Monday, August 1, 2011

Μια σύντομη ανάσα αισιοδοξίας απο τον "προστάτη" Δία...

«...Οι χτεσινές αποφάσεις εγγυώνται ένα αναπτυξιακό πακέτο για την Ελλάδα, ένα ευρωπαϊκό σχέδιο Μάρσαλ για την Ελλάδα... Οι αποφάσεις είναι ιστορικές για όλη την Ευρώπη... μέσα από τη δική μας περιπέτεια η Ευρώπη γίνεται πιο δυνατή...Βρισκόμαστε σε ένα ασφαλές πεδίο , θα γίνουν πολλές αλλαγές, χρειάζεται πολλή δουλειά... Όλα θα πάνε στράφι αν δεν συνεχίσουμε τη μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε... Θα συνεχίσουμε τον αγώνα και η Ελλάδα θα αλλάξει ριζικά και αποφασιστικά... Είναι ο μόνος τρόπος να νιώσουν τα παιδιά μας ασφάλεια στο μέλλον και να οικοδομήσουμε μια Ελλάδα που θα σέβεται του πολίτες της.» ( απoσπασματα απο την ομιλία του Γιώργιου Παπανδρέου στο υπουργικό συμβούλιο της 22ης Ιουλίου του 2011 )


Φίλες και φίλοι καλησπέρα και καλό μήνα,

Πριν ξεκινήσω με τη σειρά των άρθρων που υποσχέθηκα σε προηγούμενη ανάρτηση θα κάνω μια μικρή παράκαμψη για να αναφερθώ στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, τη συνάντηση δηλ των ηγετών της Ευρώπης η οποία έλαβε χώρα δέκα μέρες πριν, την 21η Ιουλίου του 2011 . Όπως είναι γενικά γνωστό οι αποφάσεις που πάρθηκαν και τα μέτρα που δρομολογήθηκαν στη συνάντηση αυτή κρίθηκαν, απο πολλούς έγκυρους οικονομικούς αναλυτές, ως καταρχήν θετικά τόσο για την επίλυση του "Ελληνικού Προβλήματος Χρέους" όσο και για τη μελλοντική σταθερότητα και προοπτική της Ευρωζώνης, αλλά και της Ευρωπαικής Ένωσης γενικότερα. Αν μάλιστα πιστέψουμε  και τις  αρκετά αισιόδοξες εκτιμήσεις κάποιων άλλων οικονομικών αναλυτών - οι οποίες κατά βάση προέρχονται απο εγχώρια μέσα μαζικής ενημέρωσης - η χώρα μας έχει λυτρωθεί οριστικά απο τον κίνδυνο της επαπειλούμενης επίσημης χρεοκοπίας ( υπογραμμίζω το επίσημη γιατί εφόσον η χώρα μας αδυνατεί να ανταπεξέλθει χωρίς την ανάγκη εξωτερικής βοήθειας στις δανειακές της υποχρεώσεις έχει ουσιαστικά χρεοκοπήσει ). Σύμφωνα με τους ίδιους αναλυτές όλα πλέον εξαρτώνται απο τις αντοχές που θα επιδείξει ο Ελληνικός λαός στα πολύ σκληρά, και  για πολλές κοινωνικές ομάδες εξοντωτικά,  οικονομικά μέτρα που έχουν ήδη δρομολογηθεί, όπως και σε αυτά που θα ακολουθήσουν, καθώς και απο τις ατομικές και συλλογικές προσπάθειες των Ελλήνων έτσι ώστε να καταστεί η χώρα μας πιο παραγωγική και η οικονομία μας ανταγωνιστική. "Η μπάλλα είναι τώρα στο γήπεδο μας", σύμφωνα με πρόσφατη δήλωση του Διοικητή της Τράπεζας Ελλαδος κύριου Προβόπουλου.

 Η ανάγκη βέβαια για ένα "διάλειμα αισιοδοξίας" μετά απο ενάμιση χρόνο σύγχυσης, εκβιαστικών διλλημάτων, σοκαριστικών αλλαγών, αλλεπάλληλων επώδυνων αρνητικών εξελίξεων και συνεχόμενων αποτυχιών είναι απόλυτα κατανοητή στον καθένα. Ποιός άραγε δεν θα επιθυμούσε να είναι έτσι τα πράγματα, και ποιός αλήθεια δεν θα ευχόταν να σταματήσει επιτέλους ο οδυνηρός αυτός εφιάλτης που ταλαιπωρεί τον Ελληνικό λαό εδώ και 20 σχεδόν μήνες;

Στη συνέχεια της παρούσας δημοσιεύσης, φίλες και φίλοι, θα αναλύσω τη βασική πλανητική επίρροή που υποδεικνύει αυτή την ξαφνική  "βελτίωση κλίματος" η οποία, επιβοηθούμενη είναι αλήθεια και απο την καλοκαιρινή ραστώνη, έχει δημιουργήσει ένα κλίμα χαλάρωσης και εφησυχασμού σε αρκετό κόσμο. Το λέω αυτό χωρίς  βέβαια να παραγνωρίζω το γεγονός ότι υπάρχουν συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες που έχουν  χτυπηθεί σε τέτοιο βαθμό και με τόση σφοδρότητα  απο την οικονομική κρίση, έτσι ώστε οι άνθρωποι οι οποίοι τις αποτελούν να μην έχουν καν την πολυτέλεια ούτε ακόμα και αυτής της μεταφορικής "ανάσας".

Ο τριπλός κύκλος που παραθέτω στη συνέχεια περιέχει στο κέντρο του τον γενέθλιο χάρτη της Ελλάδας ( εκδοχή με Ωροσκόπο στην 5η Σκορπιού), το χάρτη δηλ. στον οποίο κατά βάση στηρίζονται οι αναλύσεις μου στο παρών ιστολόγιο. Ο μεσαίος κύκλος περιέχει το χάρτη με τις προοδευμένες πλανητικές θέσεις για την 21η Ιουλίου, ενώ ο εξωτερικός κύκλος περιέχει το χάρτη των πλανητικών διελεύσεων για την ίδια πάντα ημερομηνία της διεξαγωγής της Ευρωπαικής Συνόδου Κορυφής.



Θα προσέξατε ότι στον εξωτερικό κύκλο (των διελεύσεων) έχω σημειώσει τη θέση του Δία ο οποίος αυτή την περίοδο διελαύνει την 9η μοίρα του Ταύρου. Η συγκεκριμένη τοποθέτηση του Δία αλλα και η κίνηση του στον πρώτο δεκανό του Ταύρου μπορεί να χαρακτηριστεί ως ιδιαίτερα θετική για τη χώρα μας λόγω της εξαιρετικά ευνοικής θέσης που καταλαμβάνει ο πλανήτης στα πλαίσια πάντα του συγκεκριμένου γενέθλιου χάρτη. Οι βασικοί λόγοι για τους οποίους συμβαίνει αυτό είναι οι εξής :

1ον - Η διέλευση συμβαίνει σε γωνιακό οίκο και συγκεκριμένα στον 7ο γενέθλιο οίκο στο ωροσκόπιο της Ελλάδας ( 7ος = ο οίκος των "άλλων", στην πολιτική αστρολογία ο οίκος των διεθνών σχέσεων, της συμμετοχής σε διεθνείς συμμαχίες και ενώσεις, ο οίκος των "συν-εταίρων"). Ένα ιδιαίτερα χαρακτηριστικό σημείο εδώ, φίλες και φίλοι είναι ότι ο διελαύνων Δίας εισήλθε στον 7ο γενέθλιο οίκο της Ελλάδας ( ακμή 7ου στην 5η Ταύρου ) την 29η Ιουνίου του 2011, την ημέρα δηλαδή της ψήφισης του "Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος". Η κίνηση αυτή αποτελεί απο μόνη της μια αδιαμφισβήτητη ένδειξη για τον εξαιρετικά θετικό αντίκτυπο που είχε στη διεθνή κοινότητα η ψήφιση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου απο την Ελληνική Βουλή. Οι συμφωνίες της Συνόδου των Βρυξελλών λοιπόν - και αστρολογικά - αποτελούν το φυσικό επακόλουθο της ψήφισης του "Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος".


Ας αναλύσουμε τώρα τη συγκεκριμένη επιρροή χρησιμοποιώντας την κλασσική μέθοδο
αποσυμβολισμού μέσω της χρήσης "λέξεων -κλειδιών" :

Δίας : αισιοδοξία, επέκταση,ελπίδα, πίστη στη θετική έκβαση των πραγμάτων,

Ταύρος : υλικα αγαθά, ευημερία, ότι σχετίζεται με θέματα οικονομικής φύσεως

7ος οίκος : οι "άλλοι", οι διεθνείς σχέσεις, οι σύμμαχοι και εταίροι αλλά και οι "φανεροί αντίπαλοι"

= Κλίμα αισιοδοξίας προερχόμενο απο μία οικονομικής φύσεως βοήθεια/υποστήριξη απο τρίτους, εταίρους, συμμάχους, φανερούς αντιπάλους (το τελευταίο με την έννοια της υποχώρησης των εμποδίων τα οποία "αντίπαλες δυνάμεις" έβαζαν ή την απόσυρση των αντιρρήσεων τις οποίες έθεταν)


2ον - Η διελεύση του πλανήτη απο τις συγκεκριμένες μοίρες του Ταύρου είναι εξαιρετικά ευνοική λόγω του πλήθους και της δυναμικοτητας των σχηματιζόμενων όψεων. Πιο αναλυτικά η τοποθέτηση του διελαύνοντος Δία στη συγκεκριμένη μοίρα, αλλά και γενικότερα η κίνηση του στον 1ο δεκανό του Ταύρου, είναι επίσης ιδιαίτερα ευνοική για τη χώρα μας λόγω του εξαιρετικά μεγάλου αριθμού γωνιών τις οποίες πλανήτης στη συγκεκριμένη θέση ( στην περίπτωση μας ο διελ. Δίας ) σχηματίζει με κρίσιμους ωροσκοπικούς παράγοντες στο χάρτη της Ελλάδας. Ειδικότερα από αυτή τη θέση ( 8η μοίρα Ταύρου) ο διελ. Δίας βρίσκεται σε "επαφή" με τους δύο πιο σημαντικούς Άξονες σε κάθε γενέθλιο χάρτη, αυτούς δηλ που ορίζονται απο τον Ωροσκόπο ( 5η Σκορπιού στο χάρτη μας/ διελ. Δίας σε σύνοδο με ακμή 7ου οίκου) και το Μεσουράνημα στην 11η μοίρα του Λέοντα ( διελ. Δίας σε προσεγγίζον τετράγωνο με γενέθλιο Μεσουράνημα). Την ίδια στιγμή, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε μελετώντας το χάρτη, ο διελ. Δίας σχηματίζει ταυτόχρονα τρίγωνο με τη γενέθλια θέση του, τετράγωνο με τον γενέθλιο Ουρανό, οχτάγωνα με τη γεν. Αφροδίτη και τους Δεσμούς της Σελήνης, αλλά και άλλες πέντε ή έξι ακόμα γωνίες δευτερεύουσας σημασίας με ένα μεγάλο αριθμό πλανητών και σημείων στον προοδευμένο χάρτη της Ελλάδας ( μεσαίος κύκλος). Ένα πραγματικό πλήθος όψεων που υποδεικνύει την εξαιρετική δυναμική της διέλευσης.

3- Η διελεύση του Δία στον 1ο δεκανό του Ταύρου ενεργοποιεί μια σημαντική γενέθλια συνθήκη ( γεν. Δίας σε θετικές γωνίες με τα άκρα του Άξονα 1ου/7ου)

Φίλες και φίλοι, θα σας θυμίσω εδώ ότι και το περίφημο Μνημόνιο του Μαίου του 2010 ( το οποίο όπως θυμαστε επίσης μας "έσωσε απο τη χρεοκοπία") υπογράφηκε επίσης κάτω απο μια επιρροή του Δία ( προοδ. Σελήνη σύνοδο με προοδευμένο Δία ) ενώ ο ίδιος ο "Ευρωπαικός Μηχανισμός Στήριξης" δημιουργήθηκε το Μάρτιο του 2010 με τη προοδ. Σελήνη στην 7η μοίρα του Αιγόκερω σε σύνοδο με το γενέθλιο Δία της Ελλάδας. ( για περισσότερες λεπτομέρειες δες την ανάρτηση υπο τον τίτλο Συμβόλαιο με το Διάβολο... )

Το κοινό χαρακτηριστικό στις περιπτώσεις του Μνημονίου 1 και της Συμφωνίας των Βρυξελλών είναι η συμμετοχή του Δία και ειδικότερα η ενεργοποίηση της "γενέθλιας υπόσχεσης" που δίνει ο Δίας της Ελλάδας μέσω των θετικών όψεων που σχηματίζει με τα άκρα του Άξονα Ωροσκόπου/Δύσης ( εξάγωνο με Ωροσκόπο/τρίγωνο με ακμή 7ου).

Αυτό το οποίο συμβαίνει τώρα, φίλες και φίλοι, έχει συμβει πολλές φορές κατά τη διάρκεια της Ελληνικής ιστορίας και ενώ οι εξωτερικές μορφές και οι πρωταγωνιστές μπορεί να αλλάζουν, το βασικό πρότυπο παραμένει σχεδόν πάντα το ίδιο : γραπτές συμφωνίες, συνθήκες, συμβόλαια ( γεν. Δίας στον 3ο οίκο) τα οποία υπογράφονται σε επίπεδο Κορυφής = οι Μεγάλες Δυνάμεις, οι Σύμμαχοι,οι Αμερικανοί, η Τρόικα κλπ (γεν. Δίας στον Αιγόκερω), μέσω των οποίων οι κατα καιρούς Σύμμαχοι και Εταίροι μας (θετικές όψεις προς Άξονα 1ου/ 7ου) ευνοούν/ανοικοδομούν/επεκτείνουν ή (προσφάτως) "σώζουν" την Ελλάδα ( η "προστατευτική" επιρροή του Δία).

Ο χάρτης που παραθέτω στη συνέχεια αποτελεί ακόμα ένα καλό παράδειγμα αυτού του προτύπου, και αφορά το ίδιο το  γεγονός το οποίο υποτίθεται ότι η Σύνοδος των Βρυξελλών επαναλαμβάνει ιστορικά.  Το περίφημο σχέδιο Μάρσαλ, η οικονομική ενίσχυση δηλ  κρατών της Ευρώπης απο τις Η.Π.Α αποκύημα της αντίληψης ότι η επικράτηση του κομμουνισμού στην Ευρώπη θα αποτελούσε κίνδυνο για τα συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών. Η οικονομική αυτή ενίσχυση ύψους 366 εκατομυρίων δολλαρίων  δόθηκε στη χώρα μας μεταξύ των ετών 1948-1951 και βοήθησε τα μέγιστα στην ανοικοδόμηση της Ελλάδας.

σχετικοί  σύνδεσμοί :
Ελευθεροτυπία : Το παλιό και το νέο σχέδιο Μάρσαλ

wikipedia : Marshall_Plan

Ο εσωτερικός κύκλος περιέχει πάντα το γενέθλιο χάρτη της Ελλάδας και ο εξωτερικός τις Κατευθύνσεις ΗλιακούΤόξου για την πρωτοχρονια του 1949. Είναι γνωστό ότι στο Ηλιακό Τόξο ( Solar Arc) η ταχύτητα κίνησης είναι η ίδια για όλους τους ωροσκοπιακους παραγόντες ( καθορίζεται απο την κίνηση του Ήλιου περίπου δηλ. μία (1) μοίρα το χρόνο). Αυτό σημαίνει ότι  ο S.A Δίας κατα τη διάρκεια της τριετίας της οικονομικής ενίσχυσης απο τις Ηνωμένες Πολιτείες κινήθηκε μεταξύ της 4ης και 7ης μοίρας του Ταύρου. Με άλλα λόγια το χρονικό διάστημα παροχής της οικονομικής βοηθειας συμπίπτει ακριβώς με τη χρονική περίοδο κατά την οποία ο S.A Δίας ερχόταν σε σύνοδο  με την ακμή του γενέθλιου 7ου ενεργοποιώντας πάντα το τρίγωνο του γενέθλιου Δία με την ακμή του 7ου οίκου ( Desc). 

Βέβαια θα πρέπει να σημειώσουμε εδώ  ότι το ακριβέστατο τετράγωνο που δέχεται ο γεν. Δίας απο τον γεν. Πλούτωνα δεν είναι ακριβώς "λεπτομέρεια" αφού όπως καταλαβαίνεται το βασικό κίνητρο αυτής της "προστασίας" δεν είναι η αδελφοσύνη ή ο αλτρουισμός των κατα καιρούς "εταίρων" μας αλλά η εκμεταλεύση της χώρας μας (γεωστρατηγικής θέσης, πλουτοπαραγωγικών πηγών) μέσω της μακρόχρονης πολιτικοοικονομικής εξάρτησης . Και βέβαια το ότι ο Πλούτωνας αυτή την επόχή διελαύνει την 7η-8η μοίρα του Αιγόκερω πάνω δηλ στη γενέθλια τοποθετηση του Δία μόνο τυχαίο δεν είναι. Φίλες και φίλοι, στο μέλλον θα γράψω ένα άρθρο αποκλειστικά και μόνο πάνω σε αυτές τις γενέθλιες συνθήκες στο χάρτη της Ελλάδας δίνοντας σας πολλά ακόμα παραδείγματα απο την  ιστορία της χώρας μας..

 
4-  Η χρονική διάρκεια της επίδρασης της διελεύσης του Δία στον 1ο δεκανό του Ταύρου επιμηκύνεται σημαντικά λόγω της ανάδρομης κίνησης του πλανήτη.

Ο Δίας εισήλθε ορθόδρομος στον Ταύρο την 4η Ιουνίου του 2011, μια κίνηση την οποία και θα διατηρήσει ως και την 30η Αυγούστου του 2011 οπότε-  και απο την 11η μοίρα του Ταύρου - θα ξεκινήσει την αναδρομή του πάντα στον 1ο δεκανό του ζωδίου. Την 25η Δεκεμβρίου 2011 και απο την 1η μοίρα του Ταύρου πλέον ο πλανήτης επανακτά την ορθόδρομη φορά του την οποία και διατηρεί ως και την είσοδο του στους Διδύμους την 11η Ιουνίου του 2012.

Η κίνηση αυτή του Δία μας δίνει και το χρονικό διάστημα της θετικής επίδρασης της διελεύσης του πλανήτη η οποία φαίνεται να εξασθενεί σημαντικά κάπου στα μέσα του Νοέμβρη του 2011. Η επανείσοδος του διελ. Δια στον 7ο γενέθλιο οίκο της Ελλάδας συμβαίνει το Φεβρουάριο του 2012 αλλά η δυναμικότητα της νέας διελεύσης του πλανήτη απο την ακμή του 7ου οίκου στο χάρτη της Ελλάδας θα είναι πλέον σημαντικά αποδυναμωμένη λόγω της επιτάχυνσης της κίνησης του. Επιπλέον η συγκεκριμένη διέλευση δεν υποστηρίζεται απο κάποια άλλη προοδευμένη πλανητική κίνηση και  παρουσιάζεται τελείως απομονωμένη απο τα δρώμενα στο χάρτη της Ελλάδας όπως αυτά έχουν ήδη περιγραφεί στην παλιότερη ανάρτηση υπό τον τίτλο  ο τρελός Θεός γιορτάζει !... 


Γιαυτόν ακριβώς το λόγο επέλεξα και το συγκεκριμένο τίτλο για αυτή την ανάρτηση, φίλες και φίλοι. Θα μπορούσα να ονομάσω τη συγκεκριμένη επιρροή ως "φούσκα" αισιοδοξίας αλλά επειδή ήταν κάτι που πραγματικά χρειαζόμασταν προτίμησα το "ανάσα".  Πολύ θα ήθελα να ήμασταν στο τέλος της περιπέτειας, αλλά η αλήθεια είναι ότι είμαστε ακόμα στην αρχή. Ο πλανήτης Ουρανός θα παραμείνει ο κυρίαρχος των εξελίξεων για τους επόμενους κρισιμότατους μήνες. Προσδεθείτε και κρατηθείτε γερά γιατί οι "αναταράξεις" που ετοιμάζει δεν θα έχουν προηγούμενο...


update 15/8/2011 συμπληρωματική ανάρτηση εδώ : Συμπληρώσεις και διευκρινίσεις πάνω στην ανάρτηση " Μια σύντομη ανάσα αισιοδοξίας απο τον "προστάτη" Δία

No comments: