Tuesday, May 20, 2008

Η Πανσέληνος, η πολιτική ένταση, η πώληση του ΟΤΕ, μια επικίνδυνη διελεύση, και η υποβόσκουσα οργή...

Ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα η Πανσέληνος του Μαίου η οποία έλαβε χώρα στην τελευταία μοίρα του Σκορπιού (29 Σκορπιού 27). Ο διελ. Ήλιος πριν απο λίγες ώρες εισήλθε στο ζώδιο των Διδύμων, η Σελήνη κινείται ήδη στον Τοξότη, ο Άρης διελαύνει εδώ και ένα δεκαήμερο περίπου στον Λέοντα, ενώ ο διελ. Ερμής στην 20η μοίρα των Διδύμων σήμερα επιβραδύνει σταδιακά την ταχύτητα του προετοιμάζοντας την αλλαγή της φοράς της κίνησης του απο ευθύδρομη σε ανάδρομη, στις 26 Μαίου.

Η Σεληνιακή Έκλειψη της 21ης Φεβρουαρίου στην 2η μοίρα της Παρθένου σε συνδυασμό με την κίνηση του Κρόνου, εδώ και αρκετούς μήνες, στις πρώτες μέρες του ίδιου ζωδίου αλλά και η είσοδος του Πλούτωνα στο "Βασίλειο του Κρόνου" τον Αιγόκερω δημιούργησε ένα παγκόσμιο κλίμα ανησυχίας και απαισιοδοξίας για το μέλλον και τις προοπτικές του, τόσο σε ατομικό όσο και συλλογικό επίπεδο. Η ανάδειξη του "διατροφικού προβλήματος" (food crisis) που προκαλεί η αλματώδης αύξηση των τιμών των τροφίμων συμπίπτει χρονικά τόσο με την είσοδο του Πλούτωνα στον Αιγόκερω (27/1/2008) όσο και με την διελεύση του Κρόνου στην Παρθένο. Η είσοδος των δύο αυτών "σκληρών" πλανητικών αρχών σε ζώδια της Γης (Παρθένος-Αιγόκερως) δείχνει να "προσγειώνει" απότομα την παγκόσμια κοινότητα σε πιο απτά και πρακτικά θέματα, και σε ζητήματα που σχετίζονται πλέον με τα προβλήματα της "μικρής μας καθημερινότητας" και της μάχης για επιβίωση που δίνει ο καθένας απο εμάς. Με το μεγάλο αυτό ζήτημα όμως θα ασχοληθω αποκλειστικά και εκτενέστερα σε μελλοντικές δημοσιεύσεις.

EΛΛΑΔΑ

Στην Ελλάδα τώρα η επιρροή της προοδευμένης κίνησης του Ήλιου σε αντίθεση με τον γενέθλιο Ουρανό στον γενέθλιο άξονα 4ου/10ου ( δες σχετικές δημοσιεύσεις) οίκων συνεχίζει και θα συνεχίσει να προκαλεί ισχυρές πιέσεις, ανατροπές, εντάσεις και "τριγμούς" στο πολιτικό σκηνικό. Θα παρατηρήσατε ότι τις τελευταίες μέρες, και με αφορμή κυρίως το θέμα της πώλησης του ΟΤΕ, το κλίμα έχει οξυνθεί ανησυχητικά επικίνδυνα. Στελέχη της Κυβέρνησης (10ος γενέθλιος οίκος) κατηγορούνται απο την Αντιπολίτευση (4ος γενέθλιος οίκος) για "απιστία" απειλούμενα με μελλοντικές παραπομπές σέ ειδικά δικαστήρια, καταδίκες και φυλακίσεις. Παράλληλα γινόμαστε μάρτυρες του πρωτοφανούς φαινομένου της κατάθεσης αγωγών με απαιτήσεις εξοντωτικών χρηματικών αποζημιώσεων απο στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου (Ανδρέας Βγενόπουλος) σε βάρος ηγετών της Αντιπολίτευσης ( Γιώργος Παπανδρέου και Αλέξης Τσίπρας)...

Ας περάσουμε όμως στη συνέχεια στον τριπλό κύκλο - με τον οποίο πιστεύω ότι τουλάχιστον οι τακτικοί αναγνώστες του παρόντος ιστολογίου έχουν ήδη εξοικιωθεί - για να δούμε τι ακριβώς συμβαίνει απο καθαρά αστρολογική πλέον άποψη, (εσωτερικός κύκλος : γενέθλιος - μεσαίος : δευτερεύουσες πρόοδοι - εξωτερικός : χάρτης για την σημερινή Πανσέληνο) .


Στην σχετική με την αντίθεση του προοδεύμενου Ήλιου με τον γενέθλιο Ουρανό στο χάρτη της Ελλάδας δημοσιεύση (δες : My name is...Uranus ! (ή Ήλιος σε αντίθεση με Ουρανό) ) είχαμε δώσει μια καλή ιδέα για το που οφείλεται το κλίμα αναταραχής και "διατάραξης των ισορροπιών" που χαρακτηρίζει το πολιτικό σκηνικό εδώ και περίπου ένα χρόνο. Όπως μπορείτε να δείτε στο χάρτη ο πρ. Ήλιος κινείται πρόσφατα στις 7 μοίρες και 26 λεπτά του Λέοντος έχοντας περάσει κατά μόλις 35 λεπτά της μοίρας το σημείο της τέλειας αντίθεσης του με τον γενέθλιο Ουρανό (6η μοίρα και 51 λεπτά Υδροχόου). Προσέξτε ότι η επιρροή αυτή θα έχει διάρκεια τουλάχιστον 3 ετών κάτι που προκύπτει από το γεγονός ότι ο πρ. Ουρανός βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη των δύο μοιρών από τη γενέθλια θέση του, στις 8 μοίρες και 32 λεπτά του Υδροχόου. Αυτό σημαίνει ότι η ολοκλήρωση της αντίθεσης του πρ. Ήλιου προς τον γενέθλιο Ουρανό συμπίπτει χρονικά με την έναρξη της επιρροής της αντίθεσης του προς την προχωρημένη θέση του ίδιου πλανήτη. Κατά αυτον τον τρόπο παρατείνεται και η χρονική διάρκεια της επιρροής της. Όπως έχουμε πει η επίδραση αυτής της όψης ισχυροποείται λόγω της "σύμπτωσης" που φέρνει τον πρ. Ουρανό στο χάρτη του σημερινού ηγέτη της χώρας ( δες χάρτη και ανάλυση στη δημοσιεύση Mατιές στο χάρτη του Κώστα Καραμανλή ) στην 7η μοίρα του Λέοντος, δηλαδή σε σύνοδο με την προοδευμένη θέση του Ήλιου στο χάρτη της Ελλάδας. Η επιδραση αυτής της όψης χαρακτηρίζει το "γενικό κλίμα" κάτω απο το οποίο οι Έλληνες καλούνται να ζήσουν τα επόμενα χρόνια. Κατά τη διάρκεια τώρα αυτής της σχετικά μεγάλης χρονικής περιόδου υπήρξαν και θα υπάρξουν και στο μέλλον σύντομες περίοδοι "ανάφλεξης", χρονικά διαστήματα δηλαδή κατα τα οποία κρίσιμα σημεία στο χάρτη της Ελλάδας "ενεργοποιούνται" απο κρίσιμες πλανητικές διελεύσεις, οι οποίες "πυροδοτούν" το ήδη τεταμένο πολιτικό κλίμα.

Επιστρέφοντας τώρα στην μελέτη και ανάλυση του χάρτη μας παρατηρούμε τα εξής:

1- ο διελαύνων Άρης ( σημείο D στο χάρτη) έχει εισέλθει εδώ και κάποιες μέρες στον 10ο γενέθλιο οίκο της Ελλάδος (στην 6η μοίρα Λέοντος σήμερα) πλησιάζοντας το σημείο της αντίθεσης του με τον Ουρανό της χώρας. Ό διελαύνων Άρης είναι αυτός ο οποίος εισερχόμενος στον κατεξοχήν "πολιτικό" 10ο οίκο της χώρας "πυροδότησε" την ένταση ενώ ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι στην κίνηση του ο συγκεκριμένος πλανήτης θα σχηματίσει μια σειρά επικίνδυνων όψεων με τον γενεθλιο και πρ. Ουρανό όψεις οι οποίες έχούν συνδεθεί με πολιτική ένταση, βίαια επεισόδια εξτρεμιστικού τύπου, αλλά και ατυχηματικής φύσεως συμβάντα (πτώσεις αεροσκαφών, σεισμοί κλπ). Αυτά μέχρι τις πρώτες μέρες του Ιουνίου και μέχρι την τελευταία ισχυρή του όψη, αυτή δηλαδή της συνόδου του με τον Κρόνο της χώρας στην 15η μοίρα του Λέοντα.

2- Όπως είπαμε η σημερινή Πανσέληνος έλαβε χώρα στις 29 μοίρες και 27 λεπτά στον άξονα Σκορπιού - Ταύρου. Το θέμα που κυριαρχεί στο πολιτικό σκηνικό τις τελευταίες μέρες είναι η πώληση και αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος. Όπως γνωριζετε ο άξονας Ταύρου-Σκορπιού, όντας ο φυσικός 2ος-8ος οίκος του ζωδιακού, είναι αυτός ο οποίος σχετίζεται με την έννοια της ιδιοκτησίας και του καθεστώτος ιδιοκτησίας γενικότερα. Αυτό που είναι ιδιαίτερα σημαντικό εδώ είναι ότι η Πανσέληνος σχημάτισε όψη σχεδόν τέλειου τετραγώνου με τον γενέθλιο Ερμή (επικοινωνίες) της χώρας (δες σημείο Α στο χάρτη) ο οποίος είναι τοποθετημένος στις 29 μοίρες και 8 λεπτά του Υδροχόου (υψηλή τεχνολογία) και στον 4ο γενέθλιο οίκο (η έννοια του Εθνικού, του αμιγώς Ελληνικού).

Οι αποκαλύψεις για το διατροφικό σκάνδαλο με το μολυσμένο ηλιέλαιο έχουν επίσης σχέση με την προσβολή του Ερμή στον 4ο απο την Πανσέληνο ( η διατροφή του πληθυσμού μιας χώρας σχετίζεται με αυτόν τον οίκο στην πολιτική αστρολογία). Με τον Ποσειδώνα να διελαύνει στον συγκεκριμένο οίκο (4ο) επί πολλά έτη (δες σημείο Β στο χάρτη), είναι πιθανόν ότι αυτά που ΔΕΝ θα μάθουμε για αυτά που έχουμε καταναλώσει όλο αυτό το διάστημα, είναι πολύ περισσότερα απο αυτά για τα οποία τελικά θα μάθουμε...


3- Η προοδεύμενη σελήνη στην 15η μοίρα του Τοξότη (σημείο C στο χάρτη) έχει έλθει σε σύνοδο με τον γενέθλιο Άρη ενεργοποιώντας ταυτόχρονα την γενέθλια αντίθεση της με τον συγκεκριμένο πλανητη. Όπως μπορείτε να δείτε η αντίθεση αυτή συμβαίνει στον άξονα 2ου -8ου οίκου. Η εντύπωση που έχω σε σχέση με αυτή την όψη είναι ότι δηλώνει ένα γενικότερο κλίμα οργής, θυμού και αγανάκτησης το οποίο καθώς φαίνεται διαχέεται σε ένα μεγάλο κομμάτι της Ελληνικής κοινωνίας. Η θέση της πρ. Σελήνης στον 2ο οίκο δηλώνει ότι τα συναισθήματα αυτά σχετίζονται κυρίως με την κακή οικονομικη κατάσταση της χώρας, την ακρίβεια, την αισχροκέρδια, την μείωση των εισοδημάτων, τα υπέρογκα χρέη στις τράπεζες και την έλειψη ορατής ελπίδας και προοπτικής για μια αλλαγή της κατάστασης στο άμεσο μέλλον. Το μόνο που μένει τώρα βέβαια να δούμε είναι το πως, ποτε και με ποιό τρόπο θα εκτονωθεί αυτή η οργή...

No comments: