Αστρολογία και Μνημόνιο ( του Γιάννη Σχίζα )


Αναδημοσιεύση απο : Αυγή on-line

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΣΧΙΖΑ

Ημερομηνία δημοσίευσης: 18/11/2011

Με την αστρολογία είχα απασχοληθεί πριν λίγο καιρό, όταν συνέπεσε -πολύ καθυστερημένα- να διαβάσω στο "BHMAgazino" τις προβλέψεις της έγκριτης αστρολόγου κ. Άσης Μπήλιου στις 31/1/2010 για το πολιτικό μέλλον της κυρίας Άντζελας Γκερέκου, που βρέθηκε τότε στο πόστο της υφυπουργού. Οι προβλέψεις αναφέρονταν στα επόμενα δύο χρόνια της υφυπουργού, όμως έπεσαν στα χέρια μου 3 περίπου μήνες μετά τη διατύπωσή τους, όταν η κ. Γκερέκου είχε πλέον υποχρεωθεί σε παραίτηση(!) λόγω των διαπιστωθεισών εκκρεμοτήτων του συζύγου της, κ. Τόλη Βοσκόπουλου, με την εφορία. Σκέφθηκα τότε δύο πράγματα: Ή ότι η αστρολόγος δεν έκανε καλά τη δουλειά της ή ότι δεν είχε κάνει «παράλληλη» πρόβλεψη των κινήσεων των εφοριακών, του κ. Βοσκόπουλου, και του Γ. Παπανδρέου που την «παραίτησε»... Ούτε μια στιγμή δεν μου πέρασε η ιδέα ότι η αστρολογία είναι φούμαρα...
Ανέκαθεν σκεπτόμουν ότι η «μικρο-αστρολογία», κοντολογίς η διατύπωση προβλέψεων για άτομα και «μικροσυλλογικότητες», όπως π.χ. μια οικογένεια, είναι γενικά επισφαλής, με τον ίδιο τρόπο που συμβαίνει να είναι επισφαλής και η διατύπωση μετεωρολογικών προβλέψεων για μικροσκοπικές χωρικές ενότητες -π.χ. ο κήπος μου... Οι προβλέψεις μπορούν να αστοχήσουν πολύ ευκολότερα για την «Αγαπητικιά του Βοσκόπουλου» από ό,τι για μια ευρύτερη οντότητα, όπως η ελληνική οικονομία... Στη δεύτερη περίπτωση, πιστεύω ότι οι επιτυχίες πολλαπλασιάζονται, έχοντας σαν μαθηματικό όριο το 100%.

Μικρο-αστρολογία λοιπόν, αλλά και στον αντίποδα η «μακρο-αστρολογία» - όπως στα οικονομικά λέμε "μικρο" και "μακρο-οικονομικά": Πεδίο δόξης λαμπρό για τους έχοντες φιλοδοξία πανεπιστημιακής καριέρας σε καινοφανή ερευνητικά πεδία... Ιδού και ένα δείγμα «μακρο-αστρολογίας» από τον ιστότοπο http://cosmo-biology.blogspot.com/2011/11/blog-post.html, που επιχειρεί να δει πίσω από το ημίφως της τρέχουσας συγκυρίας:

«Η ανοιχτή, αποκλίνουσα αντίθεση μεταξύ του Ήλιου στον Σκορπιό και της Σελήνης στον Ταύρο υποδηλώνει ότι η διακυβέρνηση υπό την προεδρία του κ. Παπαδήμου είναι το αποτέλεσμα διεργασιών οι οποίες έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια της Πανσελήνου του Νοεμβρίου του 2011. Το ηλιοσεληνιακό φαινόμενο ολοκληρώθηκε την 10η Νοεμβρίου 2011, μία μόλις μέρα πριν από την επίσημη ανάληψη της εξουσίας από τον νέο πρωθυπουργό, στην 19η μοίρα των Ταύρου/Σκορπιού, μοίρες οι οποίες στον χάρτη της ορκωμοσίας της 11ης Νοεμβρίου τοποθετούνται στον Άξονα 1ου/7ου οίκων. Στην πολιτική αστρολογία ο Άξονας 1ου/7ου σχετίζεται με διακρατικές σχέσεις, συνεργασίες και συμφωνίες, ενώ το δίπολο Ταύρου/Σκορπιού υποδεικνύει τον οικονομικό, ασφαλιστικό και δοσο-ληπτικό χαρακτήρα αυτών των σχέσεων/συμφωνιών. Οι συγκεκριμένες τοποθετήσεις των δύο απο τους τρείς πιο βασικούς παράγοντες σε ένα ωροσκόπιο (με τρίτο τον Ωροσκόπο) προσδιορίζουν με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο τόσο τον γενικό χαρακτήρα όσο και τον βασικό σκοπό πίσω απο τη συγκρότηση της νέας κυβέρνησης, έτσι όπως τον καθόρισε και τον έχει διατυπώσει ξεκάθαρα ο νέος (διορισμένος) πρωθυπουργός. Σκοπός ο οποίος -όπως είναι γενικά παραδεκτό- είναι η υλοποίηση (Ταύρος) των συμφωνιών (άξονας 1ου/7ου οίκων) της 26ης Οκτωβρίου 2011 και η εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής (Ταύρος/Σκορπιός) που συνδέεται με τις αποφάσεις αυτές».

Νομίζω ότι μέσα σ' όλα αυτά είναι άκρως ενδιαφέρουσα η έννοια της «πολιτικής αστρολογίας», που εμφιλοχωρεί στο παραπάνω κείμενο του κοσμοβιολόγου μπλόγκερ... Συμβαίνει να έχει την ίδια κατάληξη με όρους όπως «πολιτική οικολογία», «πολιτική μαγεία», «πολιτική καλλιέργεια» κ.ά., όμως αγνοώ τη μεταξύ τους σχέση από πλευράς περιεχομένου. Πάντως, με κάνει να σκέπτομαι ότι επιβάλλεται ένας νεωτερισμός στο κουρασμένο πολιτικό μας σύστημα -δηλαδή η δημιουργία ειδικών ομάδων κομματικών αστρολόγων για την αναλυτική καταγραφή των αστρολογικών στοιχείων φίλων και αντιπάλων και την πρόγνωση των εξελίξεων. Γιατί «το μέλλον αόρατον», που έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, παρά την προσπάθειά τους να το εξιχνιάσουν τη βοηθεία πρωτόγονων θεσμών όπως το Μαντείο των Δελφών... Όσον αφορά εμένα, ομολογώ ότι ανεξάρτητα από τις όποιες αναλύσεις των Βεργόπουλου, Τσίπρα, Παπακωνσταντίνου, Λαφαζάνη κ.λπ., χάρις στη μελέτη των κινήσεων Ταύρου και Σκορπιού, κατάλαβα πως η νέα κυβέρνηση στοχεύει στην υλοποίηση των συμφωνιών της 26ης/10/2011...2 comments:

Alexandra said...

Συγχαρητήρια,όχι μόνο για την πρόβλεψη, αλλά και για την αναγνώριση απο άτομο εκτός Αστρολογίας!

Heracles V. said...

να'σαι καλά Αλεξάνδρα :)