Monday, June 9, 2008

Greek Earthquake, June 8, 2008 Andravida, Greece 37N55, 21E16 - 15:25:29 (local time)


Ισχυρότατη σεισμική δόνηση μεγέθους 6,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με μικρό εστιακό βάθος, σημειώθηκε στις 3 και 25 το χθές το μεσημέρι (Κυριακή 8 Ιουνιού), με επίκεντρο στη βορειοδυτική Πελοπόννησο, στην περιοχή της Ανδραβίδας.

Η δόνηση ήταν επιφανειακή, με εστιακό βάθος περίπου 10 χιλιόμετρα, γεγονός που σημαίνει, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, ότι αναμένεται έντονη μετασεισμική δραστηριότητα. Ο σεισμός ο οποίος στοίχισε τη ζωή σε δύο ανθρώπους καθώς και τον τραυματισμό δεκάδων, προκάλεσε εκτεταμένες υλικές ζημιές στην Ηλεία και την Αχαΐα. Το φαινόμενο βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη και ο φόβος των μετασεισμών παραμένει έντονος μεταξύ των κατοικών των περιοχών που επλήγησαν.

O αστρολογικός χάρτης του σεισμού
Επιπρόσθετες πληροφορίες και σχετικά videos :
Σεισμός Ανδραβίδας - University of Athens


 U.S. Geological Survey  Magnitude 6.4 - GREECE 2008 June 08 12:25:30 UTC
 

 
 
Καταρχήν ο γράφων αυτές τις γραμμές θα ήθελε να εκφράσει την βαθιά του λύπη για τους ανθρώπους που χάθηκαν καθώς και την αμέριστη συμπαράσταση του προς εκείνους που υποφέρουν αυτές τις ώρες απο τις συνέπειες της καταστροφής.

Οι φίλοι ερευνητές της αστρολογίας τώρα οι οποίοι επισκέπτονται και παρακολουθούν αυτό το ιστολόγιο μπορούν εκτός απο το χάρτη που δημοσιεύω σε αυτο το μήνυμα να ανατρέξουν και στο σχετικό χάρτη της Ελλάδος τον οποίο δημοσιεύσα την 20η Μαίου στο μήνυμα υπό τον τίτλο Η Πανσέληνος, η πολιτική ένταση, η πώληση του ΟΤΕ, μια επικίνδυνη διελεύση, και η υποβόσκουσα οργή...

Σε επόμενη δημοσίευση, όταν συγκεντρώσω το απαραίτητο υλικό, θα εξηγήσω αναλυτικά (και με τους σχετικούς χάρτες) γιατί στο συγκεκριμένο μήνυμα συμπεριέλαβα και την πιθανότητα της σεισμικής δραστηριότητας στα πιθανά αποτελέσματα της επικίνδυνης διέλευσης του Άρη [τα εξτρεμιστικού τύπου επεισόδια και η καταστροφή αεροσκάφους (όχι πτώση όπως είχα πει αλλά το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο, δες εδώ Νέα απώλεια πολεμικού αεροσκάφους ) επιβεβαιώθηκαν επίσης ]. Όμως ασφαλώς και δεν ήταν μόνο η επικίνδυνη διέλευση του Άρη ο βασικός δείκτης για την εκδήλωση ενός τόσο καταστρεπτικού σεισμού...
Για τους φίλους τώρα που επισκέπτονται αυτό το ιστολόγιο τυχαία (μέσω αναζητήσεων στο google κλπ), και ίσως σχηματίσουν λανθασμένη εντύπωση για τις δυνατότητες της αστρολογίας σε σχέση με την πρόβλεψη γεγονότων, θα πρέπει να διευκρινίσω ότι προς το παρόν και σε αυτό το στάδιο εξέλιξης της, η αστρολογία δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μέσο πρόβλεψης συγκεκριμένων γεγονότων. Αυτό που κάνουμε ( τουλάχιστον σε ότι με αφορά ) είναι η εξακρίβωση τάσεων και πιθανοτήτων με βάση κυρίως συσχετισμούς πλανητικών θέσεων και όψεων με γεγονότα που έχουν ήδη συμβεί στο παρελθόν, και παίρνοντας ως δεδομένο ότι η κατά προσέγγιση επανάληψη αυτών των πλανητικών διατάξεων μπορεί να οδηγήσει και στην εκδήλωση παρόμοιας φύσεως με αυτά του παρελθόντος γεγονότων. Θα πρέπει να ληφθεί ύπόψη ωστόσο ότι όπως ένα γεγονός μπορεί να προσομοιάζει αλλά δεν είναι ποτέ επακριβώς παρόμοιο με κάποιο άλλο παρελθοντικό , έτσι και καμιά πλανητική διάταξη δεν μπορεί να επαναληφθεί με την ίδια ακριβώς μορφή. Κάθε αστρολογικός χάρτης είναι τόσο μοναδικός όσο ακριβώς και ένα δαχτυλικό αποτύπωμα.

Σύντομα με περισσότερη αστρολογική έρευνα ...

3 comments:

Anonymous said...

Ηρακλη,

Στο προηγουμενο αρθρο σου για την Πανσεληνο αναφερεις τασεις που εχουν επιβεβαιωθει με γεγονοτα. Μεταξυ αλλων γραφεις τα εξης-
«Αυτά μέχρι τις πρώτες μέρες του Ιουνίου και μέχρι την τελευταία ισχυρή του όψη, αυτή δηλαδή της συνόδου του με τον Κρόνο της χώρας στην 15η μοίρα του Λέοντα.»

Ο σεισμος εγινε χτες οταν ο Αρης ηταν στις 16 μοιρες, μια μοιρα δηλαδη διαφορα απο τη συνοδο με τον Κρονο της Ελλαδας.
Και μια ερωτηση, αν επιτρεπεται.
Μπορουμε με αστροχαρτογραφια να δουμε σε ποιες περιοχες στην Ελλαδα θα εκδηλωνονται σεισμικες δονησεις, οταν εχουμε ασχημες αστρολογικες οψεις?

Συγχαρητηρια λοιπον και παλι για τις ευστοχες ερμηνειες.
Undine

Heracles V. said...

Αλεξάνδρα ! Με χάσατε τώρα τελεύταια αλλά να είσαι σίγουρη ότι μόλις ολοκληρώσω την έρευνα που κάνω αυτές τις ημέρες θα επανέλθω δριμύτερος :)))

Nαι, περιέργως όλες οι πιθανότητες πήραν τη μορφή γεγονότων. Παρά το γεγονός ότι δεν είμαι (όπως και εσύ άλλωστε) κάτοικος Ελλάδας, μπορώ να πω με σιγουριά ότι είμαι απόλυτα ενήμερος για το τι γίνεται στη χώρα μας (ο Ερμής στους Διδύμους έχει μεγάλη τρέλλα με την επικαιρότητα και την ενημέρωση γενικότερα). Θα σε διαβεβαιώσω λοιπόν ότι τα "επεισόδια εξτρεμιστικού τύπου" για τα οποία είχα μιλήσει είχαν καταρχήν πολύ μεγαλύτερη έκταση και ένταση απο ότι περίμενα (κυρίως στα πανεπιστήμια, αλλά όχι μόνο), και κάλυψαν όλη την κρίσιμη περίοδο της διέλευσης του Άρη σε αντίθεση κυρίως με τον γενέθλιο και προχωρημένο Ουρανό στο γενέθλιο χάρτη της Ελλάδος. Είχαν μάλιστα και το στοιχείο του "πρωτοφανούς" (έννοια Ουρανού)αφού κάποιοι φτάσαν στο σημείο να στείλουν στο νοσοκομείο μέχρι και πρύτανη πανεπιστημίου. Τι να πει κανείς πλέον? Κρίμα και ντροπή...

Η καταστροφή του αεροσκαφους (αναγκαστική προσγείωση και πυρκαιά) συνέβη ακριβώς στη σύνοδο διελαύνοντα Άρη με γενέθλιο Κρόνο.

Σε σχέση με το σεισμό τώρα. Καταρχήν "άσχημες όψεις" έχουμε σχεδόν κάθε μέρα...Το θέμα όμως εδώ είναι καταρχήν ποιες απο αυτές τις όψεις σχετίζονται με την εκδήλωση σεισμικής δραστηριότητας και κατά δεύτερον με ποιο τρόπο μπορούμε να υπολογίσουμε την "ένταση" και την δραστικότητα αυτών των όψεων. Μια διελευση απο μόνη της δεν μπορεί να προκαλέσει απολύτως τίποτα. Η συγκεκριμένη συνοδος διελ. Άρη με γενέθλιο Κρόνο θα μπορούσε να περάσει τελείως απαρατήρητη αν δεν λειτουργούσε μέσα στα πλαίσια της συγκεκριμένης χρονικής περιόδου η οποία χαρακτηρίζεται απο μια μορφή "έξαρσης Ουράνιας ενέργειας" ( εξαιτίας της αντίθεσης του πρ. Ήλιου με το γενέθλιο Ουρανό στο γενέθλιο χάρτη της Ελλάδας ). Ο Ουρανός είναι λοιπόν ο βασικός δείκτης εκδήλωσης σεισμικής δραστηριότητας και όχι ο Κρόνος ή ο Άρης).

Πριν φτάσουμε λοιπόν στο σημείο να υπολογίζουμε την γεωγραφική περιοχή εκδήλωσης έντονης σεισμικής δραστηριότητας (πράγμα απίθανο με τα σημερινά δεδομένα), θα πρέπει να δούμε καταρχήν αν μπορούμε να δουλέψουμε πάνω σε μια μέθοδο η οποία να μας δίνει τη δυνατότητα να εντοπίζουμε τη χρονική περίοδο εκδήλωσης αυτής της σεισμικής δραστηριότητας (εστώ και κατά προσέγγιση).

Θα πρέπει να σου πω ακόμα ότι η αναφορά σε πιθανότητα σεισμού δεν θα είχε γίνει καν αν δεν είχα δει και κάτι άλλο (ίσως πιο σημαντικό και απο το πρ.Ήλιος αντίθεση γεν.Ουρανός η την διέλευση του Άρη) πάνω στο οποίο δουλεύω αυτή τη στιγμή...

Προς το παρόν, καλή συνέχεια... :)

Anonymous said...

Ηρακλη!
Ευχαριστω για την απαντηση σου!
Ευχομαι να τελειωσεις τη μελετη σου συντομα γιατι οπως καταλαβαινεις εχω πολυ αγωνια, ειδικα μετα το τελευταιο σου σχολιο!
Αναμενω λοιπον την αστρολογικη επιστροφη σου! :)