Wednesday, July 18, 2018

Οι προβολείς στον 7ο Οίκο ( μια μεγάλη εξέλιξη στο χάρτη της Ελλάδας )

Πρώτα η άνευ κατηγορητηρίου παράνομη και εκβιαστική κατακράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, που συνελήφθησαν στον Έβρο, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Στη συνέχεια η Συμφωνία των Πρεσπών, με τον τρόπο που αυτή υλοποιήθηκε, και με την αναταραχή που έχει προκαλέσει σε κάθε επίπεδο της πολιτικής και κοινωνικής ζωής της χώρας μας. Και τώρα, το θέμα της επικαιρότητας των τελευταίων ημερών, η απέλαση των Ρώσων διπλωματών και η διατάραξη των σχέσεων με την παραδοσιακά φιλική Ρωσία. Τρία σημαντικά γεγονότα με σοβαρές και απρόβλεπτες στη συνέχεια τους συνέπειες σε ένα τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Τρία γεγονότα τα οποία φαίνεται ξεκάθαρα ότι έχουν ένα "κοινό παρονομαστή” , τις διεθνείς σχέσεις της Ελλάδας.

Όσοι λοιπόν από εσάς νιώθετε ότι κάπου, κάπως κάτι συμβαίνει στην “ατμόσφαιρα” της πολιτικοκοινωνικής ζωής της χώρας μας , ότι κάτι αλλάζει, έχετε απόλυτο δίκιο. Δυστυχώς, φίλες και φίλοι, η μεγάλη αλλαγή δεν συμβαίνει στον τομέα που αφορά την οικονομική κατάσταση της πατρίδας μας αλλά στον τομέα που σχετίζεται με τις διεθνείς, διμερείς και διακρατικές σχέσεις, κάτι το οποίο σηματοδοτείται αστρολογικά από το σχεδόν ταυτόχρονο πέρασμα της Προοδευμένης Σελήνης αλλά και του διελαύνοντος Ουρανού στον οίκο η θεματολογία του οποίου, και πάντα με όρους πολιτικής αστρολογίας, σχετίζεται ακριβώς με αυτά τα ζητήματα δηλ. του 7ου οίκου. Οι κινήσεις αυτές δεν προμηνύουν κάτι ιδιαίτερα καλό αφού περιλαμβάνουν τον πλανήτη η συμβολική του οποίου σχετίζεται με αναπάντεχες, βεβιασμένες, ανατρεπτικές και τελείως απρόβλεπτες αλλαγές και εξελίξεις, τον Ουρανό. Και επειδή ακριβώς ο 7ος κατέχει τη δυναμική ενός γωνιακού οίκου οι αλλαγές αυτές θα ειναι δραστικές, θα γίνουν ιδιαίτερα αισθητές, και θα μας απασχολήσουν έντονα. 









 Ο πρώτος χάρτης που δημοσιεύω παρουσιάζει ένα τριπλό κύκλο στο εσωτερικό του οποίου μπορείτε να δείτε το γενέθλιο χάρτη της Ελλάδας ( πάντα στην εκδοχή του με Ωροσκόπο την 5η Σκορπιού ), ενώ στο μεσαίο και εξωτερικό κύκλο περιέχονται οι Πρόοδοι ( day for a year progressions ) και οι πλανητικές Διελεύσεις αντίστοιχα, με βάση υπολογισμού την ημερομηνία υπογραφής της Συμφωνίας των Πρεσπών ( 17η Ιουνίου 2018 ). Παρατηρήστε τη θέση της προοδευμένης Σελήνης στην 4η μοίρα του Ταύρου στο "κατώφλι" του 7ου Οίκου, όπως και την παράλληλη κίνηση του διελ. Ουρανού στην 2η μοίρα του Ταύρου επίσης σε σύνοδο με την ακμή του ίδιου Οίκου. Η παράλληλη αυτή κίνηση της συνόδου του διελ. Ουρανού με την κίνηση της προοδ. Σελήνης ξεκίνησε ταυτόχρονα με τις πρώτες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για το θέμα των Σκοπίων. Η εξέλιξη της προόδου της Σελήνης, όπως θα δούμε στη συνέχεια της ανάλυσης μας, υπονοεί ότι αυτή η κατάσταση θα ενταθεί. Όπως είναι γνωστό, τουλάχιστον στους περισσότερους από εσάς, η ταχύτητα κίνησης της προοδ. Σελήνης είναι περίπου μία μοίρα το μήνα κάτι που σημαίνει ότι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές η προοδ. Σελήνη κινείται ακριβώς πάνω στην ακμή του 7ου, ενώ για τα επόμενα 2 1/2 χρόνια θα κινηθεί στα πλαίσια που ορίζει πάντα ο 7ος οίκος. Τώρα, και με ένα πρόχειρο υπολογισμό, μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι η πρώτη κύρια εμπλοκή της προοδ. Σελήνης με γενέθλιους ωροσκοπικούς παράγοντες αφορά το Τετράγωνο της με τον γενέθλιο Ουρανό στην 7η Υδροχόου, ένα Τετράγωνο που θα τελειοποιηθεί κάπου στα μέσα Σεπτεμβρίου. Στην πολιτική αστρολογία μια “σκληρή” γωνία μεταξύ Σελήνης και Ουρανού υπονοεί την εμφάνιση μιας σοβαρής κατάστασης μαζικής αντίδρασης, διαμαρτυρίας, ( έννοιες Ουρανού ) η οποία στηρίζεται σε συναισθηματικές βάσεις ( Σελήνη ). Και ενώ ο Ουρανός αντιπροσωπεύει τον παράγοντα “απρόβλεπτο”, η όψη αυτή από μόνη της μας προ ιδεάζει για τις εξελίξεις, κυρίως όσον αφορά το θέμα της συμφωνίας με τα Σκόπια, αφού εδώ έχουμε μια σοβαρή ένδειξη ότι η διαταραχή που έχει δημιουργηθεί στη χώρα ως συνέπεια της υπογραφής της συμφωνίας κινείται προς φάση κλιμάκωσης και όχι κατευνασμού των αντιδράσεων, όπως ίσως κάποιοι πιθανόν να αναμένουν. Στη συνέχεια της κίνησης της η προοδ. Σελήνη θα τετραγωνίσει και την προοδ. θέση του Ουρανού ( 9η Υδροχόου ) υπονοώντας την παρατεταμένη διέγερση αυτής της “διαταραχής” στην κοινωνική και πολιτική ζωή του τόπου, πολύ πιθανόν με την επιπρόσθετη εμφάνιση νέων “ζητημάτων” ή προβληματικών καταστάσεων η φύση των οποίων θα σχετίζεται πάντα με τις θέσεις και κινήσεις της χώρας μας στο πεδίο των διεθνών σχέσεων.

Η κατάσταση μάλιστα γίνεται ακόμα πιο “θολή" και περίπλοκη λόγω της ταυτόχρονης διέλευσης του Ποσειδώνα, ο οποίος τετραγωνίζει τα άκρα της γενέθλιας Αντίθεσης Σελήνης - Άρη, σε συνέργεια με την Ηλιακή Έκλειψη που έλαβε χώρα την 13η Ιουλίου, στην 21η Καρκίνου, και η οποία ενεργοποίησε τόσο τη διέλευση του Πλούτωνα ( 21η Αιγόκερω ) όσο και τη γενέθλια θέση του Ποσειδώνα της χώρας στην 22η μοίρα του Αιγόκερω. Ο διελ. Πλούτωνας εδώ και καιρό σχηματίζει σύνοδο με τη γενέθλια θέση του Ποσειδώνα στον 3ο οίκο του χάρτη της Ελλάδας, σε απόλυτο συγχρονισμό με το αφόρητα αρρωστημένο κλίμα που επικρατεί στην πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου, όπου οι κατηγορίες μεταξύ “πατριωτών και προδοτών”, το ψέμα, η παραπλάνηση, η παραπληροφόρηση, το παρασκήνιο και οι υπόνοιες για κατασκοπεία, χρηματισμούς, δωσιλογισμό και εμπλοκή ξένων δυνάμεων επικρατούν, και θα συνεχίσουν να επικρατούν για πολύ μεγάλο διάστημα ακόμα. Ο Τύπος, και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης παίζουν, και θα συνεχίσουν να παίζουν, καταλυτικό ρόλο στη δημιουργία και διατήρηση αυτού του κλίματος, αφού τόσο ο γεν. Ποσειδώνας στον 3ο οίκο, όσο και η Σελήνη στο 3ο ζώδιο ( Δίδυμοι) σε κατάσταση σοβαρής προσβολής απο τις διελεύσεις του Πλούτωνα και του Ποσειδώνα αντίστοιχα, υπονοούν τη διαστρέβλωση της πληροφορίας, τη μαύρη προπαγάνδα, την παραπληροφόρηση. Ουσιαστικά έχουμε μια επανάληψη του κλίματος της περιόδου 1991-1993, την οποία έχουμε αναλύσει στο παρελθόν σε άρθρα που μπορείτε να διαβάσετε ακολουθώντας τους παρακάτω σύνδεσμους :



σε σχέση με την επιρροή της αντίθεσης Σελήνης - Άρη μπορείτε να διαβάσετε το ακόλουθο κείμενο :



Από την άλλη ο διελ. Ουρανός θα κινηθεί στην 3η του Ταύρου μέχρι τις αρχές Αυγούστου οπότε και θα ξεκινήσει την αναδρομή του επιστρέφοντας για λίγους μήνες στον 6ο οίκο. Αυτό μέχρι και το Μάιο του 2019 οπότε και θα ξεκινήσει το μακρύ, διάρκειας περίπου 7 ετών, ταξίδι του στον 7ο οίκο του χάρτη της χώρας μας. Ένα ταξίδι το οποίο θα αλλάξει ολοκληρωτικά όλα όσα μέχρι σήμερα θεωρούμε ως δεδομένα σε σχέση με τη θέση της Ελλάδας στην κοινωνία των Εθνών, όλα όσα θεωρούμε ως δεδομένα σε σχέση με το που ανήκουμε”, ποιοι είναι οι φίλοι και ποιοι οι εχθροί μας.

Φίλες και φίλοι θα ολοκληρώσω τη σημερινή μας ανάλυση με την παράθεση του χάρτη ο οποίος έχει καταστρωθεί με βάση την ημέρα, ώρα και τόπο της υπογραφής της “Συμφωνίας των Πρεσπών”.





No comments: