Monday, October 3, 2016

Ένας αξιοσέβαστος Πλουτώνιος πολίτηςΟ  χάρτης που παραθέτω είναι ένας από τους πιο επιβλητικούς “Πλουτώνιους” χάρτες που έχω συναντήσει στην ως τώρα πορεία μου στο πεδίο της αστρολογικής έρευνας. 

τα σημεία εκείνα που στοιχειοθετούν την ιδιαίτερη ισχύ του Πλούτωνα στο συγκεκριμένο χάρτη-διάγραμμα είναι με σειρά δυναμικότητας τα εξής :

1- Η τοποθέτηση του πλανήτη σε σχέση με τον Άξονα Ανατολής-Δύσης του ωροσκοπίου όντας σε σύνοδο ακριβείας με την ακμή του 7ου οίκου και κατά συνέπεια σε αντίθεση με την Ανατέλλουσα Μοίρα ( Ωροσκόπος)

2- H επαφή του μέσω “σκληρών”, δυναμικών όψεων με τα Φώτα. Μια ισχυρή σύνοδος Σελήνης-Πλούτωνα στον Καρκίνο και μία σχεδόν τέλεια αντίθεση Πλούτωνα με τον Ήλιο στον Αιγόκερω. Σημειώστε εδώ ότι τα Φώτα
είναι επίσης τοποθετημένα στους γωνιακούς 1ο/7ο οίκους πολύ κοντά στις Ακμές του Άξονα Ωροσκόπου/Δύσης. 

3- Αντίθεση ακριβείας Πλούτωνα-Ερμή επίσης κατά μήκος του Άξονα Ανατολής-Δύσης. Σημειώστε εδώ την ιδιότητα του Ερμή ως κυβερνήτη του 6ου οίκου (ακμή στους Δίδυμους ). 

4- Ο ίδιος ο Πλούτωνας κατέχει την ιδιότητα και του χορηγού του Μεσουρανήματος το οποίο είναι τοποθετημένο στο Σκορπιό.

Συνοψίζοντας λοιπόν τα παραπάνω σημεία καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι ο Πλούτωνας ασκεί ιδιαίτερα δυναμική επίδραση στα ίδια τα “θεμέλια” του ωροσκοπίου αφού η επιρροή του στους κεφαλαιώδεις-ζωτικούς παράγοντες σύνθεσης κάθε γενέθλιου χάρτη ( Ωροσκόπος-Μεσουράνημα-Ήλιος-Σελήνη ) είναι χωρίς αμφιβολία καταλυτική στη συγκεκριμένη περίπτωση. 

Ας αφήσουμε όμως τώρα για λίγο το χάρτη και ας πάμε να δούμε τον άνθρωπο που βρίσκεται πίσω από αυτόν. Θα πρωτοτυπήσουμε μάλιστα λίγο και θα ξεκινήσουμε από το τέλος της ζωής του. Το βιογραφικό του μας πληροφορεί ότι ο άνθρωπος πίσω από τον υπό εξέταση χάρτη απεβίωσε σε βαθιά γεράματα στην ηλικία των 86 ετών, πλήρης ημερών, περιστοιχισμένος από τους απογόνους του, πέντε παιδιά και πλήθος από εγγόνια και δισέγγονα, εύπορος, αναγνωρισμένος ως κορυφαίος στο χώρο του και παγκόσμια διάσημος για τη δουλειά του. Το βιογραφικό του επίσης μας πληροφορεί ότι κατά τη διάρκεια της ζωής του παντρεύτηκε 5 φορές ( αυτό βέβαια αντιστοιχεί σε πολλά διαζύγια και πιθανόν αρκετούς επώδυνους χωρισμούς) κάτι που μάλλον  δικαιολογημένα μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι υπήρχαν αρκετά “ζητήματα” στο πεδίο των διαπροσωπικών του σχέσεων ( θυμηθείτε ότι οι Πλουτώνιες προσβολές λαμβάνουν χώρα κατά μήκος του “Άξονα των σχέσεων” 1ου-7ου στο χάρτη του). 

Παρόλα αυτά δεν υπάρχει ίχνος υποψίας από τα Πλουτώνια “δράματα” που αστρο-λογικά θα αναμέναμε να έχουν σημαδέψει με την παρουσία τους το μακρύ του βίο. Κανένα τραυματικό γεγονός δε φαίνεται να σημάδεψε την παιδική του ηλικία, καμία μοιραία απώλεια δε φαίνεται να τον οδήγησε σε βαθιά απελπισία και κατάθλιψη, τα σκοτεινά Πλουτώνια “χτυπήματα της μοίρας” με το θάνατο είτε πραγματικό ( αγαπημένων προσώπων), είτε συμβολικό ( εξαναγκασμός από τις περιστάσεις να δοθεί τέλος σε μια κατάσταση χωρίς αυτό να είναι επιθυμητό) δεν φαίνεται να άγγιξαν τη ζωή του. Ούτε παιχνίδια εξουσίας φαίνονται, ούτε ψυχαναγκασμοί και βαριάς μορφής ψυχοπαθολογικές καταστάσεις, ούτε βαριάς μορφής ανίατες ασθένειες, ούτε τίποτα ιδιαίτερο που να παραπέμπει στο σκοτεινό και μαζί μεταμορφωτικό δυναμικό του Πλούτωνα έχει καταγραφεί στη μακρά ζωή του. Ο άνθρωπος μας υπήρξε ένας αξιοσέβαστος πολίτης, μια μάλλον συντηρητική φυσιογνωμία, ένας επαγγελματίας αφιερωμένος στη δουλειά του και απόλυτα επιτυχημένος στο χώρο του. Που είναι λοιπόν ο Πλούτωνας, ο Φοίνικας που καταδικασμένος να αποτεφρώνεται στη φλόγα αναγεννάται αιωνίως από τη στάχτη του ;

Ας θυμηθούμε σε αυτό το σημείο ότι ο Πλούτωνας είναι χορηγός του Μεσουρανήματος ( επαγγελματική ταυτότητα, καριέρα και κοινωνικό status), και ότι ο Ερμής, ο οποίος είναι βασικός συμμέτοχος στην Πλουτώνιας υφής βασική πλανητική διαμόρφωση, είναι κυνερνήτης του 6ου οίκου (εργασιακές συνθήκες). Το μυστικό λοιπόν, αν βέβαια υπάρχει κάποιο μυστικό εδώ, βρίσκεται στο επάγγελμα του ανθρώπου μας. Ο κάτοχος του χάρτη ονομάζεται Clyde Snow και υπήρξε παγκόσμια αυθεντία στον τομέα της Ιατροδικαστικής Ανθρωπολογίας ( Forensic anthropology). Το αντικείμενο εργασίας ενός Ιατροδικαστή Ανθρωπολόγου είναι η συγκέντρωση πληροφοριών μέσω της εξέτασης νεκρών τα λείψανα των οποίων είναι μη αναγνωρίσιμα είτε λόγω της φθοράς του χρόνου ( περιπτώσεις αρχαιολογικού ενδιαφέροντος), είτε λόγω βαθιάς αποσύνθεσης (πχ περιπτώσεις μαζικών τάφων θυμάτων γενοκτονιών), είτε λόγω αποτέφρωσης ( πχ σε περιπτώσεις θυμάτων αεροπορικών δυστυχημάτων). Ο Clyde Snow πέρασε τη μισή ζωή του μελετώντας λείψανα, υπολλήματα σκελετών και ανθρώπινων οστών, ψάχνοντας σε μαζικούς τάφους για στοιχεία απο το βαθύ παρελθόν ( η επιρροή του Καρκίνου και της Σελήνης είναι εμφανής εδώ), τα οποία θα μπορούσαν να οδηγήσουν στη δικαστική εξιχνίαση εγκληματικών υποθέσεων. Αυτό ήταν το “φυσικό περιβάλλον” ( Πλούτωνας-Ωροσκόπος) αυτού του ανθρώπου ο οποίος έγινε παγκόσμια γνωστός για την καθοριστικής σημασίας συμβολή του σε περιπτώσεις όπως αυτές της δολοφονίας του John Kennedy, της αναγνώρισης του πτώματος του Ναζί εγκληματία πολέμου Josef Mengele, των μαζικών τάφων χιλιάδων θυμάτων δολοφονιών από δικτατορικά καθεστώτα ( Αργεντινή, Ελ Σαλβαδόρ, Κροατία), του ψυχοπαθή δολοφόνου John Wayne Gasy ο οποίος σκότωνε και έθαβε τα δεκάδες θύματα του στο υπόγειο του σπιτιού του, της αναγνώρισης του Αιγύπτιου φαραώ Τουταγχαμών που απεβίωσε πριν 3300 χρόνια και για μια ατελείωτη σειρά λιγότερο γνωστών σε μας υποθέσεων. 


Η ερώτηση που φυσικά προκύπτει εδώ είναι η εξής : τι θα είχε συμβεί σε αυτόν τον άνθρωπο, πως άραγε θα είχε εξελιχθεί η πορεία της ζωής του αν δεν είχε ανακαλύψει αυτή τη διέξοδο μέσω της οποίας το πανίσχυρο Πλουτώνιο δυναμικό του χάρτη του κατάφερε να διοχετευθεί με ένα τόσο δημιουργικό και επωφελή για το κοινωνικό σύνολο τρόπο ; Προσωπικά πολύ αμφιβάλλω ότι θα είχε καταφέρει να αντέξει το βάρος μια τόσο δραστικής Πλουτώνιας διαμόρφωσης. Από την άλλη βέβαια κάποιος ίσως δικαιολογημένα αναρωτηθεί, “μα είναι ζωή αυτή που έζησε αυτός ο άνθρωπος, ανάμεσα σε λείψανα, σκελετούς και πτώματα ;” Η απάντηση βέβαια είναι σχετικά απλή όταν το ζήτημα ιδωθεί από την οπτική γωνία της αστρολογίας αφού το στοιχείο εκείνο που χαρακτηρίζει ένα Πλουτώνιο άνθρωπο είναι ακριβώς αυτό. Η ικανότητα του να αντικρίζει κατάματα το θάνατο και όλες τις πιθανές εκφάνσεις της κολασμένης, “σκοτεινής” πλευράς της ζωής με την αδιάφορη ματιά της ειδικού τύπου ψυχρής Πλουτώνιας σοφίας…

Σημείωση : ο χάρτης βασίζεται σε πιστοποιητικό γεννήσεως και μπορείτε να τον βρείτε εδώ :

 http://www.astro.com/astro-databank/Snow,_Clyde


No comments: