης διέγερσης.

Στο γενέθλιο χάρτη της Ελλάδος ο Ουρανός είναι πανίσχυρος αφού όχι μόνο είναι χορηγός του Ήλιου της χώρας ( στον Υδροχόο), όχι μόνο σχηματίζει σύνοδο με τον Ήλιο, όχι μόνο είναι τοποθετημένος στο ζώδιο διακυβέρνησης του  ( Υδροχόο) , αλλά σχηματίζει και "σκληρές" όψεις με τα πιο ευαίσθητα σημεία του χάρτη, ονομαστικά αντίθεση με το Μεσουράνημα  στην 11η μοίρα Λέοντος και τετράγωνο με τον Ωροσκόπο στην 5η μοίρα Σκορπιού.

Κατά τη διάρκεια του πολέμου, αλλά και της επακόλουθης κατοχής της Ελλάδας απο τις δυνάμεις του Άξονα, η χώρα μας διαλύθηκε κυριολεκτικά και η νέα κατάσταση που προέκυψε δεν είχε καμμιά σχέση με αυτή που ίσχυε προπολεμικά.  Η Ελλάδα είχε περάσει αντίστοιχες "διαλυτικής" φύσεως καταστάσεις τις δεκαετίες που προηγήθηκαν, κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκόσμιου Πολέμου, του εθνικού Διχασμού, της Μικρασιατικής καταστροφής. Το γιατί συνέβη αυτό μπορείτε να το αντιληφθείτε  αν αποφασίσετε να ρίξετε μια ματιά στην κίνηση του προοδευμένου Ουρανού, ο οποίος "κολλημένος" για δεκαετίες ακριβώς πάνω  στο Ναδίρ ( IC ) του γενέθλιου χάρτη της χώρας μας και σε όψη Αντίθεσης ( 180 μοίρες ) με το γενέθλιο Μεσουράνημα  της Ελλάδας αποτελούσε από μόνος του μια μόνιμη πηγή αναταραχής και αστάθειας. Μεταφορικά θα μπορούσαμε να πούμε ότι ένας Ουρανός στο Ναδίρ ενός χάρτη προσομοιάζει με μια "βόμβα" έτοιμη να εκραγεί τοποθετημένη στα θεμέλια μιας κατοικίας...  Στα θετικά αυτής της πανίσχυρης επιρροής το ανυπότακτο ( Ουράνιο χαρακτηριστικό) του Ελληνικού λαού, η ηρωική Αντίσταση αφού εδώ ο Κρόνος στο Λέοντα ¨μεταμορφώνεται" και πάλι παίρνοντας τη μορφή του "ξένου κατακτητή"  [ σχετική δημοσιεύση : Σύντομη εισαγωγή στην Πολιτική Αστρολογία του Ωροσκοπίου της Ελλάδος ] και φυσικά το Αντάρτικο ( Ουρανός στον 4ο αντίθεση με Κρόνο στο 10ο ).


Μετά την Απελευθέρωση η θέση αυτή του προοδευμένου Ουρανού στην 11η μοίρα Υδροχόου σε συνδυασμό με την θέση του προοδευμένου Κρόνου στην 13η μοίρα Λέοντα εκδηλώνεται στην ακόμα πιο αποτρόπαια μορφή της μέσω του Εμφυλίου Πολέμου Δεξιών - Αριστερών ( Κρόνος = Συντήρηση, "Δεξιά" - Αντίθεση (180 μοίρες) - Ουρανός = Πρόοδος, Αριστερά ), μέσω της αδελφοκτονίας. Εδώ η γενέθλια αντίθεση Σελήνης - Άρη στον άξονα Διδύμων - Τοξότη έπαιξε σίγουρα καταλυτικό ρόλο, και φυσικά τα αστρολογικά στοιχεία που υποδεικνύουν τις ιστορικές εξελίξεις που ακολούθησαν την Απελεύθερωση της χώρας είναι πολύ περισσότερα,  αλλά αυτή ακριβώς η σχέση μεταξύ Κρόνου και Ουρανού είναι και αυτή που προσδιορίζει τη "μεγάλη εικόνα". Σε ειδική μελλοντική δημοσίευση θα αναφερθώ αναλυτικότερα στο θέμα του Εμφύλιου Πολέμου στη μεταπολεμική Ελλάδα. 

Το δεύτερο καθοριστικό σημείο αποτέλεσε η εμπλοκή της προοδευμένης θέσης του Άξονα των Σεληνιακών Δεσμών ( 16η μοίρα Παρθένου - Ιχθύων ) με την γενέθλια αντίθεση ακριβείας ανάμεσα στη Σελήνη και στον Άρη στο γενέθλιο χάρτη της χώρας μας ( Δεσμοί σε όψεις τετραγώνου με Σελήνη και Άρη ταυτόχρονα) . Έχουμε πεί και στο παρελθόν ( βλέπε δημοσίευση Παρατηρήσεις στο χάρτη του Γιώργου Παπανδρέου ) ότι οι Δεσμοί της Σελήνης ( πέρα απο την σύνδεση τους με το "κάρμα" ) έχουν ένα πολύ συγκεκριμένο νόημα. Την μαζική εμπλοκή μεγάλων ομάδων ανθρώπων ή προσώπων τα οποία, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, σχετίζονται μεταξύ τους βιώνοντας καταστάσεις οι οποίες ξεφεύγουν απο τον έλεγχο τους, τα οποία γίνονται συμμέτοχοι σε γεγονότα τα οποία δεν συνδέονται με αντιδράσεις σε δικές τους ενέργειες, με άλλα λόγια η συμβολική των Δεσμών της Σελήνης σχετίζεται με αυτό που οι περισσότεροι ονομάζουμε "κοινή μοίρα". Στη μελλοντική δημοσίευση μας τη σχετική με τον Εμφύλιο θα αναφερθώ με περισσότερες λεπτομέρειες σε αυτό.

                           Η επίδραση των Ηλιακών Εκλείψεων


Καθ' όλη τη διάρκεια του Ελληνοιταλικού Πολέμου, αλλά και κατά τους πρώτους μήνες της κατοχής, η Ελλάδα βρισκόταν υπό την επίδραση δύο πολύ σημαντικών Ηλιακών Εκλείψεων οι οποίες έλαβαν χώρα στον Άξονα 6ου-12ου οίκων του γενέθλιου χάρτη της χώρας μας

Η σημασία αυτών των Εκλείψεων ήταν καταλυτική αφού και οι δύο, όπως μπορείτε να δείτε και στο χάρτη που δημοσίευσα παραπάνω,  ενεργοποίησαν τη θέση του γενέθλιου Πλούτωνα στην 7η μοίρα του Κριού και στον 6ο γενέθλιο οίκο της χώρας. Η πρώτη Ηλιακή Έκλειψη έλαβε χώρα λίγες βδομάδες πριν την κήρυξη του Ελληνοιταλικού πολέμου και συγκεκριμένα την 1η Οκτωβρίου του 1940 στις 8 μοίρες και 41 λεπτά του Ζυγού σε όψη αντίθεσης με τον γενέθλιο Πλούτωνα της χώρας (απόκλιση 1 μοίρα και 19 λεπτά). Η δεύτερη Ηλιακή Έκλειψη έλαβε χώρα την 27η Μαρτίου 1941 ( λίγες μέρες πριν την εισβολή των Ναζί ) στις 6 μοίρες και 46 λεπτά του Κριού σε σχεδόν τέλεια σύνοδο ( απόκλιση μόλις 6 λεπτά της μοίρας) με τον γενέθλιο Πλούτωνα της χώρας ο οποίος είναι τοποθετημένος στις 6 μοίρες και 52 λεπτά του Κριού.

Η καταλυτική σημασία της Πλουτώνιας αυτής επίδρασης ενισχύθηκε στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό τόσο από τη διέλευση του Πλούτωνα σε τετράγωνο με τον Ωροσκόπο της χώρας μας (ενεργή καθ' όλη τη διάρκεια του πολέμου, αλλά και αργότερα), όσο και από την κίνηση της προοδευμένης Σελήνης στον Καρκίνο και στον 9ο γενέθλιο οίκο. Τη στιγμή της κήρυξης του πολέμου (όπως μπορείτε να δείτε και στο χάρτη ) η προοδευμένη Σελήνη βρίσκεται σε απόσταση μόλις μιας μοίρας από το τετράγωνο της με τον γενέθλιο Πλούτωνα, ένα τετράγωνο το οποίο σχηματίζεται κατά τη διάρκεια των πρώτων μηνών του πολέμου και τελειοποιείται την 9η Δεκεμβρίου του 1940. Να θυμίσω εδώ ότι στην πολιτική αστρολογία ο στρατός και οι ένοπλες δυνάμεις μιας χώρας υπάγονται στον 6ο γενέθλιο οίκο, ενώ ο Κριός, το βασίλειο του Άρη, αποτελεί το κατεξοχήν πεδίο πολεμικής δόξας και λαμπρού ηρωισμού.

Οι αλλεπάλληλες επιτυχίες του Ελληνικού στρατού συμπίπτουν χρονικά τόσο με το τετράγωνο της προοδ. Σελήνης με τον γεν. Πλούτωνα στον 6ο, όσο και με την αντίθεση της με τον γεν. Δία στην 7η μοίρα Αιγόκερω και στον 3ο γενέθλιο οίκο. Τα καλά νέα (γεν. Δίας στον 3ο) από το μέτωπο γεμίζουν με χαρά και υπεραισιοδοξία (προοδ.  Σελήνη αντίθεση με γεν. Δία) τους Έλληνες ( η Σελήνη αποτελεί το βασικό δείκτη της γενικής συναισθηματικής κατάστασης και του φρονήματος ενός λαού). Το ταυτόχρονο τετράγωνο της με τον Πλούτωνα ωστόσο υποδεικνύει την "άλλη πλευρά του νομίσματος", τις χιλιάδες ελληνικές οικογένειες ( προοδ. Σελήνη στον Καρκίνο) που κλαίνε τα θανατωμένα στις μάχες παιδιά τους (τετράγωνο με Πλούτωνα στον Κριό και στον 6ο οίκο).

Ο Πλούτωνας έχει τη δύναμη να δημιουργεί θαύματα δίνοντας τους μαχητές της ζωής, εκείνους που μέσω υπεράνθρωπης, "υπερφυσικής" σχεδόν προσπάθειας, μπορούν και ξεπερνούν αυτό που η κοινή λογική θεωρεί ως δεδομένο και εφικτό. Αλλά το τίμημα του Πλούτωνα είναι πάντα βαρύ και η πληρωμή γίνεται πάντα με εκείνο το νόμισμα που στη μια πλευρά του έχει τη  φθορά και στην άλλη το θάνατο. Η Ελλάδα κερδίζει τον πόλεμο με τους φασίστες του Μουσολίνι, αλλά οι συνεχείς άνισες μάχες ενάντια σε ένα υπεράριθμο και καλύτερα εξοπλισμένο εχθρό έχουν αποδεκατίσει το στρατό μας ( η επίδραση της Ηλιακής Έκλειψης στον Πλούτωνα και στον 6ο), ενώ το φρόνημα όσων έχουν απομείνει δεν μπορεί να παραμένει τόσο ισχυρό μετά από τόσες απώλειες...


Την 27η Μαρτίου του 1941 λαμβάνει χώρα η Ηλιακή Έκλειψη σε ακριβή σύνοδο με το γενέθλιο Πλούτωνα της Ελλάδας.  Λίγες μέρες αργότερα, στις 6 Απριλίου του 1941, και ενώ ο διελαύνων Άρης στην 3η μοίρα του Υδροχόου σχηματίζει αντίθεση με τον διελαύνοντα Πλούτωνα στην 3η μοίρα του Λέοντα κατα μήκος του άξονα 4ου/10ου οίκων στο χάρτη της χώρας μας, η πανίσχυρη πολεμική μηχανή του Αδόλφου Χίτλερ εισβάλει στην Ελλάδα προελαύνοντας πάνω στα ερείπια... Η προέλαση του Γερμανικού στρατού συμπίπτει χρονικά με την διέλευση του Άρη στον 4ο οίκο της Ελλάδας ( το έδαφος, η περιουσία μιας χώρας, η ίδια η πατρίδα ). Τον ίδιο μήνα ο διελαύνων Κρόνος κινούμενος μεταξύ της 14ης και 17ης μοίρας του Ταύρου,  στον 7ο οίκο ( οι φανεροί εχθροί ) του χάρτη της Ελλάδας ενεργοποιεί ( ταυτόχρονο διπλό τετράγωνο ) την γενέθλια αντίθεση Ήλιου - Κρόνου.  Ένα μήνα ακριβώς μετά την Ηλιακή Έκλειψη, την 27η Απριλίου του 1941,   ο Γερμανικός στρατός εισέρχεται στην Αθήνα, και η Ελλάδα ( εκτός της ηρωικής Κρήτης ) παραδίδεται στους Γερμανούς.

Το ηρωικό Έπος του 1940 - 41 κλείνει οριστικά εκείνη την ημέρα, αλλά ένα άλλο Έπος, αυτό της Αντίστασης στους κατακτητές, μόλις έχει ξεκινήσει ...

                           1944, η Απελευθέρωση της Ελλάδας 


Λίγα χρόνια μετά και συγκεκριμένα την 12η του Οκτώβρη του 1944 η Ελλάδα πανηγυρίζει την απελευθέρωση της από τους θηριώδεις κατακτητές. Όπως μπορείτε να δείτε και στο χάρτη που δημοσίευσα παρακάτω ο προοδευμένος Ήλιος της χώρας απο την 7η μοίρα των Διδύμων τριγωνίζει τον γενέθλιο Ουρανό στην 7η μοίρα Υδροχόου. Το "διπλό χτύπημα" αυτή τη φορά είναι για καλό αφού ο διελαύνων Ουρανός, από την 13η μοίρα των Διδύμων, σχηματίζει επίσης τρίγωνο με το γενέθλιο Ήλιο της Ελλάδας στην 14η μοίρα του Υδροχόου. Το “κερασάκι στην τούρτα” βάζει το προοδευμένο Μεσουράνημα το οποίο σχηματίζει όψη εξάγωνου πάντα με τον γενέθλιο Ουρανό. Ο "μεγάλος απελευθερωτής" του ζωδιακού ο Ουρανός έχει τρελά κέφια, και έτσι η πολυπόθητη Λευτεριά βρίσκει την ευκαιρία να επιστρέψει και πάλι στον τόπο της...



4 comments:

Alexandra said...

Ενα μεγαλο Μπραβο για την αστρολογικη αναλυση της περιοδου εκεινης αλλα και για το παρακατω σχολιο..

"Γιατί βαθιά μέσα του ο Έλληνας γνωρίζει πολύ καλά ότι αν αξίζει να είναι πραγματικά υπερήφανος για κάτι, αυτό το κάτι έλαβε χώρα 68 χρόνια πρίν"

Heracles V. said...

Αλεξάνδρα σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Το σχόλιο μου που επικροτείς ανήκει ίσως στα αυτονόητα, σε αυτά που για χάρη συντομίας θα μπορούσαν ίσως να παραληφθούν.. Είμαι της άποψης ωστόσο ότι θέματα που έχουν να κάνουν με την ιστορική μνήμη ενός λαού δεν εντάσονται σε αυτόν τον κανόνα...Η ιστορική μνήμη είναι μια πολύτιμη φλόγα που δεν πρέπει να αφήνεται στην τύχη της να σβήσει...Είναι ευθύνη όλων μας να την κρατήσουμε ζωντανή, με όποιο τρόπο και μέσο διαθέτει ο καθένας μας.

Τώρα και για την πληροφόρηση των νέων φίλων του ιστολογίου, εκείνων που είτε μέσω κάποιας πρότασης/προτροπής είτε τυχαία μέσω κάποιας αναζήτησης στο διαδίκτυο διαβάσαν αυτό το μήνυμα, θα πρέπει να πω ότι η συγκεκριμένη δημοσίευση εντάσεται στα πλαίσια μιας ευρύτερης έρευνας η οποία κάνοντας χρήση της μεθόδου την οποία στην αστρολογία ονομάζουμε "Μεταγνωμία" εξετάζει,αναλύει και υποδεικνύει τον τρόπο με τον οποίο μια συγκεκριμένη εκδοχή του ωροσκοπίου γέννησης του Νεοελληνικού Κράτους "ανταποκρίνεται" διαχρονικά στα μεγάλα γεγονότα που σημάδεψαν την ιστορία της Ελλάδας, σε διαφορετικές χρονικές περιόδους, απο την γέννηση του το 1830 ως και τις μέρες μας.

Η έρεύνα αυτή η οποία φιλοδοξεί να καλύψει το σύνολο της Νεοελληνικής ιστορίας θα ολοκληρωθεί σταδιακά -αν όλα πάνε καλά - μέσα στο επόμενο έτος. Για περισσότερες λεπτομέρειες αναζητήστε τη στήλη " AA-Γενέθλιος Χάρτης της Ελλάδας (ανάλυση)" στη δεξιά μπάρα του ιστολογίου.

Anonymous said...

Η εκλογή του Ομπάμα στην Αμερική μπορεί να κλείσει τα εθνικά μας θέματα χωρίς να εξευτελιστούμε περισσότερο;

Heracles V. said...

Ανώνυμε φίλε ή φίλη - αν και ξεφεύγουμε πολύ απο τα της αστρολογίας - θα πρέπει να σου πω ότι η εξωτερική πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών είναι ενιαία, διαχρονική και υπεράνω προσώπων.
Και βάση αυτής της πολιτικής είναι τα συμφέροντα της ίδιας της Αμερικής και όχι τα δικά μας.
Πιστεύω ότι με την εκλογή Ομπάμα απλά βελτιώσαμε τις πιθανότητες μας για μια πιο ευνοική ως προς τις θέσεις μας λύση. Και λύση θα υπάρξει βέβαια αφού η αστάθεια στην περιοχή δεν συμφέρει κανένα τελικά.