Monday, May 5, 2008

Mατιές στο χάρτη του Κώστα Καραμανλή

21η Μαρτίου 1997... Η διάταξη των πλανητών στον προοδευμένο χάρτη του Κώστα Καραμανλή παρουσιάζει την ευνοικότερη και πιό γενναιόδωρη μεταξύ των αστρολογικών "όψεων". Η Αφροδίτη, η πλανητική έκφραση της ευτυχίας και της αρμονίας έρχεται σε συνάντηση (σύνοδο) με το Δία, το μεγάλο ευεργέτη, την πλανητική αρχή της επέκτασης και της εκπλήρωσης. Αν και στην αστρολογία οι αμοιβαίες όψεις μεταξύ προοδευμένων πλανητών δεν θεωρούνται πρωτεύουσας σημασίας, αν κάνετε τον κόπο να καταστρώσετε τον προοδευμένο χάρτη (δευτερεύουσες πρόοδοι) του Κώστα Καραμανλή για εκείνη την ημέρα, θα διαπιστώσετε ότι η σύνοδος Αφροδίτης και Δία τοποθετείται ακριβώς στη μοίρα που καταλαμβάνει ο γενέθλιος Ήλιος του. Μια μαγική σύνοδος στην 23η μοίρα της Παρθένου στον 10ο οίκο της καριέρας. Αυτή την ημέρα ο νυν πρωθυπουργός της Ελλάδας εκλέγεται πανηγυρικά πρόεδρος του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας. Αυτή ακριβώς είναι και η ημέρα, η οποία σηματοδοτεί την αρχή της ανατολής του "Άστρου" του Κώστα Καραμανλή...

Ο Κώστας Καραμανλής γεννήθηκε στις 14 του Σεπτέμβρη του 1956 στην Αθήνα. Η astrotheme.fr, μια ιστοσελίδα με τεράστιο αρχείο δεδομένων γεννήσεων, προτείνει την 11.30 π.μ. ως ώρα γέννησης του κ. Καραμανλή, χωρίς ωστόσο να γίνεται κάποια αναφορά στην πηγή της πληροφορίας. Για την κατάστρωση του χάρτη τον οποίο θα αναλύσω, θα χρησιμοποιήσω τη συγκεκριμένη ώρα γέννησης, αφού το ωροσκόπιο που προκύπτει από τη χρήση της δείχνει αρκετά "συμβατό" με την εικόνα που έχουμε για τον κ. Καραμανλή.


Ο Κώστας Καραμανλής γεννήθηκε με τον Ήλιο και το Μεσουράνημα στην Παρθένο και τη Σελήνη στον Αιγόκερω και το 2ο οίκο (δες εσωτερικό κύκλο στο χάρτη). Το αρχικό μήνυμα του γενέθλιου χάρτη είναι σαφές. Ο Ήλιος, η Σελήνη και το Μεσουράνημα τοποθετούνται όχι μόνο σε γήινα ζώδια (Παρθένος, Αιγόκερως), αλλά και σε γήινους οίκους (2ος, 10ος). Εδώ λοιπόν έχουμε να κάνουμε με έναν άνθρωπο βαθιά "γειωμένο" και πραγματιστή, ο οποίος έχει τον υλισμό ως "φιλοσοφική πυξίδα" και τείνει εκ φύσεως προς το ρεαλισμό στην οπτική και προσέγγιση των πραγμάτων, προς την πρακτικότητα ως τρόπο ζωής και προς την τακτικότητα και μεθοδικότητα ως προς τον τρόπο κίνησης και σχεδιασμού των δράσεών του. Η φιλοδοξία, (Ήλιος, Δίας στο 10ο οίκο και Πλούτωνας σε ανοιχτή σύνοδο με το Μεσουράνημα), όπως και η επιτακτική ανάγκη για αναγνώριση μέσω της σταδιακής ανόδου σε κάποια μορφή ιεραρχίας, (Σελήνη στον Αιγόκερω), είναι επίσης στοιχεία πολύ φανερά στο χάρτη του. Ο Ωροσκόπος στο Σκορπιό χρωματίζει με μια διαφορετική πινελιά την προσωπικότητά του προσθέτοντας ένα είδος "έντασης" και "βάθους" στη μορφή και το χαρακτήρα. Ο Κρόνος στο Σκορπιό και σε λίγες μοίρες απόσταση από τον Ωροσκόπο τονίζει ακόμη περισσότερο τα προηγούμενα χαρακτηριστικά, αναδεικνύοντας μια μάλλον υπέρ του δέοντος προσεκτική και επιφυλακτική φύση, αλλά και δίνοντας τη δυνατότητα της πολύ σκληρής, σιδερένιας θα έλεγα, αυτο-πειθαρχίας.

Τί είναι όμως αυτό που διαφοροποιεί τον Κώστα Καραμανλή από ένα συνηθισμένο συντηρητικό, ή ακόμη και παλαιοκομματικό πολιτικό; Ποιό είναι αυτό το στοιχείο που "γοητεύει" τον κόσμο και έχει αφήσει τους πολιτικούς του αντιπάλους να ψάχνουν απεγνωσμένα τρόπους να το εντοπίσουν και να το αντιμετωπίσουν;...

Το πρώτο μήνυμα εδώ μας το δίνει ο Δίας, ο οποίος είναι τοποθετημένος σε μια εκπληκτικά ευνοική για την εξέλιξη της ζωής του θέση. Ο Δίας όχι μόνο μεσουρανεί στο 10ο οίκο, όχι μόνο είναι τοποθετημένος ακριβώς στο μεσοδιάστημα Ήλιου - Μεσουρανήματος, αλλά και σχηματίζει τρίγωνο με τη Σελήνη. Όλα τα παραπάνω φυσικά υποδεικνύουν καταρχήν το περιβάλλον μέσα στο οποίο ο Κώστας Καραμανλής ανατράφηκε, ένα περιβάλλον "γεμάτο πολιτική" και υψηλά πρόσωπα. Εδώ η έμφαση στα γήινα ζώδια υποδηλώνει μαζί και το συντηρητισμό των απόψεων με τις οποίες γαλουχήθηκε. Κατά την παιδική του ηλικία ο Δίας τριγώνιζε τη Σελήνη του, ενώ μετέπειτα και καθόλη τη διάρκεια της φοιτητικής του ζωής και των πρώτων βημάτων του στην πολιτική σχηματιζε σύνοδο με το γενέθλιο Ήλιο του. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του και της παραμονής του στο εξωτερικό η σύνοδος του προοδευμένου Δία με το γενέθλιο Ήλιο έδωσε στον Κώστα Καραμανλή την ευκαιρία να διευρύνει σε εκπληκτικό βαθμό τους ορίζοντές του, ενώ η τάση της ίδιας πλανητικής συνθήκης να "ανοίγει διάπλατα τις πόρτες" στον ευνοούμενό της προσέδωσε στην προσωπικότητα του τη σιγουριά της "καλής τύχης" και την "αύρα" του ακομπλεξάριστου, "χορτασμένου" ανθρώπου. Ο Κώστας Καραμανλής βασικά αντιπροσωπεύει αυτό που θα μπορούσαμε να αποκαλέσουμε "υγειή νεο-συντηρητισμό", όντας μέλος μιας ομάδας πολύ μορφωμένων και πολύ "ανοιχτών αντιλήψεων" νέων, δεξιών πολιτικών.

Το δεύτερο μήνυμα μας το δίνει η θέση του Ερμή, (αρχή της επικοινωνίας), στο γοητευτικό και διπλωματικό Ζυγό, (διακυβέρνηση της Αφροδίτης), σε συνδυασμό με τη σύνοδο Αφροδίτης και Ουρανού στον πύρινο Λέοντα. Η τελευταία αυτή σύνοδος φαντάζει αρχικά ως "παρείσακτη" στα πλαίσια ενός τόσο γήινου και συγκροτημένου χάρτη, αλλά στην πραγματικότητα είναι ακριβώς η επίδραση αυτής της συνόδου που προσδίδει στην προσωπικότητα του πρωθυπουργού το ισχυρότερο στοιχείο "γοητείας". Ενώ το υπόλοιπο του χάρτη μιλάει για κάποιον μάλλον "βαρύ", πολύ συγκρατημένο, φειδωλό και κλειστό στους τρόπους, αν και την ίδια στιγμή ανοιχτόμυαλο άνθρωπο, η Αφροδίτη εδώ επηρεασμένη από τον Ουρανό παρουσιάζεται τελείως "ανατρεπτική" και "ελευθεριάζουσα" στις κινήσεις της. Έτσι δημιουργείται ένα κράμα, το οποίο συνδυάζει τη σοβαρότητα και την αυστηρότητα του Κρόνου και της Γης με μια ασυνήθιστου είδους κοσμικότητα, η οποία προκαλεί τη συμπάθεια, την αίσθηση της οικιότητας και τελικά την ταύτιση του κόσμου με τον εκφραστή των χαρακτηριστικών της., Το να βλέπεις έναν υποψήφιο πρωθυπουργό να παίζει ποδόσφαιρο, να παντρεύεται, να συζητάει πολιτική τρώγοντας σε ταβέρνες ή πρόσφατα να αγκαλιάζει συγκινημένος τον κ. Σαρκοζί, δεν είναι κάτι πολύ συνηθισμένο για Έλληνες πολιτικούς και πολύ περισσότερο για πολιτικούς ηγέτες. Όλα τα παραπάνω δεν είναι τίποτε άλλο παρά εκδηλώσεις της Αφροδίτης στο Λέοντα, η οποία χρωματισμένη έντονα από τον "επαναστάτη" Ουρανό, αρνείται να υιοθετήσει μια τυπική, κομφορμιστική, "τυποποιημένη πολιτικά" συμπεριφορά. Η Αφροδίτη εδώ έχει πολύ ανεπτυγμένη την "αίσθηση του θεάματος" όπως και πλήρη γνώση της "εντύπωσης" που προκαλεί σε αυτούς που "γοητεύει". Θυμάστε τη "σκηνή του θριάμβου" με τον κ. Καραμανλή και τη σύζυγό του στο μπαλκόνι κατά τις τελευταίες εκλογές; Δεν σας θύμησε λίγο σκηνή από αμερικάνικη σαπουνόπερα; Αυτός ακριβώς είναι ο τρόπος της Αφροδίτης στο Λέοντα σε σύνοδο με τον Ουρανό. Ξέρει να δημιουργεί "θέαμα". Κάποιοι βέβαια θα πουν εδώ ότι όλα αυτά είναι δουλειά έξυπνων επικοινωνιολόγων. Η απάντηση είναι ότι οι έξυπνοι επικοινωνιολόγοι προβάλλουν τα θετικά χαρακτηριστικά μιας προσωπικότητας με την προϋπόθεση ότι αυτά ήδη υπάρχουν και "βγαίνουν" προς τα έξω από το ίδιο το πολιτικό πρόσωπο. Οι επικοινωνιολόγοι δεν "δημιουργούν" στοιχεία προσωπικότητας... τα αναδεικνύουν.



Το μυστικό της γοητείας του κ. Καραμανλή είναι η ταυτόχρονη παρουσία μιας ισχυρά γήινης, σοβαρής και πειθαρχημένης φύσης την οποία προσφέρουν οι θέσεις των Φώτων σε γήινα ζώδια και η παρουσία του Κρόνου στον 1ο οίκο σε συνδυασμό με την "πρόσχαρη", θα έλεγε κανείς, γοητεία κινήσεων και εκδηλώσεων της Αφροδίτης σε σύνοδο με τον Ουρανό στο Λέοντα.

Φυσικά η ιστορική συγκυρία ήταν επίσης η καλύτερη για αυτά που ο Κώστας Καραμανλής εκφράζει και πρεσβεύει. Τα συνθήματα για "νοικοκύρεμα" και "επανίδρυση" του κράτους, ή το περίφημο "σεμνά και ταπεινά" αναφέρονται κατευθείαν σε καθαρά "Παρθενίσιες" και "Κρόνιες" συμβολικές έννοιες, και ήρθαν όχι μόνο ακριβώς τη στιγμή που ο κόσμος τις αναζητούσε, αλλά και από έναν άνθρωπο που μπορούσε να τις εκφράσει στην πιό γνήσια μορφή τους. Ο Δίας στο χάρτη του κ. Καραμανλή βρίσκεται στην Παρθένο, μια θέση η οποία παραδοσιακά δεν είναι η καλύτερη, αλλά δεδομένων των συνθηκών που επικρατούσαν πριν από τέσσερα χρόνια με τον κόσμο να αναζητά ένα "καθαρό" και "αδιάφθορο" πρόσωπο για να αναλάβει τη χώρα, η συγκεκριμένη θέση ήταν η καλύτερη δυνατή. Πάντως, ο χάρτης που έχω μπροστά μου δείχνει ότι ο κ. Καραμανλής τουλάχιστον πιστεύει αυτά που πρεσβεύει, ανεξάρτητα από το τί έχει καταφέρει να κάνει ως σήμερα.


Στο μεσαίο κύκλο του χάρτη που δημοσιεύουμε στη συνέχεια μπορείτε να δείτε το προοδευμένο ωροσκόπιο για σήμερα, 5η Μαίου 2008, ενώ στον εξωτερικό τις κυριότερες πλανητικές διελεύσεις για την τωρινή χρονική περίοδο. Αυτό που παρατηρούμε στις προόδους είναι ότι ο προοδευμένος Ερμής, ο οποίος κινείται στο Σκορπιό και στον 12ο οίκο, κατά τα 3 προηγούμενα χρόνια σχημάτιζε όψη τετραγώνου προς τη γενέθλια σύνοδο Αφροδίτης - Ουρανού. Όταν το τετράγωνο Ερμή και Ουρανού εκδηλώνεται στη ζωή ως γεγονός παίρνει τη μορφή "ειδήσεων (Ερμής) που αναστατώνουν (Ουρανός)", ή "πληροφοριών (Ερμής) που σοκάρουν (Ουρανός)".Προσέξτε τώρα ότι το προοδευμένο Μεσουράνημα κινείται επίσης στο Σκορπιό και στον 12ο οίκο, έχοντας ολοκληρώσει τη σύνοδό του με τον γενέθλιο, αλλά και τον προοδευμένο Ποσειδώνα. Ο Ποσειδώνας όταν έρχεται σε επαφή με το Μεσουράνημα προκαλεί συνήθως αινιγματικές καταστάσεις "σύγχισης" με κυρίαρχο το στοιχείο της αβεβαιότητας και της ασάφειας, καθιστώντας ταυτόχρονα το άτομο έκθετο δράσεων που έχουν σκοπό να θέσουν σε αμφιβολία (Ποσειδώνας) τη δημόσια εικόνα του (Μεσουράνημα), είτε μέσω σπερμολογιών, είτε μέσω άμεσης συκοφάντησης.


Μήπως ο συνδυασμός των παραπάνω σας θυμίζει ελαφρά "κατασκοπευτικό σκάνδαλο" (Ποσειδώνας στο Σκορπιό) που πιθανόν να έχει σχέση με παράνομες, κρυφές (12ος οίκος) παρακολουθήσεις προσωπικών τηλεφωνικών συνδιαλέξεων (Ερμής τετράγωνο Ουρανός, όπου Ουρανός κυβ. 4ου οίκου); Μήπως "μιλάνε" και για κάποιο άλλο σκάνδαλο ερωτικού περιεχομένου (Ποσειδώνας στο Σκορπιό) το οποίο αφορά πρόσωπο από τον ευρύτερο πολιτικό κύκλο (Ερμής κυβ. 11ου οίκου) του πρωθυπουργού; Οι προαναφερόμενες προοδευμένεςκινήσεις του Μεσουρανήματος και του Ερμή ταλαιπώρησαν αφάνταστα τον κ. Καραμανλή τα τελευταία τρία χρόνια και αυτές ακριβώς είναι που υποδεικνύουν τα σκάνδαλα που έπεφταν και συνεχίζουν να πέφτουν σαν "κεραυνοί εν αιθρία" το ένα μετά το άλλο τα τελευταία χρόνια. Η επιρροή των παραπάνω προοδευμένων όψεων δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη και τουλάχιστον το τετράγωνο του πρ. Ερμή προς τον πρ. Ουρανό είναι ακόμα ενεργό. Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο εδώ είναι ότι ο Ουρανός στο γενέθλιο χάρτη του κ. Καραμανλή στην 6η μοίρα του Λέοντος βρίσκεται σε ακριβή αντίθεση με τη θέση του Ουρανού στην 7η μοίρα του Υδροχόου στο γενέθλιο ωροσκόπιο της Ελλάδας . Αυτό σημαίνει ότι πλανητικές διελεύσεις οι οποίες προσβάλουν την 7η Λέοντος - Υδροχόου, προσβάλουν ταυτόχρονα τον Ουρανό στο χάρτη της Ελλάδας, αλλά και στο χάρτη του ηγέτη της. Για αυτό ακριβώς και τα γεγονότα έχουν την τάση να πέφτουν κυριολεκτικά "από το πουθενά" και να είναι απρόσμενης, ασυνήθιστης, ή πρωτοφανούς, για τα δεδομένα τουλάχιστον της Ελλάδας φύσης.


Ας περάσουμε τώρα στις διελεύσεις (εξωτερικός κύκλος στο χάρτη) και κυρίως στις δύο πιό σημαντικές για αυτή την εποχή. Η πρώτη αφορά το Δία, ο οποίος διελαύνει την 22η μοίρα Αιγόκερω τριγωνίζοντας εδώ και ένα μήνα το γενέθλιο Ήλιο του κ. Καραμανλή στην 22η Παρθένου (η διέλευση ξεκίνησε ταυτόχρονα με την επιτυχία του "βέτο"). Την ίδια ακριβώς στιγμή ο διελαύνων Ουρανός από την 22η Ιχθείων σχηματίζει αντίθεση με τη γενέθλια θέση του Ήλιου του στο 10ο οίκο. Ο συνδυασμός των δύο παραπάνω διελεύσεων είναι κυρίως υπεύθυνος για αυτές τις περίεργες δυϊκές καταστάσεις που παρατηρούμε, όπως π.χ. τη μια μέρα η χαρά μιας διπλωματικής επιτυχίας και την αμέσως επομένη να ακολουθεί η ψυχρολουσία του "σκανδάλου ντόπινγκ" ή άλλες "παράδοξες" καταστάσεις, όπως π.χ. το να απολαμβάνεις πολύ υψηλής δημοτικότητας την ίδια ώρα που η κυβέρνησή σου τρέμει στηριζόμενη σε "αμφισβητίες" βουλευτές. Όλα αυτά είναι ακριβώς εκδηλώσεις ενός Ουρανού σε κατάσταση "έντονης διέγερσης", ο οποίος λειτουργεί ταυτόχρονα με ένα ισχυρά προστατευτικό Δία.



Από τη γενική εικόνα του χάρτη συμπεραίνω ότι αυτή η κατάσταση θα συνεχιστεί για πολύ καιρό ακόμη. Είναι στη φύση του Ουρανού να προκαλεί "τριγμούς", "δονήσεις" και "αστάθεια". Καμμιά φορά όταν αγριεύει πολύ προκαλεί και "πτώση" βέβαια... Και ο Ουρανός βρίσκεται σε κατάσταση "διέγερσης", όχι μόνο στο χάρτη του κ. Καραμανλή, αλλά και σε αυτόν της Ελλάδας).


Παρόλαυτά ο ριζικός χάρτης του Κώστα Καραμανλή είναι τόσο ευνοϊκός που ακόμη κι αν "πέσει" να είστε σίγουροι ότι θα "ξανασηκωθεί" αμέσως. Το εξάγωνο που θα σχηματίσει ο προοδευμένος Ήλιος του με το γενέθλιο Δία τα επόμενα τρία χρόνια, σε συνδυασμό με τη δραματική κατάσταση του χάρτη του ΠΑΣΟΚ και του αρχηγού του Γιώργου Παπανδρέου, είναι στοιχεία που μιλάνε από μόνα τους. Πρέπει να σημειωθεί ωστόσο ότι είτε καταφέρει να ολοκληρώσει τη θητεία της αυτή η κυβέρνηση είτε όχι, η έμφαση για τα επόμενα χρόνια βρίσκεται στο Ουράνιο στοιχείο το οποίο δίνει γεγονότα η φύση των οποίων χαρακτηρίζεται ως απρόβλεπτη, πρωτοφανής, αναπάντεχη και "διαλυτική", γεγονότα τα οποία τείνουν να προκαλούν αναστάτωση, ξαφνικές αλλαγές και απρόσμενες ανατροπές καταστάσεων. Αυτό είναι και το κλίμα που θα επικρατήσει στην πολιτική ζωή της χώρας για τα τουλάχιστον επόμενα τρία χρόνια.

5 comments:

Anonymous said...

poly endiaferousa analysi...

bravissimo:)

_ said...

Θερμά συγχαρητήρια ! Αυτά είναι αστρολογικά κείμενα. Αυτό είναι καθαρή Αστρολογία.

Anonymous said...

ρεσιταλ, εδωσες παλι! μπραβο σου..
(-΄΄

Heracles V. said...

Σας ευχαριστώ όλους θερμά για μια ακόμα φορά!

Και κάτι μάλλον ενδιαφέρον, που διάβασα σήμερα. Δεν ξέρω αν προσέξατε ότι ο Άρης απο διελεύση τις τελευταίες μέρες τετραγώνιζε τον Ποσειδώνα του πρωθυπουργού στον 12ο του οίκο. Ο Ποσειδώνας του είναι προφανώς σε κατάσταση έντονης διέγερσης ακόμα...

Διαβάστε εδώ τη συνέχεια... :))

http://www.enet.gr/online/online_text/c=110,id=32932056

Anonymous said...

Χαζευω σχεδον καθημερινα αστρολογικα σαιτ ή φορα.Πρωτη φορα διαβαζω τετοιες ξεκαθαρες αναλυσεις αριστα τεκμηριωμενες .ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!!!!!!!!!