Sunday, July 19, 2009

15η Ιουλίου 1974 : Το καταστροφικό πραξικόπημα στην Κύπρο


Φίλες και φίλοι το ωροσκόπιο που δημοσιεύω σήμερα είναι αν όχι το πιο σημαντικό, τότε σίγουρα ένα απο τα πιο κρίσιμα στη σύγχρονη Ελληνική ιστορία, αφού η αλυσίδα των γεγονότων τα οποία το γεγονός το οποίο αντιπροσωπεύει πυροδότησε οδήγησαν ουσιαστικά στην κατάσταση πραγμάτων στα πλαίσια της οποίας ζούμε ακόμα και σήμερα.

Είναι ο χάρτης με τις πλανητικές θέσεις και όψεις κατά τη στιγμή της εκδήλωσης του υποκινούμενου από τη χούντα των Συνταγματαρχών προδοτικού πραξικοπήματος εναντίον του Αρχιεπισκόπου Μακάριου, την 15η Ιουλίου του 1974. Αυτή τη χρονική στιγμή η ροή της ιστορίας αλλάζει με τον πιο δραματικό τρόπο. Όπως γνωρίζετε το πραξικόπημα αυτό αποτέλεσε και το "μοιραίο λάθος" της Δικτατορίας αφού έδωσε στην Τουρκία την πολυπόθητη αφορμή για να εισβάλει μόλις πέντε μέρες αργότερα ( 20η Ιουλίου) στην Κύπρο, προκαλώντας το αιματοκύλισμα και τελικά την διχοτόμηση της μαρτυρικής Νήσου.

 Στις 24 του ίδιου μήνα η Χούντα των Αθηνών, μη αντέχοντας το βάρος της συμφοράς την οποία η ίδια προκάλεσε, καταρρέει εκκωφαντικά. Το βράδυ της ίδιας ημέρας ο Κωνσταντίνος Καραμανλής επιστρέφει αεροπορικώς απο τη Γαλλία στην Ελλάδα εγκαινιάζοντας ένα νέο ιστορικό κύκλο στην πολιτική ζωή της χώρας μας, αυτόν της Μεταπολίτευσης...










           Ο χάρτης έχει καταστρωθεί για τις 8 και 30 το πρωί της 15ης Ιουλίου του 1974.


Σύμφωνα με την αφήγηση του ίδιου του Αρχιεπισκόπου :

Εκείνη την ημέρα, της 15ης Ιουλίου, ήμουνα στο γραφείο μου στις 8 παρά τέταρτο. Οι πρώτοι επισκέπτες μου θα ήταν μια ομάδα παιδιών απο το Κάιρο που ήρθαν στην Κύπρο ως φιλοξενούμενοι μου. Γύρω στις 8 και 20 περίπου με ειδοποίησαν ότι τα παιδιά είναι στο σαλόνι...Ο επικεφαλής της ομάδας άρχισε να με προσφωνεί απο χειρογράφου...είπε μερικά λόγια και άρχισαν οι πυροβολισμοί...Αλλά δεν έδωσα καμμιά σημασία, και είπα προς τον προσφωνούντα με να συνεχίσει την ομιλία του. Οι πυροβολισμοί όμως συνεχιζόντουσαν. Οπότε έφτασε κάποιος απο την Προεδρική Φρουρά για να μου πει ότι τεθωρακισμένα και τανκς ήσαν μπροστά στην είσοδο και άρχισε η επίθεση κατά του Προεδρικού Μεγάρου..."


Στο ωροσκόπιο του Πραξικοπήματος παρατηρούμε το σχηματισμό της κλασικής στην αστρολογία "όψης ανατροπής" του τετραγώνου δηλαδή μεταξύ του Ήλιου και Ουρανού το οποίο στο χάρτη μας λαμβάνει χώρα στον τρίτο δεκανό Καρκίνου και Ζυγού. Οι πιο έμπειροι θα προσέξατε τη συμμετοχή του Ποσειδώνα αφού τόσο ο Ήλιος όσο και ο Ουρανός σχηματίζουν όψεις 8ης αρμονικής σειράς, ( γνωστές ως ημιτετράγωνο και ενάμιση τετράγωνο) με τον συγκεκριμένο πλανήτη, ο οποίος όταν βρεθεί σε κατάσταση "προσβολής" διαστρέφει με δραματικό τρόπο τις εκδηλώσεις του στο γήινο επίπεδο μεταλλάσσοντας τον υπερβατικό ιδεαλισμό σε ποταπή προδοσία και την θεική έμπνευση σε οικτρή πλάνη. Σε επόμενο μήνυμα θα αναφερθούμε και πάλι στη συγκεκριμένη πλανητική πλοκή ρίχνοντας φως στους λόγους που την κατέστησαν τόσο κρίσιμη ειδικά για την Κύπρο.


Η εφαρμογή του χάρτη του Πραξικοπήματος της Κύπρου στο χάρτη της Ελλάδας τώρα αποκαλύπτει ότι το τετράγωνο των διελαυνόντων Ήλιου και Ουρανού σχηματίζει "σκληρές" γωνίες ( αντίθεση και τετράγωνο) με τον γενέθλιο Ποσειδώνα της χώρας μας στην 22η μοίρα του Αιγόκερω. Θυμηθείτε αγαπητοί φίλοι και φίλες ότι η 15η Ιουλίου έχει "σημαδέψει" τη σύγχρονη Ελληνική ιστορία όχι μόνο με το προδοτικό Πραξικόπημα στην Κύπρο αλλά και με μια άλλη μεγάλη προδοσία, αυτή που έλαβε χώρα την 9 χρόνια πρίν και συγκεκριμένα την 15η Ιουλίου του 1965 και βέβαια αναφέρομαι στην Αποστασία του 1965.

Η "επανεμφάνιση" της ημερομηνίας αυτής δεν είναι καθόλου τυχαία αφού στο ταξίδι του στο ζωδιακό, και στο διάστημα 13-16 Ιουλίου κάθε έτους, ο διελαύνων Ήλιος διανύει την αντίθετη από εκείνη την μοίρα στην οποία ήταν τοποθετημένος ο Ποσειδώνας κατά την ημερομηνία της ίδρυσης του νεοελληνικού κράτους ( 3 Φεβρουαρίου 1830). Όταν και άλλοι ωροσκοπικοί παράγοντες συναινούν, ενισχύοντας την τάση προς μια τέτοια κατεύθυνση, το διάστημα αυτό των τριών ημερών αποκτά μια μορφή ιδιαίτερα υψηλής επικινδυνότητας σε σχέση με την εκδήλωση γεγονότων αρνητικής Ποσειδώνιας υφής.

Όσοι έχετε τις Αστρολογικές Εφημερίδες του 20ου αιώνα και ανατρέξετε εκεί θα διαπιστώσετε ότι η Πανσέληνος στις 21 και 4 λεπτά του Αιγόκερω, δύο μέρες πρίν την Αποστασία, έλαβε χώρα ακριβώς στη μοίρα που καταλαμβάνει ο γενέθλιος Ποσειδώνας στο χάρτη της χώρας μας...

Ελλάς - Hellas - Greece : 3 February 1830, 00:00:01 AM, Athens,GR


Το δεύτερο τετράγωνο στο χάρτη του Πραξικοπήματος σχηματίζεται ανάμεσα στους διελαύνοντες Σελήνη και Άρη στον τρίτο δεκανό Ταύρου και Λέοντος αντίστοιχα. Η συγκεκριμένη όψη λειτούργησε κυρίως ως διέγερση του γενέθλιας αντίθεσης μεταξύ της συνόδου Ήλιου / Ουρανού και του Μεσουρανήματος στο χάρτη της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Όπως είπαμε όμως όλα αυτά θα εξετασθούν πολύ πιο αναλυτικά σε μία προσεχή ανάρτηση.

Κύπρος - Cyprus : 16 August 1960,00:00:01 am, Nikosia, Cyprus 35N10 33E12


Η συνέχεια της ιστορίας είναι πάνω κάτω γνωστή. Στις 9 και 20 το πρωί ο υπό κατάληψη ραδιοφωνικός σταθμός μεταδίδει την είδηση του θανάτου του Μακάριου. Όμως ο Αρχιεπίσκοπος είχε καταφέρει να διαφύγει και το μεσημέρι της ίδιας μέρας, λίγο πριν αναχωρήσει για τις Ηνωμένες Πολιτείες, καταφέρνει να στείλει το περίφημο διάγγελμα του προς τον ελληνοκυπριακό λαό. Η τεράστια ζημιά όμως, όπως αποδείχθηκε πέντε μέρες αργότερα, είχε ήδη προκληθεί...









Διάγγελμα Μακαρίου στο Πραξικόπημα


Σχετικές αναρτήσεις


Αρχιεπίσκοπος Μακάριος Γ΄ - 13 Αυγούστου 1913 - 7:21 μ.μ - Άνω Παναγιά Πάφου, Κύπρος


No comments: