Sunday, September 6, 2009

Εθνικές Εκλογές 4ης Οκτωβρίου 2009 - Οι γενέθλιοι χάρτες των πρωταγωνιστών

Φίλες και φίλοι μετά από την απόφαση του Κώστα Καραμανλή να προκηρύξει Εθνικές Εκλογές με ημερομηνία διεξαγωγής την 4η Οκτωβρίου είμαι σίγουρος ότι πολλοί απο εσάς θα θελήσετε να διερευνήσετε αστρολογικά το επερχόμενο γεγονός προχωρώντας ίσως και στην διεξαγωγή των ανάλογων συμπερασμάτων. Σκοπός της ανάρτησης αυτής είναι να ξεκαθαρίσει κάποια πράγματα σε σχέση με τα απαραίτητα "εργαλεία" για μια τέτοια έρευνα, τα ατομικά και συλλογικά ωροσκόπια δηλ των "πρωταγωνιστών" της επικείμενης αναμέτρησης.




Όπως γνωρίζετε για τη σωστή κατάρτιση ενός γενέθλιου ωροσκοπίου είναι αναγκαία η ακριβής γνώση των δεδομένων μιας γέννησης, ονομαστικά των ακόλουθων στοιχείων:
1 - Ημερομηνία Γέννησης ( Ημέρα - Μήνας - Έτος )

2 - Τόπος Γέννησης
3 - Ώρα Γέννησης


Η ακριβής γνώση των παραπάνω στοιχείων δίνει την δυνατότητα της ορθής κατάστρωσης ενός γενέθλιου χάρτη εξασφαλίζοντας καταρχήν στον ερευνητή της αστρολογίας το κατάλληλο "εργασιακό περιβάλλον", το προαπαιτούμενο δηλ πλαίσιο μέσα στο οποίο θα μπορέσει να επιχειρήσει την εφαρμογή των όποιων γνώσεων του. Φυσικά, και στην περίπτωση κατά την οποία το υπο διερευνηση γενέθλιο ωροσκόπιο ανήκει σε άνθρωπο, είναι αναγκαίο ο ερευνητής να λάβει υπόψη του και άλλους ζωτικής σημασίας παράγοντες όπως πχ την ηλικία, το φύλο, το γενικό εθνολογικό, οικογενειακό κλπ background, όπως επίσης και τις τωρινές συνθήκες ζωής του κατόχου του υπο διερεύνηση γενέθλιου χάρτη. Είναι δεδομένο ότι η εφαρμογή του αστρολογικού συμβολισμού σε συνθήκες πραγματικής ζωής προαπαιτεί όχι μόνο επαρκή γνώση απο - συμβολισμού, αλλά και την όσο το δυνατόν πιο ακριβή γνώση των στοιχείων εκείνων που συνθέτουν την κάθε ατομική ή συλλογική ( σε ή χωρίς εισαγωγικά ) πραγματικότητα.


Όλα τα παραπάνω βέβαια είναι τα καθαρά θεωρητικά "σωστά και πρέποντα" και αφορούν μια εξιδανικευμένη κατάσταση. Μια ιδανική συγκυρία η οποία όμως - ως συνήθως -συγκρούεται με μια πραγματικότητα που καλεί σε υποχωρήσεις και συμβιβασμούς.
Ο ερευνητής της αστρολογίας, και ιδιαίτερα ο ερευνητής της Πολιτικής Αστρολογίας, θα έρθει σύντομα αντιμέτωπος είτε με ανεπαρκή ή αμφίβολλα δεδομένα γεννήσεων και την επακόλουθη αδυναμία κατάστρωσης των ορθών ωροσκοπίων, είτε με την δυσκολία να παρακολουθήσει, κατανοήσει επαρκώς και καταγράψει με την απαιτούμενη αντικειμενικότητα την κάθε πτυχή ενός γοργά μεταλλασσόμενου, πολύμορφου και σε συνεχή εξέλιξη κοσμικού - πολιτικού "σκηνικού".

Επιστρέφοντας τώρα στο βασικό αντικείμενο της παρούσας ανάρτησης θα προχωρήσω σε μια συγκεντρωτική παράθεση των όποιων στοιχείων διαθέτω αυτή τη στιγμή σε σχέση με τους κρίσιμους χάρτες για την πολιτική ζωή στην Ελλάδα την περίοδο που διανύουμε.



Γενέθλιος Χάρτης Κώστα Καραμανλή
Η ιστοσελίδα της Βουλής όπως και πολλές άλλες αξιόπιστες πηγές πληροφόρησης δίνουν ως ημερομηνία γέννησης του Κώστα Καραμανλή την 14η Σεπτεμβρίου του 1956, και ως τόπο γέννησης την Αθήνα. Σε παλαιότερη ανάρτηση ( 5/5/2008 ) στο cosmo-BioLOGy, υπο τον τίτλο Ματιές στο χάρτη του Κώστα Καραμανλή, έχω προχωρήσει σε ανάλυση ενός γενέθλιου χάρτη ο οποίος καταστρώθηκε στη βάση μιας πληροφορίας την οποία βρήκα στην ιστοσελίδα astrotheme ( κλικ στο σύνδεσμο ), και η οποία δίνει ως ώρα γέννησης του Κ. Καραμανλή την 11η και 30 προ μεσημβρίας. Αργότερα έμαθα ότι η συγκεκριμένη πληροφορία είχε αρχικά πρωτοδημοσιευθεί στην astrodatabank της Lois Rodden, εδώ . Απο ότι βλέπετε στη συγκεκριμένη σελίδα αναφέρεται ως τόπος γέννησης η " Ayla Lavra '' ( Αγία Λαύρα? ) με συντεταγμένες που παραπέμπουν στο γνωστό μοναστήρι κοντα στα Καλάβρυτα το οποίο συνδέεται με την κήρυξη της Επανάστασης του 1821 (!). Ως πηγή της πληροφορίας αναφέρεται ο Κύπριος αστρολόγος Νίνος Κωνσταντίνου (για τον οποίο δεν γνωρίζω τίποτα ), ενώ την ώρα φαίνεται να την έχει δώσει ο ιδιος ο Κώστας Καραμανλής σε κάποια συνεντεύξη του στο ACT ( ? ) τον Απρίλιο του 2000... Μετά τα παραπάνω φίλες και φίλοι μπορείτε να καταλάβετε ότι η συγκεκριμένη πληροφορία μπορεί να αναφέρεται πράγματι σε κάτι , όμως μπορεί και να είναι απόλυτα παραπλανητική. Ο παρακάτω χάρτης έχει καταστρωθεί με βάση τη δεδομένη ημερομηνία και τόπο γέννησης και με ώρα γέννησης την 11η και 30 πμ. Χρησιμοποιήστε το χάρτη με κάθε επιφύλαξη.










Γενέθλιος Χάρτης Γιώργου Παπανδρέου

Η ιστοσελίδα της Βουλής όπως και πολλές άλλες αξιόπιστες πηγές πληροφόρησης δίνουν ως ημερομηνία γέννησης του Γιώργου Παπανδρέου την 16η Ιουνίου του 1952 και ως τόπο γέννησης το St. Paul στην Minnesota των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Δυστυχώς δεν υπάρχει καμμία αξιόπιστη πληροφορία για την ώρα γέννησης του Γιώργου Παπανδρέου και έτσι στο χάρτη που ακολουθεί, και ο οποίος έχει καταστρωθεί για την 12η μεσημβρινή της προαναφερόμενης ημερομηνίας , θα πρέπει να αγνοήσετε τις θέσεις Ωροσκόπου, Μεσουρανήματος όπως και την οικοθεσία των πλανητών. Θα πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη σας ότι εξαιτίας της πολύ γρήγορης κίνησης της Σελήνης η θέση της στη συγκεκριμένη μοίρα του Κριού είναι πιθανόν λανθασμένη. Εξαιτίας αυτού του γεγονότος έχω επίσης αποκλείσει και ολα τα μεσοδιαστήματα που σχετίζονται με τη Σελήνη απο τον εξωτερικό κύκλο των μεσοδιαστημάτων.





Γενέθλιος Χάρτης Νέας Δημοκρατίας
Το δεδομένο είναι ότι η Νέα Δημοκρατία ιδρύθηκε απο τον Κωνσταντίνο Καραμανλή την 4η Οκτωβρίου του 1974 στην Αθήνα. Σε κάθε περίπτωση ο Ήλιος είναι τοποθετημένος στο Ζυγό και η Σελήνη στο ζώδιο του Ταύρου. Απο την εποχή ακόμα της astrologia nova "κυκλοφορούσε" ως ώρα ίδρυσης η 12η και 13 μετά μεσημβρίας. Δεν γνωρίζω ούτε σε τι ακριβώς αναφέρεται αυτή η ώρα ούτε και ποιός την έχει καταγράψει, και δεν μπορώ ούτε να την επιβεβαιώσω ούτε να την απορρίψω. Αν κάποιος έχει περισσότερες πληροφορίες μπορεί να τις καταγράψει στα πεδίο με τα σχόλια. Σύμφωνα με αυτή την ώρα πάντως ο Ωροσκόπος της Νέας Δημοκρατίας είναι τοποθετημένος στην 22η μοίρα του Τοξότη, και το μεσουράνημα στην 11η μοίρα του Ζυγού σε σύνοδο με τον Ήλιο και τον Πλούτωνα.

Ενα ενισχυτικό ως προς την εγκυρότητα του χάρτη στοιχείο είναι το γεγονός ότι ο τόσο ο νυν Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής όσο και ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος Λεύτερης Ζαγορίτης έχουν τον Ήλιο τους τοποθετημένο στην 22η μοίρα της Παρθένου σε σύνοδο δηλ με την ακμή του 10ου οίκου στο σύστημα διαίρεσης οίκων της προτίμησης μου ( Equal ) στον χάρτη της Νέας Δημοκρατίας που παραθέτω πιο κάτω. Όσο περίεργο και αν ακούγεται οι δύο "κεφαλές" του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας σήμερα έχουν γεννηθεί ακριβώς την ίδια μέρα, στις 14 Σεπτεμβρίου του 1956. Την ίδια Ηλιακή τοποθέτηση ( 21η/22η Παρθένου) έχουν επίσης ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος και σύμβουλος του Κώστα Καραμανλή Θόδωρος Ρουσόπουλος ( γεννημένος στις 13 Σεπτεμβρίου του 1963 ), αλλά και ο βουλευτής Κώστας Κουκοδήμος ( γέννηση 14 Σεπτεμβρίου του 1969 ). Θα παρατηρήσατε, αγαπητοί φίλοι και φίλες, ότι και τα 4 αυτά πρόσωπα είτε λόγω της θέσης τους ( Καραμανλής - Ζαγορίτης ) είτε λόγω της εμπλοκής τους σε σκάνδαλα ( Ρουσόπουλος - Βατοπαίδι, Κουκοδήμος - "σκάνδαλο Ζαχόπουλου' ) πέρασαν πολύ δύσκολες στιγμές τα δύο τελευταία χρόνια βιώνοντας την επαφή της διελαυνουσας αντίθεσης Κρόνου στην Παρθένο και Ουρανού στους Ιχθείς με την Ηλιακή τους τοποθέτηση με ιδιαίτερη θα έλεγα σφοδρότητα.




ΠΑΣΟΚ : Στο στόχαστρο των πλανητών της 11ης Μαρτίου 2008.

Γενέθλιος Χάρτης ΠΑΣΟΚ


Το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα ιδρύθηκε απο τον Ανδρέα Παπανδρέου την 3η του Σεπτέμβρη του 1974. Σε κάθε περίπτωση ο Ήλιος είναι τοποθετημένος στο ζώδιο της Παρθένου και η Σελήνη σε αυτό των Ιχθύων. Σε σχέση με την εγκυρότητα του χάρτη που παραθέτω πιο κάτω θα παραθέσω ένα απόσπασμα από την ανάρτηση υπο τον τίτλο


" Η ιδρυτική διακήρυξη του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος παρουσιάστηκε απο τον Ανδρέα Παπανδρέου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας τις μεσημεριανές ώρες της 3ης Σεπτεμβρίου του 1974. Το δεδομένο είναι ότι δεν υπάρχει καταγεγραμμένη ιστορική μαρτυρία με την ακριβή ώρα της προσφώνησης της ίδρυσης του απο τον Ανδρέα Παπανδρέου. Παρόλαυτα υπάρχει ένα ωροσκόπιο, αρκετά γνωστό στους αστρολογικούς κύκλους, το οποίο αποδέχεται ως "ώρα γεννήσεως" την 12η και 50 λεπτά μ.μ Παρά το γεγονός του ότι θεωρώ ότι η ώρα αυτή είναι πολύ πιθανόν προιόν εργασίας "διόρθωσης ωροσκοπίου" απο κάποιον άγνωστο μου αστρολόγο, και δεν αναφέρεται σε κάποια πληροφορία "απο μέσα", χρησιμοποιώ τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή κυρίως γιατί με το πέρασμα του χρόνου ο γενέθλιος χάρτης που προκύπτει απο αυτή έχει αποδειχθεί εξαιρετικά ακριβής και διαφωτιστικός. Με μια ματιά πχ μπορείτε να δείτε την απόσταση των 7 μοιρών ανάμεσα στο γενέθλιο Ήλιο (11η Παρθένου) και το Μεσουράνημα (18η Παρθένου). Η θριαμβευτική εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ επτά χρόνια μετά την ίδρυση του (18/10/1981), όταν ο Ήλιος από πρόοδο ήρθε σε όψη συνόδου με το Μεσουράνημα, δείχνει να τον επιβεβαιώνει πανηγυρικά. Η δεύτερη εξίσου θριαμβευτική επάνοδος του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία (10/10/1993) συμπίπτει επίσης με την παρουσία της πρ.Αφροδίτης στην ίδια μοίρα της Παρθένου (18η). Η τρομερή φθορά του ΠΑΣΟΚ, (ως συνέπεια κυρίως του "σκανδάλου του Χρηματιστηρίου" την περίοδο 1999-2001), συμπίπτει με το τετράγωνο του πρ. Μεσουρανήματος (16η-17η Ζυγού) προς τον γενέθλιο Κρόνο (17η Καρκίνου), ενώ το ΠΑΣΟΚ χάνει οριστικά την εξουσία στις 7 Μαρτίου του 2004 την εποχή που το πρ.Μεσουράνημα (19η Ζυγού) τετραγωνίζει τον πρ.Κρόνο (19η Καρκίνου). "











Χάρτης Εκλογών 4ης Οκτωβρίου 2009
Η εκλογική διαδικασία ξεκινά την 7η πρωινή και ο χάρτης που δημοσιεύω στη συνέχεια έχει καταστρωθεί με βάση αυτή ακριβώς την ώρα. Η έναρξη της εκλογικής διαδικασίας συμπίπτει σχεδόν με την ολοκλήρωση της Πανσελήνου η οποία λαμβάνει χώρα την ίδια μέρα στην 12η μοίρα στον άξονα Ζυγού - Κριού. Άστρολογικά είναι πάρα πολύ ενδιαφέρον ότι αυτή η Πανσέληνος επηρρεάζει ιδιαίτερα το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας αφού συμβαίνει κατά μήκος του άξονα Μεσουρανήματος/Ναδίρ στο ωροσκόπιο της ίδρυσης της, ενώ βρίσκεται και σε σχεδόν τέλεια σύνοδο με τον Ήλιο της. Το τελευταίο φυσικά συμβαίνει επειδή ο Κώστας Καραμανλής αποφάσισε η ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών να συμπέσει με τα 35α γενέθλια απο την ίδρυση του κόμματος της Ν. Δημοκρατίας.

Ο χάρτης των εκλογών τώρα καθαυτός έχει ένα ιδιαίτερα "αρνητικό χρώμα" αφού η Πανσέληνος όχι μόνο λαμβάνει χώρα στον φυσικό άξονα των σχέσεων Κριού - Ζυγού, αλλά είναι τοποθετημένη και στον άξονα 1ου - 7ου οίκων του ωροσκοπίου ενεργοποιώντας μάλιστα το πολύ "επιθετικό" μεσοδιάστημα Άρη/Πλούτωνα.
Η αντίθεση Κρόνου και Ουρανού είναι τοποθετημένη στον άξονα 6ου-12ου οίκων του χάρτη των Εκλογών και είναι ιδιαίτερα ενισχυμένη απο την εκεί παρουσία του Ερμή ο οποίος σχηματίζει μια σχεδόν τέλεια αντίθεση με τον Ουρανό και μια ανοιχτή σύνοδο με τον Κρόνο. Κρόνος ο οποίος "θερίζει" κυριολεκτικά εκείνες τις ημέρες όντας ιδιαίτερα ενισχυμένος απο το γεγονός ότι κινείται πολύ κοντά στη μοίρα κατά την οποία θα λάβει χώρα η Νέα Σελήνη της 18ης Σεπτεμβρίου ( 25η και 59 λεπτά Παρθένου ). Η ημέρα ευνοεί ιδιαίτερα τις πικρόχολες και σοκαριστικές δηλώσεις, τις "κακές εκπλήξεις", τις ξαφνικές λεκτικές επιθέσεις "απο το πουθενά", τις σοκαριστικές ειδήσεις και πληροφορίες, την παράλογα σκληρή και αναλυτικά αδυσώπητη κριτική, την "αταξία" και σύγχυση στο λόγο, τις ξαφνικές επιταχύνσεις/επιβρανδυνσεις στη ροή των πληροφοριών, ενω η έμφαση στους άξονες 6ου-12 και 1ου - 7ου υποδεικνύει την εμφάνιση στο προσκήνιο των "κρυφών εχθρών", ανθρώπων δηλ. που υπονομευούν τις προσπάθειες τρίτων με "παρασκηνιακό τρόπο".




Φίλες και φίλοι, αυτά για σήμερα. Όταν βρώ τον απαιτούμενο χρόνο ( μάλλον το ερχόμενο Σ/Κύριακο ) θα κοιτάξω πιο αναλυτικά τους χάρτες και θα προχωρήσω στη δημοσιεύση των όποιων συμπερασμάτων μου. Το αφιέρωμα στην Κύπρο θα συνεχιστεί βέβαια κάποια στιγμή μετά τις εκλογές.
η συνέχεια εδώ ----> Εθνικές Εκλογές 4ης Οκτωβρίου 2009 ( μέρος 2ον ) - Το "φάντασμα" του Ουρανού...

5 comments:

Alexandra said...

Ηρακλη, επανηλθες δριμυτερος! Μπραβο για την αναλυση και καλη συνεχεια!

Heracles V. said...

Αλεξάνδρα σε ευχαριστώ πολύ για το ξανα - ξανα - καλωσόρισμα...όλο χάνομαι έτσι? Δεν ήμουν έτσι πιο παλιά πάντως. Πρέπει να είναι η προοδευμένη μου σελήνη που κινείτε στο 12ο γενέθλιο μου, τα 2 τελευταία χρόνια... Πάντως σε 3 μήνες μπάινει στον 1ο μου...είμαι περίεργος να δω αν αυτη η αλλαγή θα με απαλλάξει απο τη διάθεση "απόσυρσης" που με έχει κατακλύσει τον τελευταίο καιρό.

Καλό φθινόπωρο σου εύχομαι.

gogo-girl said...

Τα πολλά λόγια είναι φτώχια.
Καταπληκτική δουλειά, ολοκληρωμένη παρουσίαση, εύληπτο το μήνυμα και αδιαμφισβήτητα τα συμπεράσματα. Ευχαριστούμε τα μάλλα.

Heracles V. said...

gogo-girl ! χαίρομαι πολύ που βλέπω ότι με διαβάζεις !

Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια..και περισσότερο για τον χαρακτηρισμό "εύληπτο"..ο οποίος για κάποιο μυστήριο λόγο μου άρεσε ιδιαίτερα.

Να σαι πάντα καλά και πάντα κεφάτη !

Heracles V. said...

όπου και να πας, όπου και να είσαι τώρα...

Θα σε θυμόμαστε για πάντα...

Ηρακλής