Tuesday, November 15, 2011

Αστρολογική ανάλυση της Διακυβέρνησης Παπαδήμου ( πρώτο μέρος )

Φίλες και φίλοι καλησπέρα σας,

η σημερινή μας ανάλυση έχει ως θέμα της την ανάληψη της προεδρίας της Κυβέρνησης απο τον κ. Λουκά Παπαδήμο αλλά και το κυβερνητικό σχήμα που προέκυψε μετά απο την απόφαση των αρχηγών των τριών κομμάτων ( Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα, Νέα Δημοκρατία, και Λαικός Ορθόδοξος Συναγερμός ) να δώσουν - έστω  με τον τρόπο που την έδωσαν - τη συγκατάθεση τους για τη δημιουργία μιας μορφής συγκυβέρνησης.



 Η τελετή της ορκομωσίας είχε αρχικά ορισθεί για την 14:00 της 11ης Νοεμβρίου για να αναβληθεί και  τελικά να μετατεθεί χρονικά για τις 16:00 της ίδιας ημέρας. Οι έμπλοκές στις διαπραγματευσεις μεταξύ των κομμάτων αλλά και οι ιδιαίτερα πιεστικές συνθήκες κάτω απο τις οποίες σχηματίστηκε αυτή η κυβέρνηση λίγο έλειψε να οδηγήσουν και σε νέα αναβολή αφού το κυβερνητικό σχήμα ανακοινώθηκε ακριβώς στις 16:00, την ώρα δηλ που είχε ορισθεί η έναρξη της ορκομωσίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι το δεύτερο μέρος της τελετής, αυτό της ορκομωσίας των υπουργών, καθυστέρησε επίσης  επειδή δεν είχαν ετοιμασθεί οι ...πάπυροι που υπογράφουν τα μέλη της νέας κυβέρνησης μετά την λήξη της ορκομωσίας...



 σημ Αν κάνετε τον κόπο να καταστρώσετε το χάρτη για την 16:00 της 11/11 θα διαπιστώσετε ότι ο Κρόνος είναι τοποθετημένος στην 24η μοίρα του Ζυγού σε σχεδόν τέλεια αντίθεση με την ανατέλουσα μοίρα της στιγμής της επίσημης έναρξης της τελετής, γεγονός που δίνει και την αστρολογική εξήγηση των αλλεπάλληλων καθυστερήσεων.


Το θρησκευτικό μέρος της τελετής ορκομωσίας του κύριου Παπαδήμου ξεκίνησε  στις 16:08 και τελείωσε στις 16:12. H τελετή ολοκληρώθηκε με την υπογραφή του κ. Παπαδήμου στις 16:17:30,  πράξη η οποία και σηματοδοτεί την επίσημη αποδοχή απο πλευράς του της ανάληψης της Πρωθυπουργίας. Ο χάρτης που θα αναλύσουμε στη συνέχεια με Ωροσκόπο στην 30η μοίρα Κριού, και Μεσουράνημα στην 18η Αιγόκερω έχει καταστρωθεί με βάση αυτή ακριβώς την καθοριστική χρονική στιγμή.
Το δεύτερο μέρος της τελετής αυτό της ορκομωσίας των υπουργών ξεκίνησε στις 16:34:40, και ολοκληρώθηκε στις 16:38. Η πράξη της υπογραφής του κύριου Παπαδήμου με την οποία, ως νέος Πρωθυπουργός, εγκρίνει και δημιουργεί  επίσημα το συγκεκριμένο κυβερνητικό σχήμα  έλαβε χώρα στις 16:40 ( Ωροσκόπος στην 8η μοίρα Ταύρου και Μεσουράνημα στην 23η μοίρα Αιγόκερω). Ένας επίσης πολύ σημαντικός χάρτης, τον οποίο όμως θεωρώ υποδυέστερο του πρώτου, και στον οποίο θα κάνω μια πολύ μικρότερη αναφορά.





                    Φώτα και προγενέθλια Ηλιοσεληνιακά φαινόμενα

Η ανοιχτή,αποκλίνουσα αντίθεση μεταξύ του Ήλιου στο Σκορπιό και της Σελήνης στον Ταύρο υποδηλώνει ότι η διακυβέρνηση υπο την προεδρία του κ. Παπαδήμου είναι το αποτέλεσμα διεργασιών οι οποίες έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια της Πανσελήνου του Νοεμβρίου του 2011. Το ηλιοσεληνιακό φαινόμενο ολοκληρώθηκε την 10η Νοεμβρίου 2011, μία μόλις μέρα πριν από την επίσημη ανάληψη της εξουσίας απο το νέο Πρωθυπουργό, στην 19η μοίρα των Ταύρου/Σκορπιού, μοίρες οι οποίες στο χάρτη της ορκομωσίας της 11η Νοεμβρίου τοποθετούνται στον Άξονα 1ου/7ου οίκων.

Στην πολιτική αστρολογια ο Άξονας 1ου/7ου σχετίζεται με διακρατικές σχέσεις, συνεργασίες και συμφωνίες, ενώ το διπολο Ταύρου/Σκορπιού υποδεικνύει τον οικονομικό,ασφαλιστικό και δοσο-ληπτικό χαρακτήρα αυτών των σχέσεων/συμφωνιών. Οι συγκεκριμένες τοποθετήσεις των δύο απο τους τρείς πιο βασικούς παράγοντες σε ένα ωροσκόπιο (με τρίτο τον Ωροσκόπο) προσδιορίζουν με  σαφή και κατηγορηματικό τρόπο τόσο το γενικό χαρακτήρα όσο και το βασικό σκοπό πίσω απο τη συγκρότηση της νέας κυβέρνησης έτσι όπως τον καθόρισε και τον έχει διατυπώσει ξεκάθαρα ο νέος ( διορισμένος ) Πρωθυπουργός. Σκοπός ο οποίος - όπως είναι γενικά παραδεκτό - είναι η "υλοποίηση ( Ταύρος) των συμφωνιών (άξονας 1ου/7ου οίκων) της 26ης Οκτωβρίου 2011 και η "εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής ( Ταύρος/Σκορπιός) που συνδέεται με τις αποφάσεις αυτές.
Ένα εύλογο ερώτημα που μπορεί να προκύψει εδώ αφορά τη σύμπτωση που θέλει μια νέα κατάσταση πραγμάτων να συγχρονίζεται με ένα σεληνιακό φαινόμενο όπως αυτό της Πανσελήνου το οποίο στη συμβολική γλώσσα της αστρολογίας μόνο με νέα ξεκινήματα και "αρχές" δεν συνδέεται. Παραδοσιακά η Πανσέληνος είναι μια φάση  κορύφωσης, το συμβολικό αποκορύφωμα μιας διαδικασίας η οποία ξεκίνησε κατά τη διάρκεια του φαινομένου της Νέας Σελήνης φάση η οποία- πάντα κατά την παράδοση- είναι αυτή η οποία πραγματικά σημειοδοτεί  το χτίσιμο των βάσεων για κάτι καινούριο ή τις προοπτικές για κάποιο  νέο ξεκινήμα.

Η Πανσέληνος αντιθέτως υποτίθεται ότι σημειοδοτεί το συμβολικό χρόνο κατά των οποίο δρέπουμε τους καρπούς των ενεργειών και πράξεων που ακολούθησαν αυτό το οποίο ξεκίνησε κατά τη Νέα Σελήνη... Το ερώτημα λοιπον εδώ είναι μεν εύλογο, αλλά όχι και αδύνατο να απαντηθεί, αρκεί να μπείτε στον κόπο και να ρίξετε μια ματιά στα ημερολόγια ή στις Εφημερίδες σας και να σημειώσετε την ημερομηνία της τελευταίας Νέας Σελήνης... 26η Οκτωβρίου του 2011, η ημέρα κατά την οποία εγκαινιάστηκε η νέα δανειακή συμφωνία την οποία η κυβέρνηση Παπαδήμου, η οποία "γεννήθηκε" κατά τη διάρκεια της Πανσελήνου, καλείται να υλοποιήσει. Η Νέα Σελήνη της 26ης Οκτωβρίου έλαβε χώρα στην 4η μοίρα Σκορπιού σε σύνοδο δηλαδή με το γενέθλιο Ωροσκόπο στο χάρτη της Ελλάδας που χρησιμοποιώ και τον οποίο σας προτείνω απεπιφύλακτα.

 Επιστρέφοντας στο θέμα μας, φίλες και φίλοι, η κυβέρνηση Παπαδήμου, είναι μόνο φαινομενικά "νέα". Κοιτάξτε τη σύνθεση της... βλέπετε στα αλήθεια κάποια ανανέωση ; H "νέα" Κυβέρνηση είναι - ακριβώς όπως η παραδοσιακή αστρολογία υπονοεί-  το αποτέλεσμα των πράξεων και ενεργειών πολλών παραγόντων που επακολούθησαν του γεγονότος εκείνου που έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της Νέας Σελήνης της 26ης Οκτωβρίου, και το οποίο είναι αυτό που στην πραγματικότητα σημειοδότησε μια νέα κατάσταση πραγμάτων.

Θυμηθείτε την ακολουθία των γεγονότων, φίλες και φίλοι . Συμφωνία για τη νέα δανειακή σύμβαση στις 26/10 - Χαοτικές καταστάσεις απο τις διαδηλωσεις και τις διαμαρτυρίες κατά τη διάρκεια των παρελάσεων στις 28/10 - Επιθεσεις και επεισόδια κατά κυβερνητικών στελεχών - Πιεστικές συνθήκες που οδηγούν τον Γιώργο Παπανδρέου να ζητήσει Δημοψήφισμα στις 31/10 - Αναταραχή στις διεθνείς αγορές λόγω αυτης της απόφασης τις πρώτες μέρες του Νοέμβρη- Ταπείνωση του Γιώργου Παπανδρέου απο τους Ευρωπαίους ηγέτες, διασυρμός της χώρας, και απώλεια της εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του Έλληνα Πρωθυπουργού ην ίδια περίοδο  - Διχασμός στην κυβέρνηση - Παραίτηση Παπανδρέου - Απειλές απο την Ευρωπαικη Ένωση για έξοδο της Ελλάδας απο την Ευρωζώνη και απαίτηση για κυβέρνηση Συνεργασίας - Συνομιλίες και διεργασίες κάτω απο ασφυκτικά πιεστικές συνθήκες και εκβιαστικά διλλήματα και τελικά... Κυβέρνηση Παπαδήμου...

 Η "νέα " κυβέρνηση φίλες και φίλοι είναι - συμβολικά πάντα - ο "καρπός" της Νέας Σελήνης της 26ης Οκτωβρίου. Προσέξτε την "διαδικασία ωρίμανσης" αυτού του "καρπού" και αναρρωτηθείτε όπως εγώ... υπάρχει η παραμικρή περίπτωση να είναι "νόστιμος" ; ( η ερώτηση ειναι βέβαια ρητορική...)


ένας  "μεταβατικός"  Ωροσκόπος
  
Ο Ωροσκόπος στο χάρτη της διακυβέρνησης Παπαδήμου είναι τοποθετημένος στην τελευταία (30η) μοίρα του Κριού σε «κρίσιμη» δηλ « μοίρα αλλαγής» ακριβώς στο σημείο «μετάβασης » της Ανατέλουσας μοίρας απο το ζώδιο του Κριού σε εκείνο του Ταύρου. 

 Ο συμβολισμός πίσω απο αυτή την τοποθέτηση είναι  επίσης εμφανέστατος . Η  δια-κυβέρνηση Παπαδήμου παρουσία-ζεται (Ωροσκόπος ) ως μια...μεταβατική ( μοίρα αλλαγής ) δια-κυβέρνηση  η οποία θα επιχειρήσει να κινηθεί με πολύ γρήγορους, γοργούς  ρυθμούς  (Κριός ) για να επικυρώσει τις συμφωνίες (άξονας 1ου/7ου)  που θα διασφαλίσουν την οικομική ασφάλεια ( Ταύρος ) της  χώρας...

Εκτός όμως απο «μεταβατική» η  νέα κυβέρνηση παρουσία-ζεται ( Ωροσκόπος ) και ως «κυβέρνηση περιορισμένης  χρονικής διάρκειας»,  μια συνθήκη  που υποδηλώνεται  απο την τοποθέτηση του (ορθόδρομου) γεν.  Κρόνου στην 24η μοίρα του Ζυγού σε αντίθεση με την Ανατέλουσα μοίρα.  Η αντίθεση βέβαια είναι αρκετά "ανοιχτή" αλλά αν κάνετε άλλο ένα κόπο και ρίξετε μια ματιά στις Εφημερίδες σας θα διαπιστώσετε ότι  ο  διελ. Κρόνος θα εξακολουθήσει να κινείται ορθόδρομα  ως και την πρώτη βδομάδα του Φεβρουαρίου του 2012. Σε εκείνο το χρονικό σημείο το πλανητικό σώμα του οποίου η συμβολική συνδέεται με «εμπόδια, δυσκολίες, καθυστερήσεις, αρνήσεις και  περιορισμούς »  - αφού έχει ήδη επιβραδύνει σταδιακά  την ταχύτητα  κίνησης του – ακινητοποιείται (φαινομενικά ) και μένει σε κατάσταση Στασιμότητας  ακριβώς απέναντι απο τη μοίρα του Ωροσκόπου στην 30η μοίρα του Ζυγού,  λίγο πριν - απο την ίδια πάντα μοίρα - ξεκινήσει την ανάδρομη κίνηση του...

 Θα ήθελα εδώ να προσέξετε την σημειολογικά αντίθετη «διάθεση» του διελαύνοντος Δία ο οποίος όντας ανάδρομος στο γενέθλιο ενδυναμώνει αρχικά και σταδιακά το γενέθλιο τρίγωνο του με τον γεν. Άρη στον 5ο οίκο. Στις αρχές του Φεβρουαρίου στο σημείο δηλ όπου η αντίθεση του γεν. Κρόνου προς τον Ωροσκόπο φτάνει στο αποκορύφωμα της ο διελ. Δίας δηλώνει «απρόθυμος» να βοηθήσει αφού βρίσκεται ήδη στην 4η του Ταύρου και έχοντας επιταχύνει ήδη την κίνηση του απομακρύνεται γοργά απο τις αρχικές μοίρες του ζωδίου.


Κατά κάποιο τρόπο η κυβέρνηση Παπαδήμου θα μπορούσε να παρομοιασθεί με ένα αθλητή ταχύτητας σε δρόμο μετ’εμποδίων ο οποίος πηδάει με άνεση τα πρώτα εμπόδια. Η διαδρομή που καλείται να διασχίσει όμως ο αθλητής μας έχει μια... ιδιαιτερότητα. Και η ιδιαίτερότητα είναι ότι προς το τέλος της διαδρομής, στο χρονικό σημείο δηλ που οι σωματικές και ψυχικές δυνάμεις ενός αθλητή αρχίζουν και εξανλούνται , τα εμπόδια που πρέπει να υπερπηδηθούν αρχίζουν να...ψηλώνουν...

Η Σύνοδος Ερμή - Αφροδίτης ( ηρεμήστε τις «Αγορές» ! )

Παρατηρήστε τώρα, φίλες και φίλοι,  τις θέσεις του γενέθλιου Ερμή και της  Αφροδίτης στον 8ο γενέθλιο οίκο του ωροσκοπίου,  σε ένα οίκο δηλ που επίσης σχετίζεται  με οικονομικού τύπου συναλλαγές και δοσο-ληψίες. Οι δύο πλανήτες  είναι τοποθετημένοι στην ίδια ακριβώς μοίρα (12η Τοξότη ) και σε σχεδόν απόλυτη σύνοδο. Μιά θαυμάσια «γλυκιά», « καταπραυντική»  θα έλεγα σύζευξη πλανητικών ενεργειών το νόημα της   οποίας  μπορεί να «αποκωδικοποιηθεί» εξαιρετικά εύκολα αρκεί  να σκεφτούμε πάνω σε μία απο τις βασικές σκοπιμότητες πίσω απο τη δημιουργία αυτής της συγ-κυβέρνησης.
Αναφέρομαι βεβαια στην περίφημη αποκατάσταση του κλίματος «σταθερότητας» και τη βελτίωση της εικόνας της χώρας μας στο εξωτερικό.  Εδώ ο «αγγελιοφόρος»  Ερμής (κυβερνήτης 3ου)  συνεργάζεται  ( σύνοδος) με την Αφροδίτη (κυβ. 2ου και 7ου)  για την αποστολή ενός μηνύματος ( συμβολική Ερμή ) συνεργασίας, σύμπνοιας και ενότητας  (συμβολική Αφροδίτης ).  Η ζωδιακή τοποθέτηση της συνόδου Ερμή/Αφροδίτης στον Τοξότη υπονοεί το «διεθνή/υπερεθνικό» ( συμβολική Τοξότη ) χαρακτήρα του «μηνύματος», ενώ η τοποθέτηση της συνόδου στον 8 οίκο υποδεικνύει τον  ίδιο τον «παραλήπτη»  τις περίφημες «Αγορές» και τα διάφορα τραπεζικά, πιστωτικά  ιδρύματα, ομίλους και  μεγαλοεπενδυτές  ( 8ος οίκος ) οι οποίοι  ως γνωστό τον τελευταίο καιρό  διακατέχονται απο μεγάλη «νευρικότητα»  και «ανησύχησαν» σφόδρα  απο την απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου για διεξαγωγή ενός Δημοκρατικού δημοψηφίσματος.


                                Κυβερνήτης ωροσκοπίου

Φίλες και φίλοι, περνάμε τώρα στον Άρη τον πλανήτη - κυβερνήτη του Ωροσκόπου στον Κριό ο οποίος λόγω της θέσης του αλλά και της συμμετοχής του σε όλους τους θεμελιώδεις πλανητικούς σχηματισμούς του συγκεκριμένου χάρτη (θα εξηγήσω αναλυτικά στη συνέχεια τι εννοώ ), αποκτά δικαιωματικά και τον τίτλο του Κυβερνήτη του συνολικού ωροσκοπίου της διακυβέρνησης Παπαδήμου.



Εξετάζοντας την γενική κατάσταση του Άρη αυτό που αρχικά κάνει ιδιαίτερη εντύπωση είναι η εξαιρετική «δυναμικότητα» του πλανήτη μια διαπίστωση που προκύπτει τόσο απο τη γενική τοποθέτηση του στο χάρτη όσο και απο τις όψεις/γωνίες του με τους υπόλοιπους ωροσκοπιακούς παράγοντες. Ο Άρης εδώ βρίσκεται τοποθετημένος σε ένα κομβικό σημείο ( 1η μοίρα Παρθένου ) όπου παρουσιάζεται να αλλάζει ταυτόχρονα τόσο ζώδιακη θέση ( απο τον Λέοντα στην Παρθένο ) όσο και Οίκοθεσία ( απο τον 4ο στον 5ο οίκο). Σε όρους πολιτικής αστρολογίας και αστρολογικού συμβολισμού ο Άρης εδώ αλλάζει την «πολιτική διάθεση» με ένα ριζικό τρόπο αφού απο τον κόσμο της Πολιτικής του θεάματος (Λέοντας ) περνάει στον κόσμο της Πολιτικής του αποτελέσματος (Παρθένος) .

Οι πολιτικοί/ηγεμόνες λόγω καταγωγής - τύπου Γ. Παπανδρέου- ή η μεταμοντέρνα μετεξέλιξη τους, οι πολιτικοί celebrities και οι πολιτικοί επιχειρηματίες / θεατρίνοι (Λέοντας ) - τύπου Μπερλουσκόνι- αντικαθίστανται απο διορισμένους πολιτικούς –υπαλλήλους, εντολοδόχους  και απο  « ηγέτες χαμηλών τόνων» ( Παρθένος ) του τύπου του Λουκά Παπαδήμου ( ή αντίστοιχα του Μάριο Μόντι στην Ιταλία). Οι νέοι πολιτικοί δεν μπορούν να «εμπνεύσουν» ( απουσία του στοιχείου της Φωτιάς) ωστόσο παρουσιάζονται να κατέχουν «σχέδια», να έχουν «σκοπούς» αλλά και «εφαρμοσμένες λύσεις για τα προβλήματα»  (Παρθένος ), και να στηρίζουν τη δημοτικότητα  τους στα αποτελέσματα μάλλον παρά στην ικανότητα τους να «γοητεύουν» τις μάζες.

Οπως ήδη είπαμε ο Άρης εδώ εκτός απο ζωδιακή τοποθέτηση αλλάζει και οικοθεσία περνώντας απο τον ακραία εσω-στρεφή» 4ο οίκο στον ακραία εξω-στρεφή «οίκο της επιχειρηματικότητας», τον 5ο. Μιά μεταφορική εικόνα που θα μας βοηθούσε να κατανοήσουμε τη νέα κατάσταση του πλανήτη  θα ήταν αυτή ενός πολεμιστή= Άρης ο οποίος αφού ανταλλάσει τις αρετές του ενθουσιασμού τη ρώμης και της δημιουργικότητας  ( Λέοντας ) με αυτές της στρατηγικής, της σκοπιμότητας και της σωφροσύνης ( Παρθένος) βγαίνει απο το πολεμικό καταφύγιο του ( 4ος οίκος ) και ρίχνεται στο "πεδίο της μάχης" (5ος οίκος )


Το στοιχείο του "νέου" λοιπον φίλες και φίλοι δεν μας το δίνει η Σεληνιακή φάση κάτω απο την οποία «γεννήθηκε» η διακυβέρνηση Παπαδήμου, αλλά ο ίδιος ο Κυβερνήτης του ωροσκοπίου, ο Άρης στην Παρθένο και στον 5ο οίκο, ο οποίος κατά κάποιο τρόπο αντιπροσωπεύει και τον  ίδιο τον (εντολοδόχο)  νέο Πρωθυπουργό της χώρας κ. Παπαδήμο. Ουσιαστικά δεν μιλαμε για μια νέα Κυβέρνηση αλλά για
ένα νέο μοντέλο Διακυβέρνησης...

η συνέχεια του άρθρου εδώ : Αστρολογική ανάλυση της Διακυβέρνησης Παπαδήμου (δεύτερο μέρος )



3 comments:

Silversurfer said...

εμπνευσμένη ανάλυση !

Heracles V. said...

να 'σαι καλά Μανώλη !

Μποτίλια στο Πέλαγος said...

Respect.
Θα αποτελούσε νομίζω ουσιαστική βοήθεια στο β' μέρος μια αναφορά στο κατά πόσο το τσίρκο Παπαδήμου έχει ανθεκτικότητα μακρύτερης παραμονής και το τι θα έπρεπε το λαϊκό κίνημα να προσέξει.