Thursday, June 5, 2008

Σχετικά με τη δολοφονία του Νίκου Σεργιανόπουλου

Δημοσιεύθηκε στην wikipedia η ημερομηνία γέννησης του Νίκου Σεργιανόπουλου, του πραγματικά αξιόλογου ηθοποιού ο οποίος βρέθηκε άγρια δολοφονημένος με μαχαίρι χθές στο σπίτι του στο Παγκράτι. Σύμφωνα με την wikipedia o Νίκος Σεργιανόπουλος γεννήθηκε στις 24 Σεπτεμβρίου 1952 στη Δράμα ( click here ). Η ζωτικής σημασίας για την σύνταξη ενός ωροσκοπίου ώρα γέννησης είναι άγνωστη και γιαυτό ακριβώς θα αρκεστώ στην παρουσίαση ενός χάρτη με υποθετική ώρα γέννησης την 12η μεσημβρινή.


Όπως καταλαβαίνετε η άγνοια των πραγματικών θέσεων του Ωροσκόπου (και φυσικά της εξαρτώμενης απο τη θέση του οικοθεσίας), όπως και η αβεβαιότητα για την πραγματική θέση της Σελήνης, κάνει την οποιαδήποτε απόπειρα σοβαρής ανάλυσης του χάρτη εξαιρετικά επισφαλή. Το δεδομένο είναι ότι ο χάρτης παρουσιάζει μια υπερσυγκέντρωση πλανητικών ενεργειών (Ήλιος, Ερμής, Αφροδίτη, Κρόνος και Ποσειδώνας) στο Ζυγό γεγονός που υποδεικνύει σαφέστατα μια καθαρά καλλιτεχνική φύση αλλά και εξηγεί και την ιδιαίτερη γοητεία που έβγαζε προς τα έξω ο ηθοποιός, τόσο εμφανισιακά όσο και γενικότερα ως προσωπικότητα και παρουσία. Προσέξτε επίσης εδώ και την τοποθέτηση του Δία στο άλλο ζώδιο της Αφροδίτης τον Ταύρο.

Ο χάρτης παρουσιάζει τη Σελήνη στην 1η μοίρα του Τοξότη και τον Ωροσκόπο στο Σκορπιό. Παρόλαυτα, και λόγω της αγνοιας της ώρας γέννησης, και οι δύο αυτες τοποθετήσεις είναι (τεχνικά) αμφίβολες. Προσωπικά πάντως θεωρώ απόλυτα σίγουρο ότι τουλάχιστον ένας απο τους δύο πολύ σημαντικούς αυτούς αστρολογικούς παράγοντες (πιθανότατα η Σελήνη), βρίσκεται πράγματι στο Σκορπιό αφού η "σκοτεινή αύρα" που εκπέμπει το συγκεκριμένο ζώδιο ήταν απόλυτα εμφανής στην εμφάνιση και στην παρουσία του ανθρώπου. Σε αυτό συνηγορεί επίσης και η "κλίση προς το απαγορευμένο", το "κολάσιμο" - χαρακτηριστική για το ζώδιο του Σκορπιού - η οποία ήταν επίσης εμφανέστατη στο χαρακτήρα και στη ζωή του άτυχου ηθοποιού.


Τους τελευταίους μήνες ο Πλούτωνας απο διελεύση στις δύο πρώτες μοίρες του Αιγόκερω σε τετράγωνο με την σύνοδο Ήλιου και Ερμή (2η μοίρα Ζυγού) στο χάρτη του ηθοποιού, σε συνδυασμό με την διελευση του Ποσειδώνα στον τρίτο δεκανό του Υδροχόου και σε αντίθεση με τον Πλούτωνα στο γενέθλιο χάρτη του ( 23η μοίρα Λέοντος), υποδεικνύουν ότι ο ηθοποιός είχε μπλέξει πραγματικά στα δίχτυα του υποκόσμου (ο υπόκοσμος και το "παράνομο" γενικότερα αποτελούν συμβολικές έννοιες του Σκορπιού και του Πλούτωνα στην αστρολογία). Η σύνοδος Αφροδίτης -Ποσειδώνα αποτελεί την κύρια ένδειξη για τη ροπή προς τη χρήση ναρκωτικών ουσιών, ενώ η παρουσία 6 πλανητών σε ζώδια της Αφροδίτης λειτουργεί ενισχυτικά προς αυτή τη ροπή αφού υποδεικνύει ένα "κυνηγό των αισθησιακών απολαύσεων", ακόμα και αν αυτές είναι παράνομες ή πραγματικά επιζήμιες. Παρόλαυτα θεωρώ δεδομένο ότι θα πρέπει να υπάρχουν και άλλα σχετικά στοιχεία στο - λόγω της άγνοιας της ώρας γεννήσεως - μη προσβάσιμο υπόλοιπο του γενέθλιου χάρτη του.

Ένα πραγματικά ιδιαίτερα λυπηρό γεγονός, μια πραγματική απώλεια για το ελληνικό θέατρο και την πολιτιστική ζωή της χώρας γενικότερα....

2 comments:

_ said...

Hρακλή, για μια ακόμη φορά συγχαρητήρια για τον τρόπο γραφής σου. Σε διαβάζω τακτικά πλέον από τη στιγμή που σε ανακάλυψα. Να μου επιτρέψεις να προσθέσω μια προσωπική υπόθεση, κυρίως από διαίσθηση. Η γενέθλια Σελήνη πρέπει να'ναι κοντά στις 25 μοίρες Σκορπιού, που συνδέονται με αυτοκαταστροφή, και να τετραγωνίζει τον Πλούτωνα. Αυτή η όψη δείχνει μια "προβληματική της μητέρας" που όλοι μάθαμε ότι όντως υπήρχε. Εκτίμησή μου ακόμα είναι ότι αυτός ο άνθρωπος είχε έντονα πλουτώνεια στοιχεία.Κάθε φορά, πολύ πριν μάθω την ημερομηνία γέννησής του, διαισθανόμουν κάποιο έντονο στοιχείο στο ζώδιο του Σκορπιού, ή τον Πλούτωνα σε σκληρή όψη με κάποιο σημαντικό προσωπικό σημείο του χάρτη του.

Να είσαι καλά.

Heracles V. said...

Ευχαριστώ και πάλι. Ναι,το Πλουτώνιο στοιχειο ήταν τόσο εμφανές πάνω του ώστε κάποιο έμπειρο μάτι θα μπορούσε να το διακρίνει ακόμα και σε μια απλή φωτογραφία του χωρίς καν να γνωρίζει το οτιδήποτε άλλο για τη ζωή και το χαρακτήρα του. Είναι πολύ πιθανόν να υπάρχει αυτή η όψη που αναφέρεις πράγματι. Μάλλον δεν θα το επιβεβαιώσουμε ποτέ ωστόσο...