Monday, July 20, 2009

20η Ιουλίου 1974 : Ο διαμελισμός της Κύπρου ( ο χάρτης του "Αττίλα" )

Η παρούσα ανάρτηση σχετίζεται και θα πρέπει να διαβαστεί ως συνέχεια της ανάρτησης υπό τον τίτλο : 15η Ιουλίου 1974 : Το καταστροφικό πραξικόπημα στην Κύπρο

Φίλες και φίλοι περνάμε σήμερα στην αστρολογική ανάλυση των γεγονότων της 20ης Ιουλίου του 1974 η οποία θα παρουσιασθεί σε δύο μέρη. Όπως σας είναι γνωστό την συγκεκριμένη ημέρα η Τουρκία, αξιοποιώντας την ευκαιρία που της έδωσε το προδοτικό Πραξικόπημα των Συνταγματαρχών ( δες τη σχετική ανάρτηση ) και χρησιμοποιώντας τη ως πρόσχημα, εισέβαλε στην Κυπριακή Δημοκρατία κατά παράβαση του καταστατικού χάρτη του ΟΗΕ και όλων των αρχών που διέπουν το Διεθνές Δίκαιο. Η Τουρκική στρατιωτική εισβολή στην Κύπρο με την κωδική ονομασία " επιχείρηση Αττίλα" διαμέλισε τεχνητά το νησί δημιουργώντας μια νέα κατάσταση πραγμάτων η οποία διατηρείτε ως και σήμερα.




Ο χάρτης της έναρξης της " Επιχείρησης Αττίλα" τον οποίο δημοσιεύω στη συνέχεια έχει καταστρωθεί με βάση πληροφορίες που βρήκα σε αυτή την ιστοσελίδα η οποία περιέχει άρθρο - απολογισμό των πρώτων ημερών της επίθεσης και είναι γραμμένο απο εν ενεργεία, την περίοδο της εισβολής, αξιωματικό της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας. Στο άρθρο αναφέρεται ότι η ως πρώτη ενέργεια στο σχέδιο της στρατιωτικής επιχείρησης ορίστηκε η απογείωση αναγνωριστικού αεροσκάφους στις 4:49 το πρωί της 20ης Ιουλίου 1974. Στην ίδια σελίδα διαβάζουμε ότι ως ακριβής ώρα για την καθαυτή επίθεση στην Κύπρο είχε επιλεγεί η 6η πρωινή.

On July 20th at 0449 hours a RF-84F reconnaissance aircraft was launched from the Inçirlik Air Base as the first action. The assault on the island itself was planned for 0600 on the 20th, with an airborne assault at Gönyeli (10 km NW of Nicosia) by 19 C-47s and at Kirni by 6 C-130s and 11 C-160Ds. All went well, but three aircraft were hit by anti-aircraft fire. A C-130 and a C-160 only sustained light damage, whereas C-47 no.6035 caught fire and only barely made an emergency landing near Silifke on the Turkish mainland.

TURKISH AIR FORCE OPERATIONS ON CYPRUS IN JULY, 1974. By: Ole Nikolajsen


Ο χάρτης για την έναρξη της "επιχείρησης Αττίλα"





No comments: