Monday, June 30, 2008

Κρόνος στην Παρθένο - Πλούτωνας στον Αιγόκερω : η αναγκαστική προσγείωση

Ο Κρόνος εισήλθε στην Παρθένο την 3η Σεπτεμβρίου του 2007 ξεκινώντας την πορεία του στις πρώτες μοίρες του δεύτερου εκ των ζωδίων της Γης και φτάνοντας μέχρι και την 9η μοίρα Παρθένου σε ορθόδρομη κίνηση. Την 19η Δεκεμβρίου του 2007 και απο την προαναφερόμενη μοίρα ξεκινά την ανάδρομη κίνηση του στο ίδιο ζώδιο.

Ένα μήνα αργότερα, την 27η Ιανουαρίου 2008, ο Πλούτωνας εισέρχεται για πρώτη φορά στο ζώδιο του Αιγόκερω.

Η ταυτόχρονη παρουσία δύο εκ των πιο σημαντικών αργών πλανητών σε ζώδια της Γης μεταφέρει αυτόματα το κέντρο βάρους στα προβλήματα της καθημερινότητας, στα πρακτικά ζητήματα, στα θέματα με τα οποία η πλειοψηφία του κόσμου έρχεται αντιμέτωπη στην καθημερινότητα της.

Είναι η εποχή όπου η "μεγάλη εικόνα" τροποποιείται με ένα δραματικό τρόπο. Πλέον η "τρομοκρατία" και ο θρησκευτικός φανατισμός (θέματα κυρίαρχα στην επικαιρότητα με την παρουσία του Πλούτωνα στον Τοξότη), περνάνε σε δεύτερη μοίρα. Το ίδιο συμβαίνει και με την θετική εξέλιξη της παρουσίας του Πλούτωνα στον Τοξότη, αυτή της επανάστασης στις επικοινωνίες, τη βαθιά δηλαδή μεταμόρφωση που επέφερε στην καθημερινότητα μας η ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας στο πεδίο των υπολογιστών και της πληροφορικής κυρίως σε θέματα επικοινωνιών και ενημέρωσης. 'Ολα αυτά είναι πλέον παγιωμένες καταστάσεις, αλλά όχι για όλους...

Και αυτό ακριβώς ήρθαν να μας θυμίσουν, με τον πιο επώδυνα αποκαλυπτικό τρόπο, οι Κρόνος και Πλούτωνας μέσα απο τη διελεύση τους σε ζώδια της Γης.

Την 21η Φεβρουαρίου 2008 μια ολική Σεληνιακή Έκλειψη λαμβάνει χώρα στην 2η μοίρα της Παρθένου. Τους 3 μήνες που ακολουθούν ο Κρόνος, συνεχίζοντας την ανάδρομη κίνηση του, διελαύνει για τουλάχιστον 2 μήνες στην και γύρω απο την 2η μοίρα της Παρθένου, την κρίσιμη μοίρα η οποία είχε ενεργοποιηθεί απο την Σεληνιακή Έκλειψη. Είναι η εποχή που πρωτοακούγεται ο όρος "επισιτιστική κρίση" (Global Food Crisis)


Ξαφνικά ερχόμαστε αντιμέτωποι με σκηνές απελπισμένων και εξαγριωμένων ανθρώπων, απο κάθε σημείο της γής, ανθρώπων που βρίσκονται σε τέτοιο σημείο οικονομικής εξαθλίωσης ώστε αδυνατούν να εξασφαλίσουν το απολύτως βασικό και απαραίτητο για την επιβίωση τους, την τροφή...

Την μαύρη εικόνα συμπληρώνουν οι μαζικές καταστροφές που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια του ίδιου χρονικού διαστήματος σε διάφορα σημεία του πλανήτη (Κίνα, Βιρμανία, Ινδονησία) με τις οποίες ασχοληθήκαμε σε ειδικά άρθρα.

Την 2η του Μάη και απο τη 2η μοίρα της Παρθένου ο Κρόνος επανήλθε σε ευθύγραμμη κίνηση συνεχίζοντας την πορεία του στο ζώδιο της Παρθένου, ζώδιο στο οποίο θα παραμείνει μέχρι και την 30η Οκτωβρίου του 2009.

Την 15η Ιουνίου 2008 ο Πλούτωνας εισήλθε ανάδρομος - και για τελευταία φορά - στο ζώδιο του Τοξότη στο οποίο θα παραμείνει μέχρι και την 28η Νοεμβρίου του 2008. Απο εκεί και πέρα θα συνεχίσει την αργή πορεία του στον Αιγόκερω μέχρι και την 23η Μαρτίου του 2023 οπότε και θα κάνει την πρώτη είσοδο του στον Υδροχόο.

Το εξαιρετικά κρίσιμο διάστημα της διελεύσης του Πλούτωνα στον Αιγόκερω αφορά - όπως έχουμε ξαναπεί - την περίοδο 2012-2015, μια περίοδος η οποία σημαδεύεται απο το "φαινόμενο των 7 τετραγώνων Πλούτωνα - Ουρανού" - τα οποία απο αστρολογική άποψη είναι εξέχουσας σημασίας, και απο τα οποία περιμένουμε ότι θα σηματοδοτήσουν συγκλονιστικές εξελίξεις και ανατροπές σε παγκόσμια κλίμακα.

Διαβάστε : Τα επτά τετράγωνα Ουρανού - Πλούτωνα (2012-2015)

2 comments:

Anonymous said...

Hrakli,

Bravo gia to poli kalo arthro!Sigkekrimena i anafora sou stin ekleipsi selinis tou Flebari se sundiasmo me to thema food crisis einai poli eustoxi kai axiologi. Ola ta sxetika arthra pou exo diabasei se simantika astrologika periodika (i.g. Astrologie heute)tou exoterikou exoun paraleipsei na milisoun gia tin ekleipsi selinis.
Kali sinexeia..
Undine

Heracles V. said...

Αλεξάνδρα σε ευχαριστώ πολύ...
Το περιοδικό που αναφέρεις δεν το γνωρίζω...Παρολαύτα μου κάνει εντύπωση η μη αναφορά στην Έκλειψη Σελήνης του Φεβρουαρίου πολύ περισσότερο όταν η ανάλυση που επιχειρεί το σχετικό άρθρο αναφέρεται σε κάτι που έχει ήδη εκδηλωθεί...Βασικά η μισή πολιτική αστρολογία αφορά τις Εκλείψεις και τα ηλιοσεληνιακά φαινόμενα. Από εκεί και πέρα τι άλλο μπορώ να πω?