Sunday, October 25, 2009

Μαγικές και ψυχικές δυνάμεις και ικανότητες στον αστρολογικό χάρτη ( του Δημήτρη Σ. )

Σε κάποια Ωροσκόπια υπάρχουν ιδιαίτερες μαγνητικές, θεραπευτικές, "μαγικές", μαντικές, τηλεπαθητικές, διαισθητικές, ακόμα και υπνωτιστικές ικανότητες. Συχνά οι ίδιες δυνάμεις υπάρχουν σε ψυχές που είναι καλλιτεχνικά προικισμένες, γι'αυτό παρατηρούμε, όχι σπανίως, διάμεσα, διορατικοί, ψυχικοί να διαθέτουν ταυτόχρονα καλλιτεχνικά ταλέντα. Δύσκολα θα μπορούσε κάποιος θετικός επιστήμονας, ένας μαθηματικός ή ένας φυσικός να δουλέψει ως διάμεσο ή να αναπτύξει τις δυνάμεις που υπάρχουν μέσα του, όχι επειδή δεν τις διαθέτει, αλλά γιατί πολύ απλά δεν αποδέχεται καν την ύπαρξη τους. Αυτό δεν σημαίνει ότι ένας άνθρωπος με τετράγωνη λογική είναι αναίσθητος και ανίκανος να ανοιχτεί στο Υπερβατικό, αλλά δεν είναι ό,τι πιο συνηθισμένο.

Τα φαινόμενα τηλεπαθείας για παράδειγμα, όπως και κάθε άλλο "χάρισμα" δεν μπορούν να εκτελεστούν κατά παραγγελία και με λογική, όπως δεν εκτελείται κατά παραγγελία μια καλή έμπνευση. 'Ολα αυτά είναι πηγαία φαινόμενα. Αυτό το κατανοούν κυρίως οι Αστρολόγοι εκείνοι που διαβάζουν τον χάρτη ψυχικά και όχι διανοητικά. Υπάρχουν βεβαίως και οι άλλοι, οι Ουράνιοι, που για αυτούς ακόμα και η πρόγνωση του μέλλοντος είναι μαθηματικά και συνυπολογισμός δεδομένων.

Υπάρχουν αρνητικές αλλά και θετικές δυνάμεις στους τομείς του Αποκρυφισμού, καλή κι κακή χρήση. Πολλοί παλαιοί Αστρολόγοι πίστευαν ότι η ισχύς των θετικών δυνάμεων εξαρτάται από τον Κρόνο στο χάρτη, ενώ η ισχύς των αρνητικών από τη Σελήνη. Οι όψεις Σελήνης/Κρόνου δείχνουν κατά τη γνώμη μου τη λογικότερη χρήση των μαγικών δυνάμεων ή η την πλήρη απόρριψη της ύπαρξής τους. Ο Vehlow μάλιστα, τα γραπτά του οποίου εκτιμώ ιδιαίτερα, πίστευε ότι ο Κρόνος στις εξάρσεις του ή επάνω στον 'Ηλιο είναι ιδιαίτερα υποστηρικτικός της όποιας μαγείας. Πίστευε επίσης ότι την εποχή που ο Κρόνος κάνει διέλευση από τον 'Ηλιο ή από άλλα σημαντικά σημεία, το άτομο παίρνει κάποιου είδους "μαγική μύηση". Αυτή η άποψη στηρίζεται πιθανόν στο γεγονός ότι την εποχή που ο Κρόνος είναι σε σύνοδο με τον 'Ηλιο ή τη Σελήνη, ο άνθρωπος επιδεικνύει τρομακτικές δυνάμεις αυτοπειθαρχίας και θέλησης, παρά τα όσα αντίθετα έχουν γραφτεί επάνω σε αυτό το θέμα, δυνάμεις που είναι απαραίτητες για την άσκηση της όποιας "μαγείας".


Μια από τις μοίρες που συμβολίζει τη μαγεία είναι η 3η μοίρα του Ταύρου ή αλλιώς "θρόνος της 'Ισιδας". Σε άπειρους "καλλιτεχνικούς" χάρτες συναντούμε επισης ψυχές προικισμένες για το Απόκρυφο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο κάθε καλλιτεχνικός χάρτης είναι οπωσδήποτε ανοιχτός και πρόθυμος να δεχθεί τις αόρατες, σκοτεινές ή ανεξερεύνητες δυνάμεις, οπωσδήποτε όμως ένας καλλιτέχνης στην ψυχή είναι πάντα δεκτικότερος να αποδεχθεί από την Αστρολογία μέχρι την μαγεία και τον Αποκρυφισμό.Μια ιδιαίτερη προδιάθεση δίνει η τοποθέτηση πλανητών στους "μυστικιστικούς οίκους" κατά J.Vehlow, δηλαδή στον 4ο, 6ο, 8ο, 9ο και 12ο οίκο. 'Ενας Ποσειδώνας στον 4ο ή στο 12ο, μια Σελήνη στον 12ο ή στον 9ο, ακόμα καλύτερα εάν σχηματίζουν όψεις με συγκεκριμένους πλανήτες. Ακόμα, η ψυχή είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη όταν τα μυστικιστικά - εσωτεριστικά ζώδια, δηλαδή Καρκίνος, Παρθένος, Σκορπιός, Τοξότης, Αιγόκερως, Υδροχόος και Ιχθείς κατά Vehlow πάντα, βρίσκονται σε εξέχουσα θέση στο χάρτη. Πολύ συχνά συναντούμε αυτά τα ζώδια είτε στον Ωροσκόπο, είτε ως ηλιακά ζώδια, είτε τη Σελήνη να βρίσκεται σε ένα από αυτά. Είναι επίσης πολύ συχνό το φαινόμενο, ο κυβερνήτης του 1ου οίκου να σχηματίζει κάποια δυνατή όψη με Πλούτωνα, Ποσειδώνα, ακόμα και με τον Κρόνο, που την εποχή των παλιών Αστρολόγων θεωρείτο ο πλανήτης του μάγου σε αντίθεση με τα νεώτερα χρόνια που οι άνθρωποι τείνουν να θεωρούν πλανήτη του μάγου τον Πλούτωνα.

Για τα προφητικά χαρίσματα αντιθέτως, αποδίδουμε τον Δία σε εξέχουσα θέση στο χάρτη καθώς και το ζώδιο του Τοξότη. 'Ενας Ερμής σε έξαρση δεν πρέπει να εκπλήσσει, ειδικά σε περιπτώσεις που οι άνθρωποι έχουν καταλάβει ότι η διαίσθηση δεν είναι παρά μία ανεπτυγμένη μορφή λογικής, ανάλυσης και σύνθεσης που προυποθέτει τρομακτική ταχύτητα και ένα γερό μυαλό. Ο Vehlow γράφει ακόμα ότι ο 'Ηλιος ή ο 'Αρης στον 1ο οίκο ή στον 6ο οίκο είναι πάρα πολύ θετικός για θεραπευτικές δυνάμεις που έχουν να κάνουν με τον μαγνητισμό, ότι αυτοί οι άνθρωποι διαθέτουν μια ιδιαίτερα αυξημένη ζωτική και μαγνητική ενέργεια με την οποία μπορούν να κυριαρχούν ευκολότερα στο περιβάλλον. Η Αφροδίτη σε σύνδεση με "μυστικά" ζώδια και πλανήτες, ειδικά εάν συμμετέχει και ο Ποσειδώνας, μπορεί να δώσει αυτό που ανέφερα στην αρχή, δηλαδή τον καλλιτέχνη - μυστικιστή. Προσωπικά θεωρώ τους τελευταίους αυτό που ο λαός λέει "αλλαφροίσκιωτους".

Θα ήθελα τέλος κλείνοντας, να αναφέρω μόνο κάποιες από τις όψεις που θεωρώ ότι προδιαθέτουν ιδιαίτερα σε ψυχικές δυνάμεις. Η όψη Σελήνης/Ποσειδώνα για όσους αναπτύσσουν ψυχικά χαρίσματα σε συνδυασμό με τρομακτική ευαισθησία. Η όψη Σελήνης/Πλούτωνα για τους ψυχικούς και εκείνους που διαθέτουν αυτό που ονομάζουμε "ψυχομετρία".
Οι όψεις Ουρανού/Ποσειδώνα ιδίως σε επαφές με τα φώτα, που αντιστοιχούν στα διάμεσα (Ποσειδώνας), αλλά και σε εκείνους που γίνονται δεινοί ερευνητές των λεγόμενων "οριακών τομέων της γνώσης, καθώς και της Επιστήμης της Παραψυχολογίας (Ουρανός). Οι όψεις Ερμή/Ποσειδώνα που σύμφωνα με τον Baldur Ebertin δείχνουν εκείνους που διαθέτουν πολύ συχνά την 6η αίσθηση. Οι όψεις Πλούτωνα/Ωροσκόπου που αντιστοιχούν σ'εκείνους που αναπτύσσουν μαγικές-υπνωτικές δυνάμεις και οι όψεις Πλούτωνα/Αφροδίτης σ'εκείνους που εμπλέκονται με σεξουαλική μαγεία, ταντρικές τεχνικές και συναφείς τομείς.

Πηγή : blog Αστρικό Φώς

Συγγραφέας : Δημήτρης Σ.

2 comments:

Alexandra said...

Katapliktiko Dimitri, fabulous!!

Heracles V. said...

Δημήτρη, σε ευχαριστώ για το εξαιρετικό σου άρθρο και σου εύχομαι Χρόνια Πολλά και απο δω.