Monday, August 15, 2011

Συμπληρώσεις και διευκρινίσεις στην ανάρτηση : " Μια σύντομη ανάσα αισιοδοξίας απο τον "προστάτη" Δία"

Φίλες και φίλοι καλησπέρα σας,

Η προηγούμενη ανάρτηση υπο τον τίτλο "Μια σύντομη ανάσα αισιοδοξίας απο τον "προστάτη" Δία." αναδημοσιεύτηκε στα forums της πολύ καλής-  και γνωστής σε όλους σας πιστεύω -  αστρολογικής κοινότητας του  "My Horoscope".

http://www.myhoroscope.gr/showthread.php?11578-Μια-σύντομη-ανάσα-αισιοδοξίας-απο-τον-προστάτη-Δία

Στην πολύ ωραία και ενδιαφέρουσα συζήτηση με κάποια μέλη της κοινότητας που ακολούθησε είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω ότι η συγκεκριμένη ανάρτηση πιθανότατα δεν ήταν αρκετά σαφής και ξεκάθαρη έτσι ώστε να περάσει στον αναγνώστη το ακριβές νόημα των όσων ήθελα να μεταδώσω μέσα απο αυτή. Πιθανολογώ ότι μεγάλη ευθύνη ως προς αυτό φέρει η χρήση της λέξης "αισιοδοξία" ή  ίσως και η σύγκριση με κάποια αστρολογική συνθήκη που ίσχυε την περίοδο της εφαρμογής του μεταπολεμικού "Σχέδιου Μάρσαλ" για την ανοικοδόμηση της Ελλάδας.

Για τους φίλους του ιστολογίου λοιπόν, που δεν συμμετείχαν ή διάβασαν τη συζήτηση στο myhoroscope, αναδημοσιεύω τις διευκρινίσεις που έδωσα στα μέλη της κοινότητας σε σχέση με κάποια σημεία στη συγκεκριμένη ανάρτηση, που πιθανόν δεν χαρακτηρίζονταν απο την απαραίτητη σαφήνεια.

**********************************************************************************

My Horoscope - 8η Αυγούστου 2011

"Επειδή βλέπω ότι κάποιας μορφής παρανόηση εξακολουθεί να υφίσταται νομίζω ότι θα πρέπει να κάνω κάποιες διευκρινίσεις.

Το συγκεκριμένο άρθρο αποτελεί μέρος μιας μεγαλύτερης σειράς άρθρων πάνω στο ωροσκόπιο της Ελλάδας και αναφέρεται στην επίδραση της διέλευσης του Δία απο την ακμή του 7ου οίκου στον υπο μελέτη χάρτη. Είναι δηλαδή απλά ένα απόσπασμα το οποίο δεν προσφέρεται για εξαγωγή γενικότερων συμπερασμάτων. Να διευκρινίσω λοιπόν ότι τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, εκτός απο τη διέλευση αυτή του Δία, υπάρχει ένας πολύ μεγάλος αριθμός άλλων πλανητικών επιρροών οι οποίες λειτουργούν προς μια απόλυτα αντιδιαμετρική προς αυτή του διελαύνοντος Δία κατευθυνση.

 Στις επιρροές αυτές έχω ήδη αναφερθεί απο το 2008 και 2009 σε αυτές τις αναρτήσεις :


http://cosmo-biology.blogspot.com/20...-isuranus.html
http://cosmo-biology.blogspot.com/2009/09/4-2008-2.html

και την γενική μου πρόβλεψη για το πως θα εξελιχθούν τα πράγματα μακροπροθεσμα την έχω δώσει το Μάιο του 2010 εδώ :


http://cosmo-biology.blogspot.com/2010/05/blog-post_08.html

Μη μπερδεύεστε απο τη σύγκριση που έκανα μεταξύ του S.A Δία κατά την περίοδο της οικονομικής βοήθειας που έλαβε η χώρα μας μέσω του σχεδίου Μάρσαλ και της τωρινης διελεύσης του Δία.

Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η δυναμική μιας Κατευθυνσης δεν εχει καμμιά σχέση με τη δυναμική μιας Διελευσης. Πιο απλά δεν μπορούμε να συγκρίνουμε την έκρηξη μιας βόμβας ( Δευτερεύουσα Πρόοδος ή Κατεύθυνση Ηλιακού Τόξου) με την έκρηξη που προκαλεί μια στρακαστρούκα * ( Διέλευση πλανήτη)


Χάρτης 1 -  Αναδημοσιεύση του χάρτη απο την ανάρτηση υπο τον τίτλο : Mιά σύντομη ανάσα αισιοδοξίας απο τον "προστάτη" Δία. Στο μεσαίο κύκλο, με το προοδευμένο ωροσκόπιο, παρατηρήστε τις θέσεις των προοδ. Ήλιου - Ερμή και Μεσουρανήματος σε σχέση με την θέση του προοδευμένου Ουρανού. Προσέξτε ότι η προοδ. Σελήνη ( ταχύτητα κίνησης περίπου μία (1) μοίρα το μήνα) είναι έτοιμη να εισέλθει στον Υδροχόο ενεργοποιώντας τις προαναφερόμενες πλανητικές συνθήκες.

Όι μακροπρόθεσμες επιδράσεις μπορούν να διαπιστωθούν απο τον καθένα με μια απλή ματιά στο μεσαίο κύκλο στον πρώτο χάρτη, ( δες χάρτη νο 1)  το χάρτη δηλ ο οποίος παρουσιάζει το προοδευμένο ωροσκόπιο της Ελλάδας. Απλά παρατηρήστε τις θέσεις του προοδευμένου Ήλιου - Ερμή και Μεσουρανήματος έχοντας κατά νου ότι η κίνηση και των τριών αυτών ωροσκοπιακών παραγόντων είναι περίπου μία μοίρα το χρόνο ( ο Ερμής λίγο παραπάνω). Σημειώστε τώρα τη θέση του γενέθλιου Κρόνου στην 15η του Λέοντα. Αν το κάνατε αυτό έχετε ήδη προσέξει ότι 3 απο τους πιο σημαντικούς παράγοντες σε ένα χάρτη, σε οποιόδηποτε χάρτη, τείνουν προς την ταυτόχρονη εμπλοκή τους με τη γενέθλια τοποθέτηση του Κρόνου (δες χάρτη νο 2 ). Και εδώ δε μιλάμε για απλές διελεύσεις αλλά για προόδους οι οποίες δίνουν το "στίγμα" μακρόχρονων περιόδων και εποχών, και όχι άπλά σύντομων χρονικών περιόδων, οπως συμβαίνει με τις διελεύσεις. Όσοι κατανοούν το τι σημαίνει να έχεις ταυτόχρονα τους προοδευμένους Ήλιο - Ερμή και Μεσουράνημα σε επαφή με τον Κρόνο καταλαβαίνουν την κρισιμότητα της κατάστασης και το τι μας περιμένει τα επόμενα χρόνια.

Η γενική μου πρόβλεψη για την Ελλάδα είναι ότι ακολουθεί μια ιδαίτερα τεταμένη περίοδος κοινωνικής έντασης και αναταραχής ( προσέξτε τη θέση της προοδευμένης Σελήνης η οποία είναι έτοιμη να εισέλθει στον Υδροχόο). Ο χειμώνας που έρχεται γενικά και το 2012 ειδικότερα θα είναι η καθοριστική περίοδος η οποίο θα δείξει με ποιό τρόπο θα εξελιχθούν τα πράγματα. Αλλά εδώ δεν υπάρχει η δυνατότητα μιας ευχάριστης εξέλιξης αφού η Κρόνια περίοδος ξεκινά απο το 2013 και θα κρατήσει τουλάχιστον μια πενταετία.

Έχω σοβαρούς λόγους να ανησυχώ για το τι πρόκειται να συμβεί επειδή η Ουράνια περίοδος ( στην οποία βρισκόμαστε εδώ και αρκετά χρόνια) δείχνει να διακόπτεται απότομα, , πριν πάρει τη σκυτάλη ο Κρόνος. Και αυτό ακριβως το απότομο "πέρασμα" απο μια κατάσταση αναταραχής (Ουρανός) προς μια κατάσταση αυταρχισμού και καταστολής (Κρόνος) είναι που μου δίνει την αίσθηση ότι είμαστε μπροστά σε γεγονότα ιστορικών διαστάσεων...Μαζί με αυτό υπάρχει και κάτι άλλο, ένα γενικότερο "ιστορικό πρότυπο" το οποίο φαίνεται ότι είναι έτοιμο να επαναληφθεί, και στο οποίο επιτρέψτε μου να αναφερθώ σε μελλοντικο άρθρο.

Χάρτης 2 - Εσωτερικός κύκλος : γενέθλιος χάρτης Ελλάδας - Μεσαίος κύκλος : Προοδευμένος χάρτης Ελλάδας για Φεβρουάριο του 2014 - Εξωτερικός κύκλος : Πλανητικές διελεύσεις για 3η Φεβρουαρίου 2014.
Προσέξτε την  κίνηση των προοδ. Ήλιου - Ερμή και Μεσουρανήματος προς την ταυτόχρονη ενεργοποίηση της γενέθλιας αντίθεσης Ήλιου-Κρόνου

Πέρα απο την επέκταση της οικονομικής κρίσης υπάρχει και ένα ακόμα θέμα εξίσου σημαντικό και το οποίο έχει σχέση με τη μορφή του πολιτευματος μας. Το γεγονός της τοποθέτησης του Κρόνου στο 10ο οίκο με ανησυχεί ιδιαίτερα και η αλήθεια είναι ότι αν ζούσαμε σε μια άλλη εποχή η εκτίμηση μου θα ήταν ότι πάμε ολοταχώς για Δικτατορία. Διστάζω να το πω απλά επειδή ζούμε στο 2011, και μια τέτοια προοπτική - αυτή τη στιγμή- φαίνεται απίθανη.

Παρόλαυτα είμαι απολύτως σίγουρος ότι οδεύουμε προς μια πρωτοφανή αυταρχικοποίηση του Πολιτευματος και των θεσμών γενικότερα. Απλά αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να σκεφτώ απο που θα προέλθει αυτή η νέα κατάσταση αφού η Ουράνια περίοδος η οποία έφερε τα "πάνω-κάτω" δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα και οι εξελίξεις που θα λάβουν χώρα κατά τη διάρκεια του 2012 θα αλλάξουν σε μεγαλο βαθμό το "τοπίο". Για να το πω πιο λαικά "η ρουλέτα γυρίζει ακόμα σα τρελή και η μπίλια δεν έχει κάτσει "...

Αυτά λοιπόν προς το παρον, περισσοτερες λεπτομέρειες και εξηγήσεις στα άρθρα που θα ακολουθήσουν. Καλη σας μέρα ! "

* Σε σχέση με το χαρακτηρισμό "στρακαστρούκα". Αυτός πηγαίνει περισσότερο στη συγκεκριμένη διέλευση του Δία η οποία λόγω πολλαπλών σοβαρών αντιθετικών επιρροών δεν μπορεί να δώσει μακρόχρονα αποτελέσματα. Κατά κάποιο τρόπο είναι σα να ρίχνεις ένα σπίρτο σε μια λίμνη. Θα σβήσει αμέσως.

No comments: