Monday, October 12, 2009

Βεδική Αστρολογία *** Ανάλυση πρόβλεψης βουλευτικών εκλογών 2009 ( από την guruplanet )

Φίλες και φίλοι το κείμενο που θα διαβάσετε στη συνέχεια ανήκει σε ερασιτέχνη αστρολόγο της Βεδικής η οποία δημοσιεύει υπο το ψευδώνυμο guruplanet. Η guruplanet δημοσίευσε τις προβλέψεις της για τις Εθνικές Εκλογές του Οκτωβρίου στο Ελληνικό φόρουμ του astrodiest. Οι προβλέψεις ήταν ξεκάθαρες, διατυπώθηκαν με εντυπωσιακή βεβαιότητα, στη βάση μιας πολύ συγκεκριμένης μεθοδολογίας ( και αυτό είναι το πιο σημαντικό για μένα) , απο ένα τακτικό μέλος των εκεί συζητήσεων ( επίσης πολύ σημαντικό), και τελικά αποδείχθηκαν απόλυτα ακριβείς. Η guruplanet με βεβαιότητα και σαφήνεια πρόβλεψε μεγάλη νίκη του ΠΑΣΟΚ και, όχι απλώς ήττα, αλλά συντριβή της Νέας Δημοκρατίας.

Αφού επιβεβαίωσα ότι όλα τα παραπάνω είναι σωστά, ζήτησα απο την guruplanet να γράψει ένα άρθρο για το cosmo-biology εξηγώντας την μεθοδολογία της πάνω στη Βεδική Αστρολογία, καθώς και τη διαδικασία μέσω της οποίας οδηγήθηκε με τόση σιγουριά στην πρόβλεψη την οποία διατύπωσε. Η φίλη guruplanet δέχτηκε, και την ευχαριστώ πολύ γιαυτό.

Το άρθρο το οποίο θα διαβάσετε στη συνέχεια λοιπόν ανήκει στην guruplanet και πιστεύω ότι θα ικανοποιήσει απόλυτα τους φίλους και φίλες με γνώσεις Βεδικής αστρολογίας. Ταυτόχρονα μπορεί να αποτελέσει και κίνητρο για κάποιους άλλους να δείξουν περισσότερο ενδιαφέρον για αυτη την "άλλη Αστρολογία". Τουλάχιστον για εμένα προσωπικά που, όπως φαντάζομαι πολλοί απο σας, δεν έχω ιδέα απο Βεδική, λειτούργησε με αυτόν ακριβώς τον τρόπο.

Heracles V.



Βεδική Αστρολογία - Ανάλυση πρόβλεψης βουλευτικών εκλογών 2009 ( από την guruplanet )
Η βεδική αστρολογία μελετά τις κινήσεις και τους σχηματισμούς των πλανητών στο αστρικό στερέωμα και βάση των sidereal θέσεων των πλανητών , μεταφρασμένο ως αστρικό στα ελληνικά . Οι αστρικές θέσεις διαφέρουν από αυτές που καταγράφονται στα δυτικά ωροσκόπια κατά περίπου 23 μοίρες, φαινόμενο γνωστό ως ayavamsa. Aυτες οι 23 και κάτι μοίρες αντιπροσωπεύουν τη μετατόπιση της εκλειπτικής από το αρχικό σημείο 0 του Κριού.


Στην πρόβλεψη που έκανα σχετικά με τα αποτελέσματα των εκλογών , κατά γενική ομολογία σωστή , αυτές οι τροποποιημένες θέσεις των πλανητών υπήρξαν μείζονος σημασιας. Ουσιαστικα δεν χρησιμοποίησα προωθημένες τεχνικές και σε πολύ λίγες περιπτώσεις έκανα αναφορά σε γωνίες ή υποθετικούς πλανήτες ή μεσοδιαστήματα ή σημαντικές μοίρες. Απλά κατέγραψα τις πλανητικές θέσεις και τους πλανητικούς συνδυασμούς όπως αυτές προέκυπταν στους χάρτες των υποψήφιων και στους χάρτες των γεγονότων , ( ομιλία στη ΔΕΘ , debate και αυτή καθεαυτή την ήμέρα της εκλογικής αναμέτρησης) . Κάποιες αναφορές έκανα σε πλανητικές περιόδους , μια ειδική τεχνική της βεδικής και σε κάποιες ‘γιόγκα ΄, συνδυασμούς πλανητών που λειτουργούν σε αυτή την περίπτωση σαν φορείς των οίκων που αντιπροσωπεύουν.
Σχετικός σύνδεσμος : Ελληνικό φόρουμ astrodiest - topic : ΑΣΤΡΙΚΟ,debate

Ξεκινώντας από τους χάρτες των υποψηφίων , παρατήρησα ότι ο χάρτης του κυρίου Καραμανλή , Ήλιος , Δίας στον ενδέκατο οίκο του Λέοντα εμπεριείχε πολλά στοιχεία ‘επικοινωνιακής φούσκας ΄ που επρόκειτο να δοκιμαστούν στις επερχόμενες διελεύσεις , πρόβλεψη που έγινε στο astrodienst site για τις εκλογές του Ιουνίου. Ο πρωθυπουργός με ωροσκόπο Ζυγό , και Κρόνο Ραχου στον δεύτερο οίκο , όπου δεύτερος οίκος στη βεδική ευρύτερη οικογένεια και οικογενειακή παράδοση , έλαβε την εξουσία μέσα από αυτά τα μέσα ( ο Κρόνος θεωρείται δυνατά ευεργετικός πλανήτης για τον ωροσκόπο του Ζυγού ), και μέσω της εκπληκτικής προσωπικής παρουσίας ( Ήλιος σε έξαρση, με Δια στο Λιοντάρι), ετοιμολογίας και γλωσσικής δεξιοτεχνίας ( Ερμής στην Παρθένο). Η δύσκολη όμως διέλευση του Κρόνου στο Λέοντα την προηγούμενη χρονιά κατέρριψε αυτού του τύπου μορφές εξουσίας και δημιούργησε με την είσοδο του Κρόνου στην Παρθένο τις προϋποθέσεις για μια καινούργια μορφή εξουσίας βασισμένη στις αρχές της Παρθενου. Ας μην ξεχνάμε ότι το Λιοντάρι εκφράζει την άρχουσα τάξη ενώ ο Κρόνος που δουλεύει καλυτέρα στην Παρθένο από ότι στο Λέοντα την εργατικη. Βεβαια η ανάλυση του χάρτη του τέως πρωθυπουργού δεν εξαντλείτε εδώ , υπάρχει λεπτομερέστερη ανάλυση στο topic : debate πολιτικών αρχηγών .
Σημειωτέον ότι ο κυβερνήτης του κυρίου Καραμανλή , η Αφροδίτη στον 10 οίκο , είναι κύριος του 1,8 που προειδοποιεί ότι με τις κατάλληλες προϋποθέσεις στην πλανητική της περίοδο μπορούσε να οδηγήσει σε πλήρη κατάρρευση , χαρακτηριστικά του 8. Και όντως ο κύριος Καραμανλής , διερχόμενος μια περίοδο Κετου , όλο περίπου το 2009 , οπού γνώρισε τις μεγαλύτερες ταπεινώσεις της πολιτικής του καριέρας πέρασε από τα μέσα περίπου Σεπτέμβρη στην περίοδο αυτής της μοιραίας Αφροδίτης.


Όσων αφορά το χάρτη του κυρίου Παπανδρέου , είχε ένα χάρτη λιγότερο εντυπωσιακό από τον αντίπαλο του , για αυτό και πάντα σε σύγκριση μαζί του χαρακτηριζόταν ως ‘λίγος ‘, εναρμονιζόταν όμως πλήρως με τις απαιτήσεις των καιρών . Ωροσκόπος Παρθένος με Ήλιο στον δέκατο οίκο των δίδυμων , Κρόνο στον πρώτο οίκο της Παρθένου , και Σελήνη στους Ιχθείς ( Αναφέρω μόνο τα βασικά στοιχεία για να μην μακρυγορω, εκτενεστερη αναφορά γίνεται στο site)


Eφόσον λοιπόν είχα ήδη αυτά τα στοιχεία στα χέρια μου, παρατήρησα ότι την επομένη της εισόδου του Κρόνου στην Παρθένο, προκηρύχτηκαν εκλογές .Ο Κρόνος, κομιστής εξουσίας για τον κύριο Καραμανλή μετατοπιζόταν στο δωδέκατο οίκο του, ενώ για τον κύριο Παπανδρέου σε σύνοδο με τον κυβερνήτη του από Ήλιο και Ωροσκόπο, στο πιο φιλικό ζώδιο της Παρθένου και ευνοούμενος από τον κυβερνήτη του σε έξαρση τον έφερνε κοντύτερα στην εξουσία.




Στην ανάλυση του χάρτη της ομιλίας στην ΔΕΘ , ( υπάρχει στο site ),το πιο εντυπωσιακό στοιχείο ήταν η παρουσία της Πανσελήνου απέναντι από το Ήλιο του κυρίου Καραμανλή στο ζώδιο του Υδροχόου , ένα ακόμα ζώδιο του Κρόνου που σηματοδοτούσε τη μετάθεση εξουσίας από τον Λέοντα σε άλλες κοινωνικές δομές . Φυσικά υπήρχαν και αλλά στοιχεία που παρατίθενται στο αντίστοιχο site . Παρομοια ήταν και τα ευρήματα για τις δυο τηλεμαχίες , πάντα σε σχέση με τους δυο αρχηγούς, ανέτειλαν οι Ιχθείς με αντίστοιχη ευνοϊκή σελήνη που αναδείκνυαν το ελπιδοφόρο και ιδεαλιστικό μήνυμα του κυρίου Παπανδρέου , στη συνείδηση του κόσμου, ενώ η εκφραστική και γλωσσική δεινότητα του κυρίου Καραμανλή δεν έβρισκε το σωστό αποδεκτή.




Κορύφωση βεβαία , για την επερχόμενη συντριβή του κόμματος της ΝΔ , άρρηκτα συνδεδεμένου με την τύχη του αρχηγού της, αποτέλεσε ο χάρτης της ημέρας της εκλογικής αναμετρησης. Παντοδυναμη πανσέληνος στους Ιχθείς σε πλήρη ταύτιση με την γενέθλια Σελήνη του κυρίου Παπανδρέου στον έβδομο οίκο του, ο κόσμος αποδέχεται τις ιδέες του και τον βλέπει σαν διέξοδο στις πιέσεις που υφίσταται με τόσους πλανήτες στην Παρθένο.
Η ακριβέστατη πρόβλεψη της guruplanet όπως ακριβώς διατυπώθηκε στο Ελληνικό φόρουμ του astrodiest
στους ακόλουθους συνδέσμους :


Ο χάρτης για την έναρξη της διαδικασίας των Εθνικών Εκλογών σύμφωνα με την Βεδική Αστρολογία

Υπήρχε επίσης μια Vipareeta Raja Yoga στον πρώτο οίκο που αντιπροσώπευε το πρώτο κόμμα , με ωροσκόπο και πάλι Παρθένο που ανέτειλε την ώρα έναρξης της εκλογικής διαδικασίας Vipareeta που αφορά τους κυρίους των ογδοου,δωδεκατου η και έκτου οίκου σε σύνοδο στον πρώτο οίκο , μεταφράζεται ως νίκη του πρώτου κόμματος με ταυτόχρονη συντριβή του αντίπαλου, γιόγκα που απολάμβανε την πλήρη αποδοχή της Πανσελήνου από τον έβδομο οικο. Ας σημειώσουμε εδώ ότι στη βεδική η σελήνη θεωρείται κακεργέτης στη χάση της , η όταν βρίσκεται σε πτώση . Γίνεται δε ευνοϊκή στο γέμισμα και φυσικά όταν δεν είναι προσβαλλόμενη, κατά συνέπεια, στην πανσέληνο ,σε ευνοϊκό ζώδιο και χωρίς παρεμβολές θεωρείται πολύ δυνατή. Υπήρχε και άλλη μια δυνατή γιόγκα που αφορούσε σύνοδο ενάτου και δεκάτου οίκου , κομιστές εξουσίας στο δυσοίωνο δωδέκατο οίκο από ωροσκόπο και έκτο από σελήνη ,στο Λέοντα που μεταφραζόταν πάλι ως μετάθεση εξουσιας. Εκτενέστερη ανάλυση με εμπλοκή και άλλων πλανητών που συνέδραμαν στην εκδήλωση αυτής της τάσης υπάρχει στο topic του ελληνικού φόρουμ στο astrodiest.com υπο τον τίτλο Βεδικο.Εκλογες 2009 ,οπου γραφω με το ψευδωνυμο guruplanet.


Όπως βλέπεται η τελική πρόβλεψη προήρθε από απλή παρακολούθηση των ουρανίων συνθηκών και επαναλαμβανόμενων μοτίβων που προδίκαζαν το τελικό αποτελεσμα. Πολλες φορές οι συνθήκες και τάσεις του ουρανού δεν είναι τόσο έκδηλες οπότε η Βεδική επιστρατεύει και αλλά εργαλεία πρόβλεψης που όμως προϋποθέτουν απόλυτη ακρίβεια χρονικής οριοθέτησης , όπως τα dimensional charts στις περιπτώσεις της διερεύνησης των χαρτών των αρχηγών ,για παράδειγμα , εάν όμως ο γενέθλιος χάρτης παρέχει επαρκή στοιχεία μπορεί να βασιστεί σε αυτά αν και είναι σε κάποιες περιπτώσεις είναι παρακινδυνευμένο.


Ελληνικό φόρουμ astrodiest : topic : Εκλογες 2009 Βεδικη

Σε αυτή τη μελέτη χρησιμοποίησα τα βιβλία των :

BV Raman: How to Judge a Horoscope, 300 important combinations in Vedic Astrology.


K.K Pathak :Advance Study of Vishmottari Dasha
Aspects in Vedic Astrology by Gopesh Kumar
Διαλέξεις του Sam Geppi μέσω Διαδικτύου

Άρθρα των Komilla Sutton , Visti Larsen, Barbara Lama Pijan στο διαδίκτυο.

EBooks όπως η Brihat Parashatra stotra και Eastern astrology for Western minds.

4 comments:

Anonymous said...

Kαλημερα!
(πανε τα χιονια,
βγηκε ηλιος. Κλαψ ,μπλα, μπλα..κλπ).

Διαφωτιστικη και εκτενης η αναλυση, αν και στην βεδικη αστρολογια ενα επιπολαιο περασμα εχω κανει. Παρ ολα αυτα ειναι τοσο "επαγγελματικα " γραμμενο το αρθρο, που θα επρεπε να αναρτηθει σε καθε σοβαρο φορουμ αστρολογιας και οχι μονο εδω!

Gutenmorgen!

Alexandra said...

Τα συγχαρητηρια μου στη Γκουρου και απο εδω στο μπλογκ του Ηρακλη.
Συγχαρητηρια λοιπον για την καταπληκτικη αναλυση αλλα και για το κινητρο που μας εδωσες να ενδιαφερθουμε για την Ινδικη Αστρολογια.
Καλη συνεχεια και παντα επιτυχιες!

Heracles V. said...

Ματίνα όταν χαθεί και ο ήλιος να δεις κλάμα...lol

Πραγματικά πολύ καλη η δουλεια της φίλης guruplanet και φυσικά και αξίζει να αναρτηθεί και αλλού. Φαντάζομαι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επίσης να ζητησουν την άδεια της guruplanet για αναδημοσίευση.

Αλεξάνδρα, το φόρουμ σου αναδεικνύει μεγάλα ταλέντα τελικά. Πάντα επιτυχίες στη φίλη μας τη guru λοιπόν !

gogo-girl said...

Πολυ ωραια μαζευτηκε το υλικο της σοκαριστικά σωστης προβλεψης της guruplanet, η οποία πιστευω οτι θα πηγαινε πολυ πιο μακριά αν η guru ειχε συνομιλητες στα θεματα που ανοιγε, δυστυχως ομως στο forum (και πιστευω οχι μονο στο συγκεκριμενο) δεν κυκλοφορουν γνώστες της ινδικης αστρολογιας που θα μπορουσαν να παιξουν πινγκ πονγκ :-)

Και απο εδω συγχαρητηρια στην guruplanet και καλη συνεχεια!